Sunday, August 16, 2009

don't lie....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:54 PM
mane lebih bagus?
jujur...terus terang...cite segala-galaye...sampai buat si die jeles.
ATAU
tipu sket2....cover line...tak crite sume...bia keadaan jadi aman je....

Biase kite cakap...alah...TIPU SUNAT...adat la tu...
tapi bes ke? kene tipu..em...

macam saye, saye suke crite semua...
sorry la..kalau ade yang jeles..ek.
adoii...
tapi ade gak kadang2 saye cover line..hehekk...
yang da lame..tak payah la nak share sume kan...
bia je jadi sejarah :))

tadi ade terbace kt satu artikel...die cakap dalam islam memang ade istilah TIPU SUNAT ni. kirenye kalau untuk kebaikan..dibolehkan lah. :D

" Yang bermaksud tipu sunat ini contohnya menipu untuk mendatangkan rasa gembira pada orang yang sedang bersedih, mendamaikan orang yang sedang bergaduh dan seumpamanya. Menipu untuk mendamaikan mereka yang bergaduh atau seumpamanya tidak dikira menipu walaupun pada hakikatnya dia menipu. "

credit : http://sahabatmusleem.blogspot.com

p/s : saye tak tipu...saye sayang kamu...

18 KATA KAU:

cik intanurulfateha said... [Reply]

.bukti? ;p

RobinHood said... [Reply]

tp kadang2 ada cara untuk elak dari kita menipu.
sebab 1 penipuan tu permulaan untuk kita terus menipu.

faham? pikir la sendiri..
;p

LuVidA^^ said... [Reply]

-intan

bukti?
hoho...i ngn die je la yg tau..mne ley tnjuk kt cni :P

LuVidA^^ said... [Reply]

-robin

ade cara?
mcm mne??
hehehhee....ala...ida ne de tipu..
:P

tapi btol la..kalau kite da stat tipu, nnti org da sush nk cye kt kte..emm

RobinHood said... [Reply]

bukan camtu...
tp bila kita start tipu...
kita akan terus tipu untuk menutup tipu kita yang sebelum tu...
faham?

LuVidA^^ said... [Reply]

-robin

ouh..paham2..
aikk..mcm bese buat je ni?
hehehe :P
expert je bunyi :P

Precious said... [Reply]

Some things are better left unsaid. Betul! Tapi mesti pandai tapis yg mana yg dibolehkan tu ... Jgn amik kesempatan lak!!
Eh .. dah join DanaRaya ker?

LuVidA^^ said... [Reply]

-precious

hehekk...tol tu kak..
x sume ley reveal..abes la kalu cmtu..lalalla...

errk...x join la kak..malas :)

Ezad said... [Reply]

tipu...

nak tau tak... tadi ezad nampak denesor jalan depan umah...

pecayelah..
huhu....

LuVidA^^ said... [Reply]

-ezad

hehekk...tipu2...
weekkk...
ne de denesor :P
jaat aw..nnti doce..

Precious said... [Reply]

Tahu tak, cover line tu satu kemahiran. Tak sumer org leh wat tu ...

Cik Dila said... [Reply]

tipu sunat tu maknanya dapat pahala sunat la eh.,..?klo cam tu ramai la nanti y menipu/..hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

-precious

hehee...ye la kn kak?
nk tutup lubang kne la blaja teknik cover line..hohoho :P

LuVidA^^ said... [Reply]

-cik dila

a'ah kan..
nnti sume ngaku tipu sunat...sbb kunun2 nk dpt phale sunat hehekk...
yg penting niat tu..

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

Ha...ida nak tipu sape tu?

Jgn tipu akak udah la yek..huhuhu..

Tapi ape-ape hal baik terus terang je...sebab kalau tipu pon nanti lame-lame leh tau gak...lagi teruk die dpt tau dari org lain...bahaye tuh....

LuVidA^^ said... [Reply]

-kak izah

hehehe...
xde la..ida ne de tipu akak :P

em..ye gak kn...baek bgtau awl2 sblum kntoi..hehee :D

noor afzan said... [Reply]

kita berusaha je la jadi yang sejujur mungkin~
ehehehe~

LuVidA^^ said... [Reply]

-noor afzan

yep sis...yg penting usahe..pstu doa..then tawakal :P

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea