Wednesday, September 30, 2009

ida kene dera....tapi ida sayang amy =p

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:58 PM 12 KATA KAU
salam.
arini ida kene dera la ngan si amy ni...
tadi dapat award siap soh letak pix raye...
ni lak kene tag.
huhu....
tajuk entry tak menahan tu....lalallala~
(sejak due menjak ni...suke word ' sayang ')
.
.
tapi sebab ida ni baik lagi rajin...so ida setel kan la tag ni ok...
jummm cek it out. =p

*********

age: 22 ++
birthday: 26 dec 86 (sile prepare adiah k)
eye color: jup nak skudeng cermin....itam la kot?
talent: merepek kat blog.
favortie thing to do: sms
favortie movie: anak halal
best friend: mariam, lely, nurul ( tak ikot turutan...sume equal )
who do you hate?: my ex....muahahhahhaa
do you have a pet: x de ( i hate pets =p)
if so whats its name: tak de lorr
favorite color: green
where were you born?: kuantan
your grade: uitm di hatiku
FINISH THE QUESTION
i love: u
i can: do wat i can =p
i just: being myself
i want: to sleep
i wonder: how...i wonder why....bla bla bla (ape aku merepek ntah)
WHAT WERE YOU...
doing last: balik dari jalan2...
the last song you heard: teruskanlah - agnes monica
what are you wearing?: baju kurung (balik dari daftar kursus kawen ouh)
who were you talking to last: mariam
when was the last time you cryed: last monday
what was the last movie you watched?: g-force

*********
ok amy....da ciap....
hehehekk....

sayangggg amy....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:58 AM 18 KATA KAU
salam semua.
tadi ida jalan2 kat blog amy, tengok2 dapat award raye lak....
thanks ye amy.
:)
ni ida taruk kat cini...

(award raye itu)

tapi ade lak syarat tambahan.
kene taruk award + pix raye.
huhu....macam2 la amy ni :)
so....layan la 2 ketol pix raye ni...

ok gedix...lantak la kan? =p

ni mase raye ke tige.
pegi uma famili angkat abah.
kat area bera, pahang.
abah cite, die dapat famili angkat ni.....mase die study dulu....ade program anak angkat..
huhu....
ok amy, i'm done!

p/s : patotnye letak 1 je pix ek? hahhahha...gile glemer tol~



Tuesday, September 29, 2009

cyg....jum...kawen....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:22 PM 32 KATA KAU
salam semua.
kite mulakan entry kali ini...dengan sedikit keratan dialog SMS

ida : cyg.....ade bnde la nak cakap....
dia : ayg....sorry lmbat...nk ckp ape td?
ida : em..xpela..
dia : (terus cl....ingat ida majuk..sebab die lmbat reply)
ida : (tak angkat cl...buat2 majuk) =p
dia : ayg...jgn la cm ni...bgtau la...
ida : kite kawen nak?
dia : hurm...kawen...je....nikah x yah?
ida : la....nikah la dulu...
dia : huu..ayg tak rase terburu2 ke...cyg pon tonggang terbalik ag ni...nnti ayg tggl kan cyg...
bla...
bla..
bla...
ida : yeyyy april ful! haha xde la...sbnrnye kwn2 ayg ajak g kusus kawen. kt dlm uitm murah. rm 40. kat uar mahal. td da cl abah..abah bg...cuak ke =p

******

itu la alkisahnye....
tadi abes class, lepas tapau nasi...tibe2 kawan ida bgtau....
ade kusus kawen...
kalau berminat, kene dftar before 9 hb 10 ni...
ida cm terkejut la..
hoh..kusus kawen??
lupe lak...kene amik ek...kalau nk kwen?
ala..
ida bukan ade pkwe.
wt pe amik awal2...
tapi..
kt dalam uitm kire murah la....student punye harge...
lagipon ramai2 ngan kawan...tak la takot sangat (sbnr nye takot seyyyy)


ade tak..sape2 yang da g kusus kawen..bace blog ida ni??
ape ek..die buat mse kusus tu..
seram la...
ustaz tu nnt ade tanye2 tak??
ade soh bace ayat ape2 ke??haha~
ke juz dengar ceramah je?
uwaaa tak tau pape ni...perlu google kah??emmm....

****
yang penting abah da bagi green light.
die cam excited je dengar ida nak amik kusus kawen.
die tak pelik @ terkejut langsung.
mungkin kah itu tande nye....anak gadis die ni da cukup umor nak berlaki?
ouhh~



sudah tahu rahsie lelaki

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:48 AM 28 KATA KAU
salam semua.
semalam...ida lepak dengan sorang kawan ni.
lame borak.
macam2 ida tanye...macam2 die cerite.
ok baiklah....die sorang lelaki.
die ade banyak pengalaman idup...compare dengan ida...sebab die tua 6 taun dari ida...(eh...6 taun ke lebey ek..lupe lak huu)
ape yang die cerite tu....buat ida mule terfikir tau...buat ida rase cam...pelik...takot...risau...macam2...
die ade reveal rahsie lelaki...now i know~~
(die cakap ini rahsie....patotnye tak bole cite kat pmpuan....tapi die cite kat ida...supeye ida bole fikir and jage diri baik2)
em....


ida suke berkawan.
ida suke kuar dengan laki...kadang2 kuar berdua je...fes time jupe...
kenal kot cyber...kot enpon...senang2 je jumpe..
sedangkan bnde tu sangat bahaye kan?
laki zaman ni da la sume majoriti jahat2... =p
ntah la.
kadang2 ida tak sure...ida ni bole idup sorang2 ke tak..atas bumi ni...
yela...solo...tak de orang jage...
kalau dulu..ade orang tengok2 kan ida..
da la...malas pikir lagi.
ida pon tak tau ape yang ida mepek ni....
tapi 'rahsie' yang ida tau semalam....betol2 bukak mate ida tentang lelaki.
sorry...tak bole la nak cite open kat sini..
nnti blog ida kene banned lak ngan kaum adam =p
.
.
.
ha....one more kan...
mase tengah lepak minum ngan kawan ida ni....
ade 2 orang pempuan tau...dok seat depan kami..
so kirenye diorng membelakangkan ida la...
then...kawan laki ida ni..tibe2 bisik kat ida " diorang tu lesbian "
ida terkejut la..
hoh??
yeke...
biase je ida tengok.
due2 pakai tudung.
lame kitorg dok perati dari belakang....
mule2 tangan si gadis A dekat pehe si B...
then tangan si B merayap kt kepala si A....
ke bahu la..
ke situ la..ke sini la...
then...ida pon setuju ngan kawan laki ida ni...due orang gadis itu memang pelik...
bole plak merabe2 kat kedai makan ek?
ida ngan kawan2 pmpuan ade gak sentuh2..tapi bukan cam diorang tu..huu..
tak paham..

ok la....nak stop kat sini...
:)
bye2...
jangan nakal2 ye korang =p

p/s : belajar dari pengalaman.


Monday, September 28, 2009

kali pertame bersua muke

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:26 PM 38 KATA KAU


salam semua.
ape kaba?
berjumpe lagi dalam rancangan laporan khas =p
(abaikan tajuk entry yang agak geli lalalla)
sebenarnye tak tau dari mane nak cite ni....
entry sebelum ni...kan ida ade cakap....ida nk pegi tempat yang tak penah ida pegi...
ari nervous ida...ari hepi ida...??
ida nk jumpe org??
sape di mane bile..??
nah....terjah sendiri la...kat blog glemer berkaleful ni...sape lagi kalau bukan cik intan kite
bace sendiri ek..
ida pegi open house kat uma die...
fes time woo pegi muar..pegi joho...sorang2 naik bus...
saye sangat berani kan? :)
(berani ke....semangat nk jumpe sape? huhuuu)

gamba sume bole skodeng kat blog intan...
ida ni tak minat bergambar
(ok..tipu..)
ni sume pix tambahan...a.k.a syok sndri..
jum layan....

*scroll sendiri*

ida mms orang tu...tanye die nak soh ida pakai shawl ade manik2...or yang kosong je.....then die cakap " pakai yang simple je la"

ni la hasil nye....ida tak tido lepas subuh tau....so ade banyak mase nk fitting.... kul 930 baru gerak gi pudu....kawan anta...

memandangkan intan da reveal gamba die ni....so...ida pon nk selit gak...pix curi...mase lepak tunggu intan ngan hairi datang pick up kami kt tmpat bus muar.
(jangan marah ek..tuan punye gamba)

haha...jangan terkejut...kalau pix chacha ade kat sini lak lepas ni....lalallala....

ni lak...mase lam kete...parent intan anta gi tmpat bus...ida nak balik s/alam da...

i tau u xde pix ni....sebab u tak ley ikot mama ngan abah gi melaka...cian...huuu~~


kan da cakap....ida tak suke snap pix...hahhaha~~
ni mase kt uma intan....ida da siap awal...so banyak mase nk amik pix... =p


tu je la serbe sedikit.
kalau nak cite sume memang tak cukup space.
(sebenarnye malas nak taip)
sangat tak puas 1 malam je kat sane :(
tak puas jumpe orang itu.
sudah mule rindu :(
em...
tapi tak pe la...janji dapat jumpe...

to intan n family...thx a lot...
halal kan makan minum i..
halal kan shower gel dettol yang i gune..
hahhaha =p
mama bagi duit raye woo...mase kat bus....lallalalala~

p/s : tak tau lak....sunburn bole sampai pedih2 ...lame ek..nak sembuh?
p/s : lagi tak tau ade orang obses ngan nombor..
p/s : tak jadi nak sewe chacha...nakal =p
p/s : lawak gile masa hairi nak terlanggar pakcik nek beskal

Saturday, September 26, 2009

bawak bersabar.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:42 PM 8 KATA KAU
salam semua.
maaf la....macam da lame je tak update (sebenarnye baru 3 ari..lallala)
bukan tak de ape nak story....cume rase malas tu cm mule menebal je dalam diri....
adoi..

arini kan, ida tersedar satu bende.
ida baru percaye ayat2 ni :

* tak de masalah yang tak bole setel

* di mana ade kemahuan, di situ ade jalan

* jangan pikir tentang masalah tu, tapi pikir mcm mane nak setel masalah yang datang.
.
.
.
sebenarnye....tak sabar mau tunggu esok.
esok ari hepi?
esok ari nervous?
esok our big day?
wah.....can't wait!!~

esok ida akan tempuh perjalanan yang jauh....
ida akan pegi tempat yang tak penah ida pegi....
sorang2 lak tu...naik bus..
em...
doakan ida tau.... :)

baju mane nak pakai.
mekap ape nak sapu.
tudung mane?
bla bla bla...pewww~
rase macam blind date kali pertame.....zzzzzz

da la....tak mo merepek lagi....
nantikan entry lepas ni....
mungkin ida akan story ke mane ida pegi...sape ida jumpe...
ataupon korang akan bace kt blog insan2 lain =p
insyaAllah.
sampai ketemu lagi.

" selama aku....masih bisa bernafas....masih sanggup berjalan...
ku kan selalu memuja mu...
meski ku tak tau lagi...
engkau ada di mana....
dengarkan aku...
ku merindukan mu.... "


Wednesday, September 23, 2009

cerita raya [ hari kedua ]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:00 PM 12 KATA KAU


salam semua.
jum kite sambung cerite raye kedua.
pagi tu cam biase amik turn iron baju ngan mandi.
family mak ngah nak pegi ke hulu, so kene bagi diorang bersiap dulu..

dalam pukul 11, ida + pae + padil + fizah...kitorang berempat ingat nak pegi uma jiran sebelah uma tok..nak beraye....sebab da busan sangat.
sampai je kat uma tu, tengok penuh gile kete...ade dekat 7 buah.
so kitorang tak jadi la g beraye sebab segan.
huhu..

then, kitorang patah balik ke uma tok....tengok2....
dafi n family die...on way g uma tok...
wahh ape lagi...kitorang berlari la balik uma..huhuuu

da siap bersalaman....sume mate tertumpu kat dafi.
:)
masing2 nak amik gamba....tp tak de sape nak mule dulu..
heee...
bagi can diorang makan dulu..
bile die da nak balik, baru la....sume berebot nak bergamba....
tapi taun ni die datang jup je :(
tak puas bergambar...
huhu.

ouh ye...pada sape yang blur2 tu....
dafi tu due pupu ida..
papa die...datuk ismail sabri tu...sepupu dengan mak ida...
tok ida ni kire mak sedare datuk ismail la..tiap2 taun memang die akan datang uma tok...
tapi dulu, mase die belum jadi datuk....and mase dafi belum jadi artis, bile diorang datang je, kitorang sume buat tak layan...sume tengok tv...
huhu..
tapi skrang?? sume nak gile glemer :D

meh la layan gamba....sket je....tak ley upload banyak2.. :)

*scroll sendiri *

ida ngan due pupu die.

ramainye awex dafi...hohooo

ida ngn padil...geng gagak itam

bukan saje ade dafi...tapi juge 'tomok'.
sile pokus rambut apik.. :)

dalam kete...balik dari open house...




tengah ari..dalam kul 12.45 kitorang due buah kete...
gerak pegi open house..
uma abang kepada datuk ismail..
makan siap lepak depan tv...
layan astro ria ade open house mawi ekin..hee :)

tu je la...
petang lak....kul 6 ida kua gi town...ngan abah..
beli kasut untuk mak..
eh lupe...ida pon beli kasut skali..huhu.... =p
abah belanje...bes betol.
ok..sambung lagi next entry :)
bye2..

cerita raya [ hari pertama ]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:13 AM 10 KATA KAU


salam lebaran semua.
rindunye kat korang.....
best tak raye tahun ni?
ida nak sangat update sal raye ni.......kat kampung pon, sepupu2 bawak balik laptop (ade 3 bijik laptop ciap dengan internet).....tapi tak best la nak update kat sane ek? so ida tunggu balik uma baru update...
jum kite layan cerite untuk raye pertame..


pagi raye...lepas subuh, da tak bole sambung tido macam hari biase..
mule2 kene iron baju..
amik nombor tggu turn nak iron...nasib raye pertame ni, ida yang start iron...so, sepupu gurl yang laen kene la tggu ida beres dulu. :)
bukan baju ida saje..tapi ida kene iron baju adik2...baju spupu2 laki (yang gedix soh tolong iron kan huhu)....agak penat jugak la...
priority : kene iron baju orang2 yang nak pegi sembahyang raya dulu..
abes je iron baju, mula la kemas uma tok..
sapu uma....bersihkan meje makan....sumbat sume beg dalam bilik...
untuk pengetahuan korang, uma tok ida....uma kayu...(da agak uzur la....uma lame) so....sedare ramai...yang balik ade 3 family....memang berserabut....penuh dengan barang..
pagi raya tu...sume barang kitorang humban dalam bilik..sebab tak nak bagi tetamu nampak.
bilik plak ade 2 je.huhu....

abes kemas uma....amik nombor plak nak mandi...
lepas mandi, bersiap....mekap sket ape yg patot...
pastu bergambar la!!~
ni saat paling bes...heee....

lepas tu....abah, mak ngan adik2 laki sume da balik dari sembahyang....
kitorang gerak pergi kubur..(belah abah)
kat situ dapat wit jugak...tak silap ida dalam rm 9 dapat. :)
abes kat kubur....konvoi ramai2...dalam 4-5 buah kete....pergi beraye belah uma family abah.
lebey kurang kul 3....balik ke pangkal jalan uma tok....solat zohor....rehat2...
untuk pengetahuan korang...uma tok yang ida sebut ni....uma belah mak.
kalau balik kg, memang stay kat uma tok. :)

malam plak.....ade tahlil kat uma belah abah....
so....dalam kul 6.45 petang, gerak gi sane..
solat maghrib dan isyak berjemaah.
bace yassin sume..
dapat wit agi :)
huhu...
belah abah memang tiap2 taun...ade buat majlis tahlil ni...
so...aktiviti tiap taun memang agak same je...(da hafal pon)
pas abes tahlil...ape lagi...makan la....
tapi...malam tu...ida tak rase lapa...
ida juz makan lemang 3 potong...tu pon share pinggan dengan adik..

abes makan...
mercun and bunge api time~
:)
memang saat yang dinantikan..huu...
bes gile...taun ni ade bunge api yang macam orang pasang time nak sambut merdeka tu..
cantek. :)
ida ingat nak join budak2 maen bunge api...tapi..adeh...malu la plak...
sume yang bawah umo je....heee..

* scroll sendiri *

pix dengan kak wani....my cousin....member gosip...gelak ketawe :)

dengan angah...adik yang second....die ni memang gedix tak nak pandang camera =p

ajis...adik yang baru abes upsr....sakan la beraye tak payah pk exam :)

kerusi kiut....kat uma sepupu....sume pakat amik pix kat sini...heee...

makan mi kari....walaupon da kenyang time ni...tapi makan jugak...:)



tu je la...serbe sedikit....cerite raye pertame...
yang selebeynye...kitorang dok bergelak tawe sampai kene marah ngan tok.
huu :)
memang kalau da berkumpul ramai2....riuh...
sepupu lak...ade yang jenis suke buat lawak...
saba je la.. heee :D
sangat seronok.

p/s : nantikan....cerita raye kedua lak....gambar dafi....coming soon :)

Saturday, September 19, 2009

jumpe lepas raye

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:18 AM 10 KATA KAU
salam semua.
maaf ida tak online sangat bape arini.
satu : sebab busan.
due : sebab adik2 dok konker laptop ngan bodben.
huhu..
sorry la ye...da tak sempat nak blogwalking blog korang.....nak amik kad raye sume....tak larat da la... :D
ni sket nak cite ek...buat sape2 yang rindu ida tu...huhu...pasan.



ni....makan jambu..
kat depan umah ade pokok jambu, so....bole la makan....ngan kuah cicah...
:)
sedap.
makan bile da buke ok...bukan siang ari =p

ni plak....
ajis bagi.
die buat.
untuk 2 orang kakak die yang tersayang :)
huhu...ida punye da siap pasang kt enpon..lalallala~

ok...memandangkan esok da nak balik umah tok...
so, arini last la berbuka kat umah.
tadi, semangat gi snap pix...juadah berbuke..
jum layan...


cucur udang

apam balik + ball

roti jala

kek

ayam goreng + kurma (pinggan ajis)


ok tu je la...
untuk sume kawan2 blogger...SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR BATIN ek...
raye jangan lupe ida..huhu =p
tak sabar tengok korang update blog masing2 dengan baju raye :)
amik pix banyak2 tau...
so...ida maybe balik uma tok smpai raye ke 3....tak bawak laptop...apetah lagi bodben...
kite jumpe lepas raye k...
buat cyg...jangan nakal2...selamat tido dengan lame =p
ok..bye2..


Thursday, September 17, 2009

Contest Riang Ria Raya

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:56 AM 6 KATA KAU
ida join kontes lagi?
hehee...
kali ni kontes yang dianjur oleh blog teratak indah.
:)
ida rase ni baru kali pertama ida singgah kat blog tu.
da setahun rupenye...tahniah... :)
semoga terus berblogging ye...

eh, kembali kepada kontes td, kalau nak join...sile pergi ke blog tersebut.
klik je banner ni k?


peraturannya...
simple je...just tunjuk pix raye korang...janji ceria gitu.
oh ya..tarikh tutop : jumaat....18 sept 09...
cepat2...

tadaaa....
ni la pix ida.


ceria tak?
siap dengan gitar lagi....
ni kat uma tok sedare...
da penat makan kueh, so..posing lak ngan gitar..(bukan tau petik pon..heee)

hope pix ni bawak tuah lagi la ye?
:)


ok la.....daripada zero

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:18 AM 4 KATA KAU
tadi sampai2 umah je...terus tanye abah.. " ade kad raye untuk ida tak?? "
sebenarnye...mase dalam bus dah siap msg abah..huhu..punye la tak saba.
tengok2...


yeyyy~


dapat 1 je!
(ingat kot ade 2)
:(


tapi tak pela...
selamat jugak sampai kad raye dari cikYana ni...
thx sangat2...
jauh dari terengganu. :)


satu2 nye kad raye berpos yang ida dapat tahun ni.
tahun depan?
emm....
sume dah sibuk dengan kad raye online masing2....
sorry la..ida tak design kad raye untuk korang ek..
nnti da buat, nak kene soh orang datang amik la...tepek kat blog la...em....macam malas je...cukup la aritu sibuk soh korang undi kontes photo cun. huuuu~

p/s : tahun ni TAK anta kad raye untuk datuk CT da.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea