Thursday, August 5, 2010

Ada Apa Dengan Famous Amos

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:52 PM
salam.

Hari ni dunia facebook bergegar lagi.. Insiden seorang ibu muda telah mengeluarkan statement berbaur penghinaan ke atas negeri johor.. Kali pertama bace statement die tu, memang boleh buat orang pelik, marah, sakit hati.. lagi-lagi kalau yang bace tu anak jati negeri johor.. kompem sentap beb.. kalau tak, takkan la sampai wujud page kat facebook --> Nor Azita Osman Hina Negeri Johor (Blacklist People).. setakat entry ni ditaip...ade 4570 orang yang dah like page tu..

Tapi ida bukan nak cerita pasal akak azita tu.. terlajak perahu boleh diundur..terlajak post status tanggung la sendiri kan.. kesian..

Semua maklum, kes ni pon bermula dengan kisah famous amos.. Ape itu famous amos.. Ida pon ade google serbe sedikit.. Saje buang mase sebab tak de keje =p

ni logo famous amos.. famous ke dik oi?? haha

ni pulak kire orang yang memperkenalkan famous amos ni.. Wally Amos.. hensem kan?? :)

antara product famous amos.. chocolate chip.. sedapnye~~

ni antara produk-produk yang lain..

ni pulak lokasi kat malaysia..di mana kite boleh dapatkan si famous amos ni.. sume negeri ade..tapi cawangan die tak la sebanyak KFC ..

Akak azita tu cakap kat JB tak de famous amos.. eh betol ke kak?? Bila klik Johor kat peta tu.. ni yang keluar :

Johor

Senai Airport – Arrival Lapangan Terbang Senai - Kedatangan
Lot GL10, Ground Floor, Public Concourse, Sultan Ismail International Airport, 81250 Senai, Johor Bahru. Lot GL10, Ground Floor, Concourse Umum, Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail, 81250 Senai, Johor Bahru.
07 5998 759 07 5998 759

Senai Airport – Departure Lapangan Terbang Senai - Keberangkatan
Lot RU9, First Floor, Sultan Ismail International Airport, 81250 Senai, Johor Bahru. Lot RU9, Lantai Pertama, Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail, 81250 Senai, Johor Bahru.

Memandangkan ida orang pahang.. nak jugak tahu, kat pahang lak area mane yang ade famous amos ni? kot la nak terjah nanti.. haha..


Pahang

Genting - Highlands Hotel Genting - Highlands Hotel
Lot H/LG 5.00, Highland Hotel Lobby Concourse, 69000 Pahang Darul Makmur. H Lot / Motorola 5,00, Hotel Concourse Lobby Highland, 69000 Pahang Darul Makmur. (behind the lobby) (Di belakang lobi)
03 6101 3699 03 6101 3699

Genting - First World Plaza Genting - Dunia Plaza Pertama
Lot F/L2.C2, First World Plaza, Genting Highlands Resort. Lot F/L2.C2, Plaza Dunia Pertama, Genting Highlands Resort.

Berjaya Megamall Berjaya Megamall
Lot No. G23A, Ground Floor Berjaya Megamall, 25000 Kuantan, Pahang. No Lot G23A, Ground Floor, Berjaya Megamall, 25000 Kuantan, Pahang.
Contact Person : Ms. Contact Person: Ms Ding / Ms. Sarena Ding / Ms Sarena
09 516 1018 09 516 1018

East Coast Mall Pantai Timur Mall
Lot No. F&B Island-04 (Zone 2) Level 1, Jalan Putra Square 6, Putra Square, 25200 Kuantan, Pahang Darul Makmur. Lot No F & B Pulau-04 (Zon 2) Tingkat 1, Jalan Putra Square 6, Square Putra, 25200 Kuantan, Pahang Darul Makmur.
Contact Person : Ms. Contact Person: Ms Ding / Ms. Sarena Ding / Ms Sarena
09 516 1018 09 516 1018


dekorasi kedai famous amos yang biasa kita lihat..


Sikit info ida nak kongsi... kedai pertama telah dibuka di Sungai Wang Plaza oleh pengasas sendiri, Wally Amos pada tarikh 30 November 1984. Hingga ke hari ini, ade lebih kurang 50 kedai famous amos di pusat membeli-belah dan lapangan terbang di Malaysia.

p/s : famous la lepas ni~

p/s 2 : credit to: famousamos.com.my & google image.

25 KATA KAU:

Jard The Great said... [Reply]

sian org tu.. tak pasal2 pemes.. ehehe

naz said... [Reply]

details gila promosi u haha

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said... [Reply]

famous amos mmg sedap..hehehe..ada gak nmpk kwn sya kena tag pic nie tdi..mmg sentap la org2 johor..

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said... [Reply]

famous amos mmg sdp...huhu..mmg ngah hot la skrg tue..coz tdi pown sya ada nmpk kwn2 sya kena tag dat pic..mmg sentap owh dorg sume..

fiD said... [Reply]

even 3 tahun dah asyik p senai airport tu, tp aku xpernah terlintas nak beli, hahaha

LuVidA^^ said... [Reply]

@Jard The Great, sendiri yg cari pasal :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@naz, tu la..macam ade share dngan famous amos je. haha

LuVidA^^ said... [Reply]

@!!!~ZuE SmiLeYx5~!!!, sedap ek.. huhu.. yummy~ kat fb ida xde lak yg kne tag pix tu =p

LuVidA^^ said... [Reply]

@fiD, beli la.. boleh bagi kite rase ;)

mummysyafie said... [Reply]

giler kentang nyer status. paling tak suka orang yang hina negeri orang lain ni. hanya sebab cookies tu leh cakap negeri Johor hina. ya ampuunn..kemaruk sangat ke

dah la siap ngan pic dier n anak terpampang kat FB.

LuVidA^^ said... [Reply]

@mummysyafie, dengar kate die pegnen.. ngidam la kot.. huhu.. bnde ni jd pengajaran kat kite.. sblum publish ape2 komen/status pk dulu :)

~ iNi aKu ~ said... [Reply]

sama ceita ar n3 kita dik noonn.... salam ziarah ke mari...

LuVidA^^ said... [Reply]

@~ iNi aKu ~, salam2.. hari ni mmg kene cte sal famous je =p

Cik Awynn said... [Reply]

sangat suka makan biskut famous amos. tapi terhad kan makan nye. setiap kali dapat duit biasiswa je baru dapat makan. ketagih woooo... paling suka chocolate chip cookies no nut. yang ada pecan pun sedap pulak. dok kat KL ni ada la jumpa byk FA ni. kat hometown takde, tp takde plak sampai nak hina2 ni. hish

Noor said... [Reply]

nmpk sgt la tatau bersyukur
hal yg kecik pon nk hina
muka lawa
sygnye...

LuVidA^^ said... [Reply]

@Cik Awynn, a'ah kat belah KL banyak la jgk kn.. huhu.. bole ketagih ke.. alahai.. agaknye akak tu ketagih la kot smpai hina2.. :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@Noor, yup.. muke die lawa kan.. anak die pon cute.. syg sgt..

n@jwamz said... [Reply]

alahai...sengalnye akak tuu...
kes kemaruk si famous amos tu pn nk kecoh...
mmmmm...klako gak kan..

LuVidA^^ said... [Reply]

@n@jwamz, bunyi cam klako...tp kalau bace komen budak2 lam fb tu, kesian lak rase..ape la akak tu tgh buat skrg ek

lalink7 said... [Reply]

mulut celupar la orang skg nieh...
haihhhh...
cakap langsung xpandang2..
ape kes tah....
xpyh kesian ida..oran klau nak becakap ade batasnya..
nie kat fb sah2 sume org dpt bace...
ade pengajaran jgk sbnrnya utk akak bongek tue..
tetibe sentap..

LuVidA^^ said... [Reply]

@lalink7, hehe..pengajaran pd kite sume gak.. kdg2 kalau kite emo kite men lepas ckp je..smpai x pk sensitiviti org lain.. msti skrg akk tu da nyesal gile

ku_Merpati said... [Reply]

bahaya tul...berhati-hati apabila membuat status di FB...

PuPeL said... [Reply]

sensitiviti perlu dijaga.hati2 berstatus

LuVidA^^ said... [Reply]

@ku_Merpati, yup betol tu... kite yg lain pon kene beringat selalu

LuVidA^^ said... [Reply]

@PuPeL, yes agreed.. :D jgn menyetuh sentimen perkauman atau kenegerian..huhu

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea