Tuesday, August 31, 2010

Salam Kemerdekaan ke 53 & Happy Birthday sayang

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:59 AM 2 KATA KAU

Salam.

Quick Posting. Just Wanna Wish Hepy Besday to my boifee, mr.MJ yang ke berape? dot dot dot.. hehe. Semoga abg hepy selalu dengan insan tersayang (dengan ida la kan kan) haha. Bestnye besday 31 ogos ni. Senang kawan-kawan nak ingat. :) Sama dengan tarikh negara kita sambut Kemerdekaan. Tahun ni dah masuk tahun ke 53 kite merdeka. Semoga negara kite terus aman damai dan jauh dari segala malapetaka. Amin. :)



Monday, August 30, 2010

Shopping Raya @Jalan TAR.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:34 AM 4 KATA KAU



salam.

Lame nye tak update blog ni. Hari tu lappy ade pade adik, so dalam 2 minggu gak tak online. Sekarang bile dah dapat balik lappy, jadi malas lak nak mula menaip lagi =p Apa kene ngena ngan gambar kat atas tu plak? Korang sume dah shopping raya ke???


Hari sabtu yang lepas (28 ogos), ida turun KL. Nak buat ape? Dating la ape lagi. Huhu. Sejak balik dari redang hari tu, dah sebulan lebih tak jumpe mr.MJ. Rindu sangat tau. sobss~~ So, hari sabtu hari tu turun KL sebab memang dah plan nak cari baju raya kat jalan TAR. Kalau sebut baju raya, memang sinonim la dengan jalan TAR. Ida tengok berita aritu, orang dari Sabah pon datang cari baju kat jalan TAR. uhuhuu... suasana kat situ, tak payah nak gambar la.

Korang pon reti gambar sendiri kan? memang padat betol. Hehe. Cian mr.MJ kaki die sampai kene pijak ngan heel. Gilo Betol. Ade orang pegi shoping kat jalan TAR pakai heel??? Memang tahap-tahap model la itu akak. Larat die berjalan lame2 pakai heel ek. Elok gi shopping pakai seliper jepun je. Baru senang nak jalan. Tak gitu? :) Dalam 4 jam jugak la abis masa kat jalan TAR tu. Dapat la rembat 2 pasang baju, tapi baju kurung murah je. Tak mampu nak beli yang mahal. Duit pon abah yang baik hati sebab sponsor. Thx En. Abdul Kamal ye. Tahun depan insyaAllah anak mu ini akan guna duit gaji sendiri. Amin :)


Baju-baju 2 pasang yang ida beli tu nanti, time raye baru boleh tunjuk ek.. kene bagi surprise dulu. Muahahhaa~ Bus balik ke pahang paling last pukul 8. So suntuk mase nak berbuka lagi. Ida just tapau Quarter Pounder McD je buat makan dalam bus. :) Ok la, lain kali story lagi. Thx buat mr.MJ tersayang sebab sudi teman shopping. Tahun depan ida tak nak bawak die lagi. Sian sangat tengok die, macam bosan + penat je sebab jadi tukang teman. Nak suruh die tolong pilih, die punye taste tak masuk ngan taste ida. Haha. Nak gi shopping ni best pegi ngan gurlssss.... tak mungkin balik seawal pukul 4 punye.. mesti balik sampai sume kedai agak-agak nak tutop? kan kan? ehhee.. Selamat menjalani Ibadah Puase. Wassalam. :)

p/s : pix credit google.com



Thursday, August 12, 2010

A.K.U.D.I.A & P.O.L.C.A .D.O.T .S.H.A.W.L.S

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:09 AM 13 KATA KAU


Salam.

Ramai sekarang ni gadis-gadis yang suke pakai shawl. Ida pon same. Teringin pulak nak join contest .A.K.U.D.I.A & P.O.L.C.A .D.O.T .S.H.A.W.L.S
dari blog cik pupel. :)
Pada yang berminat sila terjah ke blog cik pupel kat SINI. Atau klik je pada banner contest kat atas ni.

Gambar yang ida nak pertaruhkan kali ni ialah :


Tada!~ macam kenal kan? haha.. Pandai pon korang ni.. Gambar header ida sendiri la.. Kenape ida suke pakai shawl ni?

1) Sebab shawl ni ida menang giveaway.. dari blog littleshawl.. Kalau tak caya, boleh refer kat entry ni --> SINI. Dah name menang hadiah, mesti la suke pakai. :)

2) Sebab shawl ni cantek. Dan Berwarna Warni. Sebelum ni shawl ida yang polka dot dot dot sume nye tak meriah. 2 kaler je. Itam + Putih. Lagi satu tu Coklat + Putih. So ni je yang paling meriah. :) Lagipon senang nak matching dengan mane-mane t-shirt. Sebab die colorful.

3) Sebab shawl ni kaler hijau. I love green much much much!~ :)))) Dulu pon blog ida kaler hijau. Hehe..

4) Lastly, kenape ida suke pakai shawl ni.. Sebab die senang nak bentuk.. Walaupon die nipis dan licin.

Tu lah antara sebab nape ida suke pakai shawl ni. Ouh ya, kene tag minimum 3 orang untuk join contest ni. So, ida nak tag :


Jum la same-same kasi meriah ini contest. Haha. Yang ida tak tag tu, boleh jugak join.. Eleh ade berani tak? =p

Wednesday, August 11, 2010

Lagenda Budak Setan Siri TV Astro Prima

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:24 AM 12 KATA KAU

Salam.

Malam tadi lepas balik terawih, terus pergi kejar bukak tv. Nak layan cite Lagenda Budak Setan versi drama tv kat astro prima. Cite tu akan ditayangkan pukul 10.30 malam setiap hari selase sebanyak 26 episod.

Apa yang best, jalan cerita sebijik sama dengan novel. Cuma ade beberapa part yang die tukar sikit lah, contoh nya part main roller blade ditukar ngan main boling. Hehe. Bab scene yang dipilih dari novel, memang banyak improve dari movie. Suke sangat! Ini lah yang peminat LBS nantikan. Nampak nye kritikan peminat-peminat diambil kira untuk drama LBS ni. Congrats team! :)

Barisan pelakon utama lagenda budak setan siri tv

Tapi pada pandangan ida, watak Farid Kamil nampak tak berapa sesuai la. Tak tahu la kenape. Die nampak macam dah tua nak jadi budak sekolah. Kalau tengok kat page LBS @facebook pon, ada yang komen camtu. Ramai sangat yang komen watak heroin yang jadi ayu tu nampak kaku & tak best~ Yup. I do agree. Bagi ida die macam terlalu garang la. Tak lembut macam ayu yang dalam novel. Mungkin die pelakun baru, so tak pe la. Tunggu next episode. :)

Lain-lain watak, ramai yang puji watak sapi. Yup. Sama lah kita. Sapi punye suare best lah. Berlakon pon not bad. Eheheeh~~ Selain tu ida suke tengok watak cikgu Mui. Walaupon ida bayangkan cikgu Mui tu cina, tibe-tibe yang kuar tadi macam bukan cina lak. Huhu. Watak kawan-kawan Kasyah ngan geng Lady in Black pon macam pelik je. But it was OK. sebab banyak amik scene nakal diorang dari novel :)

Ok lah.. Can't wait for the next episode.. Nas-T jadi watak azmi. Hope best lah!~ Rindu nas-T dalam cite Kami. :)

credit pixca to : budiey.com & mforum1.cari.com.my

p/s : apa kata anda?


Gurau Makan Dalam

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:16 AM 6 KATA KAU

Salam.

Tak faham. Kenapa ade orang, bile die cakap or taip something, die tak nak pikir dulu. Die tak tau ke, benda yang die cakap tu boleh buat hati orang lain terase? Adakah die happy buat cmtu?

Tak Leh Gurau.. Dok Surau


Ida benci ayat tu. Orang bile dah salah cakap, die mula la nak kate.. "eh, aku gurau je tadi" .. Senang nye kan? Gurau pon ade la batas jugak. Jangan main sedap sembur je. Bila orang dah terase, bila orang dah marah, die boleh just cakap.. GURAU. huh~~ Pape je lah. Daripada suke, boleh jadi tak suke dan menyampah. Sampai buat mood ida down. Huh hate you !!




Sebut pasal surau, hari ni dah masuk 1 Ramadhan. Selamat Berpuase untuk semua umat Islam tak kira di mane korang berada. Semoga dengan kehadiran Ramadhan ni, dapat la bagi hati ida ni sejuk sikit. Ida suke ayat ni :

I will forgive, but I will not forget. :)




Tuesday, August 10, 2010

Kelly's Life GA

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:42 AM 6 KATA KAU
Salam.

Come join another giveaway.. Kali ni dapat apron lak.. memandangkan ida sekarang ni tengah belajar masak ngan mak kat umah tu, so rase teruja la jugak nak join. Haha. Klik gambar kat bawah ni untuk keterangan lanjut ok. :)



I Love Pink

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:20 AM 10 KATA KAU
Salam.

Pink atau merah jambu sering dikaitkan dengan perempuan. Perempuan akan kelihatan lebih 'perempuan' dengan memakai pakaian bewarna pink. Setuju tak? Ade jugak perempuan yang TAK suke pink. Pernah tak dengar ayat... "Aku taknak nampak macam perempuan SANGAT " haha.. Ida pon sebenarnya tak la terlampau obses dengan pink. Tapi bila di tilik-tilik, sebenarnye ida pon banyak baju and tudung kale pink. Oleh itu ida dengan sukacita nye nak join 1 lagi contest ni. Ada kene mengena dengan PINK. Untuk segala keterangan, sila klik pada banner kat bawah ni.. ok? :)


Jadi gambar yang ida nak pertaruhkan untuk contest kali ni, adalah gambar kat bawah ini.. Jangan tengok lame-lame tau, nanti sakit mate. Haha. Very the pink gitu~~



Alamak.. Comel nye.. Anak sape la ni? Anak Wan Azma ok.. hehe.. Serba sedikit tentang gambar ni. Gambar yang atas dan tengah tu, yang baju ala-ala yuna la konon tu .. ida amik mase kuar date. Ida ngan BF makan kat kenny rogers. Sebenarnye mase tu ida tengah on diet, ida tak makan pon, just tengok kekasih hati je makan sedap sedap sedap. Huhu.. Gambar yang bawah tu pulak mase tengah tunggu bus rapidKL nak pegi uitm shah alam sebab ade interview keje. Dekat bus stop pon sempat bergambar? MESTILAH!

Ok la. Good Luck untuk sumer peserta. Ramai gak yang join. Tak tahu la gambar ni bawak tuah ke tak ye.. Sekian.

p/s : Kalau kuar jalan-jalan pakai baju pink, selalu kene kacau ngan budak laki.. adoilah!


Monday, August 9, 2010

Sejauh Mane Pengertian Siblings @facebook?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:00 AM 12 KATA KAU
Salam.

Semalam ida ade jumpe entry kat blog mane ntah. Lupa. Blogger tu ade cerita pasal BFF. Best Friend Forever. Macam-macam istilah lain yang ida jumpe kat ruangan komen. Breast Feeding Forever la. Best Fucking Forever la. Huhu. Tapi adakah BFF ni benar-benar wujud? Atau sekadar hiasan pelengkap kat box facebook tu je? Zaman sekarang susah nak jumpa kawan ketawa dan menangis. Kawan susah senang. Best Friend mungkin ada, tapi kalau untuk Forever and ever tu ntah la kan. Kat facebook ida sendiri ade 18 orang BFF. :))))) eh eh blogger intan yang famous tu pon BFF ida tau? wekkkkk!!!



Sesungguhnya ida bukan nak cerita pasal BFF tapi pasal siblings. Kan kalau tengok kat bahagian information bawah relationship status tu ade siblings. Yea.. ramai antara kite yang taruk siblings masing-masing kat situ. Salah 1 sebab ida 'pakse' adik bongsu ida yang darjah 3 tu buat facebook pon sebab nak taruk kat bahagian siblings la.. Haha. Nak bagi cukup 5 orang adik. :)

Tapi kan, ada antara kite jugak yang taruk name orang lain kat bahagian siblings tu. Maksudnya maybe orang-orang yang kita rapat, yang kite anggap lebih dari seorang kawan. Hampir kepada istilah adik beradik tapi bukan adik beradik kandung. Adik beradik angkot la :D Ida pon same. Tak terkecuali. Setakat entry ni ditaip, ida ade 2 orang siblings yang bukan adik beradik kandung. Dan ida sangat sayang mereka itu. Dik Eya & Akak Jun. :) Ouh ye, Dik Eya tu pon blogger jugak. Klik sini untuk terbang ke blog Eya.

Sebelum ni ida ade 3 orang siblings yang bukan same mak ayah, tapi apakan daya.. Em.. Die pon dah block ida dari facebook die.. It's ok la bab tu. Ida just nak cakap, ida bukan saje-saje atau jenis yang suke-suke nak add jadi siblings bagai. Once dah declare jadi siblings, sampai bila-bila pon cayang. Tapi bila sekali dah delete, siap block sume, tak payah la nak ngaku siblings lagi. Sedih tau. Walaupon ida belum jumpe Eya ngan Akak depan-depan, tapi ida sayang korang tau. Hope sangat one day kite dapat jumpe and hope sangat hubungan kite ni takkan putus. :)



Kepada siblings ida yang original ni, of course la ida sayang korang lebih lagi. Jangan risau ye. Huhu. Sebagai akak yang sulung, ida doakan semua adik-adik ida ni berjaya dalam pelajaran diorang and jadi orang yang baik. Kat pix atas ni, pae ngan angah tak de dalam pix. Weh, korang tak nak balik umah ke? Rindu ok!

p/s : Dulu before couple mr.MJ pernah gak suruh add name die kat tempat siblings tu, tapi mase tu ida tak nak and jual mahal. huhu~ miss yu :(



Sunday, August 8, 2010

ibu bekerja abai anak?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:50 PM 10 KATA KAU
salam.

Jum main cerita-cerita nak tak? Dulu mase sekolah, ida pernah join story-telling. Mase tu darjah 4 kot. Wakil rumah sukan. Terpakse join. Ida ingat-ingat lupa tajuk cerita tu. Dalam terpakse-terpakse tu, ida dapat no 4 dari 6 orang peserta. Haha. Nasib tak dapat no last. Gile cuak time tu. Mane ade bakat nak naik pentas dan bercerita depan orang ramai.

Tapi kali ni ida bukan nak cerita pasal Cinderella atau lain-lain kisah fairytales. Hari ni ida nak bercerita kisah anak yang ditinggalkan ibu sebab ibu die bekerja. Ida ni duduk kat umah staff uitm. Kire nye umah ida ni majoriti dikelilingi oleh persekitaran di mana ibu bapa bekerja. Yang ida pulak, mak tak keje. Mak ida surirumah sepenuh mase. Abah je yang staff uitm. So, bukan nak bangga apa, makan pakai kami anak beranak memang mak jaga dengan sempurna la. Alhamdulillah. Memang dari kecik dulu, mak abah takkan biar anak-anak die ni main tak ikot waktu. Pukul sekian-sekian kena masuk umah. Tutop pintu. Petang kul 6 baru kuar main.



Macam anak jiran-jiran yang mak diorang bekerja tu, tak de sape kat umah yang nak pantau anak die main kat luar. Sampai kan, time mak ida nak tutop pintu, suruh adik ida yang kecik tu masuk umah, masih ade kawan die yang duduk main kat dalam umah ida. Kadang tu kitorang ni sampai tahap 'menghalau' suruh budak-budak tu balik umah masing-masing.

Tadi nak jadi kan cerita, ade sorang anak jiran tengah main ngan adik ida. Mase tu memang time mak ida bagi makan kat adik ida. So, nak bagi anak makan, tak sedap la kalau ade orang lain tengok kan? Mak ida pon suruh la anak jiran tu balik.

Mak : Balik la dulu ye.. nanti petang main lagi.. adi nak makan nasi ni..

Anak jiran : Kat umah tak de sape-sape.


Lepas je dengar budak tu jawap camtu, mak ida pon rase serba salah. Nak halau sangat kan, tak baik la pulak. Budak tu jawap macam tu, macam die tak nak balik umah die sebab kalau balik pon bukan ade sape. Nak tak nak, mak biar je la die tengok adik ida makan nasi. Mak pulak dengan ikhlas hati, jamu la budak tu dengan air dan biskut and kerepek-kerepek. Rase macam kasihan sangat. Budak tu ntah dah makan nasi ke belum. Mintak-mintak la mak die ade tinggal kan makanan kat umah sebelum gi keje. Hmm.. Adik ida makan nasi lauk kari ayam. Budak tu duduk sebelah adik ida makan biskut dengan air. Ida yang tengok tu rase sayu lak.

Tu la kisah hari ni. Mak ayah sibuk cari duit kat luar. Kadang tu sampai anak terbiar. Kite yang tengok ni pulak rase tak sedap hati, rase simpati.


p/s : bersyukur dikurniakan seorang mak yang HANYA menjadi surirumah tangga.



Friday, August 6, 2010

Cabutan Bertuah 5 Hari

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:48 PM 14 KATA KAU
salam.

mase blogwalking tadi, terjumpa lak lagi 1 lucky draw.. ingat kan ida dah nak bersara dari join giveaway ni.. hehe.. tapi macam tak boleh je.. nak jugak join.. tak kire! =p



sape yang berminat sila klik kat banner atas ni.. atau klik je kat link --> Littlecolorshop untuk tengok hadiah dan details.. kalau ida letak semua kat sini, tak surprise la kan.. *boleh la up traffic blog littleshop.. ha jangan lupe kasi ida komisyen 20% tau* =p

Cepat tau...sebab lucky draw ni valid selama 5 hari je bermula 6 ogos.. oh ye, syarat penyertaan suruh tag lagi 3 orang blogger.. ida nak tag :


Ha... lagi 1... ade slogan yang nak kena complete kan.. kalau tak buat pon tak pe.. so.. ida suke-suke je la ni ek..

slogan nye berbunyi, saya suka kambeng sebab : dengan adanya kambing, maka saya dapat makan lamb chop yang lazat itu..


Sekian. Good Luck.

Thursday, August 5, 2010

Ada Apa Dengan Famous Amos

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:52 PM 25 KATA KAU
salam.

Hari ni dunia facebook bergegar lagi.. Insiden seorang ibu muda telah mengeluarkan statement berbaur penghinaan ke atas negeri johor.. Kali pertama bace statement die tu, memang boleh buat orang pelik, marah, sakit hati.. lagi-lagi kalau yang bace tu anak jati negeri johor.. kompem sentap beb.. kalau tak, takkan la sampai wujud page kat facebook --> Nor Azita Osman Hina Negeri Johor (Blacklist People).. setakat entry ni ditaip...ade 4570 orang yang dah like page tu..

Tapi ida bukan nak cerita pasal akak azita tu.. terlajak perahu boleh diundur..terlajak post status tanggung la sendiri kan.. kesian..

Semua maklum, kes ni pon bermula dengan kisah famous amos.. Ape itu famous amos.. Ida pon ade google serbe sedikit.. Saje buang mase sebab tak de keje =p

ni logo famous amos.. famous ke dik oi?? haha

ni pulak kire orang yang memperkenalkan famous amos ni.. Wally Amos.. hensem kan?? :)

antara product famous amos.. chocolate chip.. sedapnye~~

ni antara produk-produk yang lain..

ni pulak lokasi kat malaysia..di mana kite boleh dapatkan si famous amos ni.. sume negeri ade..tapi cawangan die tak la sebanyak KFC ..

Akak azita tu cakap kat JB tak de famous amos.. eh betol ke kak?? Bila klik Johor kat peta tu.. ni yang keluar :

Johor

Senai Airport – Arrival Lapangan Terbang Senai - Kedatangan
Lot GL10, Ground Floor, Public Concourse, Sultan Ismail International Airport, 81250 Senai, Johor Bahru. Lot GL10, Ground Floor, Concourse Umum, Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail, 81250 Senai, Johor Bahru.
07 5998 759 07 5998 759

Senai Airport – Departure Lapangan Terbang Senai - Keberangkatan
Lot RU9, First Floor, Sultan Ismail International Airport, 81250 Senai, Johor Bahru. Lot RU9, Lantai Pertama, Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail, 81250 Senai, Johor Bahru.

Memandangkan ida orang pahang.. nak jugak tahu, kat pahang lak area mane yang ade famous amos ni? kot la nak terjah nanti.. haha..


Pahang

Genting - Highlands Hotel Genting - Highlands Hotel
Lot H/LG 5.00, Highland Hotel Lobby Concourse, 69000 Pahang Darul Makmur. H Lot / Motorola 5,00, Hotel Concourse Lobby Highland, 69000 Pahang Darul Makmur. (behind the lobby) (Di belakang lobi)
03 6101 3699 03 6101 3699

Genting - First World Plaza Genting - Dunia Plaza Pertama
Lot F/L2.C2, First World Plaza, Genting Highlands Resort. Lot F/L2.C2, Plaza Dunia Pertama, Genting Highlands Resort.

Berjaya Megamall Berjaya Megamall
Lot No. G23A, Ground Floor Berjaya Megamall, 25000 Kuantan, Pahang. No Lot G23A, Ground Floor, Berjaya Megamall, 25000 Kuantan, Pahang.
Contact Person : Ms. Contact Person: Ms Ding / Ms. Sarena Ding / Ms Sarena
09 516 1018 09 516 1018

East Coast Mall Pantai Timur Mall
Lot No. F&B Island-04 (Zone 2) Level 1, Jalan Putra Square 6, Putra Square, 25200 Kuantan, Pahang Darul Makmur. Lot No F & B Pulau-04 (Zon 2) Tingkat 1, Jalan Putra Square 6, Square Putra, 25200 Kuantan, Pahang Darul Makmur.
Contact Person : Ms. Contact Person: Ms Ding / Ms. Sarena Ding / Ms Sarena
09 516 1018 09 516 1018


dekorasi kedai famous amos yang biasa kita lihat..


Sikit info ida nak kongsi... kedai pertama telah dibuka di Sungai Wang Plaza oleh pengasas sendiri, Wally Amos pada tarikh 30 November 1984. Hingga ke hari ini, ade lebih kurang 50 kedai famous amos di pusat membeli-belah dan lapangan terbang di Malaysia.

p/s : famous la lepas ni~

p/s 2 : credit to: famousamos.com.my & google image.

Langkah Mayat Aku Kalau Nak Kutok Shahir AF

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:14 PM 10 KATA KAU

salam.

Setiap orang ade minat masing-masing..ade taste masing-masing.. Sometimes, kita akan sentap bila ade orang yang mengutuk minat kita..memperlekehkan orang yang kite suke... Kali ni ida bukan nak story pasal minat atau admire kat seseorang.. tapi ida nak story pasal 'kita kena hormat pandangan/minat orang lain'

Bace situasi kat bawah ni.. kemudian cuba pikir dan nilaikan sendiri..

Situasi 1

Waktu WorldCup hari tu.. si A suka team Spain.. si B lak fanatik gila ngan team Germany. Lepas tu si B tu tulis kat wall facebook die, "Ah...Spain boleh pegi lingkup la..peminat-peminat diorang pon bodo pegi percaye kat sutun kurita" . Kalau korang jadi si A... agak-agak korang sentap tak?? Apa jadi lepas tu? Gaduh kat wall facebook?

Oh abang david villa ngan miroslav klose.. due-due I minat ok... heheee~~


Situasi 2

Waktu konsert final AF musim ke 8 hari tu.. ade 2 orang kawan baik memang BFF la kire nye.. tiba-tiba si A cakap, "best la Shahir ni nyanyi"... yang si B lak cakap, "best hape nye..atok aku nyanyi lagi best" . Agak-agak korang sentap tak? Padahal si A ni memang fanatik shahir dalam diam..sibuk dok afundi shahir tak penah miss.. dapat kat kawan die, siap compare shahir ngan atok die.. huhu.. makan dalam beb!

Berani la korang nak kutok shahir?? Kwang kwang kwang~~


Cukup la 2 situasi je ida bagi ye.. tu actually kisah benar.. tapi ida ade edit sikit, sebab takot ade yang sentap lak bila die terbace entry ida ni.. *mampos aku nanti haha* Kadang-kadang, korang perasan tak, kawan kita..atau family member kite, diorang boleh jadi amat la sensitif nye bila kite tegur/kritik/cakap tentang ape yang die minat.. silap-silap boleh gaduh tu..

Gaduh pasal pelajar AF..gaduh pasal team worldcup.. gaduh pasal aku minat datuk ct, die plak tak minat.. macam-macam hal.. padahal tu sume benda kecik je kan.. sebab tu ida nak tekan kan kat sini.. kita kene hormat PANDANGAN/MINAT orang lain. :) sekian.

p/s : tak sangka nita malaysian idol dah putus cinta dengan zahid AF2.. suka tengok diorang waktu couple dulu.. :)


Wednesday, August 4, 2010

Cute Teddy Bears Giveaway!!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:39 PM 10 KATA KAU

salam.

siapa suka teddy bear??? angkat tangan???!! wah ramai nya... aik... yang laki-laki pon ade yang suke teddy bear ke?? ahakksss! bukan ape...tadi ida blogwalking, jumpa lagi giveaway yang menarik.... hadiah nye taddy bear.... ala...tak salah kalau kita sama-sama nak promote blog blogger yang baru kan.... kita ni pon bukan nya otai sangat....huhu....

ouh ya... kene tag 5 orang bloggers lain.... jeng jeng jeng... mari lihat sape yang bertuah ida nak tag ni :

1 ) posh76
2) miss izah
3) budak_nakal
4) nia
5) coyotito

ouh ya...yang ida tak tag tu jangan la sedih... korang pon boleh join la.... yang top 5 tu sume blogger yang tinggal link kat shoutmix...tu yang tagged :) izan, kak izah, kak dee, jum join :D


keterangan lanjut : sila terjah ke blog cute mum INI. sekian.. :)


MummySyafie GiveAway

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:10 PM 2 KATA KAU
salam.

Blog Kisah Kau Dan Aku milik MummySyafie telah mengadakan 1 kontes/giveaway sempena besday anak die yang ke 4....*heppy besday ya..adik wawan..winks winkss*

segala syarat penyertaan dan details boleh pergi ke blog INI.

Ada 2 gambar yang ida pertaruhkan.... sebab boleh anta 2 pencalonan... 1 untuk kategori dewasa...1 lagi untuk kategori kanak-kanak... maklum lah ni sempena birthday, jadi gambar tu wajib bersame dengan kek ya :D

Gambar 1 : Kategori Kanak-kanak

Pix ni mase sambut besday last year.... ni adik bongsu ida... walaupon muke die macam terkejut di situ, tapi maseh nampak cute & mantain original huhu =p makan kek ngan air sirap...lazat tu... rase lapar la plak :)))))


Gambar 2 : Kategori Dewasa


Pix ni plak waktu kitorang 1 family pergi kuantan..sebab ade family day opis abah... mase dinner malam terakir tu, staff-staff opis abah buat surprise besday party untuk die.... mase ni genap 50 tahun umor abah.... :))))

**********************

Actually, ida tak de gambar yang meriah pon nak join kontes ni... tapi saje je nak sibuk jugak... hehhee... menang kalah belakang cite la kan.... at least dapat gak promote blog MummySyafie....dan dapat gak update entry untuk ari ni.... =p

good luck.... sape yang berminat....jum joinnnnn :)))))


KERM'S CRAFT Giveaway

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:22 PM 0 KATA KAU


salam.

apa khabar orang-orang kampung sekalian.. mari rapat sini.. ida ade join giveaway lagi dan lagi.. :))) giveaway ni dari blog CIKKERM.

Syarat-syarat penyertaan (copy paste dari blog cikkerm hehe) :

1.bagi yg ada blog hendaklah follow blog "KERM'S CRAFT" ni yer...yg xde xper...
2.bagi yg ada blog..hendaklah membuat entry tentang giveaway ini n meninggalkan comment serta letak link entry yer..leh cik kerm follow kamu juga =) (jgn lupe copy gambar kt atas ni jugak yer)
3. bagi yg xde blog boleh drop komen kt bwh ni jugak n tinggalkan email anda sekali..
4.tarikh berlangsungnya giveaway ni adalah dari tarikh "27 JULY - 15 AUGUST"...selepas tu cik kerm akan announce pemenang...

hadiah ??? sangat menarik dan comel ok....bukak mate besar-besar ye.... :D
tadaaa!!!!


ni antara hadiah nye...COMEL kan???? nak lebih detail..sila terjah sendiri ke BLOG CIKKERM
atau klik je kat banner atas sekali tuh...


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea