Sunday, August 2, 2009

pakai inai....dah kawen ke?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:19 AM

hai kawan2..
kali ni saye nak cerite sket pasal inai.
korang suke pakai inai tak?
zaman skrang..bukan cakap pmpuan, laki pon pakai...time bertunang or nikah..huhuhu..
:D
mase clas BEL dulu..kitorang kene buat group and pilih 1 tajuk untuk present kat depan.
so...group saye decide nk buat tajuk inai (dalam B.I nye dipanggil 'henna')
inai ni menarek...bahan pon senang nak dapat...
pokok inai amik kat blakang umah... inai lukis beli kat PKNS...inai mekah kebetulan ade makcik dari kampung bagi.
jadi cukup la bahan2 untuk bawak ke clas..
siap bole buat demo lukis inai kat kawan2.
si lecturer --> madam pon suke...(die bangse ala2 india cmtu..so die teruja)
harus lah group kami dapat markah yang okek gitu.
:D

---------------------------------
sedikit info khasiat daun inai :
* agen penyejuk
* sembuhkan luke ngan kudis kat kuku (tumbuk daun inai...tepek je kat jari)
* sembuhkan sakit pewot (minum air rebusan inai segar + inai kering yg dikisar)
* inai serbuk bole wat sembuh luke bersunat, bisul, sengal2 tulang
* rawat rambut botak (rebus bersame minayk biji sawi)

p/s : suke jugak lukis inai kat tangan...satu tangan rm 5 ... lalallala~

12 KATA KAU:

Farhsha said... [Reply]

Suka gak pakai inai....skrg nie pon pakai gak inai....

LuVidA^^ said... [Reply]

-farhsha

yeke...suke sgt2 ek..hehe...
cntek kn inai..
:D

Farhsha said... [Reply]

Yeap...
kat JB kalau lukis RM10 tu untuk yg simple2 lar member buat kena RM15..
lukis inai nie kalau pandai buat best sebab nya bila nak pakai boleh buat..

LuVidA^^ said... [Reply]

-farhsha

10..15? wah mahainye....
kt s/alam 5 je...kalau due belah baru la 10...emmm...
blaja la lukis....nnti ley wt sndi je..jimat :D

Farhsha said... [Reply]

mahal kan apa boleh buat...
kita nie tak pandai ar bab2 lukis nie kalau pandai dah lama pergi belajar
lagik akak ipar beritahu ada tempat ley belajar tapi tu lar tak de bakat.

::AnEp:: said... [Reply]

kite pon de pakai inai waktu nk dkt rye..pkai 2 jari jer..huhu

LuVidA^^ said... [Reply]

-farhsha

ade tmpt ley blaja ek...
wahhh...
:D
mahal..kne bajet2 la..
kalau takat rm5..bole salu wt..hehehe

LuVidA^^ said... [Reply]

-anep

tu da mcm tunang da tu kn..hehehe..raye pon pkai inai ek kt kg?
:)

cik intanurulfateha said... [Reply]

.yang
.bese akak i yg lukiskan
.hee suke gak pkai inai neh ;p

LuVidA^^ said... [Reply]

-intan

along u pndai lukes ek..sng la gitu...hehehe..bes gak pkai...brangan kawen :P

Alin said... [Reply]

tak tawu pn inai tu bole baiki luka kt kuku.. i have one ..n sgt buruk ah nmpk kt kuku tgh lbm. harus pakai bfre pulang ! huhu

LuVidA^^ said... [Reply]

-alin

x tau ek...tu yg bgtau tu..hehhehe...nnti ley la try..taruk inai..:D

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea