Wednesday, November 4, 2009

kelantan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:14 AM

salam semua.
hikhik..sorry la...skrang ni ida da jarang post entry..
da jarang blogwalking..hanye certain2 blog yang bertuah je akan menerima kunjungan ida.
bukan nak sombong..tapi ida agak bz la...dengan exam...projek sume...
sorry tau...

ida macam da lame nak post tentang entry ni..
kalau dengar je perkataan "KELANTAN" ape yang mule2 sekali bermain di fikiran korang?

loghat percakapan diorang ke...
negeri yang alim ke...
budak2 die yang selalu hidup berpuak2 ke....(especially student)
team bola dorang ke...
budu ke..
ape ek?
sume yang di atas? ouh ok.. =p

tadi ida terkejut....tengok blog isu hangat....ni keratan die...

" KOTA BHARU 26 Okt. - Seramai 700 anak luar nikah atau tidak sah taraf didaftarkan di Kelantan dalam tempoh sembilan bulan pertama tahun ini, kata Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan negeri, Wan Ubaidah Omar. "
baca cerite penuh kat SINI.

tengok tu.....700 anak luar nikah dalam mase 9 bulan...?? gile banyak....
hurrmm....malas nak komen pape sal tu...
maybe negeri lain pon banyak kes anak luar nikah...cume tak di highlight kan..tak tau la kan?

ida tulis entry ni same sekali bukan sebab ida anti ngan kelantanese..hehee...
ida suke dengar loghat kelate...
even, mase kuar movie "budak kelantan" dulu...ida la yang beria sangat nak tengok..
last2 tengok kat laptop je....donlod..

mamat ensem, bienda, danny *pelakun budak kelantan*

bile tayang kat astro box office pon ida tengok lagi.. ;)
* sebab ade mamat encem yang berlakun..lallalalla....yang jadi watak jahat tu... name lupe*

rumet ida sem ni pon budak kelantan...
kawan2 die memang la tiap ari dok berkumpul kat bilik ni...
penah sampai 5-6 orang..
*kadang2 rase bising gak..tapi tahan je la...heee*
budak kelantan ni peramah..kalau kene gaye...tapi kalau kite sombong, memang kene ngumpat kaw kaw la..heee.... ;)

*pasar siti khadijah*

ida tak tau orang lain....tapi ida ade gak terpikir...kelantan ni negeri yang alim..
antara yang alim la kan kat malaysia..betol tak?
sampai ida dengar cerita...dorang punye pawagam, pempuan laki dok seat asing2....
ida pon tanye la kat rumet...*mase tu kawan die ade*
pastu.....nak tau dorang cakap pe??
"mane ade panggung wayang kat kelantan....tipu la tu....dok asing2....tak penah dengar pon kat KB ade panggung" <--- ni ida da translate ayat melayu..
hehe.. sape la yang buat cerita ni? cakap panggung kat kelantan dok asing2 laki pempuan..hehe..abes ida kene marah ngan budak kelantan..sebab tanye camtu..hehe =p

*panggung wayang tak de...wayang kulit ade la..*

lagi satu....ade kawan laki ida penah kuar statement....
die ade kawan2 ngan budak kelantan...
die cakap..budak kelantan yang datang dok kt KL..memang jahat2...
kalau yang keje meragut tu...kebanyakkan nye kelantan la..
uiksss ida cakap...
tak semestinye la...
tapi kawan ida tu....beria pertahan kan statement die tu...emm...

ida bukan nak kondem budak kelantan ok..
just nak cerita ape yang ida dengar je...



p/s : kelantan ke...tganu ke..pahang ke...kite tetap 1 malaysia kan..heee..peace ;)


26 KATA KAU:

cik intan (◡‿◡✿) said... [Reply]

.huu i x penah pegi kelantan
.tp fmily i sume pnh pegi
.sbb i ade xm kt uitm dlu T__T

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said... [Reply]

Ingat Klntn ingaT buaH hatiku..

ngeH3...

LuVidA^^ said... [Reply]

intan,

ye ke yunk...
i penah smpai skali je..
pegi uma pkcik i...
tapi jauh la kelantan tu...
lenguh dok dlm kete =p

LuVidA^^ said... [Reply]

zue smiley,

amboii die...
ade gewe orang klate ek..

=D

miss izan said... [Reply]

kawan izan ramai je org kelantan. so far diorg ok je. sgt la baek. cam yuni die dr ganu. tu lg la baek. siap ley jadik kwn baek kire baek la tu kan. sebab izan kan baek2 belaka...muahahahaha

*panjang plak komen*

lariiiiiiii

sI tEDI said... [Reply]

pernah g skali je sana

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

cam bace website KENALI KELANTAN lak..hehehe..

**ade ke website tuh?huhuhu**

lalink7 said... [Reply]

700 wauwiiii wut a surprise..

Mawar_berduri said... [Reply]

huhu...tak pernah sampai lagi ...tringin gak nak pegi..tapi cam jauh le plak... :)

~amy liana8886~ said... [Reply]

sy suke loghat kelantan..

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said... [Reply]

=p

Fatehah A. said... [Reply]

cte budak kelantan tu best gak.
sbab ade pengajaran

LuVidA^^ said... [Reply]

izan,

ouh yuni ganu ek..yes budak ganu baik2.. :)

heheek..budak phg pon..cm kak ida ni =p

LuVidA^^ said... [Reply]

si tedi,

same la...
ida gi pasir mas kot kalu x silap..hee

LuVidA^^ said... [Reply]

kak izah,

ade kot...
sile visit www.kenalikelantan.com.my
hahaha geget kang akk ni

LuVidA^^ said... [Reply]

lalink7,

ni baru yg didaftar....kalu cmpur yg x dftar, berape la kn? hurmm

LuVidA^^ said... [Reply]

mawar berduri,

a'ahh jauh...
:)
tp bole je gi...hehee

LuVidA^^ said... [Reply]

amy,

saye juge.
loghat ganu pongg =p

LuVidA^^ said... [Reply]

zue,

heheee....kim slm gewe ek..

LuVidA^^ said... [Reply]

fatehah,

yupp...bestt la jugak...
tp ade ayat2 yg ida x phm ngee...

Noorlaila Mohamed Nor said... [Reply]

hidup pahang!
eceh walaupun menumpang

tapi serius 700 tu byk okeh
meletop la kelantan ni

heh anak kelantan tu besttt!

LuVidA^^ said... [Reply]

noorlaila,

yeayy idup pahang.
entry pahang coming soon =p

byk kan awk..700 tu..hurmm..

google said... [Reply]

la nih kalau org sebut je pasal kelantan... sure ingat bola.. sbb dah 40 thn kelantan x masuk final.. huhuhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

google,

tau x pe....
hehehe...
musim bola lak skrang ek..

noor afzan said... [Reply]

kenapa 700?
kenapa negeri lain x sebanyak itu?

mungkin sebab negeri lain ramai yang dapat 'sorok' kelahiran anak luar nikah..
kalau tidak saya rasa lebih kurang sahaja.
mungkin sahaja..
hanya Allah swt sahaja Maha Mengetahui..

LuVidA^^ said... [Reply]

sis afzan,

kalau bce cerita penuh...yg klantan ni..700 ni..jumlah paling cket berbanding negeri lain..

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea