Sunday, February 28, 2010

mini konsert kau & aku

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:00 PM 6 KATA KAU
salam.
seperti yang dijanjikan, sini ida nak update sket pasal mini konsert kau&aku kat plaza alam sentral shah alam semalam. kalau ikot pade poster, konsert tu mula pukul 11 sampai kul 6 petang. ida sampai kat situ lebey kurang kul 11 la....mase tu da ramai jugak orang...ida pun mule la menyelit di celah2 manusia untuk cari port terbaik....

ramai gile manusia.....

mase ida sampai tu, kat pentas tengah berlansung acara kanak-kanak tiup belon. ade skuad era handle budak-budak tu...lebey kurang 6-8 orang yang masuk acara tiup belon sampai pecah tu..ehee...

acara tiup belon...

lepas tu plak, ade acara under murai.com.my...diorang promot column baru kat website murai....stailista...lebey kurang la bunyi nye....column tentang style n fashion...diorang panggil 6 orang dari crowd yang datang untuk naik atas pentas...3 laki..3 perempuan...yang bajet2 dressing diorang gempak la...pastu dioang kene pilih pasangan masing-masing...pastu kene pilih sehelai selendang & 2 jenis aksesori untuk digaya kan...sape yang dapat tepukan paling kuat dari crowd dikira pemenang..

pemenang....yang pertama dan kedua dari kiri....*baju hitam*

lepas tu plak, diorang panggil peminat akim, aril ngan mila naik pentas....nyanyi lagu artis pujaan
masing-masing, konon nye nanti dapat jumpe artis tu secara ekslusif....

peminat akim...adik ni nyanyi lagu bengang

peminat mila...nyanyi lagu jika kau ubah fikiran

peminat aril...mule-mule kene suruh shuffle...haha..sian adik ni...pastu die nyanyi lagu menatap matamu

then kul 12 mila, akim nga aril pon perform..masing-masing bawak lagu mereka yang tengah
hits...konsert betol2 melibatkan sume bintang kau&aku kul 3 nanti....so gap kat tengah tu sempat la ida cari makan..mase tengah queue beli kfc yang memang padat gile
ngan orang, ida call mr. MJ...ajak die datang teman ida...konsert yang kul 3 tu, memang ramai gile3 manusia....ida tak dapat nak meyelit lagi..sedey gile...nampak dari jauh je...uhukk..benci tol..rase cam tak berbaloi je datang huuu~~ nape la korang ni sume datang ek? korang ni minat sangat ke ngan bintang kau&aku ni? alahai..ramai yang datang budak skulah ngan parent yang bawak anak-anak...ida betol2 rase macam budak-budak...bile berada dalam kalangan dorang tu...ida pon pelik...nape la ida ni excited sangat kalau melibatkan budak-budak af? hm...
ouh ye, ida beli cd..harge die rm 15..semate-mate sebab dorang ckp, sape yang ade cd tu, akan dapat keutamaan untuk sesi bertemu aril akim mila nanti...rupenye ape je? ramai gile orang nak amik sain mereka...ramai gile yang ade cd?? ida ciap kene tolak lagi ngan peminat2 dorang ni..adehh....nasib tak jatuh...guard pon same...tolak-tolak ngan kasar...da la badan dorang tu besar...bodyguard pon same...bukan la tak bole cakap baik-baik kan? jangan la main tolak je...huh~

cd...rm 15...

akim...aril....mila....zainal alam kadir.....

aril puteh melepak....

akim...tinggi...

mase tunggu mr. MJ datang, ida lepak kat port sisi pentas....kat situ dorang ade buat sesi fotografi ape ntah...so dapat la tengok artis-artis tu...ni je la pix yang sempat ida snap dari jauh..sobsss~

anita bahrom....cantek :)

ika af....belakun watak fitri...

nonie af...

amar AW....blakun watak ashraf....*blakun mayang mengurai tv3 gak*

plakun watak cici....


tu la serbe sedikit pengalaman ida...memang jauh beze dengan roadshow oiam3 yang ida penah gi ngan cik nuyu aritu...tak tau la, kalau bintang kau&aku ramai peminat tak setanding oiam kan? rase macam nak nangis bile tak dapat tengok diorang atas pentas *macam budak kecik yang mengamuk bile tak dapat barang mainan yang die nak* ha macam tu la ida rase semalam....mentang-mentang la ida ni tak cukup inci huhu..
tapi at least dapat la tengok akim, aril, raja farah, cici, fitri, farish, nonie, anita bahrom,amar AW sume depan-depan..*and dapat pegang lengan akim muahaha*yang penting, lain kali ida da malas nak excited datang tengok lagi....dah penat sangat.

p/s : thx mr. MJ teman ida...lepas abg dtg, bby da tak selera nk tengok dorang lagi....lepak makan jeruk dengan abg lagi best :)



kosong

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:53 AM 2 KATA KAU

salam.
nak sangat update sal ida pegi mini konsert kau & aku. tapi nanti la ek..later.


Saturday, February 27, 2010

perigi cari timba

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:45 AM 2 KATA KAU
salam.
dengar sini orang-orang kampung uitm shah alam....di sini ade pemberitahuan....forum PERIGI CARI TIMBA.....sempena festival melati.....penceramah ustaz lucu....ehee....*kalau sape ade tengok mari mengaji kat tv9 mesti kenal*


datang jangan tak datang ek.....cam hot je topik ni....lallallala

Friday, February 26, 2010

4 bintang untuk niyang rapik.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:08 PM 1 KATA KAU
salam.
memandangkan arini cuti, jadi ida ngan Mr. MJ tersayang manfaat kan mase ni untuk kuar tengok movie...memang da penah plan nak tengok cite niyang rapik ni...arini termakbullah hasrat kami berdua...mule-mule ida yang ajak die tengok...lame da, time cuti CNY *mase tu muvi ni belum kuar*...pastu bile muvi ni da kuar die lak yang semangat google2 sal muvi ni bagai..siap tengok 'the making' lagi kat tv...hehekk...ini muvi seram pertame yang ida tengok kat wayang ok? berani tak ida? yeyy bangga dengan diri sendiri...walaupon tak berape berani sebenarnye..keh keh *entry ni takde poster niyang rapik ok...takot nak google haha* =p~

mesti la yang kiut tu ida punye....hahaha =p

macam biase la...snap gamba kenangan... ;)

muvi niyang rapik ni not bad la...seram jugak...time hantu nak kuar tu, ida pon kecik kan size mate...tak berani tengok besar2 hehe..tapi ade part2 yang ida da bole predict ape jadi after that, sampai mr. MJ cakap " baby da tengok ek? baby da pegi tengok semalam dengan sape ni? " adeh la abg oi...mane ade....baby tak tengok lagi...tapi baby la penulis skrip cite ni...sebab tu baby tau ape nak jadi lepas scene tu...muahhahaha *gelak jahat* biase la cite melayu kan...kadang-kadang ade yang klise...so sape yang belum tengok, bole la pegi tengok ok? jatuh chenta lagi skali ngan saheizy sam *lepas jatuh chenta ngan adnan sempit* lawak ah lu bro! :D cumel lak tu...ok enough ida...nanti MR. MJ marah :P

eh lupe lak nak bgtau...date kali ni kuar pegi JJ bukit raja je..malas nak jalan jauh..ehe...makan kat kedai ape ek name die...adoii lupe... deli ape ntah. mr. MJ makan chicken chop...ida makan nasi ayam...pastu kitorang order mushrom soup..kedai tu dekorasi die bole tahan la nampak gempak gak...tapi bekas minum die kecik je..ehee :D harge pon bole tahan kan bang? tak pe abg banje yeyy :D

tempat kami makan

lambatnye makanan sampai....lapar ni...

chicken chop + mushrom soup

nasi ayam

yummy...

tu je la cite untuk ari ni....ha, lagi 1...ida dapat adiah...heee...bracelet....kiut tak? mekaseh abg...daun keladi =p sayang die...

bracelet...

ha, one more...tadi terserempak lak ngan member mase diploma dulu...Pena name die...name betol da lupe lak...adeh...die ni dulu bilik berdepan ngan bilik ida...kire ngam gak la *tibe-tibe tringat zaman diploma kat uitm perak dulu* ok la...itu saje...next entry cite lagi.

p/s : arini macam ari aiskrim sedunia..ramai tol yang makan aiskrim kat JJ tadi...



Thursday, February 25, 2010

buat aku terdiam seketika....salam maulidur rasul

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:30 PM 2 KATA KAU
salam.

*ni cerite pukul 7.40 mlm*
tadi ida msg adik ida, angah@rafiq...*berumur 22 masih bujang...stdy uitm gak*

--------------------------

ida : ko gi x? *merujuk kpd rakaman muzik2 kat alam sentral*

angah : aku x gi...aku nk mhormati maulud nabi..huhu

ida terkesima...pastu baru reply balik msg...

ida : ouh ye gak kan? bgus2... aku pon x gi...

angah : tu la..

---------------------------

walaupon adik ida mybe bergurau....mybe tak pegi sbb tak de transpot, atau kwn x nk pegi atau bz siapkan asgmen atau ape2....tp jwpan die tadi cam best je....nk mhormati maulud nabi.. hehe....

p/s : salam maulidur rasul untuk sume.. :)

bersenam untuk kesihatan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:00 PM 3 KATA KAU

salam.
petang tadi, ida ngan cik nuyu menjalankan misi teragung kami....untuk menguruskan badan..jangan terkejut ye kawan-kawan....ida berjoging tu...hahhaha! *bangga jup untuk diri sendiri..tahniah*
dari dalam uitm amik bus ke sek 2....pastu amik bus lagi ke pkns....joging kat tasik depan pkns tu...bole tahan la rase badan ni...da sengal-sengal tulang da...lame betol tak bersenam....kesian badan ida, mesti die terkejut dengan tindakan drastik ida petang tadi..muhahaha...da la tak buat warm up pon, sampai-sampai tasek terus berlari.. :D nasib tak jadi pape yang tak diingini.....
pastu rehat kat playground....sambil main buaian, jongkang jongkit serte gelongsor....bestt tau....



tak ramai sangat orang petang tadi...so enjoy la...pastu dalam kul 6 lebey gerak dari tasik tu....jalan kaki je ke sek 2...diulangi jalan kaki ok. jimat duit tak payah naik bus..hehe....oh ye, sebelum balik, sempat singgah kat akuarium....tengok ikan....


banyak gak ikan tapi tak la havoc macam akuaria KLCC kan? pastu sampai sek 2 amik bus masuk uitm.....before maghrib da sampai kolej....waktu entry ni ditaip pon, badan masih lenguh-lenguh...alahai...


dempo snow....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:00 PM 4 KATA KAU
salam.
ida ade beli 1 produk ni...actually ikot kawan...die yang nak beli...so ida pon beli la jugak..ehe...biaselah orang perempuan kan? tak bole lari ngan produk KECANTIKAN.

name produk ni dempo snow *mungkin ida bole jadi seputih snow lepas ni..mane tau kan..huhuu* keluaran am'co trading yang beralamat kat sungai petani kedah..
ia adelah sejenis krim pembersih wajah secara alami..*natural beauty cream*

dari pandangan atas...

inilah die...

krim mujarab ke? ntah....


khasiat : untuk hilangkan jerawat dan jeragat...bintik-bintik hitam, ruam-ruam...menghaluskan kulit muke..dan sebagainye...*boleh sapu kat muke dan badan*

kandungan : diperbuat daripada sejenis rumput laut LAMINARIA *tak penah dengar je* dan BENGKOANG...tak mengandungi bahan kimia..

harga : sbotol rm 15...kalau beli yang 3 botol (kire 1 pakej) rm 45....

khasiat & cara pemakaian

plastik die..

takde jual kat farmasi....akak ni datang promo kat PAS semalam...tak tau die ade kat situ sampai bile..memandangkan akak yang jual tu, bagi harge spesel kat ida ngan kawan ida...daripada rm 15 kitorang dapat rm 10 je...so ape lagi..try je la...janji tak de side effect.. :)

maybe nanti ida jadi cantek macam awex ni..heheee

p/s : harap-harap berkesan la...penat asyik bazirkan duit untuk produk-produk mcm ni..adehh


jumpe ramai artis

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:10 AM 1 KATA KAU
salam.
ni cerita hari rabu, 24 feb 2010...ida ngan cik nuyu pegi Plaza Alam Sentral Shah Alam nak tengok rakaman muzik-muzik TV3.....dah berape sem ida kat shah alam ni...da beratos kali rasenye pegi PAS tu, tapi belum penah lagi masuk kat dalam sri pentas 2 tu...so inilah mase nye....nak jugak merase macam mana keadaan kat dalam tu....actually mase cuti CNY aritu ade tengok iklan kat tv, aritis-artis yang perform boleh tahan gak hebatnye....sebab tu ida ajak nuyu pegi.....hehe :D

rakaman tu start kul 8 malam....so, kitorang gerak dari uitm dalam kul 6 gak....*delay sebab tunggu bus* memang plan nak magrib kat PAS je...lepas je solat, tengok ramai da berator tunggu pintu nak bukak...tepat kul 8 pintu pon dibuka...ape lagi...serbuuuuuu!!!~~ ingat kan ade kerusi, rupe nye tak de...konsep muzik-muzik tahun 2010 ni ala-ala konset.....crowd sume kene berdiri.....and sorak bagi havoc gitu.....mule-mule tu cam biase la....sound check sume.....akak floor manager *kak sue* memang sempoi....hikhik..."ok floor ready....in a count of 10....9....8...6...7....5....tepukkkkkkk" bile akak tu count sampai 5....sume menjerit cam histeria da rasenye....hehe....ida pon jerit la jugakk...da datang sebab nak buat rakaman, kene la bagi nampak hebat kan bile kuar kat tv nanti...hehekk...join la crowd meriuhkan suasana =p~

ouh ye, hos untuk season ni pon da bertukar...bukan lagi cheryl samad ngan faizal ismail...tapi jeng jeng jeng....abg ni ha.....pelakun....name die faiz....

jum la tengok gambar ek....tapi sorry la....limited edition je...sebab belum kuar tv....risau gak ida nak publish kat sini awal-awal...hehe....

*scroll sendiri macam biase*

cik nuyu ngan cik luvida

pentas yang penuh dengan lampu

abg faiz.. hos... encem gak mamat ni....

artis 1 : mila - jika kau ubah fikiran

suare sedap....muke kiut....kecik gile..... ;)

artis 2 : vince - biarkan

encem wooo vince ni....funny lak tu...ehe...cian kaki die jalan terincut-incut...same ngan abg hos...tak tau la nape....

artis 3 : stacy vs adam - menggegar dunia

stacy ngan gaya ranbut baru.....potong pendek....kiut sangat2.... ;)

adam....style la rambut kamu!

memang persembahan yang bertenaga....

adam....stacy.....bergabung...meletoppp ahhh!~

artis 4 : fabulous cat - lari

best jugak lagu ni...

mase mule-mule naik pentas....crowd bukan jerit name cat, tapi name zizi! gurl yang pakai baju itam tu....bintang kelahiran af juge... ;)

artis 5 : marsha - yang terbaik

sangat cantek....manje...menggoda gitu...hehe...macam barbie doll.....

menari bersame penari latar.....amboii~

artis 6 : ahli fiqir - derita merindu

sebelum diorang perform, diorang setting barang dulu....siap kuar kan objek macam laptop...rupenye tempat untuk dj ahli fiqir ni...

artis 7 : nubhan - oh juwita

lagu ni rancak....1st time tengok nubhan buat persembahan bertenaga cmtu...hehe...dan die sangat3 ensem ok....rambut cun..

artis 8 : saleem - tinggal kenangan

memang otai....tapi tak dengar sangat sore die...crowd nyanyi dari mule smpai abes lagu....adehh...ramai tol peminat lagu ni ek...me too! :)



amacam best tak? ade yang rase rugi tak datang? hehe...jangan risau....nanti da tayang kat tv3...sile la tengok ok? rasenye ida ade masuk tv....sebab dok depan....kalau TERnampak ida nanti, buat-buat tak kenal je la....malu ouh....mesti muke cam hape je...adoii :P

p/s : arini...25 feb...ade rakaman lagi....artis yang terlibat...gempak gak...ade faizal tahir, aizat, liyana jasmay, meet uncle hussein, the couple...lebey kurang la tu....so sape yang free bole la datang....PAS kul 8 mlm...sekian.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea