Friday, January 29, 2010

tahniah!!!~~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:31 PM 13 KATA KAU
salam semua.
hadiah ape nak kasi kat adik ida ek...lelaki....umor 13 tahun....
adehhhh....tak reti nak pikir ni...takkan nak bagi pensel sebatang?kuikui~~
aritu 20 jan...besday die...
then, lagi 1 berita best, result upsr die....dari 4A 1 B...jadi 5A...yeayy clap2!!~
actually B.I die dapat B.....pastu submit balik, untuk re-check....alhamdulillah.....result bertukar....kat sekolah tu, die sorang je yang result bertukar....kawan2 yang lain, sume remain da same....bangga la kan? =D untuk ajis tahniah...teruskan perjuangan..hehhee...blaja rajen2...semoga dapat sesuaikan diri dengan dunia asrama....ida dulu, masuk uitm baru tau macam mane hidup kat asrama....waktu zaman sekolah, tak penah merase.....

gamba die edit sendiri...gune photoscape.. ;)


Tuesday, January 26, 2010

pulangkan...........

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:44 AM 14 KATA KAU

salam semua.
hari ni ida nak cite sal kes curi kat hostel.
bole dikatekan tiap2 sem mesti ade la kes curi menyuri ni...curi kasut, henset, kain/baju/tudung kat ampai, laptop, macam2 lagi la....kawan ida siap penah ilang calculator....ade ke patot?
sepanjang ida bergelumang dalam dunia uitm ni, sejak diploma sampai skrg ni....ida penah ilang baju kecik la...sidai kat ampai...*kale ijau my feveret baru beli lak tu* ampeh tol...lain2 kes tak penah kene..alhamdulillah...langkah berjage2 mesti diambil...contohnye simpan kasut yang agak2 cantek tu dalam bilik...sidai baju2/tudung2 cantek dalam bilik....kunci bilik setiap kali keluar....kunci laptop....bukan nak cakap ape, name je studen tapi suke buat perangai....amik barang orang...ape kejadah ntah? aritu penah lalu kat sebuah bilik ni...ade kertas tampal kat pintu bilik die...berbunyi "belajar tinggi2...masuk 'u' tapi curi kasut orang....amik kos mencuri ke kat 'u' ni?" lebey kurang camtu la ayat die...khas ditujukan untuk sape yang curi kasut die...punye la marah kan? secara umumnye....kes curi ade di mane2....pandai2 lah jaga barang kesayangan korang ok..
bye2.

p/s : kes curi bf orang ade x? huhu



Sunday, January 24, 2010

genting kota keriangan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:24 PM 11 KATA KAU
salam..
ade orang tunggu ida update sal pegi genting tak? huhuhuu....ida cerite ringkas-ringkas je la ek....rombongan ke genting seramai 5 0rang saje....ida, abg miji, mariam, nurul ngan abg neox....sume berkumpul kat KL sentral....kul 11 camtu baru cukup korum....lepas sume da redy, kami turun la ke kaunter tiket....tengok-tengok tiket abes....(tiket yang pakej 39 hengget tu).....so pikir punye pikir....deal punye deal....last-last kitorang naik cab....kitorang berempat naik 1 cab.....tapi mariam kene tercampak kat cab lain (bersame sepasang couple)....harge cab? rm 25 satu kepale...(hantar sampai kete kabel)....
so sampai-sampai sane....first sekali mestilah kene naik kete kabel...syok lugak la....sebab tak penah naik....pastu makan kat KFC.....harge kat sane pon of course la mahal dari kfc biase....lepas makan, masuk outdoor theme park....harge rm 44 sebab peek time..huhuu...then, main la ape yang patot...actually ida ade banyak nak try main, tapi tak tercapai....sebab gerun...and sebab ramai orang tengah queue.....so naik la game yang tak ramai peminat je.... ;) rumah hantu yang outdoor punye langsung tak seram...hahahha....rugi je masuk...tak de sekor pon hantu =p~ pastu ida main yang berkayuh kat air tu.....bes...walaupon kaki lenguh nak kayuh ;) sejuk ke tak kat sane? heee...mase mule-mule ok lagi...dapat bertahan dengan hanye memakai sweter....tapi bile hari da mengenjak ke petang, kabus pon mula menyelubungi puncak genting.....(poyo ayat).....haruslah ida keluarkan selendang sakti yang ida beli khas untuk ke genting.....rase nye berbaloi pakai kasut...pade awalnye ida gatai nak melaram pakai heel...huhuhuu nasib tak jadi..kalau tak, mau beku kaki ku ini...tapi sejuk-sejuk pon, sempat gak makan eskrim... ;) kitorang balik amik bus ke pekeliling.....kul 8.30 malam....harge rm 6.60 je.....sangat lah jimat berbanding naik cab mase datang tadi...perjalanan pon amik mase dalam 45 minit je....meh layan gambar ye....ni je koleksi yang ida ade....dan setelah ditapis.... =p~ yang lain-lain ida tunggu pix dari profesional cameraman abg neox kite..haha...


mariam .. ida

ida .. abg miji..

cabel car..

mariam.. nurul..


dino land...

sejuk ouh taim ni..

tinggi saye....bawah 153cm..lalala

cute allie..

p/s : tak puas main. nak pergi lagi. ;)


Friday, January 22, 2010

menarik minat

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:45 PM 12 KATA KAU
salam ceria...
nk update sket je....tadi ida lepak bilik tv jup......ingat nak layan tv tapi cite lak tak menarek...then ida selak-selak la...paper yang ade lam bilek tv tu....paper arini or semalam kot...lupe lak nak tengok tarikh die...huu....
ade 2 cite yang menarek minat ida nak share kat sini...

cite 1 : kempen berhenti merokok gagal.

siap ade pengakuan pelakun shila mambo....die cakap da dekat 10 tahun die merokok...stop kejup aritu sebab die keguguran...then sambung balik isap....
yang si pengacara ac mizal lak.....tak jadi berenti sebab berat naik....5kg kot kalau tak silap...
alahai....memang bukan senang nak benti merokok ni....lagi-lagi kalau da lame bergelumang dengan dunia smoking.....macam abah ida, dulu da stop kejup.....bape bulan lepas tu, isap balik...walaupon tiap2 ari telan ubat....ade kawan ida tu plak, die saket2 lepas try benti smoke secare mendadak.....pegi jumpe doc...last2 doc yang sarankan soh die smoke balik....dengan alasan bahaya kalau benti mendadak...hurmmm lu pikir la sendiri...


cite 2 : kena bedah angkara cincin



nak cakap lucu pon bole...pelik pon bole...kesian pon bole...mamat ni budak poli kota bharu klate....die pakai cincin yang kawan die bagi...masuk ari ke 3, jari kelingking die rase saket...dan membengkak...nak cabut tak bole plak....panggil bomba nak cabut ngan macam2 alat still tak boleh cabut....lastly, terpakse dibedah..isk3.....bahaya woo....jangan main pakai je cincin lepas ni...kene selidik dulu...

adakah saya seorang cucu yang kejam atau kawan yang baik?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:05 PM 14 KATA KAU

salam semua.
hehe..
tajuk entry tak menahan..gamba plak untuk sape2 yang rindu atau lupe muke ida =p~

kisah 1 : cucu yang kejam.
actually bukan ape...tok ida belah mak tengah sakit...aritu terlantar kat kampung...tapi ida da sempat tengok la...and jage tok...pastu dalam seminggu ni tok da di bawa ke kuantan...uma makngah (kakak mak)...aritu tok masuk wad 2 ari...pastu doc suroh balik.sebab katenya da tak bole nak buat ape2...hampir 40% paru2 tok osak...ade jangkitan kuman...hurmm...ida ade msg abah, kalau nak gi kuantan tengok tok..bgtau la...ida nak ikot....

kisah ke 2 : mood kegentingan.
yehaaa...
first time nak jejak kaki ket genting ni...insyaAllah esok...;)
memang la excited...orang pahang tak penah pegi genting...bikin malu ouh..nnti ida update sal gi genting bile da balik nti ok...



nak jadikan cerita....malam tadi, abah reply msg ida..."kalau tak de aral...sabtu ni...kitorang nak gi kuantan tengok tok"
OMG!
sbtu...bersamaan esok...ida nak g genting...uwaaaa....abah kejam...nape minggu ni nak tengok tok???ida nak ikot...tapi genting...da lame plan ngan kawan2...tak kan ida nak cancel lak..padahal ida yang ajak dorang...tak sanggup nak hampa kan hati kawan2 dan hati diri sendiri. heee


p/s : doakan kesihatan tok..


Thursday, January 21, 2010

sekitar majlis persandingan sepupu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:27 PM 4 KATA KAU
salam pembace tegar blog sekalian...
sihat ke kalian?
huhu...
ida nak update sket pasal majlis sanding sepupu ida, abg amer ngn wife die kak fazilah.
aritu ida ade cite sal majlis nikah. klik sini kalau da lupe =p~
majlis sanding ni buat kat dewan majlis bandaran kajang.
ida n family gerak dari temerloh dalam kul 8.30 pg....
bukan datang saje2 tau...tapi ida ngan adik ida yang gal, pae...kitorang ade tugas khas.
kene bagi gift kat semua tetamu yang datang...katenye dekat 1000 orang...
hukk...
penat yang amat...i told uuuuu~~~
bayangkan kul 3 baru ida dapat dok...rehat...and makan...
mase tu nasi pon da tak rase ape da.. +__+
kaki cm nak tercabut...bahu lenguh.macam2 ade....tapi sebab majlis sepupu sendiri.....takkan ida nak escape lak kan? tolong dengan ikhlas je la =D
yang bess ade VIP datang...sape lagi kalau bukan Datuk Ismail Sabri...die ni sepupu kepada mak pengantin lelaki..
mase ida ngan adik tengah rehat makan.....Datuk tu da nak balik....die sendri yang datang kat meje ida...pastu salam ngan kitorg.....ingat kan die tak cam ida, rupe2nye die cam aje...sempat la borak2...ida tnye dafi tak datang ke? huhu.. *dafi aje yg aku ingat* =D
ok la..meh layan gamba ek..cm biase ....

*scroll lar sendiri*

bukan pengantin sebenar =p~

amik berkat =D~

tugas-tugas khas

padil...apik...ida....ajis...

VIP selepas bersalaman ngan pengantin

keadaan dewan

pelamin yang cukup nice

suke pix ni =)

semoga berkekalan


hope abg amer ngan kak fazilah bahagia ever after. =D
cepat2 dapat baby...

Wednesday, January 20, 2010

setahun

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:56 AM 15 KATA KAU
salam...
tadi mase tengah edit2 blog....buang mane yang tak patot...tibe2 ida terperasan sesuatu...
jeng jeng jeng...






yeayy~
HAPPY belated BIRTHDAY to my blog. *terlambat 4 hari*
da setahun rupenye kehkeh...ape yang ida dapat dalam setaun ni? macam2....ida kenal ramai orang melalui blog ni...sumone spesel pon ida kenal dari dunia blogspot ni la =p~ hek...rasenye nak kene tukar template da kan? tapi malasnye nak tukar...zzzz...nanti2 la... =D

p/s : gile glemer...bape kali nak update sehari ni?

cinta balqis tv3

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:12 AM 4 KATA KAU

salam..
mase cuti sem aritu....keje ida layan tv jee.....ade tak korang yang layan cite Cinta Balqis? slot akasia tv3.best kan cite tu? paling touching episod last die la...fuhh....sampai mengalir gak la air mate ni..hikhik...full bilek tv kolej melati ni =D
cite ni macam cetus fenomena gak la...cam Nur Kasih...kan kan?? walaupon pelakun die tak la havoc mane...tp jalan cite cam sweet je....sonok layan...suke tengok watak mak biah hehehe....tapi watak memey...adehh no komen....=p~congrats la untuk team cite ni....kite kasi kredit kat dorang...
skrang ni plak, ida tengah layan lagu2 OST die je...kalau korang nak, gi google sndri ek...huuu....

p/s : hassan cute bawak watak baik. =D


-----credit pix to google jua

come back?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:47 AM 0 KATA KAU
salam semua.
ida pon tak tau cmner nak expess my feeling right now. huhu~blog kesayangan ni pon da berhabuk..bersawang berkulat da pon =p~
aritu lappy ida anta repair...sebulan jugak la bosan hidup tanpa lappy....macam2 prob kene hadapi...petang semalam baru lappy selamat sampai ke tangan ida...syukur sangat2....hope lepas ni tak rosak lagi la....tak larat nak handle lagi da.....hurrmmm~ banyak bende yang jadi mase cuti sem aritu....kalau ida nak share, later la ida update k?.....thanks sangat pade sape2 yang view my blog even ida tak online... =D ade mase ida visit blog korang balik k? broadband celcom kat dalam uitm s/alam ni dah slow ouh.....3G langsung tak dapat connect....GPRS bole la...tu pon ala kadar je.cmner ida nak berblogging?? adeh2....sabar je la....bayar bulan2 rm71...suppose rm68 je...ade lak charge tambahan *ida pon tak paham cas ape* skrang ni tengah nak tukar ke plan rm50....untuk student package...tengok la cmner nanti...ok la...nanti ida update lagi untuk story2 yang lain =D
see u all.....

Saturday, January 2, 2010

happy new year

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:55 AM 5 KATA KAU

salam tahun baru semua.
;)
harap taun baru ni beri lebey kebahagiaan kepade kite.
azam? tak suke la pasang azam2 bagai....huuuu...nanti tak tercapai mule la rase poyo sendiri.
contohnye azam nk kuruskan badan.
tak payah la ida.
kalau takat makan, tido, tengok tv, bile nk kurus. cesss!~

emm.....esok adik ida da nak balik s/alam...
so bawak skali lappy die ni...
tak tau la bile lagi ida dapat online.
sob sob ;(
ouh ye, pade adik2 yang da nak mule sekolah tu....selamat kembali ke sekolah.
hehee...
buat studen2 uitm, selamat kembali ke kampus masing2.

p/s : tahniah pade serina anak chef wan yang baru je kawen tu. suke tengok hubby die....senyum je....moga berkekalan hendaknye ... amin. =D


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea