Wednesday, March 31, 2010

bersemangat waja hanya untuk mu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:46 AM 8 KATA KAU
salam.

ape khabar kalian? ade sihat ke? hati ade senang tak? ;) hopefully, everything is doin' fine....dalam beberape hari ni, ida asyik mengidam nak makan mcD je....mule-mule nak makan bubur mcD....pastu nak breakfast mcmuffin lak...mengada-ngada betol la perot ida ni...adoii...dah la breakfast tu sampai pukul 11 pagi je.....malam tadi ida dah siap-siap tidor awal sebab nak bangun awal semate-mate nak kejar mcmuffin....semangat waja kan?
kate pepatah, di mana ade kemahuan, di situ ade jalan....tapi adnan sempit cakap, di mana ade kemahuan, di situ ade HIGHWAY...huuu~~ yo lahh!

pagi tadi lepas subuh, sambung tidor balik....set alarm pukul 9....tapi kul 9.30 baru bangun mandi....siap-siap naik rapid....sampai mcD sek 3 ngam-ngam dekat kul 11....hehehee....ouh ye, ida pergi sorang-sorang ok? maklum la semangat waja katakan....tapi hala balik tu, kene jalan kaki dari mcD ke sek 2...agak takot jugak la...walaupon siang hari bute...jalan harus lah laju dan tak toleh kiri kanan eheheh~

jum pergi mcD....yaaa~~!!

kaw ni la yang buat aku ngidam....alahai mcmuffin....

no no no....bukan coffee....tapi tea je... +__+
*ni minum ke geget bekas air?huu*

takot tak?? macam ju-on kan? hahhaha....lepak makan kat bilik tv....amik angin....pagi-pagi pon dah hangat~~

ok thats all....lain kali cerite lagi....bye2~ ;)


Tuesday, March 30, 2010

bile si dia pon mengidam

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:52 AM 1 KATA KAU
salam.
hari tu ida dah update pasal review evolusi kl drift kan? kali ni ida nak upload sikit pix mase kuar date aritu.....mr. MJ dah berape hari dok cakap mengidam nak makan donut....sian die...ehehe...so, sampai kat sunway pyramid tu, harus la jalan-jalan cari donut dulu.....melilau cari j-co....dah tengok directory pon sesat lagi...huhuu~~ at last, baru jumpe kat level LG2 rupenye....so tadaaa~~ 6 pieces for rm 12....

yummmy....nampak sedap kan? memang sedap pon....hhahaha~~
ditambah lak ngan air chocolate ni....*bukan yang blended punye*


memang sodapppp....tapi...lastly rase cam muak lak....huhuu....lepas da belasah sume ni, cari air mineral cepat-cepat....bagi ilang rase manis die...eww~~ mr. MJ cakap, tak pe la, nanti dah kawen kite boleh kene diabetes same-same....uiksss ade ke? =p~ kejam..haha~



ni pix mase bile ye syg? ouh... ni mase tengah lepak kat depan kedai playboy.....hehhehe....lepaks sambil usya orang lalu lalang....aritu mase date, ramai lak nampak baby kecik yang montel + botak = cikemok heeee~~ geram ahh...



ini pix ape ye? nak berlatih dok atas pelamin ke ape? ntah nye... mr. MJ cakap...jum la snap pix tangan..yela-yela...ikot kan je la =p~ hahahaha.....pix kaki....pix hidung tak nak snap? bluwekss =p

ok la...itu aje mau story....dah alang-alang snap pix, baik lah semadikan die kat dalam blog....esok boleh bagi anak cucu tengok....huhuu...bye2~

p/s : sorry pasal insiden yang berlaku kat pyramid aritu... baby tatot la.. namo buat agi...huu~


Monday, March 29, 2010

nasi lemak kerang dan nasi goreng paprik

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:25 PM 7 KATA KAU
salam.
nak cite pasal makan bole? ok..tadi siang ida makan nasi lemak kat bawah kolej...sedapp ouh..makan panas-panas...ida amik lauk paru ngan kerang...rm 5....minum ngan air bandung...fuhh mantap! ;)

credit pix

malam nye, abah ajak ida kuar makan....abah datang s/alam sebab ade meeting...arini ngan esok...so...tadi ida kuar bertige je la...same abah...same driver....bukan driver kami, tapi driver uitm jengka la...abah kan staf uitm jengka... :) cik nuyu belum balik dari outstation, kalau tak, ida memang angkut die sekali.....dulu kami pernah makan ngan abah gak..same mariam...ehe...tapi malam ni ida sorang je la....malu lak rase nak kuar date ngan abah sendiri..agaggga~~ bukan ape, kalau ida kuar makan ngan abah, selalu orang pandang - pandang jeling - jeling....ape dorang ingat ida kuar ngan skendel orang tua ke??? hello...itu ayah saye tau!!~ tak nampak ke muke sepesen?? huu~~

tadi makan ngan abah kami same-same order nasi goreng paprik...sementara tunggu nasi sampai, makan otak-otak @ sata dulu.... ape beze otak-otak ngan sata ek? ke memang same? huhuu... merah betol otak-otak tu..macam bukan ikan....macam ketam...kate abah. :) dalam bakul tu ade 5 ketol....ida makan 1....driver makan 1...abah makan 3...hahhahha! ;) sedap ok....cume ida tak minat sangat ;)

credit pix

emm..paprik pon sampai..alahai...tak meriah nye?? lagi best yang DC punye....kedai abang and akak otai huhuu.....ida makan tak abes....abah pon cakap nasi die banyak...nampak je sikit hee~~ jangan tiru amalan makan nasi tak abes tau...membazir kan amalan syaitoonnn....ok la..sampai ketemu lagi.....bye2~~

credit pix

dapat duit poket lagi....lallallallala~~jangan terpedaya....tu sumer gambar hiasan ok? ;)




evolusi kl drift 2 - review

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:52 AM 2 KATA KAU
salam.
nak review sikit pasal movie evolusi kl drift 2...thanks mr. mj belanje ida tengok kt sunway pyramid tadi eheee~ ade 2 sebab utama nape ida tengok cerite ni...sebab pertame, sumer sedia maklum, ida memang fanatik farid kamil....walaupon die bukan watak utama, tapi harus tengok jugak! sebab kedua plak, of course la sebab nak tengok sambungan kl drift yang pertame dulu la...



ok ape yang best :

* watak zack lakonan syamsul yusof lagi bagus dari yang dulu....ego die da kurang sikit....garang die da kurang sikit....sekarang lebey nampak macho gitu....nice =D~

*semangat setiakawan antara zack ngan sham *lakonan farid kamil* lebih menonjol....sampai mr. mj cakap "macam gay da tengok" hahahhaa....ida penah tengok ayat gay tu kat review blog lain.....so pendapat yang agak same la....huuu...sampai ade satu tahap tu, ida rase touching sikit tengok dorang punye persahabatan....sham sayang gile kat zack ouh....yela...kl drift dulu, die sanggup gadai nyawa untuk zack kan? ;)

* aksi-aksi drift lebey banyak....sampai polis pon nak drift same huhuuu....

* watak shahiezy sam ngan aaron aziz memang best la! time shahiezy sam cakap cine, sume orang pakat gelak....eheee....cumelllll... =D~ lansi lansi maaaa.... rambut die cantek ouh panjanggg....

* part mase nak last tu best....time farid kamil ngan scha kene pukul...eheeee....zack beria merayu kat joe jangan ape-ape kan kawan die...hihikk... last-last scha mati gak...adesss...

* nice gak remy ishak jadi polis....ade misai lak tu..hahaha....mak ida minat remy ishak ok? =p~




part yang tak berape best :

* watak fasha dah tak de.....scha sorang je pempuan....bosan...sebab ida tak minat scha sangat....sorry to say ;) nasib la watak vee lakonan hetty sarlene ade lagi....cunnn ouh rambut pendek...sexy... ;) diana danielle pon dah tak de...opsss

* tak berape best bile watak alia tibe-tibe ade....dah la die kenal fasha *mase bile ntah*...pastu jadi spy polis lak tu? agak pelik sikit la...ehe...

* part ayat jiwang-jiwang alia ngan zack...pastu scene peluk...uhuu...bising lam wayang tadi....dorang dok ewww ewwww~~ =p~


dah la...tu je la serbe sedikit....tapi filem ni ok la...tak mengecewakan...tak de sambung da kot? joe mati da kan? kene tembak ngan polis...shahiezy pon mati....yang si farid kamil kaki da kene tembak ngan joe....makin parah la gayenye...uhuu~~ oitt banyak lak ida review....korang yang belum tengok....gi check it out sendiri la....bile lagi nak support filem malaysia? :)
bye2..




Sunday, March 28, 2010

filem lagenda budak setan - adaptasi novel karya agung ahadiat akasyah

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:27 AM 5 KATA KAU
salam...
jam menunjukkan pukul 11.14 pagi....tadi mr. MJ cakap, dalam kul 12 die datang la.....kitorang punye tiket wayang cerite evolusi kl drift 2 kul 3.30 petang nanti....tak sabar nak jumpe buah hati....dah berape hari tak jumpe since tuesday...uhukkk rindu tauuu!!!~~

ida tido malam tadi tak tutop lappy, so...celik-celik mate je....terus online...tibe-tibe hati teringat filem lagenda budak setan...khabarnye nak ditayangkan tak lame lagi....watak ayu ida dah tahu, lakonan lisa surihani....tapi watak utama kasyah ida belum tahu lagi.....so haruslah tanye same en. google....tengok-tengok....watak yang dinanti-nanti kan tu.....yang buat ida tertanye-tanye tu....adelah lakonan farid kamil!!!

dalam filem tu nanti....rambut die macam ni ke?? huuu

cover novel....

fuhhhhhhhh my favourite actor ever....hahahahha!!!! wajib tonton la ni! tapi filem die, mesti tak sebagus novel die kan? even farid kamil pon cakap, bukan beratus ratus helaian novel tu boleh sumbat dalam filem yang duration die tak sampai pon 3 jam...betol gak tu?? hurmm.... ouh ya, watak azmi lakonan que haidar.... tapi watak katarina belum tau la.....kene sambung google ni...uhuuu~~ yaaaa nubhan af6 pon ade belakun tau! watak ape ek.....watak kawan kasyah yang cina tu ke??? yela...muke nubhan kan chinese look...ehehe...
ok la....nanti ida story lagi ye.....

good combination....lisa memang sesuai watak ayu.... ;)

best betol 2010 ni.....banyakkkkkkkk filem farid kamil.............heeeee =D~ sayangggggg, nanti kite tengok movie ni ye???? seronotnyeeeee :D....dah 3 kali khatam novel ni....3 kali jugak tak pernah miss nak nanges....adekah filem ni boleh buat ida nanges???same same la kite nantikan....




cuci mata

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:34 AM 1 KATA KAU
salam.

Pade hari sabtu.....bersamaan 27 mac......


dan



pergi ke



kami isi perut dengan makan *mariam belanja...thanks*



kami jalan-jalan pusing 1 JJ....kami masuk almost semua kedai....termasuk ni.....



JJ sekarang tengah ade sales.....



tapi..........ida tak de ni...........



so.....tak boleh nak ni..........



sekarang ida dah penat.........nak ni............



sekian..........

p/s : pix semua credit google....kecuali pix no 1 dan 2.... =p~


Friday, March 26, 2010

tag TRUE or WISH were true

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:26 PM 6 KATA KAU

Rules : Bold the statements that ARE true to you.
Italicize the statements that you WISH were true.
Leave the fibs alone.
Then, tag 5 people to do the same test.


170cm tall.
I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
I hate my grades.
I can drive.
•I’m bored of driving.
I have a white handbag.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
•Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced.
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
I’m studying Fashion.
I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my blog.
I wanted to be a fashion designer.
I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
•I’m a rebel.
•I don’t believe in love.
High school's filled with drama.
My parents have faith in me.
I’ve bought shoes this month.
A blogger bitched about me before.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
We’ll last :)
I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
I still have a best friend.
•I have a cat.
I hate surprise parties.
I hate planning parties.
•I’m hot. :P.. •I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
I cant live without music.
Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
I love being in love.
I know how to cook.
I have 100% freedom.
•Boys are assholes.
•I hate Math.
I’m happy with what I have
I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
I can’t live without make-up.
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
I’ve got a new phone.
I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
I think I’m fat
I love my friends and family

Sape saye nak tag ni? *thx jo sbb tag kite* ;)

* izan
* anin
* kak izah
* sis afzan
* sape-sape yang rase nak buat ;)

credit pix

Thursday, March 25, 2010

10 rahsia - si dia TAK perlu tahu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:42 PM 4 KATA KAU

salam.
sedikit perkongsian... 10 bende yang kamu TAK perlu bagitahu pada pasangan masing-masing.

1) dia tak disukai keluargamu

2) " saye suke dengan....." - kalau tertarik dengan mana-mana lelaki atau perempuan lain yang lebey cantik/ hensem dari die...jangan bgtau...walaupon bukan niat nak curang, tapi bole menyinggung perasaan die... abg, baby suke shahir af8 <--contoh :P

3) simpan rahsia kelemahan mu - tak payah la bgtau kamu laki-laki yang takot labah-labah ke....atau kamu perempuan yang tidur berdengkur...biar bende tu keluar natural sepanjang tempoh perkenalan

4) bandingkan dirinya dengan kekasih terdahulu

5) jangan jadi 'anak emak' - sikit-sikit nak report mak....keluar date nak call mak....

6) hobi yang pelik - suke kumpul jam antik ke...barangan spongebob ke?

7) " saye tak suke awak berkawan dengan...." - jangan sekali-kali mengutuk kawan-kawan die...

8) kecuranganmu - konon-konon nak tunjuk setia la...cerita sumer bende yang da lepas...atau keluar dengan sape-sape...sebenarnye bende ni sumer tak perlu...akan lebih membangkitkan kemarahan die..dan die akan kenang sampai bile-bile...bahawa kamu pernah curang....ala name pon pernah...sape yang tak de kisah silam kan? ;)

9) kamu tertarik dengan teman baiknya yang seksi

10) jauhi perkataan 'bosan'

sumber : majalah remaja edisi disember 07

credit pix : here

Wednesday, March 24, 2010

akulah BEKAS kekasihmu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:52 PM 10 KATA KAU
salam.

Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar
Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar

Reff:
Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri

klik untuk muaturun
--------------------------


ini lirik lagu sang mantan - nidji ...... ape yang kite faham mantan tu ialah ex...bekas kekasih...huhuu...someone penah cakap kat ida 8/10 orang kat dunia ni akan upset kalau bercerite atau menyebut pasal ex die...nape ek?? mungkin sebab die rindu ex die...atau die benci ex die...atau die terkilan sebab berpisah ngan ex die? ehhee...dulu ida salu cakap, i hate my ex...tapi sekarang ida rase, buang mase je nak hate-hate orang.....pernah dengar tak ayat ni? "sekali kite benci orang, 1000 kali orang benci kite " hohooo....quite scary maaa...so, tak baik benci membenci tau....mulai sekarang, tanamkan lah sifat maaf-memaafkan....jangan berdendam ape tah lagi ngan ex.....past is a past...ok? kepade my ex yang dengar nye nak bertunang tu, congrats!! semoga semuanye sukses ok? ;)





Tuesday, March 23, 2010

penat itu tired

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:06 PM 5 KATA KAU
salam.

penatnye....baru balik dari pahang....huu...thx mr.MJ sebab amik dari kl sentral...kenyang ouh makan nasi ayam....
currently suke dengan lagu paparazzi-lady gaga...lepas dengar farina nyanyi untuk 1st konsert hari tu..ehee...lagu-lagu yang budak af pernah nyanyi....mesti senang melekat kat kepale...
ok la..lain kali cite lagi ye.. im just too tired right now. bye2...




p/s : kalau ade orang cakap kite ni cute, orang tu betol-betol puji....atau just nak buat kite perasan ek?? hahahh~~

Monday, March 22, 2010

selepas 3 minggu....akhirnya~~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:18 PM 14 KATA KAU

salam.

kalau orang cakap SEX tu nikmat dunia....tapi bagi saya, NASI adelah nikmat dunia...setelah 3 minggu tak makan, berdiet la kunun....tapi tadi dah MAKAN NASI....kenikmatan die tak dapat nak gambar dengan kata-kata...fuhh~~

tu la status ida kat FB....hehee...ida kan ade kat umah ni...balik kampung jenguk family jup.....sah-sah la ida tak dapat menahan gelora hati untuk menjamah nasi.....mak masak kan? abes la diet yang ida tahan selama 3 minggu ni...ehheee...tapi tak pe la....lepas ni ida makan nasi pon, sekali sekala je la....kalau bole kurangkan, lauk pon makan sikit je....oraits tak? hehee...tapi nikmat nasi tadi masuk lam mulot ida, tak de ayat boleh gambar kan...bukan ape, ida dah 3 minggu tak makan nasi, memang la badan ade rase ringan sikit, tapi tak nampak kurus pon....mungkin belum cukup lame, tapi ida rase tak payah la nak tahan-tahan makan nasi lagi.....sian perot ida kan? uiceeyyy~~ ok la...later citer lagi...bye~~

credit image

p/s : amalkan diet yang seimbang.....tak makan nasi bukan cara yang betol.. ;)




Sunday, March 21, 2010

7 things about myself~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:05 AM 8 KATA KAU
salam.

amacam konsert AF8 minggu pertama? ade mari tak? hehee.... ida dah masuk kan beberape orang pelajar dalam list favourite ida.....yang pertame harus lah si shahir yang kiut..dan baik.... =D bekas anggota kumpulan nasyid saujana gitu....patot la sopan je macam dr. fazley.....yang perempuan lak ida macam nak tersuke kat anum ngan ema.... ;D tapi tak tau la kalau minggu depan da bertukar minat....ehe...

balik dari tengok AF kat cafe, macam biase la....check shoutmix kalau ade msg-msg best....tengok-tengok dapat award lak dari blog sesumpah.....sesumpah ni rajen gak komen blog ida....thx cyg :D

so ni la award tu.....


Here are the rules to accept the award :
1. Thank & link the person that gave you the award.
2. pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.

rule no 1 ida da buat kat atas nun....rule no 2 rase nya macam tak nak pass kat sape-sape bole tak? agagaa~~ no 3 pon tak nak buat.... no 4 je ida nak buat..hahahha :)) ngelat betol la....bukan ape, korang pon macam malas dah nak main-main award ngan tag kan?? so ida escape jela....tapi kalau sape-sape nak award ni....bole grab cepat-cepat ok..... ;)

7 things about yourself :

* ida ade sorang boifee...yang ida sayang sangat-sangat....name die mr. MJ.... =p
* ida sekarang demam af8.....actually tiap-tiap tahun demam af. =p
* ida maseh study kat uitm
* ida anak sulung...ade 5 orang adik...dan sangat sayang adik-adik ida ni..
* ida anti durian. ini info penting ok...sile jauhkan durian dari ida.ewwww~~
* ape lagi ek... ida suke kaler ijau...tapi sekarang da suke putih jugak. :D
* ida jenis yang cepat panas dan cepat sejuk...rasenye lah... ;)
* sekarang tengah berdiet...uwaaa....rindu nasiiiii dan kFC.

ok itu sahaje....sekian..... ;)


Saturday, March 20, 2010

gosip lah jauh-jauh sane!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:07 PM 8 KATA KAU

salam.

adoiii kencang nye la gosip yang sedang bertiup ni...rase cam nak tumbang pon ade...uwaaa....hati tolong la jangan macam-macam.....kalau gosip artis dalam paper...dalam melodi....dalam terjah...biase nye betol....tapi kalau gosip kite orang-orang biase ni, betol ke tak ek??? sejauh mane korang percaye pade gosip?? sobbss~~ sadisnye la....tak suke....tak suke.... nak gosip pon agak-agak la....tapi ni sal kawen.... :(

credit pix here tq



aril hos terbaru trek selebriti

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:00 AM 14 KATA KAU

salam.

baru dapat tahu, trek selebriti aril af7 akan menggantikan jimmy...ye la kan, jimmy da jadi hos AF...aril memang mampu kot jadi hos trek selebriti...aril memang terbaik lah!! hahha...

berite penuh kat sini


sayang mak

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:00 AM 3 KATA KAU

salam.

a very happy birthday to my lovely mum...wan azma wan musa...yang ke 47 tahun....tapi maseh awet mude ok...hahhaha...sayang mak selalu....ari ahad ida balik ok? tapi mak tak payah susah-susah masak sebab ida kan on diet??? uwaaaa.....nanti mesti mak PAKSA makan nasi...huhuukkk~~~ tak nak..tak nak....

credit pix here



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea