Wednesday, February 22, 2012

the notebook.. the best romantic film ever

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:27 PM 8 KATA KAU

salam sayang,

tadi ida saje tengok-tengok video kat utube... pastu terjumpe la video yang diorang buat top 10 most romatic movie la.... top 15 most best movie la... top 20 la... mostly kalau romatic movie mesti ade dalam carta --> a walk to remember, the notebook, titanic...

ni video yang ida amik kat youtube..
video

the notebook ida memang dah tengok.. and memang terbaik.... sedih.... :( tapi dah tak ingt sangat sebab tengok mase tahun 2009.. ni entry lame tentang tu ..klik SINI. Bf ida pon cakap cite ni best. hehe.

lagi 1 romantik movie yang famous.. a walk to remember..
percaya tak.. ida tak pernah tengok movie ni lagi... tapi ade simpan dalam laptop.. cume tak de mase nak tengok... rase tak sabar gak nak layan movie ni... nak tengok, adakah movie ni best sedih macam yang orang selalu komen...

sebab ida tak tengok lagi a walk to remember ni... so tak boleh la nk compare ngan the notebook... setakat ni, yang bertakhta di hati tetap the notebook... titanic sedih jugak... tapi emm... boleh la...

p/s : dah lama tak tengok wayang...


Wordless Wednesday #3

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:35 PM 0 KATA KAU
makanan orang bujang.

Monday, February 20, 2012

TIPS tidur yang lena..

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:00 AM 1 KATA KAU

salam sayang,

Tips mendapat tidur lena :

- elak melakukan aktiviti yang boleh menyebabkan otak berfikir sebelum menjelang waktu tidur.
- elak menonton filem seram atau terlalu sedih dan sarat dengan emosi.
- mandi dengan air suam
- minum susu panas
- matikan lampu
- gunakan wangian / pasang muzik perlahan
- membaca
- menarik nafas
- menulis diari
- jangan lupe membaca doa ;)

sumber : majalah RAPI

Sunday, February 19, 2012

TIPS penjagaan kaki.. jum bace..

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:21 PM 1 KATA KAU

salam sayang,

Tips penjagaan kaki :

Punca-punca kaki berbau :
-pakai kasut semasa kaki masih basah /lembap
-pakai stokin yang sama berulang kali
-pakai stokin yang tak serap peluh
-pakai kasut bertutup terlalu lama
-jarang basuh kasut
-jarang berus kaki / kuku
-kuku kaki panjang dan berdaki


Cara mencegah bau kaki :
-gosok celah-celah jari kaki (guna mandian atau sabun dan berus lembut)
-potong kuku
-guna teh, garam atau kopi
-pemilihan kasut yang sesuai
-simpan kasut di tempat yang betul
-guna foot patch untuk buang toksin
-rawatan kaki di spa dan berjumpa pakar

sumber : majalah RAPI.

p/s : teringin nak try spa ikan.. hehhee...

jujur aku dayus | beli u-mobile

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:07 AM 6 KATA KAU

salam sayang,

sape layan cerekarama malam ni? jujur aku dayus. serius cite ni best. firstly, sebab pelakun utama die beto kusyairy.. and then ade nora danish n irma hasmi..cite ni kalau tengok separuh je, mesti tak paham. kene tengok until last point baru paham.. nice one! bukan macam typical malay drama/movie... sebab kite tak bole predict what will happen next. :)


hari ni ida cuti. tadi siang kuar pegi mid valley. ade IT fair.. ida beli braodband. u-mobile.. hopefully tak mengecewakan la.. ida beli yang monthly rm 48 tu..

lepas tu, sejak balik dari danau kota semalam, teringin lak nak bela sugar glider.. kat danau ade jual.. petang tadi ida ade surf pasal suggie ni...


die very manja kan?? tapi mahal la.. sekor dalam rm250..ade sesape bela sugar glider tak?? boleh la share pengalaman..katenye binatang ni tak boleh hidup lonely, kite kene selalu main dengan die.. sebab die boleh mati sebab kesunyian.. huhu~~

ok la.. nanti cerita lagi :)


Saturday, February 18, 2012

neelofa si cantik manis

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:00 AM 2 KATA KAU

salam sayang,

sape kat sini suke neelofa?? oh same la kite!! ida rase die sangat cantik, comel, cun, menarik, terbaik, DLL. hahaha. suke tengok muke die. sekarang ni nona musim baru pon, ade neelofa and fafau jadi hos kan? sebab tu ida dah terminat nak tengok nona. ;)

serba sedikit tentang neelofa :

NAMA PENUH: Noor Neelofa Mohd Noor
TARIKH LAHIR: 10 /2/ 1989
TEMPAT LAHIR: Pasir Mas, Kelantan
KELUARGA: Anak ketiga daripada sembilan adik-beradik

PENDIDIKAN: Ijazah Pemasaran & Perniagaan Antarabangsa Kolej Universiti Sunway

PENCAPAIAN: Juara Dewi Remaja 2010
FILEM: Azura 2011, King Kapcai, S.A.M, Lemak Kampung Baru

DRAMA: Kasih Najiha, Kitab Cinta, Tahajjud Cinta, Pusing Raya
PENGACARA: Paparazi (Tonton TV)

JURUCAKAP PRODUK: U2 Watch

IKLAN KOMERSIAL: Nokia, Celcom, Safi, Fair & Lovely, Bank RHB, Mee Sedap, Bank HSBC, McDonald’s


Neelofa ni jugak, dengar kate pandai design kasut.... best nye kalau die tolong design kan kasut untuk ida.. nyum3....


oh ye, tadi mase nak gi opis... tiap hari ida mesti akan singgah news.com untuk beli vitagen.
vitagen kan bagus untuk perut (konon-konon la)... pastu... kat situ ade jual banyak majalah... ida nampak rapi... keluaran 15 februari..cover depan gambar neelofa... cantik gile gile u olllssss....ida tengok harge die rm 4 je.... terus ida beli.... ni first time ida beli rapi semata - mata sebab cover die neelofa.


kadang-kadang rase macam lesbian lak bila suke tengok perempuan cantik. huhuu... macam mana la kalau lelaki yang tengok kan?? kite yang perempuan ni pon, dah macam nak crazy.. tadi kat galaksi tv 9.. ade neelofa jugak... die cite gosip ngan hans isacc.. tapi neelofa cakap, diorang kawan je... bukan ade pape....

ni pix family neelofa... dapat dari forum.my
comel-comel kan sumer??? yang kawen tu akak sulung die kot.. hehehe...

p/s : tak salah menghayati kecantikan makhluk ciptaanNya.
p/s : ade sesape dah tengok azura versi baru tak?? besss ke???

danau kota

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:00 AM 6 KATA KAU
salam sayang,

Ida balik kerje kul 10 malam. sampai kat rumah dalam kul 1040..mase tu, mr MJ dah tunggu kat tren..sebab die cakap bosan malam ni.. nak ajak jalan-jalan.. die ajak gi danau kota. Ok fine la, esok ida cuti, so malam ni nak lepak-lepak boleh la kot...

Jalan punye jalan, belek punye belek, usha punye usha.. last-last ida tak beli pape pon. huhu.. mr MJ je yang beli jersi chelsea lengan panjang 1.. tak tau la, kalau gi danau kota, susah nak jumpe barang yang berkenan walaupon kat situ boleh tahan banyak pilihan la jugak.. lenguhhh kaki berjalan... berapa kali dok tawaf kat situ. huhu.. (ni pon tengah picit-picit kaki, maklum la simptom penuaan kan mr clive?? )

Ouh ye, ida sampai umah dalam kul 1.30 pagi... cepat kan kitorang balik ?? ngeeee... pastu terus on lappy.. ingat kan wireless dah limit... (ida beli yang 3 hari rm 10)... rupe-rupenye belum limit lagi.. mybe malam esok kot cukup 3 hari. Lupe!
Bukak blog, tengok followers dah jadi 501.. yeyyyy~~~ da setat angka 5 la....


Bile tengok komen kat entry sebelum ni .... ade blogger yang suruh ida bagi hadiah kat followers yang ke 500 tu... hm, ida bukan tak nak bagi hadiah, tapi ida tak de mase la nak gi pos-pos bagai.. :(

Tapi, kalau belanja topup rm 5 leh la.. hahaha... sape rase die followers yang bertuah yang ke 500 tuh??? cepat angkat tangan!! =p


Ni la rupe blog yang jadi followers ida yang ke 500. Kalau cik sheila kite nak topup rm 5 leh kontek ida tau.. add je ym kite : jenjira86. ;) tapi kalau cik sheila gune line... kite terpakse la pikir hadiah lain.. kwang kwang kwang~~
korang sume boleh usha blog cik shiela kite ni... ceria je kan?? kasi pomot sikit

ok la... lain kali ida update lagi... penat la... mahu rehat... nites blog..

p/s : kul 2 pagi.. lapa.

Friday, February 17, 2012

menunggu ... 500

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:19 AM 6 KATA KAU

salam sayang,

ida tengah menunggu followers ida bertukar angka depan kepada 5. hehehe.. bila la nak cukup 500 ni... saje je tunggu.. bukan nak bagi hadiah pon. keh2..kalau zaman dulu ye la, siap bagi award kat followers.. emm, kalau ramai followers, tapi tak bace blog kite.. tak komen entry kite buat pe ek? ade blog tu smpai dekat 10, ooo followers.. isk2..

tak larattt nak taip la... idea pon kering.. macam mana nak join contest nih??? ouh tolong....tolong!!!
ade 2 contest yang ida minat nak join... tapi tak sempat nak buat entry... :( **mr clive bagi je la kite menang tanpa bertanding huhu**


eh, korang ade dapat duit baru tak? duit kertas tak kuar lagi kan?? duit syiling... ade?? tapi tak banyak la.... lepas dah dapat, simpan je... sayang nak gune...


p/s : entry tak de motif.

trailer adnan sempit 2

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:40 AM 4 KATA KAU
salam sayang,

penatnye hari ni. ida rase tak larat nak update blog and nak blogwalking sane sini. huhu.rase nak tido je..
sape yang lum tengok trailer adnan sempit 2.. jum check it out...
ni pon wajib tonton ni.. rasenye bakal kuar kat pawagam 23 hb feb ni.
masih mengekalkan pelakon-pelakon yang same.. memang terbaik. hopefuly tak mengecewakan and gempak macam adnan sempit yang first. ;)


video

p/s : terus support filem melayu.

Thursday, February 16, 2012

nak rambut panjang!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:30 AM 4 KATA KAU

salam sayang,

sape ade petua macam mane nak lebatkan atau panjangkan rambut dengan cepat dan berkesan? jangan la suggest yu nam hair cair ke ape.. ida nak yang murah and senang nak dapat. hehe. petua tradisional ke.. beli kat kedai runcit je.. ade tak?? kalau laki gune minyak bon kan? (tak tau nak eja tapi pernah dengar). kalau perempuan camne ek?? plisss plisss..


sakit penghapus dosa kecil

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:21 AM 3 KATA KAU
salam sayang,

Hari ni mase ida jalan.. and berdiri, pinggang ida rase sakit lagi la . Ingat kan die da baik. mase naik and turun tangga lagi la azab :(
Lepas tu nak tak nak, kene la beli jugak salonpas. ni first time ida beli n gune benda ni tau. memang rase noob gile.. mase uncle kedai tu tanye, ida cakap la nak 1.. pastu die cakap rm 4.50 .. dalam hati ida kate mahal gak ek.. ida pon tanye la uncle tu, dalam paket ni ade berape.. die jawap ade 12.. oooo padan la dengan harge..

salonpas ni made in indonesia ek.
kat depan tu die tulis :
meredakan rasa nyeri yang disebabkan oleh
- nyeri otot
- nyeri sendi
- terkilir
- punggung pegal.

**uwaaa tak paham... tapi betul la kan, kalau sakit pinggang boleh tampal bende ni?? =.=

tibe-tibe ida pikir.. ntah-ntah ida sakit pinggang sebab pakai kasut tinggi. tapi bukan pakai heels pon, just pakai wedges je. sebab pernah bace, kasut tumit tinggi ni bahaya untuk perempuan kan?


ke sebab ida selalu mandi malam? orang cakap mandi malam bahaye. tapi boleh efek paru-paru kan? bukan efek pinggang. huhu. (ape aku merepek ni) .. tibe-tibe rase nak minum anlene. baik untuk tulang kan? (oh simptom penuaan)

ade ek perisa coklat.. macam best jee

atau pon sebab ida tidur beralaskan toto je? sedih..sobsss.. memang ade ingat nak beli katil, tapi ida share bilik 3 orang.. nanti makan space lak.. sian kawan-kawan. mane boleh tamak. hurmm.. tak tau la.. agak-agak lepas tampal salonpas, kalau tak OK jugak.. kene la jumpe encik dokter. sebab sebelum ni ida pernah kene sakit belakang dah. yang tu nasib mase ade kat kampung.. terus suruh abah bawak jumpe dokter. kat KL ni nak bermanje dengan sape =.=

p/s : orang selalu kate, sakit tu dugaan. lagupon die boleh hapuskan dosa kecil. bersabar lah ida.

Wednesday, February 15, 2012

Jiwa Taiko Filem terbaru Osman Ali

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:00 PM 7 KATA KAU
salam sayang,

Dengar-dengar pertengahan tahun ni, osman ali nak kuarkan 1 lagi filem. Ala, osman ali yang femes ngan cite ombak rindu tu la... Ida memang suke suke suke filem osman ali yang terdahulu.. anak halal! tengok banyak kali pon tak puas. eheheehe.. Yang akan datang ni tajuk die jiwa taiko.. kompem gi tengok ni!! cite ala-ala kl gengster tau.. pelakon pon boleh tahan ade remy ishak, bront palarae.. diana danielle.. ramai lagi la.. ida suke bront palarae <3 best!

pix kredit kat FB jiwa taiko.

Jum tengok trailer die. Nice la jugak.

video

Kenapa mengantuk lepas makan tengahari??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:30 PM 4 KATA KAU

salam sayang,

Lepas makan mesti kite mengantuk kan? Tapi tau tak kenapa perkara ni berlaku? Ida ade terbaca 1 artikel mengatakan kite rase mengantuk sebab dahaga atau badan tak cukup air.

Hari tu dekat opis, team leader ida ade bagitau, kite kene minum air separuh dari berat badan kite. (macam mane ntah, ida pon pening.. tak percaye sangat sebab TL tu suke merepek haha)

Secara umumnya setiap orang memerlukan sekurang-kurangnya 8 gelas air atau satu liter air sehari. Tapi berbeza mangikut aktiviti yang dilakukan dan cuaca tempat tinggal. Kalau agak-agak musim panas, mesti kita rase nak minum air banyak banyak banyak kan?

Kehilangan banyak air menyebabkan tekanan darah turun mendadak, bekalan oksigen ke otak menurun dan jika terlalu serius, ia boleh membawa maut.


Tapi kalau nak minum air banyak sengat, takut jadi gemuk air pulak.. ida pernah dengar pasal gemuk air. HUHU. Menakutkan! Tapi yang best nye, kulit cantik kalau kite banyak minum air. Otak pon lancar je berfikir.
So, kalau nak elak kan mengantuk lepas makan, minum la air masak secukupnye. InsyaAllah.

p/s : biase kalau kat opis, tak nak bagi mengantuk.. makan gule-gule.
kredit sikit info kat blog http://duniaherbahpa.com.

Wordless Wednesday #2

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:00 AM 4 KATA KAU

Tuesday, February 14, 2012

adik aku bakal pelakon handal??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:02 PM 4 KATA KAU
salam sayang,

Ida baru balik dari tengok pementasan teater " siapa salah, salah siapa " kat UM. Ida pergi pon sebab adik ida ajak tengok die belakon. Ingat kot jadi extra ..jadi pokok ke..suara latar ke.. rupe-rupenye watak utama la jugak.. kelassss u olssss~ Teater ni banyak terapkan nilai murni. Macam hubungan kekeluargaan antara adik beradik.. pastu ngan ibu ayah... actualy adik ida ni jadi watak ayah. Family ni ade 4 orang adik beradik.. yang sulung lelaki ngan yang no 2 tu tamak harte.. die suruh ayah die sain je surat wasiat.. pastu die gi bunuh mak ayah die.. last-last terbongkar, pastu anak yg sulung tu kene hukum gantung.

watak ayah.. name jalaludin.

Ni first time ida tengok teater. Ida tak pernah pegi tengok.. lagi-lagi yang dekat istana budaya sana . sedeh kan?? hehe.. teringin nak tengok tapi asyik tak sempat je. Yang kat UM ni masuk free, ade adik plak belakon, pastu dekat gile ngan umah.. so boleh la pergi support.. Kalau bukan family sendiri yang support, sape lagi kan? Lakonan memang best.. tabik la jugak.. tak sangka adik boleh belakon.. hehee.. ida pegi ngan mr. MJ.. die pon cakap best... not bad. Good luck untuk kolej adik ida... kolej za'ba..

p/s : lagu tema teater tu best. " Ku percaya ada cinta " by datuk siti. suke! ;)


salman khan yang HOT

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:57 PM 6 KATA KAU
salam sayang

How's your day guys?? Hari ni ida cuti. So duduk rumah je.. Kemas dapur, cuci toilet, basuh kain..nasib pinggang dah OK cket.. kire exercise la tuh. Lepas dah penat buat kerja, masak megi. Pastu mandi solat.. then ingat nak online.. tapi wifi tak connect dari pagi tadi. Tak tahu nak buat ape, belek lappy jumpe cite hindustan.
My faveret actually. " Har Dil Jo Pyar Karega " .


Cite hindustan mane yang tak sedih? Yang tak buat kite nangis? kecuali cite hantu. Hehe. Cite ni pon same. Dah banyak kali tengok, still jugak nangis sampai bengkak-bengkak mate. =.=!


Cinta perlukan pengorbanan. Macam mane due orang sahabat baik (pooja ngan jhanvi) boleh tersuke dekat sorang lelaki. At last, sorang kene berkorban la. Hm tibe-tibe terpikir, kalau dekat dunia luar, tak tau la.. ade ke orang yang baik nak berkorban untuk cinte.. kenepa tak fight for your love?? huhu~~

rani mukherjee.. memang cantik kan?? suke suke suke..

tapi preity zinta pulak comel... last-last salman khan dapat kat die.. hehehee..



p/s : jup lagi nak kuar pergi UM ade teater.. adik ida berlakun same.. untuk kolej die.. nanti ida update story.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea