Wednesday, December 30, 2009

banyak nye orang kawen bulan 12 ni

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:38 PM 8 KATA KAU
salam semua.
pertame nye nak say thanks kat korang....yang mane maseh setia melawat blog ida ni...
walaupon ida da jarang blogwalking....hanye blog2 bertuah je yang dapat kunjungan dari ida...hehhe...maklumlah...broadben ni tak ok sangat....lembap....
ok...kisah besday da abes....walaupon taun ni tak dapat kek from my dad...sob sob...sebab nye ari besday ida aritu, abah bz ngan kenduri....kt uma ujung sane...abah ida ni presiden taman staff ni...so sangat la bz...huuu~~sampai die lupe besday anak die...
posting yang sebelum nye....sal cinta tu...abaikan je la ye....kadang2 memang ati ni gedix sket...hahha...ida ngan die je yang tau...susah nak explen kt blog ni....mule2 macam nak share, tapi tak tau nak taip cm ne =p

untuk edisi kali ni.....ida nak share sket gamba2 kenduri kawen....yang abah ida dok bz sangat tu...smpai tak de kek macam taun2 lepas...sobbss =p
jum layan gamba kenduri..







Tuesday, December 29, 2009

cinta

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:54 AM 13 KATA KAU

cinta.
susah nak cakap.
emm....
bukan saye tak sayang kamu, tapi....huuu....
we need some space kan?
saye bukan yang terbaik untuk awak.
.......hati....akal....help me.....

Sunday, December 27, 2009

happy birthday

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:27 AM 17 KATA KAU
salam semua.
hepy besday to me!~
yeyy...alhamdulillah...suda 23 tahun ida hidup kat muke bumi ni.
;)
thx untuk sume kwn2 yang wish...mane yang tak wish tu...lupe ke buat2 lupe? hehek..
zmn skrang ni...sume pakat wish kat FB je ek?
kat hp sket je dpt wish...huhu...
tak pe la...jnji ade jugak yang wish ek..
=D
lagi bes kalau dapat adiah...lallalaa....
sonok gayut lame2...actualy ade je la maxis punye call free..
aritu kwn ida tak dpat, maybe sebab die new user kot...
ok la...sampai ketemu lagi.

p/s : skrang update kontot2 je =p


Friday, December 25, 2009

sejenak

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:29 AM 1 KATA KAU
salam sayang...
ida tak de bende nak cerita sbnrnye....
cume tibe2 ida cam terpikir.....cmne ek perasaan kite, bile kehilangan orang yang kite sayang?
i mean...sumone yg rapat ngan kite, pegi untuk selama-lamanye...
mesti sedey sangat kan?
ida tak penah rase itu.
tapi bile bace dalam paper....anak die mati.....suami die mati.....mak die mati.....hurmm...macam mane la nak hadapi tu sume kan?
orang cakap....berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.
haish.
tapi kite sebagai orang Islam...kan kene redha, mati itu pasti.
cume tak tau bile je kan...
harap mereka yang kehilangan orang tersayang tu...banyak kan bersabar ek...
sedekahkan al-faatihah...
semoga roh nya...dicucuri rahmat. amin.

p/s : ade lagi kanak- kanak yang jadi mangsa rogol and bunuh. hm....

Wednesday, December 23, 2009

tak sabar menanti

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:47 PM 10 KATA KAU

salam semua.
skrang ni dalam mood menghitung hari.
26 dec coming soon.
bape ramai yang wish ek?
ade ke yg bagi adiah taun ni?
abah beli kek ke x?
lalalallaa...........can't wait.
=D
tapi..............makin tua..............ouh???

Tuesday, December 22, 2009

majlis akad nikah sepupu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:37 AM 12 KATA KAU

salam semua.
ida nak update sket pasal majlis akad nikah sepupu ida...abg amer.
sepupu ida ni belah mak......tapi family ida tak dapat turun kelana jaya...sebab abah outstation...
so...ida ngan adik ida yang gal, pae.....kitorang turun dari pahang naik bus....
nikah nye ari jumaat....maal hijrah aritu....
ari kamis ida da sampai uma cik da....
tolong ape yang patot....
actually hantaran da siap....sepupu ida yang bikin....
tinggal sireh junjung je tak buat lagi, mase ida sampai tu.....
haruslah ida yang tolong bikin sireh junjung....
jum layan pix la ek...

buah-buahan...

bunge rampai..

handbag..

mas kawen + cincin..

tadaa...ni la sireh junjung yang makcik ida buat....di bantu oleh ida ngan sepupu ida, kak wani.
orait tak? jadi mak andam bidan terjun. ;)

posing2 dalam masjid...lala....
mak ngah, pae, ida, kak wani

nampak tak? ida ngan pae? =p

ida ngan sepupu...adik pengantin lelaki

abg amer...akad nikah...

kak fazillah...

penerimaan mas kawen =p

so....majlis sanding nye 10 januari ni....
buat kat kajang...
tema baju pink+ijau...
ida da beli kain kat area masjid jamek aritu...tapi belum berjahit...
cadangnye nak buat baju kurung moden...
uwaaa...mintak2 la sempat siap...
ok la...
bye2..

Saturday, December 19, 2009

blog dah bersawang.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:14 PM 14 KATA KAU
salam rindu semua.
sorry sangat2..
ida lame gile x update blog.
sebab lappy osak agi.
:(
skrang sedang dibaiki.
huh
sangat rindu mau on9.
ni gune lappy kazen jup.
ape2....nnti ida akan buat come back ok.
tunggguuu

=p

Tuesday, November 24, 2009

roda

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:09 AM 20 KATA KAU
HIDUP kite ni....macam RODA....kadang-kadang kite kat ATAS, kadang-kadang kite kat BAWAH.... Tapi bile kite ade kat bawah, tu tak maksud kite dah KALAH. Seseorang tu dikire kalah, hanye apabila die berade di bawah dan die tak BANGKIT semula.

=)

Sunday, November 22, 2009

beralih musim ke musim

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:26 PM 13 KATA KAU

salam.
ape khabar kawan-kawan? sorry la...lambat lak nak update...actually bile da ade kat umah ni, ida kene share lappy ngan adik-adik..... ;) *maklum la akak yang baik katekan huhuuu*
adik ida..yang name ajis tu *mohd razif* baru abes upsr...12 taun...rase macam kecik kan? sebenarnye die da membesar...huh....die da ade facebook *fb* die sendiri....so ida kene gilir-gilir bukak fb ngan die la....*mane bole bukak 2 fb in a same time..huhu*

arini ahad....ape aktiviti ek? tadi pegi sekulah adik yang girl *pae*...die tengah berperang ngan spm skrang.....katenye esok paper math moden...ala...kacang je tu....*kalau add math baru la gabra kan?* so adik...gud lux ok.... ;) untuk sume yang amik spm ngan stpm....a very gud lux to all of ya~

jumaat ni...kite da raye....malam tu jugak cerite nur kasih last episod....can't wait...cepat-cepat la abes....penat nak tunggu tau....congrats untuk lagu-lagu yang berjaye pergi final AJL tahun ni....walaupon frust sangat lagu khatimah cinta 6ixth sense tak dapat pegi....lagu nubhan pon kene reject....nasib ade lagu hafiz pengubat lara....heheekkkk.....

ok la....nanti kite sambung lagi ek.....tak de ape pon nak story sebenarnye....cuti ni ida just makan tido je kat umah.....ade la keje nak kene setel....tapi untuk permulaan cuti ni....kite enjoy dulu!~
see u...wassalam..

Saturday, November 21, 2009

entry gile. tak payah bace.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:14 AM 18 KATA KAU

salam.
baru je ingat nak tito.
ni yang hangin ni
:(
kalau tak bukak fenster budak tu....tak tau pon akan hal ni..
demmit la!
dulu ngan ida....nak bawak jumpe famili punye la susah.
tapi ngan pmpuan tu baru je kenal...da siap bole lepak picnic same-same.
:(
blah la.
tak payah kontek ida lagi.
f*ck la.
:(
benci sunggoh.
huuuu.
bodow. sengal.

p/s : sory. tapi memang tengah sakit hati bile taip entry ni.

UPDATE : HATI DA OK. abaikan lah entry ni k...
sorry kalau terkasar bahase.
*hate my ex 4ever..muahhaha*




Friday, November 20, 2009

yang terlewatkan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:19 AM 21 KATA KAU
salam semua.
semalam ida dah selamat balik umah *pahang*
setelah berbulan-bulan merantau kat tempat orang...menuntut ilmu di menara gading.
huhuu *poyo je ayat* at last, dapat pon tdo atas katil sendiri. ngee~
dah balik umah haruslah qada' tidur.....tivi pon tak sempat nak tengok *sbenarnye tv kene konker ngan abah huu*
bangun pagi ni......tibe-tibe ida teringat something...
ade bende yang ida belum buat.
ade bende penting yang ida belum tengok.
cari punye cari tak jumpe...selongkar laci tak jumpe.....pastu anta mesej kat padil *adik yang study UM*

ida : kad raye yang kawan aku bagi kt ne ek?
padil : kat laci bilik ko kot....yang dekat ngan tingkap.

akhirnye....yeyyyy~
jumpe...
mak aihh selotep.....susahnye nak bukak....tak sampai hati nak main koyak je...heee....
tadaaaa.........!!~~

nampak tak... "pejabat tutop hari sabtu" .... mule-mule ingat kad ni da burn....nasib ade orang simpan kan...hurmm
hehhee.....yg ade pix "love-love" tu sensored....nanti reveal no fon ezad lak =p

ape bagi kad raye touching ni? sob sobs "jarak antara kite memang jauh"

hehhee....cumel sangat.....katun tu bole gerak-gerak pegi kat awex die... =D

thx a lot sayang..... =D

sorry la...lambat bukak....ayang kan dok kat s/alam......bende ni kat pahang.....
actually kad ni sampai a day before raye...tapi mase tu ayg da balik kg da...hee~
hurm...neway mekaseh sangat-sangat....
sayang cyg =D

Wednesday, November 18, 2009

friends forever [part 2]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:39 PM 14 KATA KAU
salam semua.
ni cerita hari ni plak.
18 nov 2009.
sambung journey semalam...
memandangkan tak sempat nak karok kat JJ.....so...untuk tidak menghampakan semua pihak, kami berempat bergerak la ke Plaza Alam Sentral *PAS* untuk karok. *nak gi quality hotel mahal lak..hurm*
before gi karok....harus lah makan dulu untuk membina tenage...huhuu...
KFC Jom Jimat.
;)

lepas makan baru pegi karok...seround je bersamaan 11 lagu *campur lagu tersalah pilih ngeee - senja kelabu broery marantika*
kalau ikot memang la tak puas takat 11 lagu...tapi sebab sume nak balik kampung masing-masing petang ni jugak....so tak cukup la mase...
rindu korang sume sangat-sangat....
hope kalau tak jumpe lagi, jangan la lupekan ida k?
kawen nanti ajak....huahua

ok la...layan gamba jum...
*scroll sendiri*


dalam bus....sempat agi tuuuu

tunggu bus pergi ke PAS....

candid betol2 ni...hahha....sorry =p

mam KFC...

uiksss....capub je keje... =p

huhuu kenyang kan makan? fuh....

mariam candid gamba ida tgh makan...hohooo

gamba die cumel...tak aci =p



friends forever [part 1]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:47 PM 2 KATA KAU
salam.
ni cerita semalam ok..
17 nov 2009.
kami berempat --> ida, mariam, dila, nurul kuar jalan-jalan pegi JJ Bukit Tinggi, Klang.
maklum la sem da abes.....so...lepas ni tak tau bile lagi nak lepak same-same....sob sob...
*mase tengah taip entry ni, ida tinggal sorang-sorang je kat melati...dorang sume da balik*

plan nye nak karoke kat JJ tu...nak amik yang lunch hour punye....tapi sebab da lambat, so tak sempat....best ouh kalau dapat yang lunch hour tu...10 am until 2 pm....rm 10 per person je....
tapi sebab kitorang sampai pon da lewat, so just sempat tengok wayang je la....
cite PISAU CUKUR....*ida da tengok aritu...so semalam second time tengok hee*

makan? before wayang kitorang makan KFC...variety bucket...
then malam makan kat ani sup utara sek 2...ida makan nasi ayam...mariam amik set sup tulang....nurul ngan dila lak makan bubur... ;)
*miss u all...sobss*

k la...meh layan gamba-gamba ek..
*scroll sendiri*

pix candid...mase tunggu bus kat klang nak balik sek 2....

hahahha...jangan marah ye kawan-kawan...

penat tunggu bus kat sini....rupenye bus tak berenti....*salah tempat menunggu daaaa*

enteprem sikit sudah =p

sup tulang....

nasi ayam.....

cik nurul bertungkus lumus abiskan bubur nye....

mariam makan....jangan tak makan....heee

yeayyy suap kasi abess....

ouh ni gamba hiasan.....kat blakang seat dalam bus mini.....AKU NAK BOHSIA? hohh~~ vandalisme =p



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea