Sunday, May 20, 2012

BLOGWALKING [ apa yang tak BEST ]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:17 PM
salam & hai,
aktiviti seorang blogger selain update entri mestilah blogwalking kan? sebagai seorang blogger, bile kita blogwalking atau terjah blog orang lain, kita adalah sebagai pelawat.
bagi pendapat ida..ade beberapa kriteria kat blog yang membuatkan ida tak stay lama kat blog tu. antaranya :

1) blog yang ada lagu. bila bukak je, sama ada terus tekan X (pangkah) atau pon terpakse scroll untuk cari butang mute/stop.. leceh la sayang.

2) background dengan font susah nak beze. contohnye background kaler pink, then tulisan pulak kaler ungu. sampai kene highlight baru boleh baca..adoi saket mate la sayang.

3) tulisan terlampau kecik atau pon tulisan campur-campur saiz. tulisan yang terlampau kecik, kadang-kadang terpaksa besarkan font baru clear la sayang.

4) blog yang kena klik somewhere dulu then baru boleh masuk. contoh "sila klik sini untuk enter"

5) blog yang guna cursor yang pelik-pelik. memang la comel tapi kadang tu susah nak klik.

6) blog yang terlampau banyak gadget dan widget melebihi isi kandungan blog.

7) ruangan komen yang susah nak guna, tak user friendly dan mintak verification word tuh..bila rase nak komen, kadang tu terpakse cancel niat.

tu la serba sedikit..blog ida pon banyak kekurangan..korang kalau nak komplen pon dialu-alukan. same-same kita improve ok?

wassalam


13 KATA KAU:

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

ya betoll..akak pon x bape suke nak duk blog yang cenggitu...tapi akak rase mostly newbie jek slalu letak widget melambak-lambak...

amira said... [Reply]

blog mira ade lagu .. akk msuk msty xstay lama kn ? :(

LuVidA^^ said... [Reply]

@amira,

mira.. takpe.. akak mute kan je.. hehehe.. :) lagu sedap tu

LuVidA^^ said... [Reply]

@NahDaTuLIzaH,

a'ah biase budak2 kot.. ida pon da buang banyak widget2 yg lama..

millerJ said... [Reply]

Yeap...betol tu. hehe ^^ blog ida ok je.. font ok, komen pn sng.. jesse paling tak suka tiba2 ada bunyi pelik dri blog tu.. ngam2 masa volume laptop tgh full -__- hahaha

jaakechik said... [Reply]

blog jaakechik corner okey tak? hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

@millerJ,

hehee..tq jesse..
tu la..klu ade bunyi tbe2 nnti bole terkejut =p

LuVidA^^ said... [Reply]

@jaakechik,

ok je cik jaa :D ni just personal opinion kite je

ELeEa said... [Reply]

stuju...terutama tang verification word tu =)

LuVidA^^ said... [Reply]

@ELeEa,
menda tu memang untuk security, tapi kaau buat moderate komen pon da ok kot~

Karturian Karturian said... [Reply]

These are sooo true!! :)

Karturian Karturian said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
LuVidA^^ said... [Reply]

yepp

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea