Sunday, October 31, 2010

Day 1 : Introduce Yourself.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:47 PM 10 KATA KAU



Salam.

Rasa nya ramai blogger yang pernah buat benda ni kan? Update blog dengan "30 days Challenge" . Seronok jugak. At least ada idea nak update blog. So hari ni, ida pon nak start ida punye "30 days challenge" gak. Challenge ni ida dapat dari

Saturday, October 30, 2010

Mesej berunsur penipuan!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:05 AM 6 KATA KAU


Salam.

Hari ni hari sabtu. Any plan? Me? Nope. Kind of boring kan? Semalam check gaji belum dapat lagi.. Tu yang malas nak kuar tu. No money no talk la. =p

Pagi tadi, best sangat tidur sebab dingin baru lepas hujan. Tibe-tibe ida dikejutkan dengan bunyi

Sunday, October 24, 2010

Lelaki suka komplen suar baju awek ??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:51 PM 22 KATA KAU

Salam.

Sekarang ni, kita ade banyak medium nak menyuarakan pendapat. Setiap orang bebas dan ada hak menyuarakan pendapat masing-masing. Betol kan? Tapi jangan sampai menyentuh sensitiviti kaum, agama, negeri sudah la. Nanti kena saman lak, tak pasal-pasal jadi femes. Huh!

Ida ade update status kat facebook berbunyi macam ni :

Nape lelaki suke komplen tentang awek die.. gemuk la.. pkai itu tak kene,

Wednesday, October 20, 2010

Jangan Tamak Buat Pilihan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:20 AM 4 KATA KAU


Salam.

Dalam hidup ni tak boleh lari dari membuat keputusan. Kita kena pilih yang terbaik untuk diri kita. Tapi kadang-kadang, kita mungkin tersalah buat pilihan. Hurm.. Ida harap pilihan yang ida amik ni tepat la. Semoga Tuhan permudahkan hidup kita semua :)

Bukan pe, ida dah tolak 2 interview kerja. Sebab

Monday, October 18, 2010

Hate Monday | Shift Petang | Asmara

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:45 AM 0 KATA KAU

Salam.

Hari ni mendung , sejuk dan nyaman je rase. Sesuai untuk sambung tidur lepas subuh. Hehe~ Tapi ida tak rase nak sambung tidur lak. Kul 8 lebih dah bangun. Dah la rumah tepi jalan je, bunyi kenderaan sangat bising. :)

Today is Monday. Why people hate monday?

Sunday, October 17, 2010

Katherine Heigl yang cun! I like it!~~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:44 PM 0 KATA KAU
Salam.

It's sunday. Ida just duduk bilik je. Tak de kuar gi mane-mane pon, sebab semalam dah kuar gi Mid. Tadi surf internet, tengok-tengok Katherine Heigl dah kuar dengan new movie.

Saturday, October 16, 2010

Training TMIS | Semua House | Happening

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:20 AM 0 KATA KAU


Salam.

Lamenya tak update blog ni. Ida bz sebab dah start kerja. Actually baru seminggu ida training kat Semua House area Masjid Jamek. Ada lagi 7 minggu untuk ida training kat TTDI plak and pastu maybe kat menara TM. Baru la ida rase macam mane penat nye orang bekerja. Fuhh teringat mase zaman praktikal dulu..

Walaupon mase training ni, macam LDK waktu kat sekolah ngan zaman U dulu, tapi

Sunday, October 10, 2010

10/10/10

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:42 AM 0 KATA KAU
Salam.

Today is Sunday. 10/10/10. Wow. Cantik kan date arini? Congrats pada yang nikah/sanding arini. Hehe. Ida nak booking tahun depan la. 11/11/11 atau due tahun lagi. 12/12/12. Hihik!

Satu yang ida pelik ni kan, bila login kat dashboard,

CONTEST SENYUMAN MANEH

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:24 AM 2 KATA KAU

Salam.

Ain Gojes telah menge'tag' ida untuk join contest senyuman maneh. Untuk tau detail boleh terjah kat blog Gadis Kampung Separa Bandar ni. :D *senyuman anda memang maneh hehe I likeee*

Ade 2 prob, 1 nye..

Friday, October 8, 2010

mamat CUTE suara SEDAP | Apit & geng

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:02 PM 2 KATA KAU
Salam.

Kinda BZ la lately. Banyak benda nak kene settle. Huhu. Tak sempat sangat nak update blog. ngan nak blogwalking secare bersunguh-sungguh. Hehe. Nak share sikit je ni.

Thursday, October 7, 2010

Biar Gambar Bercerita

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:01 PM 4 KATA KAU
Salam.

Tuesday, October 5, 2010

Janda Baik punyeeee!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:01 PM 4 KATA KAU
Salam.

Ni scheduled post je ni. Time entry ni di post kan, ida dah pon amik bas pergi K.L. Nak stay umah makcik kat sane dalam beberape hari sebab ade hal. ; ) Ada orang pahang tak kat sini? Ida orang pahang, tapi pahang ni besar. Ida belum habis jelajah semua tempat lagi. Genting pon baru first time pergi awal tahun aritu. Kesian kan =.=

Sini ida nak share sikit fakta tentang tempat bernama Janda Baik.

Monday, October 4, 2010

MITOS vs FAKTA tentang diri wanita. MESTI Baca!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:39 PM 8 KATA KAU
Salam.

Sharing is caring right? Hari tu ida bace paper Metro, column Sihat ade artikel tentang "Kenali Tubuh Sendiri" . So sekarang ida nak share beberapa mitos mengenai tubuh badan wanita yang biasa kite dengar tapi sebenarnya agak lari dari fakta yang betol.

MITOS 1 : Menyentuh payudara seseorang akan menjadikan nya makin membesar.

Sunday, October 3, 2010

Lagu Maher Zain sedap & best!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:59 PM 4 KATA KAU
Salam.

Mata agak mengantuk ni. Lepak kat mukabuku jup. Ida update status ni :

Fenomena seni Maher Zain. Lagu-lagu die mulai mendapat tempat di hati kita. ; ) best best

Panjang jadi pendek

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:47 PM 0 KATA KAU

Salam.

Malam tadi, ida bosan. Tibe-tibe rase macam nak potong rambut. Adik ida yang form 1 tu, die memang biase potong rambut kawan-kawan laki kat asrama die. So, malam tadi, ida suruh die kerjakan rambut ida . Haha. Dari panjang dah jadi pendek. Sobsss~ Sadis gak tengok lebihan rambut yang da digunting tu.


Padan muka. Sendiri yang gatal tangan nak potong sangat. Hurm, kalau dulu-dulu.. bila frust bercinta je, bila gaduh ngan BF je, ida suke jugak potong rambut. Biar rase macam comeback ngan azam baru gitu. Kehkeh. Tapi tu dulu la. Rambut ida ni nipis je, perang lak tu. Banyak gugur. =.= Hurmm.. Tapi sebab ida pakai tudung, so tak kisah la, rambut nak potong pendek pon, bukan ade orang luar nak tengok. Just my family je kan. Apa kisah, nanti die tumbuh lagi. Ok la till then. Bye2

p/s : Zaman sekarang pon masih ade mak yang suruh anak die simpan rambut panjang mengurai.


Blackberry harga promosi RM300.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:55 AM 11 KATA KAU

Salam.

Wuhuu! Stress! Bila buat tutorial kat blog ni tapi tak jadi. Adoi.. Habis ilang ida punye bubble comment ngan icon sebelah title post. :( Geram! Pening la nak godek coding ni.. *padahal ida budak sains computer boleh pulak cakap pening ek..wat malu je* Ah lantak la.. Budak sains komputer pon, kalau dah setat blur memang blur la! Ni baru coding html, belum lagi coding PHP ke, ASP ke, uwaaaa! Menci la.. Tak nak buat tutorial lagi dah. GIVE UP!

Ouh ya, ada peminat blackberry tak? Kawan ida buat bisnes, die cakap nak jual blackberry ori from Maxis. Harga promosi RM300. Wooo....Lazatnye bunyi. Ida nak nak nak.!!!~~~Tapi takde duit. Ade sape-sape nak belanja tak? Sobbb!~~ :(



Saturday, October 2, 2010

Cuaca sejuk | Lepak rumah | On Laptop

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:02 PM 2 KATA KAU
Salam.

Hari ni cuaca kat Jengka pahang mendung je. Pagi tadi panas, sempat la kering kain baju. Lepas tu hujan lebat gile. Sekarang mendung je. Jam menunjukkan pukul 6.08 petang. Huhu. Best! Sejuk.

Ida tak de ape nak cerita, cuma nak promote blog adik perempuan ida. Dia ni baru je buat blog, katenye kawan die beria suruh buat. Ida sendiri pon tak expert bab blogging ni, boleh la nak tolong die sikit-sikit. So, kawan-kawan sume boleh la melawat kat blog adik ida ni ek.. Klik kat SINI. ;) Teruja jugak bila ade family member buat blog. Huhu..

TIPS yang COOL untuk jaga PC/Lappy [part 2]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:00 AM 2 KATA KAU

Salam.

Ida nak share lagi 6 TIPs penjagaan PC tambahan dari entri yang lepas.

  1. Jangan install software antivirus yang ada password kalau korang ni seorang yang pelupa!
  2. Kalau nak berjalan jauh contohnye naik bas, tanggalkan beberapa komponen dan letak dalam beg yang berasingan seperti hard disk, graphic card..sebab takot berlaku hentakan atau terjatuh. Maklum lah komponen-komponen tu kan sensitif.
  3. Elak install software yang mencurigakan.
  4. Kalau PC slow, sila upgrade hardware ataupon remove mane-mane application yang tak digunakan. Kalau terlampau banyak video, movie, lagu, atau game elok burn dalam CD atau thumb drive. Tak pon beli je external hard disk.
  5. Kadang-kadang bila masalah muncul, cara yang paling senang adalah restart PC .
  6. Jangan on PC 24jam. Bahaya untuk jangka masa panjang.

Ok.. itu saja. Selamat beramal ye... hehehe~~

info : Majalah Remaja edisi 15 jun 2010. Credix pixca HERE.


TIPS yang COOL untuk jaga PC/Lappy [part 1]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:50 AM 0 KATA KAU

Salam.

Sini ida nak share 6 TIPS untuk penjagaan PC :

  1. Scan virus sekurang-kurang nye 1x seminggu. Defragement, Check Registry, buang file2 yang tak penting sekurang-kurangnye 2x seminggu.
  2. Elakkan penggunaan "regedit" dan "services.msc" kalau tak mahir dengan nya.
  3. BIOS! Jangan usik kalau tak mahir dengan benda tuh.
  4. Membuka casing untuk penyejukan memang bagus, tapi kena prihatin dengan kebersihan perkakasan kamu itu.
  5. Elak makan dan minum dekat dengan PC. Macam-macam kemungkinan akan jadi.
  6. Penggunaan sistem had kuasa digalakkan seperti Power Buster.

Ok, lain sesi ida share lagi 6 TIPs ek?? Jumpa lagi. Tata~

p/s : sumber majalah Remaja(15 jun 2010) column Cybertalk.

DIGSBY gabung IM, Email & Laman Sosial

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:56 AM 0 KATA KAU

Salam.

Tadi ida belek majalah Remaja, baca 1 artikel tentang DIGSBY. Mungkin ada yang pernah dengar atau dah memang tengah guna digsby ni. Tapi pada yang first time dengar, digsby ni aplikasi yang menggabungkan IM, email dan laman sosial dalam 1 software. IM atau instant messenger yang digsby ni support adalah GTalk, AIM, YM, ICQ dan Jabber. Laman sosial pulak seperti myspace, facebook dan twitter.


Best kan? Ida pon baru install tadi. So, sekarang pon tengah explore lagi nak guna benda ni. Sapa yang berminat nak install boleh klik SINI untuk Download DIGSBY(windows).


kalau ade ape-ape update kat kite punya facebook, digsby ni la akan kuarkan pop-up untuk bagi alert kat kite. Sama ada friend request ke, new message ke. Selain tu, kita pon boleh update status kita via digsby. Huhu~ Ok lah, mata dah ngantuk ni. Esok cerita lagi. Selamat Malam.

p/s : suke logo die yang cute tu


Friday, October 1, 2010

Nuffnang Marah Aktiviti Mintak Klik-klik

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:34 PM 6 KATA KAU

Salam.

Pada blogger yang ade daftar dengan nuffnang, mesti korang ada dapat email dari nuffnang kan? Tentang kesalahan aktiviti klik fraud. Jangan saje-saje klik iklan nuffnang tu la, benda tu salah ok! Nanti nuffnang marah.. Huhu. Takot. Kalau ade yang tak tahu lagi, sini ida copy paste sikit kat korang.

" Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6. "
Ni ade lagi ni.. Bace jangan tak bace..

" Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang . "
Ha...Da faham kan? Selamat beramal ye..

p/s : semalam mase blogwalking, masih nampak ade yang suruh klik-klik nuffnang die. Sebab tu ida share kat sini.. kredit pix SINI .


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea