Saturday, October 16, 2010

Training TMIS | Semua House | Happening

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:20 AM


Salam.

Lamenya tak update blog ni. Ida bz sebab dah start kerja. Actually baru seminggu ida training kat Semua House area Masjid Jamek. Ada lagi 7 minggu untuk ida training kat TTDI plak and pastu maybe kat menara TM. Baru la ida rase macam mane penat nye orang bekerja. Fuhh teringat mase zaman praktikal dulu..

Walaupon mase training ni, macam LDK waktu kat sekolah ngan zaman U dulu, tapi yang kali ni lain sikit. Rase happy sangat. Takde stress. Team work really good. Happening, supportive, give co-operation. Trainer kitorang plak, memang terbaik. Mr. Sharaf Guna. :) Banyak aktiviti and games yang menarik, yang tak pernah ida main before ni. Hehe.


Mase first day nak introduce name tu, ida tak boleh nak guna 'ida' sebab ade sorang lagi name die Eda. So sound similar kan? Takot orang confuse. Ida pon guna nama 'Winda' amik dari name kat facebook. Huhu. Rase pelik lak name winda ni. Tapi nak wat camne. = p

4 hari kitorang belajar basic about customer services. Macam mana nak bagi greetings kat people, macam mana nak jawap call dengan profesional, pastu macam mana nak handle ragam customer. A lot. Tapi ida rase macam 4 hari tu sekejup sangat. Tak puas nak belajar. Hari ke 5 plak, ade role-play assessment. Kite kene buat role-play depan trainer untuk diorang bagi markah. Full marks 20. Ida dapat 19. HEE~~~ Suke ok! Mase mula-mula cuak jugak nak role-play ni. Ada jugak ida tergagap-gagap, tapi rase nye mr. Sham yang bagi markah tu, really flexible. :) Mase hari ke 3 rase nye, kitorang ade test bertulis. Ida dapat full marks. Haha. So total untuk due-due assessment ni out of 100 ida dapat 97. :)


Alhamdulillah. Next week kitorang training kat plaza VADS TTDI. Start belajar pasal streamyx and all the systems. Cant wait to start the training. :) Hopefully ilmu tu sume senang la nak masuk dalam kepala. Mintak Tuhan jauhkan dari stress dan sebagainya. Amin. :)

p/s : seronok dapat kawan-kawan baru :D pix ni mase last day at Semua House. 15 oktober 2010. Ida yang pakai baju kurung biru, tudung hijau tu.


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea