Tuesday, November 24, 2009

roda

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:09 AM 20 KATA KAU
HIDUP kite ni....macam RODA....kadang-kadang kite kat ATAS, kadang-kadang kite kat BAWAH.... Tapi bile kite ade kat bawah, tu tak maksud kite dah KALAH. Seseorang tu dikire kalah, hanye apabila die berade di bawah dan die tak BANGKIT semula.

=)

Sunday, November 22, 2009

beralih musim ke musim

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:26 PM 13 KATA KAU

salam.
ape khabar kawan-kawan? sorry la...lambat lak nak update...actually bile da ade kat umah ni, ida kene share lappy ngan adik-adik..... ;) *maklum la akak yang baik katekan huhuuu*
adik ida..yang name ajis tu *mohd razif* baru abes upsr...12 taun...rase macam kecik kan? sebenarnye die da membesar...huh....die da ade facebook *fb* die sendiri....so ida kene gilir-gilir bukak fb ngan die la....*mane bole bukak 2 fb in a same time..huhu*

arini ahad....ape aktiviti ek? tadi pegi sekulah adik yang girl *pae*...die tengah berperang ngan spm skrang.....katenye esok paper math moden...ala...kacang je tu....*kalau add math baru la gabra kan?* so adik...gud lux ok.... ;) untuk sume yang amik spm ngan stpm....a very gud lux to all of ya~

jumaat ni...kite da raye....malam tu jugak cerite nur kasih last episod....can't wait...cepat-cepat la abes....penat nak tunggu tau....congrats untuk lagu-lagu yang berjaye pergi final AJL tahun ni....walaupon frust sangat lagu khatimah cinta 6ixth sense tak dapat pegi....lagu nubhan pon kene reject....nasib ade lagu hafiz pengubat lara....heheekkkk.....

ok la....nanti kite sambung lagi ek.....tak de ape pon nak story sebenarnye....cuti ni ida just makan tido je kat umah.....ade la keje nak kene setel....tapi untuk permulaan cuti ni....kite enjoy dulu!~
see u...wassalam..

Saturday, November 21, 2009

entry gile. tak payah bace.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:14 AM 18 KATA KAU

salam.
baru je ingat nak tito.
ni yang hangin ni
:(
kalau tak bukak fenster budak tu....tak tau pon akan hal ni..
demmit la!
dulu ngan ida....nak bawak jumpe famili punye la susah.
tapi ngan pmpuan tu baru je kenal...da siap bole lepak picnic same-same.
:(
blah la.
tak payah kontek ida lagi.
f*ck la.
:(
benci sunggoh.
huuuu.
bodow. sengal.

p/s : sory. tapi memang tengah sakit hati bile taip entry ni.

UPDATE : HATI DA OK. abaikan lah entry ni k...
sorry kalau terkasar bahase.
*hate my ex 4ever..muahhaha*




Friday, November 20, 2009

yang terlewatkan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:19 AM 21 KATA KAU
salam semua.
semalam ida dah selamat balik umah *pahang*
setelah berbulan-bulan merantau kat tempat orang...menuntut ilmu di menara gading.
huhuu *poyo je ayat* at last, dapat pon tdo atas katil sendiri. ngee~
dah balik umah haruslah qada' tidur.....tivi pon tak sempat nak tengok *sbenarnye tv kene konker ngan abah huu*
bangun pagi ni......tibe-tibe ida teringat something...
ade bende yang ida belum buat.
ade bende penting yang ida belum tengok.
cari punye cari tak jumpe...selongkar laci tak jumpe.....pastu anta mesej kat padil *adik yang study UM*

ida : kad raye yang kawan aku bagi kt ne ek?
padil : kat laci bilik ko kot....yang dekat ngan tingkap.

akhirnye....yeyyyy~
jumpe...
mak aihh selotep.....susahnye nak bukak....tak sampai hati nak main koyak je...heee....
tadaaaa.........!!~~

nampak tak... "pejabat tutop hari sabtu" .... mule-mule ingat kad ni da burn....nasib ade orang simpan kan...hurmm
hehhee.....yg ade pix "love-love" tu sensored....nanti reveal no fon ezad lak =p

ape bagi kad raye touching ni? sob sobs "jarak antara kite memang jauh"

hehhee....cumel sangat.....katun tu bole gerak-gerak pegi kat awex die... =D

thx a lot sayang..... =D

sorry la...lambat bukak....ayang kan dok kat s/alam......bende ni kat pahang.....
actually kad ni sampai a day before raye...tapi mase tu ayg da balik kg da...hee~
hurm...neway mekaseh sangat-sangat....
sayang cyg =D

Wednesday, November 18, 2009

friends forever [part 2]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:39 PM 14 KATA KAU
salam semua.
ni cerita hari ni plak.
18 nov 2009.
sambung journey semalam...
memandangkan tak sempat nak karok kat JJ.....so...untuk tidak menghampakan semua pihak, kami berempat bergerak la ke Plaza Alam Sentral *PAS* untuk karok. *nak gi quality hotel mahal lak..hurm*
before gi karok....harus lah makan dulu untuk membina tenage...huhuu...
KFC Jom Jimat.
;)

lepas makan baru pegi karok...seround je bersamaan 11 lagu *campur lagu tersalah pilih ngeee - senja kelabu broery marantika*
kalau ikot memang la tak puas takat 11 lagu...tapi sebab sume nak balik kampung masing-masing petang ni jugak....so tak cukup la mase...
rindu korang sume sangat-sangat....
hope kalau tak jumpe lagi, jangan la lupekan ida k?
kawen nanti ajak....huahua

ok la...layan gamba jum...
*scroll sendiri*


dalam bus....sempat agi tuuuu

tunggu bus pergi ke PAS....

candid betol2 ni...hahha....sorry =p

mam KFC...

uiksss....capub je keje... =p

huhuu kenyang kan makan? fuh....

mariam candid gamba ida tgh makan...hohooo

gamba die cumel...tak aci =p



friends forever [part 1]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:47 PM 2 KATA KAU
salam.
ni cerita semalam ok..
17 nov 2009.
kami berempat --> ida, mariam, dila, nurul kuar jalan-jalan pegi JJ Bukit Tinggi, Klang.
maklum la sem da abes.....so...lepas ni tak tau bile lagi nak lepak same-same....sob sob...
*mase tengah taip entry ni, ida tinggal sorang-sorang je kat melati...dorang sume da balik*

plan nye nak karoke kat JJ tu...nak amik yang lunch hour punye....tapi sebab da lambat, so tak sempat....best ouh kalau dapat yang lunch hour tu...10 am until 2 pm....rm 10 per person je....
tapi sebab kitorang sampai pon da lewat, so just sempat tengok wayang je la....
cite PISAU CUKUR....*ida da tengok aritu...so semalam second time tengok hee*

makan? before wayang kitorang makan KFC...variety bucket...
then malam makan kat ani sup utara sek 2...ida makan nasi ayam...mariam amik set sup tulang....nurul ngan dila lak makan bubur... ;)
*miss u all...sobss*

k la...meh layan gamba-gamba ek..
*scroll sendiri*

pix candid...mase tunggu bus kat klang nak balik sek 2....

hahahha...jangan marah ye kawan-kawan...

penat tunggu bus kat sini....rupenye bus tak berenti....*salah tempat menunggu daaaa*

enteprem sikit sudah =p

sup tulang....

nasi ayam.....

cik nurul bertungkus lumus abiskan bubur nye....

mariam makan....jangan tak makan....heee

yeayyy suap kasi abess....

ouh ni gamba hiasan.....kat blakang seat dalam bus mini.....AKU NAK BOHSIA? hohh~~ vandalisme =p



Monday, November 16, 2009

barang kene buang!!!!!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:34 PM 13 KATA KAU
salam.
ape perasaan anda, bila balik dari demo projek *dari pagi bertapa kat fakulti smpai kul 4*
lepas tu, bila sampai kat bilik....tengok-tengok barang sume da kene buang?
frust?
terkejut?
saket hati?
marah?
sedey?
hurm....tunggu je la pagi esok....sama ade barang-barang tu da kene buang atau bole tuntut balik...
bengong tol la.
memang la kene kosongkan bilik sejak semalam, tapi arini ade demo pojek, so ingat kan bole la nak menyorok dalam kolej secare diam-diam selame sehari due....tapi??? hoh...kejam kejam..
ape barang yang kene buang?
antara nya : bantal bucuk kesayangan + baju yang baru beli semalam + barang-barang mandian berserta towel *malam ni aku nak mandi gune hape weii?* + suar jeans + lazy pant + beg
barang-barang kawan ida *lagi berharge dari ida..sebab ni bilik die..ida datang mlm td tumpang tido same je* : external hardisk + second handphone + mekap sume + handbag + barang mandi + baju suar + cadar + towel + telekung + banyakkk!!
huhhh....tak tahu da nak taip ape ni...
sape-sape yang terbace posting ni b4 kul 8 pagi 17 hb, mintak tolong maki hamun sumpah seranah doakan la kitorang dapat tuntut balik barang tu esok pagi-pagi bile opis kolej da bukak. sekian.

p/s : 2 - 3 hari ni nasib asyik malang je.......tadi dah abes demo, esok mau berseronok dengan besties.....tapi mood dah lari.....emmmmm

UPDATE : BARANG-BARANG IDA NGAN KAWAN DA DAPAT BALIK....
MAK CIK TU TOLONG SIMPAN KAN. =)



berita terkini hiburan sensasi

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:20 PM 6 KATA KAU

salam semua.
berita terkini dari FSKM (fakulti teknologi maklumat & matematik)
BK 26.
mase ni...ida tengah demo final year project (FYP).
ade sorang examiner ngan 2 orang SIG yang kene evaluate projek ida...
huhu...
pade saat ini, area 12.30 tgh hari, ida da lepas sorang SIG ngan examiner.
tengah tunggu sorang je lagi SIG...fuhhh...
*sempat lagi update blog ni....wifi uitm laju gile kat faculty hoho*

ok la....tak de ape nak cite...
pojek pon memang tak complete.
doa kan la agar ida lulus k.
*dapat markah kesian kehkeh*

sekian dilaporkan.



Friday, November 13, 2009

abg mawi sayang kami

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:56 PM 15 KATA KAU

salam.
lokasi : DC [kedai air sebelah fuyoh]
pelakon : ida + nurul

nurul : ida rindu sape sekarang?
ida : rindu sape? *blur-blur* ezad la...
nurul : selain tu?
ida : ha...tak de sape da la kot.. nape?
*pelik la pulak kawan saye ni...hehehe*
mane ade ida rindu orang lain ok...sangat rindu pade orang tu saje ;)



sebenarnye nak cite....
abang 'mawi' ABC ni....sayang kitorang....*panggil abg mawi sebab muke die ade iras-iras mawi?*
die bagi biskut yang wafer tu 2...*suppose 1 je*
pastu kat ice cream die ade taruk kaler-kaler...ABC orang lain mane ade macam tu hehee...
best betol jadi regular customer ni...
jangan jeles tau..
;)
em ok la....
nanti update agi...



ni bukan pix arini...
saje mau gedix..
DAH LAME OUH TAK CAPUB PIC KAT BLOG SENDIRI.
ok sekian.
=p


s t r e s s

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:22 PM 10 KATA KAU

salam.
bile kite mengadu tentang masalah problem kite kat someone, kite mesti harapkan someone akan bagi feedback yang best kan? contohnye same-same emo dan marah dengan kite...tapi ni sebaliknye...die cool je...malah kite lak yang disuruh bersabar....eeee geram! huhuu...kalau lah ida ni bole cool...kan best....tapi tekanan lak jadinye....errmmm....pape je la....neway thanks cyg sebab sudi dengar ayg membebel sal kolej yang bengong ni .............. kalau tak susah kan student tak bole ek? awal sem dengan akhir sem mesti banyak hal nak setel...hangin tol la....bole kene darah tinggi ni..hukk!~

benci saye geram.
uitm di hatiku? zzzzzz~

Thursday, November 12, 2009

.........

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:17 AM 9 KATA KAU
cyg...ayg cowi..
ayg syg cyg sgt2..
jnji x wt agi..
:(
sedey gile rase...can't stop crying.

Wednesday, November 11, 2009

menyakitkan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:08 PM 21 KATA KAU

salam.
ida tak suke la..guys yang mulut tak de insurans ni...sedap-sedap je...eee geram!!
bole tak...jage sikit sopan santun anda, bile berkata-kata atau bile menaip kate-kate?? ida ni gadis yang AGAK ayu gedix baik sopan...jadi kalau menerima kekasaran bahasa, sesungguhnye ida enggak bisa dong..ngerti ngak?? fewww~
tau la tak jumpe depan-depan, bace pon ikot skrin je, jangan la main taip je suke ati....konon-konon laki ni jiwa die kasar, keras hati, bla bla bla....so suke ati je nak cakap ape-ape ek? tolong ye...bersopan sikit.... ;)
nak cakap sesame geng kamu takpe la....tapi kalau nak cakap ngan pempuan, kene la tuka dialog sikit....pmpuan ni hati lembut....korang kene la paham...tak payah la nak ego lebey-lebey.....atau nak tnjuk power.
thanks.

Tuesday, November 10, 2009

ini blog kite =p

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:18 PM 12 KATA KAU
Lengit - Spider

Bukan aku marah kosong,
Marah aku ada sebab,
Tak payah aku nak terangkan,
Bukan aku lagak sombong,
Lagak aku ada sebab,
Tak payah aku nak jelaskan,

Cinta kau jual terlalulah mahal,
Mana boleh masuk akal,
Sampai jiwaku kalau boleh gadai,
Masih tak cukup nak langsai,
Tinggi bola engkau lambung,
mana boleh cecah langit,

Tinggi hidung engkau mancung,
Apa guna kalau lengit,
Oh…. Carilah orang lain,
Yang lebih dahsyat dariku,
Yang sanggup taat kepadamu,

Maafkanlah ku sekali,
Dari hujung rambut ku ini,
Sampai ke hujung kaki,
Biarlah ku angkat kakiku lari,
Dari seksa sebegini,
Hidup menjadi patung hujung tali,
Gerak ku digerak jari

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

salam.
korang penah dengar lagu ni tak?
ida suke jugak dulu-dulu, tapi arini tibe-tibe layan lak lagu ni....
best ouh lirik die....cume....tak tau ape maksud 'lengit' tu...
so...cm biase tanye ngan cekgu google...

*pandai-pandai la besarkan kalau nk skudeng*

tapi banyak plak maksud die yang kuar...tak tau nak amik yang mane satu...
then baru tringat, ape kate kite tnye pade kekasih hati. huhuhuu...

" ida : cyg tau lagu spider x...tajuk lengit....lengit tu ape ek?
si die : tau sangat2...lengit tu maksud die = kalah / tewas
ida : ok..nanti masuk blog jup agi..keh keh
si die : hoh....pasal lengit ke ? pasal lagu tu ?
ida : pasal cyg ucuk..hahhaha! "

hehee....msg-msg lepas tu da x de kaitan da =p
kalau korang perasan, ida skrang ni selalu selitkan name si die kat sini..maklum la...die da lame x update blog die...so...kite kire share blog la syg ek? hehhehe.... *gedix la ko ni ida*
ok la.....jumpe lagi... ;)

BERITA TAM SPIDER KAHWIN

credit : myMetro online.


tak suke la camni

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:31 PM 17 KATA KAU
salam.
ida bengang ni.
geram ni.
haishh..
kalau betol la seperti ape yang dikata....


maxis skrang da tak bagi call free....mase besday ek?? hadoi....baru je berangan nak gayut 24 jam...maxis ni saje je la...time nak sampai besday ida, mule la die jeles...*nak sampai ape..lambat lagi la besday ko* da la bagi 24 jam je....kalau celcom bagi seminggu....best betol...
hurrmm...
pade yang tak tau, besday ida 26 dec...
sile beli adiah siap2 ok...ade banyak lagi mase ni....
ngeeee =D
nk masuk 23 taun....tua nye rase...ouh tidakkkk....


Monday, November 9, 2009

i love u baby

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:46 AM 28 KATA KAU

salam.
hari ahad memang hari untuk bawak family kuar jalan-jalan kan...sronoknye...dah lame tak rase pergi jalan-jalan...kalau mase kecik-kecik dulu abah salu gak bawak gi pantai la...air terjun la..emm...rindu.

tadi kuar jalan-jalan ngan mariam. berdua aje..memandangkan cik nurul pegi outstation =p. cik dila pulak busy ngan pojek die....mule-mule tak tau nak pegi tengok movie or karok aje...kalau nak pergi tengok pisau cukur, nanti dila ngan nurul marah lak sebab tak tunggu dorang....so ida ngan mariam pegi karok je la kat pas...;)

hari ni jumpe ramai sangat baby..huhuu...tak terkire...mau dekat 20 baby...nape sume orang nak dukung baby ek? jeles nye....sume cumel-cumel lak tu...pipi gebu gile...tembam sangat...huu~
harus lah ida gedix-gedix msg kat kekasih hati.

" ida : nak baby..em... :(
si die : allalala...cyg ade ni...dh abis da marathon karok?
ida : nak baby kecik! bukan cyg...cyg da becar ...nk wt pe? emmh! "

hehehhe...pasan lak kekasih hati ni....orang cakap nak baby....die ingat kite panggil die 'baby' lak...lallalalla....ida memang sangat-sangat suke baby/budak kecik...even mase tengah makan pon, sempat lagi ida borak ngan budak kecik kat sebelah...tanye name die sape ngan umo berape...*nasib la die jawap..kalau tak, malu je..huhuhu*
nurul qistina...sedap kan name die...lepas pade tu....haruslah msg gedix-gedix lagi ngan kekasih hati....main pikir-pikir name anak lak...huahua....tengah karok bole dok pikir name anak...jangan nanti bagi name astakona sudah....*taman astakona-slash* ngeee ;D

kat pas tadi, ade odisyen raja lawak...fuhh ramai gak brader-brader yang datang nk tunjuk bakat...juri yang datang ade mr. din beramboi ngan bob lokman...mase dalam bus, dari depan pkns nak balik sek 2...naik la bus mini seranas tu...bole plak ida kene kacau dengan budak-budak..dorang 1 geng dalam 5 orang...rupe macam budak skulah...*perangai macam tak cukup umo ade hati nak kacau orang*...sibuk betol tanye name ida la..tanye tu...tanye ni....bile ida tanye umo die, die jawap 24....tapi tak macam 24 kan mariam?? sangat tak percaye =p
dorang cakap baru balik odisyen *raja lawak la kot*

p/s : takot dengan budak-budak klang...macam ganas je dorang ni.



Saturday, November 7, 2009

i lap u....zaquan!! :D

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:04 PM 20 KATA KAU

salam semua.
amacam piala malaysia kelantan vs negeri sembilan (n9)...
ade yang tengok tak?
ape barang tengok bola sepak malysia? alahai.....kene la tengok...macam ida ni....time final je semangat....hehehekkkk

meh cerite sket pengalaman ida tengok bola kat bukit jalil.
eh bukan.
kat bilik tv kolej mawar =p

minit2 pertama sangat la bosan...
awal2 si aidil da injured da...
kene bawak kuar padang..
then kelantan dapat dorang punye 1st free kick.
after that n9 lak dapat 1st corner kick...mase nak sepak corner kick ni, penyokong2 kelantan da baling botol da kat player n9...ntah hape2!
minit ke 20 lebey kurang.....n9 sumbat satu gol..
yeayyy!!
pastu kalau korang perasan....di celah2 puluhan ribu penyokong tu...
kat side penyokong n9....ade lak si penyanyi hattan.
da lagu die pon 'biso bonar' sah2 die orang nogori...huuu~
bab injured2...ida rase bagi la kat si zaquan..
kalau tak silap 4 kali kene usung kuar padang..huhuu...
*ganas2 sungguh dorang ni main bola*

abes 1st half...masuk je 2nd half...baru beberape minit hairuddin omar lak sumbat gol kedua n9.
yeayyyy!! ida bersorak lagi...
opsss lupe...lam bilik tv tu...majoriti penyokong kelantan..heehehee....nasib ida tak kene marah sebab sokong n9. ;D
gol ketige n9 dijaringkan oleh zaquan...tendangan penalti. ;)
sangat cumel mase lepas die sumbat gol tu.
*baby sorry.....ayg fokus 90 menet tadi kat muke zaquan ngan aidil je..muahhaha*

pastu kan, kalau korang perasan gak...ade cameraman rtm kot, yang cedera kene baling mercun.
ntah hape2 la wei...sah sah penyokong kelantan tu.
marah kene tinggal 3-0..huahua.
pastu ade kerusi terbakar la..
gile tol..

last scene, mase player n9 nak sepak corner kick...die dapat kad kuning...kononnye sebab lambat sepak bola, and saje nak lengah2 kan mase.
huhuhu...
eh eh da abes ke?
lum agi...
last but not least....satu2 nya gol kelantan dijaringkan oleh kapten kelantan sendiri, indra putra mahyuddin. *tak hapal ejaan* tu pon beberape minit sebelum mase tmbahan tamat.

so result 3-1.
;)
tak sia2 ida gi turun bilik tv....da lame betol tak tengok bola...
ok itu saje laporan sukan untuk hari ini.
sekian.

p/s : gal tengok futball sebab player die ensem je...betol ke? =p


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea