Saturday, August 29, 2009

pkns dan saye...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:19 PM 24 KATA KAU
ari ni sangat busan.
bile lappy saye mau siap?
:(
em..
turun cc mawar tak bukak lak.
so..kua la..pegi pkns LAGI.
tak de pakwe mau bawak jalan jauh2 :((
em..
so ni kat cc..
ingat mau pegi karok sorang2.
tapi ade kawan msg..die pon mau pegi karok upenye.
wah sudah bagus.
pose2 pon karok?
sungguh tak baik kan?
tapi tak pela..kalau bukan karok pon, saye memang slalu nyanyi kat bilek.
so ape beze nye?
cume tambah mike je :D
semalam pon kua.
da 3 ari maraton pegi pkns.
agak2 makcik2 kat sini...hapal tak muke saye? :P

(pix semalam)

em ok la..itu aje mau taip.
kepada sayangku, kad raye coming soon ek bebeh.
isnin cuti..so selase maybe ayg pos ok? (ayg tuuu..haha gedix)

selamat hari kemerdekaan buat sume rakyat malaysia.
merdeka!!~

Friday, August 28, 2009

yeayy...dapat pinjam laptop

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:15 AM 22 KATA KAU
hai....
wah...saye nak update la.
mane datang laptop?
pinjam same rumet. :D
pada yang rindu pix2 saye...here....meh kite tengok :P
ni pix before pegi bazaar ramadhan.






ingat nak pegi sek 2 je..
tapi tengok2 bazaar die tak de?
tahun ni dah tak de bazaar kt sek 2 ek?
em..so...pegi pkns la
hujan.
susah mau beli mknan...
arini buke mam nasi lemak ayam berempah.
pastu beli kopok lekor. ngan rojak ape bnde ntah. (nurul rojak ape ek name die?huhu)
lepas beli juadah...
singgah beli kasut. :D
da dekat nak buke ni...risau gak tak sempat sampai kolej.
huhu...
smpai kat bus sek 2...
tengok2...bus tak jalan lak..
adehh..pakcik tu tunggu lepas buke.
so...
em...terpakse la saye ngn member buke kat tempat bus.
sob sob..
makan kopok lekor..tercekik..sebab air x minum.huhu.. :P
moral..jangan balik time2 nak buke...
padan muke kene buke kat bus stop.kehkeh~

Wednesday, August 26, 2009

SAYE SANGAT RINDU BLOG SAYE

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:51 PM 12 KATA KAU
salam ramadhan.
maaf lame tak update.
lappy sedang dibaiki.
sangat rindu kalian sume.
huhukk..
ni kat cc...
nk kua tapau makan buke da ni.
see u all later k.
thx pade sape yg singgah, yg komen, yg follow..adehhh tak sempat nk menjengah balik..
pade ezad the messenger thx a lot bebeh. :)
ok..till then.

Tuesday, August 18, 2009

tag dari sis afzan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:58 PM 35 KATA KAU
mari kite mulakan...tag dari sis afzan ni...
1....2....3....


1) Anda rasa anda HOT?

*HOT fm...bes gak dengar..layannn
*malam ni cejuk...so saye tak HOT

2) Upload FOTO kegemaran anda


3) Mengapa anda suka foto ini?

* sebab rase best pose cm ni..hahahha...
* ni primary photo untuk tagged

4) Bila kali terakhir anda makan PIZZA?

* baru gak agi makan aritu....ngan cik nuyu...
* pizza super supreme

5) LAGU terakhir yang anda dengar?
* lagu axls - akulah kekasihmu .... jiweng lak arini...

6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan TAG ini?

* sambil layan chat kt fesbuk...

7) Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan NAMA apa?

* panggil ayg... :D

8) TAG lagi 6 orang

* layla
* ezad
* ika
* nonon
* kak izah
* atie

9) Siapa no 1 bagi anda?

* layla...my new fwen...jumpe kt blog...boleh jadi member gosip saye ni :))

10) Orang no 3 ada hubungan dengan siapa?

* ika....xtau la? baru jup tadi die nk jadi adik ipa saye..hahaha!~

11) Kata sesuatu berkenaan dengan no 5

* kak izah....akak yang salu bagi komen kt my blog. sangat suke akak ini. :D

12) No 4?

* nonon?? xyah cakap la mamat ni....
* paling kepoh kalau bagi komen..tapi i like...
* non...bile mau banje??karok?? hahhaha

13) Siapa orang no 2?
* lambat tol tanye yg no 2 ni.
* hehehhee..he's my love.
* puas ati tak? :))

14) Bagi pesanan kepada orang no 6

* atie...kak ida nk pesan ni..sile dengar ye..
* blaja rajen2...jangan dok gosip je ngan si izan..and yuni..hehee :P
* stay cute ok :)

ok...sis afzan.
i'm done.

sorry jwpan ringkas dan tepat je...

sape yang di tag tu....
kalau rajen buat la ye..
tiade paksaan.. name sengaje dipilih..
sebab nak selesai kan ini mission :P

lalallalala~


tak nak balik s/alam.......tidakkkk~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:32 PM 8 KATA KAU
ni baru lepas ym ngan adik2...
angah..
ngan padil..
angah demam lak..adoii...
dapat MC smpai jumaat ni...
sonok la ko tak gi clas ek..huhukk...
die cakap 3 orang mati kt s/alam h1n1..tak sure s/alam ke uitm..??
emm..sangat takot.
ni buat saye rase tak nak balik sane ni.huhu..
nak terus idup di kampung :P
angah dapat topeng...die cakap die pakai..tak tau die kelentong ke tak.
:D
get well soon weii...bagus gak idea ko tak nak bawak balik kuman ke umah hehhee..


sabtu ni da stat puase.
padil balik.
pae, adik yang gal pon balik.
angah je tak balik..so tak cukup la korum nak sahur ngan buke 1 family.
emm...
yela..saye paham..sume makin besar..
lepas sorang2..tinggal kan uma..sambung study..
lame2..mak ngan abah bole hanimun smule.
hahaha!~

p/s : selamat berpuase ye kawan2 semua...
agak2 taun ni ade kad raye tak? em...

p/s 2 : ade yg nk jadi bakal adik ipar i tak? huahua..

pagi2 sudah bikin saye panas.....(ida yang belum mandi kot)

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:15 PM 28 KATA KAU
benci la.
saye private kan fenster untuk tapis golongan2 yang tak sepatotnye.
semalam ade gal add saye.
so..saye pikir die gal...saye approve ja la..
tengok2...die awex ex saye.
apekah???
KALAU TAU...SAYE TAK APPROVE PON.
saye tak suke la...saye diperhatikan...
da la..pix kat fenster tu...ade url blog.
ntah2 blog saye pon die da skudeng.
:((
benci. benci.
apekah harus saye delete balik fenster gal itu.?
dah la cam kerek je.........
saye tak kisah la..die tu awex baru ex saye ke ape...tapi tak payah la nak add2 fenster bagai.
yang ex aku tu...gatai gi bagi fenster aku nape??ishhhh
geram geram geram

ok...semalam saye tak tau gal tu sape lagi...so saye komen la die...

ida : sape ni ek?
gal itu : perlu ker tau saper sy..nk kwn dgn saper2 pun kn boleh...kena minta permission ker?
ida : no need to ask for any permission...im juz asking u...kot2 la kwn lame ke..sape ke..but its ok..salam kenal..


p/s: lantak la...kamu skudeng blog saye ke tak...
p/s 2 : len kali kalau orang tanye baik2...jawap la baik2....


Monday, August 17, 2009

akak yang baik....bagi can kat adik2..

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:30 PM 20 KATA KAU
update untuk arini..
setakat pukul 3.30.
tadi bangun pastu mandi.
cam biase la..weekdays layan cite thai...kul 12.30
turun2 bawah..tengok2 ade makhluk tengah tengok tv!
looorrr.....adi...ko tak gi skulah ke??
akak nak tengok cite tv2 la..
yang ko gi layan hagemaru ni nape?? uwaaaaa~


sebagai akak yang baik....terpakse la saye tunggu hagemaru abes..so layan cite thai setengah jam je la..huhukk
adi demam. batok seseme. so..ponteng skulah. :)

kul 2 plak...cm biase layan cite indon. sekar.
wahh..arini ade plakun baru arr..
ASHRAF SINCLAIR.


tau la..die kawen ngan BCL....tup2...blakun cite indon lak da??huhu...
watak die kunun2 dibesarkan di KL...so loghat indon die jadi pelik sket.
(banyak bunyi melayu je saye dengar)
bangge gak la....banyak kali die sebut KL dalam cite indon tu..hehhekk :P

tu je la...sedikit update.
makan bes.
mak masak ayam goweng..ade sambal sotong..ade ikan pedas..yummy.

ajis dah makin besar.
die baru buat emel.
so..die cet ngan kawan2 die ikot yahoo mail tu. (kawan2 pompuan okek)
saye pon tak ingat..bile saye stat ade emel dulu..
dajah 6 ke..fom 3 ke??
hehe...


sejak saye ade bodben ni....die da pandai connect sndiri.
then google...cari games.
wah....sangat moden budak2 zaman skrang.
die dah tak layan game2 dalam laptop lagi da...nak cari yang online punye..emmm

ok la...sampai sini dulu.
c ya..~

p/s 1 : adi yang tengok hagemaru itu dajah 2. ajis yang emel itu dajah 6..brape kali mau crite ni? hoho...sile hapal umo adik2 saye ok :P

p/s 2: pix sume google je..

Sunday, August 16, 2009

don't lie....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:54 PM 18 KATA KAU
mane lebih bagus?
jujur...terus terang...cite segala-galaye...sampai buat si die jeles.
ATAU
tipu sket2....cover line...tak crite sume...bia keadaan jadi aman je....

Biase kite cakap...alah...TIPU SUNAT...adat la tu...
tapi bes ke? kene tipu..em...

macam saye, saye suke crite semua...
sorry la..kalau ade yang jeles..ek.
adoii...
tapi ade gak kadang2 saye cover line..hehekk...
yang da lame..tak payah la nak share sume kan...
bia je jadi sejarah :))

tadi ade terbace kt satu artikel...die cakap dalam islam memang ade istilah TIPU SUNAT ni. kirenye kalau untuk kebaikan..dibolehkan lah. :D

" Yang bermaksud tipu sunat ini contohnya menipu untuk mendatangkan rasa gembira pada orang yang sedang bersedih, mendamaikan orang yang sedang bergaduh dan seumpamanya. Menipu untuk mendamaikan mereka yang bergaduh atau seumpamanya tidak dikira menipu walaupun pada hakikatnya dia menipu. "

credit : http://sahabatmusleem.blogspot.com

p/s : saye tak tipu...saye sayang kamu...

Saturday, August 15, 2009

balik umah...lagi...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:43 PM 14 KATA KAU
entry ni khas untuk seseorang...
thx banyak bagi nasihat dan slalu tolong ida.

---------------------


update untuk arini.
from previous post..yang cerite 'sayang punye pasal' tu...
so..pagi tadi saye dah selamat deposit kan duit.
saye nak balik umah...so...ingat nak deposit duit kat hentian bandar.
tapi dari situ kene ulang alik ke sek 2 plak..sangat la pening..dan penat.
dengan ikhsan seorang jejaka..saye mintak tolong die..anta pegi bank..then anta terus ke pekeliling.
kejam kan saye?
yeyyy....jejake itu sudi tolong.
tenkiu2.. :))
senang cte name mamat ni adie.
single kan? haha..so...sape yang nak try..ley bgtau kat komen..
adie cakap..die slalu gak usha blog saye..kalau ade gadis yang tinggal no fon..adie ley kontek :P

hahahakk...
da setel hal bank..kitorang makan la.
pegi a&w...lame tak makan.
after that, pegi teman die karok.
alahai...sakit2 tekak pon nk nyanyi.
tapi sedap la adie.
seyes. :))

pas tu gi minum...
then..tiket saye kul 4.30 ptg
smpai jengka da nak maghrib...

adie memang sangat baik pada ida..
tapi sorryy...i can't
em..
adie paham kan..
and sorry..bunge tu..adoii...lupe lak..tinggal lam kete..huhu..

ok la..tak nak cite panjang2...
untuk insan tu...jangan jeles ek..
:)

p/s : kalau la boleh pilih lebih dari sorang.....tapi sesungguhnye tak bole...
ida try untuk jadi sesetia mungkin....ceehhh~


indah nya sungguh di hari raya......

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:14 PM 24 KATA KAU
sori..lambat mengupdate...
ni cerite semalam...
ari jumaat
saye kluar pegi pkns...sorang2....
(berani lagi kua sorang2 tu..hehehe..nasib tak imagin bukan2..lalalla)


(dalam fitting...kebaye 50 hengget je...ingat nak beli..tp tak jadi)


mule2 pikir just nk survey baju raye untuk mak.
tapi bukan takat survey je, da beli da pon.
3 pasang.
mak. kale pink.
saye dan
adik saye kale purple. :)

penat gile pusing pkns tu....rambang mate...
dah jumpe baju mak, saye stop jup....makan mcD...

then sambung lak cari baju saye ngan adik..
mule2..saye amik size ss....untuk adik lak saye belikan s...
maklum la die lebey inci sket dari saye.
tapi bile smpai bilek....tengok2....kecik!
so.....saye kene amik s....adik kene tukar m...
pegi la.....pkns....untuk kali kedua nye..
sangat penat!
ulang alik ngan bus..huhuu
(pix baju2 yang dibeli...tak bole kasi tnjuk...tunggu raye...lalalla...)

(muke budak penat....sangat penat dan pening)

p/s : awal gile beli baju taun ni....korang da ke?
cyg......taun ni purple tau!~ :P


Friday, August 14, 2009

sayang punye pasal...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:33 PM 18 KATA KAU
payahnye kalau kite dah sayang orang.
bile die mintak tolong....kite rase berkobar2 nak tolong..
tapi....tak kesampaian..
sedih je rase.
emm...
walaupon melibatkan peminjaman wang....kite sanggup...
die cakap nak ganti....kite percaye....
sayang..sayang...
sorry....kawan...tak dapat nak tolong...mane nak cari mesin deposit malam2 ni?
uitm ni ade bank islam je...tapi kamu mahukan maybank atau cimb..emm....
da la dengar cite...mesin deposit tak terima duit 50 hengget yang baru tu.
die nak yang lame..mane nk amik??
buntu.
tapi saye tetap akan tolong.
esok.
walaupun..terpakse meredah onak duri :P

p/s : skali sayang...selamanye tetap sayang...

Thursday, August 13, 2009

gosip je kot.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:14 PM 22 KATA KAU
alhamdulillah...kenyang..
baru abes makan nasi lemak ayam.
malam ni ade banyak talkshow..
salah 1 nye kat kolej perindu.
tajuk memang hot abes " GEMURUH MALAM PERTAMA"
huhu...dengar je tajuk tu..ape yang korang pikir?
dekat poster die ade gambar love2 lagi..huhu~
:)
tapi saye tak gi la..sebab nak sampai kolej perindu..kene naik bus.
malas la..
em..
tapi tak tau plak..kalau ade orang nak diskus bab malam pertama secare open2 cmtu..pada studen lagi..ntah la..kot2 tajuk je hot..isi nye lain..

--------

ade gosip bertiup kencang..
kate uitm s/alam bakal ditutup lagi..
sebab kes h1n1 makin banyak..
emm..kite tunggu dan lihat je la..

--------

esok cals tade..
ari slase pon tade..
so..seminggu saye free..
ingat nak balik pahang..
lepak umah la..ape lagi..
tengok la macam mane esok..
ok..jumpe lagi.

Wednesday, August 12, 2009

bajet suare sedap ke? sampai 42...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:30 PM 24 KATA KAU

hari ni...kuar g karok lagi.
ngan nurul.
berdua aje.
kat PAS.
memang layan gile2 punye..
bantai smpai 42 lagu...huahuahua :))
saket tekak nyanyi.
dari lagu melayu...smpai ke lagu linkin park..lagu MCR..sume kami rembat.
ganas tak? ade yang jeles?
hehhee...
semalam rindu kat zamani...so saye nyanyi due buah lagu slam..heee :D

pastu makan kfc...
jalan2...pusing2...
beli ni ha...
gantung kat enpon...
yang dulu, kaler merah gak..tapi bulu da tercabut...so ganti yang baru.
cumel tak? :P
pastu beli sepit rambut kale ijau..malas nak snap pix.. :)


da smpai kolej...singgah koop..
beli topup..
da lame tak topup, tengok2...skrang da makin kecik ek?
besar ni je?

tu je la mau update...
kepada si dia...rajen2 makan ubat tau..
sian die tak sihat..
risau da tadi...nasib demam biase je.
get well soon bebehh...
:D

p/s : lepas ni tak gi karok lagi da...boley caye ke? lalallala...

ke mane hilangnya...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:52 AM 20 KATA KAU

tadi belek2 folder lagu kat laptop...
tibe2..rase nk dengar lagu suara kekasih. versi saleem, zamani, ezad ngan david arumugam.
so....layan punye layan....teringat lak kat zamani.
mane pergi die skrang ni ek?
anybody tau?
da kawen ke?
sihat ke?

dulu....mase zaman kegemilangan SLAM...bes wooo....
banyak gak lagu2 die yang tangkap jiwengg :P
feveret antaranye : kurnia, manisnya rindu, mentari muncul lagi, rindiani, macam2 la...

mase skulah dulu, dajah 6 kot...saye ngan member minat zamani ni...
kire angau gak la..
sebab muke die cm encem gitu..
rambut panjang takat bahu..
badan kurus melidi.
mak pelik...."ape la yang bes sangat ngan zamani tu...kurus kering mak tengok...suare je sedap"
hehee :D
mak saye memang, sume yang saye minat die reject.
tomok die reject.
fared kamil die reject.

emm...
sepupu pon ade gak yang layan zamani ni..zaman dulu balik kampung siap pasang kaset slam.
layan ramai2...sonokss
:))

dulu....zamani penah kene gosip ngan datuk ct kan...
saye ni dah memang fanatik datuk ct...
mase tu...suke gile la...siap berangan kalau lah dorang kawen.
huhu...
tp ternyata...meleset.
(datuk ct milik datuk K)
:D

ape ntah saye dok melalut ni...
yang penting dengar lagu tadi, terus teringat zamani si kekasih lame..
mane la die skrang...
emm...

p/s : cyg...jangan simpan rambut panjang..nnti mak reject ok.
hahahhaa...



Tuesday, August 11, 2009

info untuk si jejaka

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:56 PM 20 KATA KAU

Tips Khas Untuk Kaum Adam sahaja.
Ladies...Sile Jangan Baca!~ :P


Nak kuar date? Boleh...
Tapi elakkan keluar dating dengan mereka2 yang tersebut :

1) Kawan Baik Kakak Kamu.

* mule2 memang nampak sume OK..tapi...sekali korang dah gado dengan die, abes sume rahsia korang mesti die heboh kat akak korang..hahaha.. sanggup ke? silap2..mak bapak korang pon tau sume rahsie..jeng jeng jeng~

2) Setiausaha Peribadi Kamu.

* orang slalu pandang serong pada setiausaha ni.. kunun2 golongan ni suke kipas bos la...goda bos la...then dapat kawen ngan bos..
kalau tanggapan ni masih berterusan, korang plak masih suke kua ngan setiausaha (ape lagi kalau korang da ade bini)....ha....sendiri mau pikir la kalau jadi ape2 nanti. baik elakkan fitnah gitu...

3) Bekas Teman Wanita.

* orang cakap kalau da tak bole bersame...baik tak payah couple..jadi kawan lagi bagus kan?
tak payah nak harapkan sesuatu yang manis lagi...dari hubungan yang da lepas..so kalau da tak sefahaman..wat pe nak jumpe lagi kan? baik date ngan orang baru...freshh lagi..x payah kitar semule :D

4) Teman Wanita Kawan Kamu.

* dah kenape nk kuar ngan awex kawan? carik gaduh ke? huhu...ni serupe kawan makan kawan..isk2 x bagus...walaupun niat nak kuar saje2...tapi baik elakkan...untuk mengelak perkare yang tak baik..apetah lagi kalau kawan korang tu jenis kuat jeles! mau berterabor gigi korang...heee

5) Wanita Demand.

* huhu...wanita yang kuat demand ni..wat sakit kepala je nak layan..banyak ragam..banyak mintak..adoiii...cari je la yang simple...tak payah nak high2 class...kang korang gak yang pening.

sumber : majalah remaja 1 ogos '09

tag dari fatehah....rajennye saye...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:55 AM 18 KATA KAU
dapat tag dari cik fatehah.
sejujurnye malas nk wt tag...
tapi demi menjaga perasaan kawan blogger saye ni..saye gagah kan jua.
ceceehhh :D
lagipon award yang ni belum dapat...so tepek la ek..
thx fatehah.

1)copy award untuk diletakkan di blog anda


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

* blog die 'tulisan tak cantik' sgt unik bagi saye
* aritu die tnjuk tulisan die....mmg agak pyh nk bace :)
* suke post macam2 kt buletin fenster
* aritu die jual vcd
* gamba profile mcm bes
* die suke mozilla :P

3)nyatakan 9 fakta tentang diri anda sendiri

mcm da penah buat je bnde alah ni....bg fakta len cket la plak..

* benci durian
* x makan pehe ayam
* suke ijau ijau ijau
* sgt suke budak2

* manje
* capricorn
* anak pegawai sukan...tp saye x aktif sukan :))

* 2 pupu ngan dafi af
* takot kucen


4) pilih 10 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka
* malas nak tag sape2... :)

ok fatehah bebehh...i'm done...

Monday, August 10, 2009

perbuatan sia - sia

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:43 PM 33 KATA KAU
memandangkan pagi tadi, saye tido lepas subuh
(sebab tahan nak gi tolet..rujuk entry lepas)
jadi...adat lah kalau saye bangun pukul 12 lebey kan?
heee :D

arini member ajak pegi bayar barang letrik.
pada yang tak tau, studen uitm yang dok kolej wajib la bayar SETIAP barang letrik yang diorang bawak.
setiap item = 10 hengget.
iron dengan kettle rumet saye yang bayar.
so...saye tinggal nak bayar untuk charger enpon ngan laptop je la.

(cumel tak..laptop saye..kat keybod ade tampal stiker2 gedix kale pink..huu)

(charger enpon yang sangat penting..heee)

total hanye 20 hengget..sepanjang 1 sem.
berbaloi la kan?
kalau tak bayar, nnti kene tindakan tatatertib...naik court bagai...tak nak lah.
jatuh reputasi nanti huhukk :P
da siap cun2 ni...member soh tunggu die kat kaunter opis unit kolej.

(mane lah cik nuyu ni..sempat ida posing dulu tau)

bawak turun la...segala barang yang nak di bayar tu...ke bilek rekreasi untuk diperiksa dulu.
agak2 kalau wayar da koyak ke...osak ke...die tak kasi lulus la..
pegi...sampai2 kat bilek rekreasi...tengok2...ade notis tampal.

" dibuka dari jam 6 pm sampai 10 pm "

laaaa..........ni baru kul 3.30....mane tau die bukak petang ??
sengal...
awal2 tak nak bace notis....kan ke penat je turun bawah??
emmm...alamatnye...esok2 la pulak pegi bayar..
isk2..~
p/s : sonok maen turun naik lif ke bilek di tingkat 8

pengalaman raye yang tak boleh lupe~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:37 AM 14 KATA KAU

saat ini saye belum tito..
tengah layan game chuzzle.
fesbuk maseh on9..
tibe2 pewot ase memulas.
saket gile..harus ke tolet ni.
tapi................jam suda pukul 3 pagi..
saye tatot..huhukk.
bertahan je la.selagi terdaye..

teringat 1 pengalaman raye...yang tak bole dilupakan..mgkin untuk seisi keluarge.
lupe la..taun bile..rasenye due tahun lepas.
hari raye pertama.
mase tu kat kampung...uma tok belah mak.
beberape orang ahli famili telah dijangkiti virus saket pewot.
bergilir2 pegi ke tolet....sorang demi sorang...
memang sume tak tido lene malam tu.
dari kul 1 lebey kot..smpai la ke subuh.
tolet full....
da la uma tok ade 1 je tolet.
famili yang balik raye ade 3 buah!
yang tak tahan tu, ciap men ketuk2 pintu soh yang di dalam cepat kua.
huhuhu...
siape yang terlibat?
saye. adik saye. mak cik saye. sepupu saye. ramai!~
ntah ape yang kitorang makan....sudah lupe...
tapi raye taun tu...memang tak bes.
sebab sume yang terlibat dengan saket pewot, ilang mud makan...
makcik smpai pegi klinik amik ubat.
saye plak makan ubat makcik saye.
sangat2 teruk mase itu.

berbalik pade mase skrang....pewot saye masih saket.
cepat lah subuhhhhhh!!!~~
sekian.

p/s : tak sabar tunggu bulan puase..
mase tu bole gi tolet tak kisah kul bape pagi..
sebab setan sume kene rantai..
haha!!~

Sunday, August 9, 2009

budu tu yang mane?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:23 PM 20 KATA KAU
jumpe lagi.....
:))
hari ni saye tak kluar jalan2...rest.. :P
tapi tadi g sek 2 je..ngan mmber..
lunch. makan nasi putih + ikan keli bakar..
pehh...cedap..
ade 3 jenis kuah..smbal asam..so saye letak je la sume..(saye bajet tu sume utk makan ngn ikan bakar)
tibe2 pakcik tu cakap " kalau makan budu ni..msti pandai cakap kelantan kn? "
err...saye terkejut la..blur2...
saye ade amik budu ke tadi?
yang mane 1 budu ni?
adoiii....tibai je la.....
janji budu tak de letak durian kn?
huhukk..

arini panas terik...malas la nak jalan..
dok lepak bilek aje la..
:D

potret sudah siap!~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:54 AM 26 KATA KAU
jeng jeng jeng....
meh kite lihat siape yang kene.
ni lah..potret saye yang da siap dilukis oleh yatie.
adiah contest aritu..
same x?
same x?


hehhee...neway thx yatie...
memang terer la lukis.
korang jangan jeles ye...aritu sape soh tak nak join..lalalala~
ni kalau soh pelukis wat ni, mau berape kene cas tau?
saye dapat free2 je. :D

Saturday, August 8, 2009

tak de theme lain ke?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:56 PM 16 KATA KAU
kenal tak dengan objek kat atas ni?

cumel ke?
actually ia nye kaler putih + purple..

ni la my currently theme untuk enpon..
baru donlod dalam 2 minggu.
hahhahaha...
balik uma ade tunjuk kat adik, die marah...die cakap tak baik letak "gambar babi"
saye cakap " ok wat " ....
zaman2 babi tengah glemer ni..ape salahnye...
bukan saye usik pon babi tu..
theme aje :D
lalalllaalala~

si baju pink....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:42 PM 10 KATA KAU
Assalamualaikum dan salam sejahtera..
hari ini, saye ngan sorang lagi member, mariam...kua jalan2 lagi.
kali ini kami ke ole2 pule.
kat situ ade boling ngn karoke..
kami pergi karoke aje...seperti yang telah diplan semalam..hee :)
mule2...nyanyi 11 lagu.
then stop makan ngan solat.
memandangkan semalam da blasah piza ngan kenny rogers, arini kene la carik nasi plak..huhuhu~~

ni saye punye.
nasi goreng bangkok.
first time dengar and cube.
ade daging cincang + telur cincang.
sedap jugak..nasi die rase pedas2 cket... :))

ni mariam punye..
nasi goreng cendawan..
:D


pakai baju pink, trase sangat pempuan la..cam gedix pon ade..hahahha..
karoke 2 rounds...so sume skali 22 lagu.
:D
mase yang 2 nd round tu, sebelah lak ngan mamat 3 orang..
sebuk gile dok skodeng kami..
(tau la sore dorang power..huhu...)
em..pastu
dalam kul 4 gerak balik...
then penat gile...titooooo zzzz...
esok?
tak tau lagi.. :))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea