Thursday, June 24, 2010

akhirnya berkat kesabaran

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:49 PM 6 KATA KAU
salam.
tak dapat nak bayang kan ngan kata-kata.. bila dapat pegang tesis hard cover yang dah siap aritu... bertahun work on it... since proposal kan.. akhir nye lepas jugak subjek final year project ni.. dan secara tak langsung tamat lah riwayat kesan degil.. eh... tamatlah pengajian kat uitm di hatiku~ alhamdulillah... mase amik tesis kat cc aritu, rase macam tak nak submit.. haha.. rase macam nak peluk bawak tido 1 malam, then baru submit :P tapi rase je la.. tak buat pon.. ahsskkss!!~~ sume skali kos gard cover ngan print adelah lebey kurang rm 65... fuhh~~ hard cover saje dah rm 24... buat kat sek 2.... tapi mariam cakap, die dapat rm 15 je... kena pandai pilih kedai....hurmm.. xpelah... janji dah setel sume....
:)

kalau nak cite pengalaman ciapkan FYP ni, jangan kate lah.. macam-macam halangan.... macam-macam seksaan.... dari time proposal sampai lah ke demo FYP... sampai lah ke nak menyiapkan report dan sebagainya... huhu~ scary.. kalau tak kuat iman, macam-macam boleh jadi... mau dissmiss jadinye.. nasib last-last dapat jugak spirit... kenangkan mak ayah, takkan nak give up camtu je.... mesti teruskan sampai abes, walaupon dah extend.... thanks untuk supervisor ngan koordinator yang banyak bagi tunjuk ajar dan peluang... :) thanks jugak pade mr. MJ yang banyak tolong dari segi tenaga, mase dan wang.. haha.. :)

akhir kate.... majulah uitm di mate dunia... eh boleh gitu? :) nanti ade mase story lagi ek...

Wednesday, June 23, 2010

layan gosip artis hilangkan bosan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:07 AM 0 KATA KAU

salam..

tak de ape nak update. jiwa tengah kacau. hurmm... tapi kan, semalam ida online sampai pagi, melayan gosip.. hehe.. antara yang tengah famous sekarang gosip tiz, fasha, jejai.. lepas tu ade goisp datuk Ct ngan no plat kereta nye.. tak kurang jugak, kisah penjara pudu yang dirobohkan.. haish macam2 sungguh... :)) ouh ye, lepak blog azwan ali best gak.. meletop gitu..



ni sumer ida dah share kat facebook ida.. kredit to murai.com.my.. memang sempoi~~ :)))
pix credit sini dan sini. thx :)


Sunday, June 20, 2010

menang contest baju dan free gift shawl

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:44 PM 6 KATA KAU

salam.

mode sekarang ni, ida tak sabar nak tunggu thesis hard cover siap...pastu nak submit...then balik kampung.... tanam anggur... :P bukan ape, hari tu ade join free gift dari blog ni... so ida antara 10 orang yang akan dapat shawl free.. :)) suke nyee.... lagi 1, dulu kan ida ade join contest baju....ida pon dah lupe, sebab dah lame...tup-tup semalam dapat berita, ida menang contest tu... yahooo againn!!~~ so...ade dua hadiah la yang ida tengah tunggu nak sampai ke rumah nanti... can't wait... degree pon dah tamat... finally... thanks Allah.... susah gile nak dapat kan segulung ijazah je... huuu~ buat adik-adik sume, belajar la rajin-rajin ye... jangan banyak main... nanti seksaaa :P ok la.. jumpe lagi..



Friday, June 18, 2010

jika haiwan punya akaun facebook

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:28 AM 7 KATA KAU
salam.

ida nak share something yang ida dapat dari kawan ida , marlina amir melalui email. ehehee.. actually baru je lagi kenal ngan marlina ni... die ni awek kepada kawan mr. MJ.. :)
isi dalam email tu, kelakar gile.. status-status facebook yang mungkin di update oleh binatang/haiwan/animal...
jum check it out :


Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…

Nyamuk :
Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah...

Aedes:
Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam:
Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!...

Cicak :
isteriku tersepit pintu

Kucing Betina:
“Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

Ayam :
Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk:
Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak :
Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …

Kucing:
Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus:
Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak :
malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular :
rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing:
Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda:
Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura:
Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi:
Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak:
Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua:
Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan:
susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera:
semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus:
Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat:
Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong;
Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing :
update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kaklelamajnun...

lipas :
merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn...gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati :
hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2....nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga:
Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang;
Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung:
Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat:
Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis:
Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana:
Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki
: macam mana nak kurus nie?


credit to : ina & this pixca

Thursday, June 17, 2010

pengalaman pertama kali temuduga kerja.. memang noob gile

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:42 PM 4 KATA KAU
salam.
mase entry ni ditaip, jam lappy menunjukkan pukul 5.43 petang... pukul 4 petang tadi, ida telah menghadiri sesi temuduga kerja jawatan pegawai eksekutif kat uitm shah alam... temuduga tu start pukul 2.30, tapi ida punye turn no yang ke 10.. ehehee... tunggu la 2 jam kat luar tu, bile dah masuk dalam, ade la dalam 5-10 minit je kene soal...debaran nye tu, Allah je yang tahu... dari malam tadi ida dah cuak dah.. maklum la, ni kali pertama nak gi interview ni.. mane pernah ade pengalaman... huu~~ sampai kat situ, berkenalan la ngan sorang awek ni... mude 2 taun.. siap tuka no fon ngan fb dah.. haha cekap tak? :P pastu ade jumpe anak kawan abah ida... kire ade jugak la kawan...



nak tahu ke soalan ape yang ida kene tanye? haha.. jup lagi ida cerite ye... sabar...
yang tukang interbiu ida tu, ade 2 orang... sorang puan, sorang tuan.. sorang agi akak. yang tukang check file... mase mule datang, ida dah cuak dah.. ida pegi interviu tak bawak resume.. ade ke patot?? sebab kat dalam surat tawaran tak cakap pon suruh bawak resume.. ida hanye menurut arahan la.. :P die just suruh bawak ic atau surat beranak, pastu sijil diploma ngan dokumen lain yang berkaitan... mane ade soh bawak resume?? ida msg la bagitau kat mr. MJ.... die cakap " ya rabbi... b... resume tu la basic interviu " mase tu ida dah cuak dah... uwaaa camne nak buat ni.... buat bodoh sudah... nasib panel tak tanye pape sal resume... ;)))

ok..ok...antara solan yang die tanye, mule-mule cam biase la perkenal kan diri...lepas tu die ade tanye amik kos ape...sebelum ni buat ape...ade pengalaman kerje ke tak...after that, die tanye sal jawatan yang ida pohon ni.. ade kene mengena ngan 'kemahiran insaniah' .... die tanye la, pernah dengar tak kemahiran insaniah tu.. ape yang awak tau pasal kemahiran insaniah ni.... ida dah tanye abah ida awal-awal... boleh la jawap jugak... masuk general knowledge punye solan lak.... die tanye sape name menteri pendidikan tinggi malaysia...ape ntah... nasib la kat luar mase tunggu turn, dah bincang ngan budak-budak lain kat luar..... bantai la cakap datuk seri mohamad khalid bin nordin... dah la ida tersasul cakap... " datuk seri nordin... eh..eh.. khalid nordin " hahaha.. ntah pape.. panel yang laki tu tak banyak tanye...die banyak SENYUM! saiko gile wehhhh.... lepas tu die tanye sal rancangan malaysia...RMK... die tanye, sekarang yang tengah bentang tu RMK 8, 9 atau 10 ?? mule-mule ida konfiden jawap 10.... lepas tu die saiko.... ida pon jawap la 9 kot.... uwaaa~~~ lepas tu die tanye lagi, setiap berapa tahun sekali RMK ni dibentang? ha amik kau... memang ida tak tau... tak nak bagitau ida jawap ape.... hahaha... :))))

tu la serbe sedikit... solan yang agak killer....die tanye, why we should hire you? haaa.......kene speaking ah beb....bantai je la.. janji jawap.. :)) sekarang ni, ida tengah tunggu result untuk intebiu yang tadi.... kalau lepas, esok plak ade intebiu peringkat kedua kul 8 pagi...glupp~~ gabra... yang datang tadi ade 72 orang... die akan tapis untuk esok 50 orang....then untuk jawatan tu die nak amik 35 orang... ok lah... ida nak rehat... penat... jumpe lagi....



Tuesday, June 15, 2010

kenang-kenangan...masih ada...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:00 AM 3 KATA KAU
salam.
tengah lepak dalam bilik, tibe-tibe terpandang satu objek.... lame tak pegang objek ni... lame tak gune objek ni... rindu pulak rase... banyak kenangan bersama objek ni...mase sekulah dulu... nak tau ape die??
jup ek..







tada!!~~ my file... ehehehe... pandangan depan....

pandangan dalam.. i lap ct tu... hahaaha :))))

pandangan belakang...penuh tulis name artis yang kunun2 minat la....opss bukan artis je, footballer pon ade...


Monday, June 14, 2010

kenduri sambut menantu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:34 PM 0 KATA KAU
salam.
kali ni ida nak update pasal majlis sambut menantu sepupu ida yang kawin minggu lepas.... aritu sanding kat belah perempuan, kali ni kami pergi berarak ke rumah lelaki plak...iaitu belah suami sepupu ida la... kat temerloh jugak...area kampung paya pulai.... mule-mule kitorang sume berkumpul kat umah sepupu ida, lepas sume dah cukup, baru bertolak.... tema kali ni patotnye kene pakai coklat....tapi ida takde baju coklat...so belasah je la.... eheheh :))))

ni pix sebelum kuar umah.... upload kat fb...sume cakap mata ida bulat....hadoi....macam scary je tengok pix sendiri :P

ni pix pengantin...actually ade 2 pasang... yang baju coklat tu la sepupu ida, kok de..ngan hubby die, chik... yang baju putih plak, abg kepade chik.... family dorang buat sambut menantu 2 pasang terus.... boleh la jimat belanje kan? :)))

ade persembahan silat.....ini pulak pix pengantin lelaki bersilat ngan kawan die.... lawak gile...first time ida tengok...diorang silat main-main je....hahahha....hubby sepupu ida pon ade silat gak, tapi ida tak sempat snap gambar sebab mase tu tengah amik nasi.. :P

ni pix dalam kete....mase stop tepi jalan, tunggu rombongan berarak tu cukup.....sempat la kitorang posing-posing dulu.... hahahha....


Friday, June 11, 2010

katherine heigl kills kutcher? omg!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:09 AM 2 KATA KAU
salam.
ade yang dah tengok citer killers tak? lakonan ashton kutcher ngan katherine heigl tu? dorang memang cute kan? haha. i like! :) ida dah tengok tadi ngan mr. MJ... boleh tahan la citer die.... ade lawak-lawak..ade blue-blue..opss~ ade action-action.. overall it was ok. puas hati..walaupon ade part yang agak bosan. :) ida dah lame minat katherine heigl ni....sejak die berlakon cite roswell dulu lagi.. so, lepas ni ape-ape movie yang die blakun mesti ida nak tengok..yang dulu tu ngan gerard butler the ugly truth pon best! :) tapi ida bukan lesbian ok? haha.


kredit gambar kat encik google ye...sampai ketemu lagi....huhuhuu~~ bye-bye!~~ :)

Tuesday, June 8, 2010

majlis persandingan sepupu [kok de nadiah]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:47 PM 3 KATA KAU
salam.
nak update sikit sal wedding my cousin, nadiah a.k.a kok de kat kampung kitorang, temerloh pahang...
kenduri belah pempuan ari sabtu aritu...bersamaan 5 june 2010.
sini ade sikit gambar nak upload... :)
kok de ni tua setaun dari ida...25 tahun.. hee~
semoga kekal ke anak cucu la ye..amin.
tahniah kokde & chik...


gambar-gambar hantaran....ikot tema baju...purple...

pelamin yang simple but very da nice... :)

meja makan pengantin...

berjalan menuju ke pelamin.....

rombongan pihak lelaki....

ade persembahan silat.....

bergambar ngan mak & ayah penantin perempuan.... ayah die tu, pakcik ida...merangkap abang pada abah ida la :)

bergambar ngan sume adik beradik kok de.... ya, adik beradik die 5 orang sume pempuan ;)

oppsss.....gambar ida ngan anak sepupu (kok tang)... cute banget baby ni.... upload kat fb ade la dalam 6 orang like pix ni...termasuk mr. MJ... lalala :P

suke dapat semadikan pix kahwin ni kat my blog.... maklum la, dah lame tak update blog kan? ehhee... at least nanti bile dah tua, boleh la tengok balik...hee~
nak ucapkan tahniah kat kawan-kawan sekulah yang mendirikan masjid bulan 6 ni.... cuti skolah kan? patot ramai yang kawen.. tahniah to : amir, miza, alawiah, hazwan... and to my kazen punye bff kak aja... congrats sume :)

Sunday, June 6, 2010

hadiah kenangan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:27 PM 1 KATA KAU
salam.
ouh ida datang singgah blog jup...nak sapu sawang ngan anai-anai... :P
actually bz sket la...ade hal nak kene setel...so tak boleh nak blogging buat mase ni....
dah la ida punye cable USB enpon tertinggal kat umah, sebab tu banyak citer tak bole nak story sebab takde gamba...
aritu ida sempat balik umah, so...ade la transfer beberapa gamba...
sebenarnye nak update seket pasal bende ni....
dah lame da pon...
hari tu ade join kontes kat blog kak izah ni....hadiah nye dah lame sampai kat umah, cume ida tak update je....
thanks akak for the present....next time ade kontes nak join lagi la kalau ade kelapangan.. :)
ni la pix hadiah yang ida dapat... check it out.... sukeee sangat :D~

lihat bibir ku... eh bukan bukan... ni ha "u r my pembebel tegar" .... ida menang kontes pengomen terbanyak kat blog kak izah :)

ngeee.....ade name my blog....ngan from "hikayat nahdatulizah" :)

tadaaa~~ cantek kan?? patot la...aritu kak izah mintak alamat skali ngan gambo... huhuu~~

ngee~~ taruk atas meje... :D

sory ek akak..sebab lambat gile-gile update sal ni... a millions thx..ade gak kenangan ngan akak :) kalau ida bersara dari blogging nanti, at least ade gak memory kn? :P ha, korang jangan lupe terjah blog kak izah ok? :)

p/s : mase ida bukak hadiah ni, tok ida ade kat umah....die tengok...die cakap, "lain la muke ida ngan gamba ni" ekekeke.....ye ke korang?? lain ek?? alahai... macam-macam :)



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea