Sunday, July 29, 2012

aku rindu, sayang kamu.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:53 AM 0 KATA KAU
salam & hai,

update malam ni :

* layan rancangan awal lagi. artis jemputan erra fazira, anzalna, khir rahman
erra fazira - cantik macam biasa.sempoi, tak payah nak control cun. lepas tengok rancangan tu, ida terus bukak utube, rindu nak tengok sembilu zaman die ngan awie dulu. pastu sibuk nak google zaman erra masuk miss malaysia 1992. masa tu erra sorang je melayu, yang lain sume cina. last2 die menang. 
anzalna - cantik mekap je die ni haha. pastu nak control cun pulekk.. adoi. 
khir rahman - lelaki misteri, ada karisma and aura sendiri. tengok appearance die dalam spontan, kelakar gak mamat ni.

* cerekarama tak best. sebab cilok idea orang. cerita sebijik 'dalam mihrab cinta' ..so ida tak tengok sampai last.. ingat nak tengok, die ada beri credit kat cerita dari indonesia tu ke tak??tapi malas nak tunggu.. baik layan dalam mihrab cinta, ada dude harlino yang hot tu! plus asmirandah yang comei..

* tengok iklan kat tv.. nampak iklan 1 blogshop.. zahora.com.my.. terus google dan bukak.. usha nampak jam.. harga rm19.90.. teruss beli.. luak lagi duit dalam cimbclicks. hurm.

* pastu dari blogshop tu, usha blog lain pulak. jumpa satu yang best..harga boleh tahan. design sume comei.. try bukak sini tau! http://spade-tension.blogspot.com nice.


* tengok facebook pulak. fanpage zaraAmir (vanilla coklat)..katanya nanti ada telemovie sempena raya.. hehe.. 


ok la..tu je nak update malam ni. malas sebenarnye nak update.. mood bosan, tak de duit.. tak de mood nak shopping.. takde mood nak raya.. sume takde.. yang ade cume perasaan rindu. ok bye.


Friday, July 27, 2012

body wangi

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:05 PM 2 KATA KAU
salam & hai,

nak buat quick post saje! haha. semalam singgah bodyshops kat klcc beli shower gel papaya. sebab sekarang ade sales 50%. so, dapat la sebotol rm11. I like papaya . wangi. hari ni check email, rupanya bukan shower gel je ade diskaun 50%. banyak agi items lain.. boleh usha kat gambar bawah ni..

3 DAYS LEFT! 50% OFF ONLINE EXCLUSIVE
Product Image

Life Is Eau De ToiletteMoringa Body ButterSatsuma Body Butter


ni yang rasa nak gi serbu bodyshops esok ni! huhu!! lupa bagitau... promosi ni sampai 29hb je kot... ikot kat emel la! kalau tengok kat bodyshops aritu, sampai bulan ogos.. ntah la, ida pon konpius...kopak la duit. gaji bulan ni kene simpan untuk kegunaan raya la.. sobss..tak tahu raya nanti dapat gaji awal ke tak.. saya ni bukan nye keje gomen. 
cakap pasal raya , ada berita sedih.. tak tahu macam mana nak bagitau family.. raya tahun ni tak akan sama macam dulu2.. sedihnyeeeeeeeeeeeeeee


Wednesday, July 25, 2012

Malaysia ranking 34 dunia ibunegara paling sopan! (Tahniah)

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:16 PM 2 KATA KAU

salam & hai,

dah berapa tahun dengar radio..paling best time pagi sebab semua stesen ada topik yang nak dibincangkan. tapi pagi ni dalam sejarah, hot fm dan era fm cakap sal benda sama.
gara-gara kajian yang dibuat oleh readers digest.

Kalau enam tahun yang lalu, Readers Digest meletakkan tahap ketidaksopanan Malaysia di tempat ke 33 daripada 35 negara.

Penilaian terbaru yang didedahkan majalah tersebut menunjukkan Kuala Lumpur hampir menduduki tangga terbawah senarai Bandar Terkemuka Kurang sopan di dunia iaitu di tangga ke 34 daripada 36!!! ISk2. sungguh memalukan. kata rukun negara ada " kesopanan dan kesusilaan" mana pergi sumer tu??hehe.

Tadi dengar pemanggil pon, macam2 bagi komen. rata-rata setuju la..memang rakyat Malaysia ni dah kurang sifat sopan dalam diri.

Antara tabiat buruk yang tersenarai :
*mengabaikan papan tanda larangan merokok
*sampah bersepah, tandas awam kotor
*tutup pintu lif cepat-cepat (tak bagi orang lain masuk)
*berebut masuk dalam Tren tanpa bagi laluan pada orang yang nak keluar terlebih dahulu
*bercakap dengan kuat di telefon walaupun dalam wayang
*tak tepati masa
*tidak mengucapkan "terima kasih"
*meninggalkan troli di tempat letak kereta
*tak bagi tempat duduk pada penumpang yang mengandung ,kurang upaya atau tua.
*curi parking orang, parking kat tempat OKU
*tukar laluan tak bagi signal

Ida pon ada jugak tersenarai dalam perkara-perkara di atas. haha. lepas ni kena insaf sikit la. tapi bulan puasa ni, tak leh bagi orang tempat duduk. sebab semua orang pon penat. betul tak?? weeee :)

Tuesday, July 24, 2012

ilmu lebih penting dari makan.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:52 PM 0 KATA KAU
salam & hai,

alhamdulillah, malam tadi sekali lagi dapat bersama-sama menunaikan solat terawih. semalam ida tak gi sebab rase penat sangat plus ade kerja sikit nak siapkan..blog pon tak berupdate semalam. huhu.

tadi solat seronok. sebab imam tu baca surah-surah muqaddam which is yang kita dah hafal dari kecik. so boleh follow baca sama. tak la mengantuk. pastu time tazkirah pulak, ustaz tu kelakar tapi bagi nasihat yang sangat mendalam.
hari ni banyak cerita sal kepentingan ilmu. ustaz tu kata, dalam Islam pon ilmu ni sangat penting, bahkan ada ayat yang mengatakan tuntutlah ilmu sampai ke negara china. Saidana Ali pon, bila di tanya, Beliau cakap ilmu lebih penting daripada makan.

antara yang ida ingat :
* baca surah al-Ikhlas 10 kali dalam sehari, InsyaAllah, Allah akan sediakan ganjaran istana pada kita dalam syurga nanti.
* baca surah al baqarah sekali setiap hari, InsyaAllah akan diterangkan keadaan kubur kita nanti.

Nak jadi pemimpin pon, ilmu ni penting. sebab setiap kita ni khalifah kat muka bumi..setiap apa yang kita buat nanti, akan ditanya..


Tadi masa baca doa.. 2x ida menangis. tak tahu nape, rasa sedih sangat.. huhu.. bila imam tu baca " Ya Allah, pada buan Ramadhan ni, Kau akan bebaskan ahli-ahli neraka.Kau jadikanlah kami yang hadir malam ini termasuk dalam golongan orang2 yang akan Kau bebaskan dari neraka kelak"
ida rasa touching sangat.. rasa cam tak layak, cam kerdil sangat diri ni, nak mintak dari Allah macam tu.. sebelum ni berdoa sendiri2 pon, tak pernah mintak camni.. tapi Allah tu maha mendengar dan maha pengampun kan..

doa kali kedua pulak lepas witir.. masa last sekali.. antara yang imam tu sebut " Ya Allah, ampunkan lah tangan2 kami yang telah memegang benda yang tidak halal bagi kami, ampunkan lah telinga kami yang sepatutnya mendengar bacaan ayat2 suci tetapi kami telah guna untuk mendengar lagu2..ampunkanlah mata kami yang sepatutnya melihat alam ciptaan Kamu, tetapi telah kami guna untuk melihat benda yang tidak sepatutnya..ampunkan lah mulut kami yang sepatutnya kami gunakan untuk membaca Quran dan berselawat ke atas Nabi, tetapi telah kami gunakan untuk menghina dan mengutuk kaum kami sendiri"

lebih kurang macam tu la..antara doa yang imam tu baca tadi. serius touching dan insaf hehe.

semoga esok dan hari berikutnya, kita diberikan kekuatan untuk sama-sama mengerjakan solat terawih lagi..jauhkan dari perasaan malas..amin. :)
wallahualam

Sunday, July 22, 2012

hormat bulan mulia.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:14 PM 0 KATA KAU
salam & hai,

hari ni rasa bangga. pertama kalinya dalam sejarah, ida menjejakkan kaki kat surau vista angkasa ni. huhu. alhamdulillah, malam ni berterawih kat KL.. due malam sebelum ni kat kampung..suasana tu memang lain..bila kite sembahyang sebelah mak, dengan sembahyang sebelah kawan-kawan. haha. (merepek jup) sama je..kat kampung buat 8.. kat KL pon sama je..memang tabik la, pada orang yang berjaya buat 20 tu. anda memang terbaik. :) solat terawih ikot tempat dan ikot imam jugak la.. kadang tu ada yang diselitkan dengan sedikit tazkirah..dalam 2 hari ni ida selalu dengar ustaz cakap..puasa kita biar la sempurna. maksudnya jangan hanya dapat lapar dan dahaga je.. selebihnya zero. selain dari tahan diri daripada lapar dan dahaga, kita kena jugak tahan mata, mulut, tangan, kaki dari buat benda yang maksiat atau tak baik..hati pon sama.. jangan ada perasaan hasad dengki, busuk hati, dendam dan sebagainya..


nak cakap sikit pada couple-couple kat luar sana tu..(ida pon ingatkan diri sendiri jugak ni).. hopefully couple2 yang belum kahwin tu.. hormati lah bulan yang mulia ni.. jangan la siang2 hari pon tanpa segan silu nak pegang sana, cuit sini.. peluk2..gurau2 depan orang.. tak manis dipandang.. yang pegang2 tangan tu pon, beringat la..even kawan ida yang Indian pun faham, die cakap "ouh bulan puasa tak boleh keluar dengan abang la kan" see...maksudnya, agama lain pon tahu nak hormat bulan puasa.. apatah lagi kita yang Islam..yang berpuasa ni..tapi bukan lah maksud nya siang puasa, bila dah azan terus boleh pegang tangan, just pikir sendiri la.. masing2 da besar kan.. renung-renungkan.. :)


Friday, July 20, 2012

cemas tak dapat balik kampung

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:47 PM 2 KATA KAU

salam & hai,

hari ni ida amik cuti . semata-mata sebab nak balik kampung dan sambut 1 Ramadhan dengan family tersayang. pagi tadi, ida bangun agak lambat la jugak. just plan nak balik ngan adik ida yang perempuan tu. die dari UIA gombak, so kitorang jumpa kat kl sentral la. sampai kl sentral dalam kul 1030 pagi. ida ajak adik breakfast dulu, sebab ida nampak kedai mamak. lagipon hari ni last nak breakast huhu mengidam roti canai la pulak. ni first time kot ida makan kat kedai mamak (selain dari kedai mamak bawah flat) dengan tidak ditemani lelaki. perghh bangga jup! aku dah pandai gi mamak sendiri huahua~

lepas abis breakfast, terus gerak pegi pekeliling. nak beli tiket on da spot je la. macam biasa.sampai-sampai kat sana, ya rabbi..panjang gile gile gile orang berator.kalah nak balik masa raya. masa tu dah seram dah ni. ntah2 dapat tiket malam.tapi tak kisah la..janji dapat balik.masa berator tu, ida orang no 2 dari belakang. queue die dalam 100 orang kot..ida call somebody, report kat die kata queue panjang sangat..bla bla bla gayut tibe2 nampak pakcik bus tu melambai kat ida. kebetulan masa tu call terputus sebab batt orang di sana tu dah low. ida pon pegi la kat pakcik bus tu. die pon tanya..

pakcik : nak balik mana?
ida    : balik jengka pusat
pakcik : pukul brape nak balik?
ida    : pukul berapa2 je la.
pakcik : ha dah jum naik cepat
ida    : (blur, seronok, terkejut) .. tapi saya berdua ni dengan adik saya
pakcik : laa.. 2 orang susah sikit la.. mana adik?
ida    : tuuu.. (sambil tnjuk kat arah adik ida)
pakcik : ha takpe lah naik dulu.
ida & adik : (cepat-cepat naik and duduk kat seat depan sekali yang macam pakcik tu tunjuk)

then lepas tu, pintu pon tertutup. bus pon gerak. yeyy!!! dapat balik kampung!! tapi dalam kepala hotak ni, pelik la jugak.. why dalam ramai2 orang, pakcik tu nak tertanya kat ida ek?? die kesian tengok ida ke? die tau tiket dah abes ke? atau muka ida ni macam muka ex-gf die?? haha.. bukan ape, sebelum tu tadi, pakcik tu bagitau kat orang ramai... tiket ade kul 12 tengah hari je..lepas pada kul 12 suma dah abis. esok pon abes. yang ada cuma hari ahad kul 12. makna nya, kalau pakcik tu tak ajak naik tadi, kompem2 ida ngan adik tak dapat tiket.. alhamdulillah, ada jugak rezeki nak sahur, terawih, dan berbuka ngan family walaupon untuk 2 malam je.. terima kasih Allah. mungkin dari segi kemanusiaan, pakcik tu niat die ikhlas dan baik. dari segi etika kerja ida tak pasti la.. duit tu dapat kat poket die atau pon die guna untuk bayar tol..atau ape2 hanya die dan Allah s.w.t yang tau. 


hati-hati dengan facebook

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:42 AM 4 KATA KAU
salam & hai,

tadi kat facebook ida ade post status ni :

have you noticed that social media is such a "dangerous" place? whatever you check in...whatever you post...your pix..everything is insecure..people may used it for bad thing..and u are not supposedly put your employer name at your profile..it's for your own good. :)

ida ade pergi tranning hari ni. tentang social media .. do's and don'ts ..apa yang kita boleh buat dan tak boleh buat .. social media ni yang kita guna hari-hari la. contohnya facebook, twitter and also blog.
everything ade guidelines die.. for safety jugak.. so, apa yang ida belajar (and insaf kejup) kita tak boleh post suka hati kat facebook and blog.. later, if ada pihak yang tak suka kat kita (haters) atau pon ada pihak yang nak amik kesempatan, diorang boleh simply print screen je status atau komen kita and create the issue. bahaya tau tak! ingat tak kes famous amos dulu.. kes hina sultan la.. macam2 kes..blogger yang selalu kene tangkap ngan polis..(macam uncle tettt)

kalau boleh elakkan la nak check in @facebook tu..contohnye makan kat mana.. pergi mana.. dengan sapa.. kalau orang nak culik, senang-senang je tau. huhu. posting pictures and videos lagi bahaya. kalau setakat menda super impose tu, dah lama dah ada..even benda yang kita dah delete pon, orang still boleh trace and amik balik.


one more things, pada sapa yang dah kerja. kat profile facebook ade die suruh tulis 'works at' dulu ida taruk jugak nama company lama, tapi bila dah quit, ida just taruk "bumi Allah' je.. don't ever put your employer name or company name!!! kalau jadi isu apa-apa silap-silap boleh kene council atau terminate free free je..ye la, kadang tu kita rasa stress kat tempat kerja, then kita post status tentang ofismate atau boss.. so, benda ni bile orang luar baca, reputation company kita jugak yang teruk. betol tak?? even worst, kena saman baru tau.. haha..


kesimpulannya, kalau sal kerja better kita separate dengan hal peribadi. avoid to story about your work at your personal blog or facebook. itu apa yang ida dapat info masa tranning siang tadi la. ida pon dah delete gambar opismate yang ida taruk kat sini (yang latest and yang ida ingat je la).. sebab tak mintak permission diorang untuk publish kat sini..remember, anything that you want to post, that belong to others, need to get permission or approval first.. jangan main upload je..sekian.


Wednesday, July 18, 2012

berakhir sudah kisah ameera dan awang

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:29 PM 0 KATA KAU
salam & hai,

nak buat quick post je ni. malam ni ade 2 cerita episod akhir..friday's i'm in love kat tv9 pastu sambung lak ngan ameera tv3.

nak komen skit sal Friday's I'm In Love.. cerita tu best sepatutnye. every week ida tengok. tapi ending die ni agak kureng la. slow. maybe sebab die buat 2 jam kot. pastu banyak sangat watak si nabila huda tu. hm boring bak kata housemate ida .ending pulak memang dah jangka, awang akhir nye bersama dengan nisha. tak surprise langsung pon. part lawak ade la jugak. boleh la daripada zero.
 [happy ending awang & nisha]

sal cerita ameera lak, setengah jam yang memang cukup mendebarkan.. macam2 ending yang kitorang teka.. tapi memang tau, akan ade yang mati, cuma tak konpem sapa. last-last terjawap jugak, ziela ngan amir yang mati. hurm. ending yang sedih and touching.. tapi bagi ida, best! tak semua cerita kene ade happy ending. macam real life jugak kan? so.. ok la tu.. lain dari yang lain.. hero mati.. cuma dapat banyak feedback, semua cakap polis masa ending tu ntah ape2.. pastu pak berahim dah overshadow amir sebagai hero .. haha.. layan je la..
 [ we gonna miss u]

esok last day kerja untuk minggu ni. jumaat InsyaAllah ida balik umah.. nak sambut 1 Ramadhan kat kampung. hehe. nanti update lagi ye. selamat malam.


Tuesday, July 17, 2012

saya sayang awak walaupon saya tak cakap.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:20 PM 2 KATA KAU
salam & hai,

kalau kat dunia ni ada 7 benda ajaib.. rasa nya kena tambah lagi 1.. benda ajaib no 8 ialah : bila ida pandai pujuk orang. seriously ida memang tak pandai pujuk orang. ataupon tak suka. takde bakat. ok? harap anda paham and noted tentang benda ni..so, kalau anda rasa nak kene pujuk, anda tunggu la menda ni masuk dalam senarai 8 benda ajaib dalam dunia. huhu~ kesian.
im sorry! 

bukan saya nak buat perangai, tapi kalau saya takde mood, saya memang tak suka orang call saya. saya tak suka gadoh by call. saya prefer SMS je.. nak tunggang langgang pon, biar ikot msg je...pleaseeee~~ kalau awak call jugak, nanti saya mesti tak bercakap... itukan membazir nama nya. hurm.

for me, life is not really complicated... but love story is even more complicated. haiiyaaa...macam mana lelaki boleh kahwin banyak-banyak tu ek? terrer betul die handle rumah tangga. orang yang belum kahwin ni, jangan cakap nak handle rumah, tangga pon belum tentu boleh handle.. =.= dah la ida winda tak payah nak merepek merapu lagi. jum ready tengok cerita ameera.. esok episod last. dan esok jugak episod last untuk cerita friday's i'm in love. can't wait. good night sweety.


Monday, July 16, 2012

untuk dia

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:49 PM 0 KATA KAU
salam & hai,

today a lots of thing happen. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. eH?? sesuai ke ni? haha. what a small world again happen to me..kecik je dunia ni..tak nak jumpe orang tu, last2 jumpa jugak.
hari ni ida happy sangat..tak nak la cerita penuh.. tak larat ..next time ida cerita..just nk post gambar ni..hehe. i like it..i love it.. really..coz it come from u.. :)



Saturday, July 14, 2012

sakit hati

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:49 PM 1 KATA KAU
salam & hai,

blog tersayang, saat ni ida sakit hati sangat. nak mengadu kat blog boleh tak? huhu :( tak tahu nak cakap sedih ke marah.dah abes mencarut kat fb ngan kat hp..rase tak puas kalau tak carut kat blog sekali. :( uwa..ape la nasib.sepatutnye hari sabtu kuar merayap kat luar. dah janji dengan sorang ni, tapi last2 tak jadi lak kua. sebab gado..huh.
mals nak cite detail kat sini. yang ida tau, ida rase bengang sangat.hari sabtu bazir camtu je.dah la sakit hati.hopefully hari esok ida boleh tersenyum balik. :(
dah la, nak keluar cari makan SENDIRI. harapkan orang, tak boleh harap. sial kau. bye


sepenuh hati

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:25 AM 0 KATA KAU
salam & hai,


malam ni rasa nak layan lagu ni. sebab siang tadi dengar kat radio. huhu. "Life is simple, don't complicated it"
selamat malam dunia. semoga mimpi indah. welcome weekend..rehat from work for 2 days.. fuhh~

Thursday, July 12, 2012

bicara tentang setia

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:12 PM 0 KATA KAU

salam & hai,

7.45 am
-rasa macam nak tukar kerja je. tak suka lalu kat klcc ni. banyak sangat tempat/moment yang buatkan ida teringat si dia. huhu. sadis.
-mase tengah sedih tu, lagu kat radio pulak lagu "butterfly" ost dejavu di kinabalu. perghh lagi la tacing. mata dah bergenang.. tapi tak boleh proceed nangis, sebab takot mekap rosak.

henfon ida tak banyak mp3..so, tiap hari akan dengar lagu sama je.
lagu wajib dengar tiap hari :
1) aizat-jerryfah
2) alif aziz-jangan ganggu pacarku
3) mojo-andai ku bercinta lagi
4) newboyz-bicara tentang setia


5) bondan-ya sudah lah
6) melly goeslow-butterfly
7) drama band-cerita dia
8) farique nadzir-hanya ku cinta kau seorang
9) hyper act-harapan
10) kosong-najwa latif
11) nirwana band-sudah cukup sudah
12) sleeq&najwa latif -untuk dia
13) suki-terlalu mencintaimu
14) justin timberlake-summer love

cuba tengok lagu no 4 tu. hehe. dulu zaman sekolah memang fanatik gile ngan tomok and newboyz. sekarang tomok dah jadi bapak orang pun.. tapi lagu die still layan..

tapi lagu tu, cam perli orang je.. sobs.. terase pulak. huhu~ 
*berbicara saja tentang erti setia, sedangkan kejujuran di hati tak pernah ada.."

[newboyz ahli asal]

cakap sal newboyz kan, baru-baru ni terkejut dengar cerita one of the member, zack..didakwa terlibat dengan kes dadah..kalau sabit salah, boleh kene hukuman gantung. fuhh... terkezutt dengar..sabar je lah..kalau ikot kan, zack ni bukan ahli asal newboyz..tapi peminat2 newboyz mesti kenal die ni.. kire mamat jambu jugak la.. sape yang tak tau cerita boleh usya kat sini

dengar artis terlibat dengan dadah pon boleh terkejut dan rasa sedih, inikan pulak kalau kawan sendiri..kawan rapat mase sekolah..hopefully semua yang berlaku ada hikmah dan mintak di jauhkan lah dari benda yang tak elok. amin.

ini tidak adil.. bagi nya..

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:16 AM 1 KATA KAU
salam & hai,

boleh tak nak tido sekarang and tanak pikir ape2.. 
nak cabut otak ngan jantung ngan hati jup.. taruk tepi =.=

ni status yang ida pikir nak update kat facebook. tapi pikir balik, baik taip dalam blog je.. haha.

hari ni ingat malas nak update entry, tapi kesian lak kat silent readers.. muahahha..(izan, kalau komen tu tak kire silent la sayang...weks!)

serabut la otak ni. kerja kat opis dah la menimbun. baru sebulan masuk kerja, so..speed sangat la slow ..bila la nak jadi expert ni.. huh!mahu kene tunggu 2-3 bulan baru expert kot?? ke 2-3 tahun?? gile ahh!


hm, kan best kalau ade orang yang tolong kita buat pilihan.. yang tolong pikir untuk kita.. tak suke la rase macam ni.. pastu hidup dalam serba salah je..dalam setiap perhubungan mesti ade yang beralah?yang kecewa?yang berkorban? cmtu ke? kalau tengok cerita dejavu kinabalu tu lagi sedih.. haha.. sian ke bazli..lelaki akan kecewa.. dan perempuan yang akan mengecewakan lelaki.. kalau cerita cinta macam dalam novel bagus jugak.. clumsy pon boleh happy at last point..

dah la.. ida nak stop kat sini dulu. selamat malam dunia.

p/s : unfair..vs selfish. but I just need someone that can be with me, that can take care of me.. forever..in every second..no need to be in front of me.. just be near me, beside me, deep inside my HEART. 


Tuesday, July 10, 2012

berat ku memilih

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:43 PM 2 KATA KAU

salam & hai,

hari ni penat sangat. ida balik kerja lewat. huhu. kat opis banyak gile kerja.. sobss.. pening pale.. macam2 nak kena training and study.

slowly we learn.. then we pick up..and try to apply.. no need to pressure much.

sometimes, it really hard to choose.. when there are some choices. somebody told me, if there is a no 2.. better choose no 2.. coz if we really love no 1, no 2 will not exist at the first place.

but then, we still need to consider..either no 1 or 2.. mybe there is another no 3.. nobody know..jodoh Allah dah tetapkan.. just follow the flow.. ;)


nak keluar topik jup.. gurls kalau nak dressing, mula-mula die akan pikir, baju kene match dengan tudung..tapi pernah tak korang pakai baju yang tak masuk dengan tudung? hehe. memandangkan tudung ni, orang yang bagi, so tak kira.. nak pakai jugak..even takde baju yang masuk. lalalla...

enough for today..i know, somebody will read my entry.. thanks..love u , my silent reader.


a lover.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:55 AM 0 KATA KAU
salam & hai,

malam tadi ida tido awal.sebab penat sangat kot kerja..biasalah hari isnin..permulaan minggu baru..kat opis dah setat rasa banyak kerja nak buat..dah takde istilah balik kerja sharp kul 5 petang.. huhu. nothing to update..just, kat opis hari ni ade budak baru masuk our team. yeyy! so, ida dah ade junior! haha. 

hari ni ida realize, lelaki boleh jadi seorang pencinta yang sejati. seorang yang sangat jujur and setia pada kekasih die.. but once, the girl betray him, he will not forgive them. forever i think..kadang2 kesian jugak dengar cerita perempuan yang buat jahat kat lelaki ni.. not all cases, lelaki yang curang. zaman sekarang, perempuan pon dah ramai yang main kayu tiga. bukan ape, bagi ida sendiri, perempuan ni cepat berubah hati. kami ni insan yang lemah, so bile ade orang yang bagi lebih perhatian, kita akan cepat beralih ke arah itu. tak perlu muka yang hansome macam aaron aziz, tak perlu orang yang kaya cam bill gates, just we need full attention. thats all. 


Because I also want for you to be happy. It's really important for me that you be happy. So I want you to be with someone, whether it be Dawson or New York guy or some man that you haven't even met yet. But I want you to be with someone who can be a part of the life that you want for yourself. I want you to be with someone who makes you feel like I feel when I'm with you. - Pacey "...Must Come to an End"


Sunday, July 8, 2012

Love the way you are.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:55 PM 1 KATA KAU
salam & hai,

ini entri takde tajuk. sebab malam ni nak merapu ape-ape je yang terlintas nak taip. hehe.
first sekali, esok hari isnin.. so,akan setat keje balik for 5 days sebelum jumpa weekend ..fuhh.. another tough week i guess.. sebab keje minggu lepas ade lagi yang pending. hm.

.... takde idea....

jumaat, sabtu , ahad yang indah.. tapi tak boleh nak story kat sini. hehe.. but U.. i know, u are reading this.. thanks for the moment.

sometime, there is a 'dot dot dot..bla bla bla' which are hard to explain. sebab tu trademark blog ni sejak azali lagi............."bukan semua perlu diucapkan"

love story, friendship, family.. these are such a priceless item that we cannot get from market. I've met someone's family and I can learn something. the way a mother control the family..the 'meaningful' touch by a sister..em..very beautiful. gonna miss that moment..kinda homesick rite now.. but its ok, I plan to go back hometown, maybe beginning of Ramadhan.

Lastly, if we can do something, that can make people feel better and happy .. why not? just be there.
As long as they can smile.. it's more than enough.. ;)
nites peeps.. thanks for reading..see ya in the next post. 

Thursday, July 5, 2012

My first gaji

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:30 PM 4 KATA KAU
salam & hai,

Ni entri kedua yang ida taip hari ni. Waktu ni lunch hour.. its alreday 12.19 pm.. but i'm not going to eat.. tak de selera la. huhu~
ouh ya, alhamdulillah..semalam ida dah dapat gaji.. i mean my first gaji untuk new office.. memang mula-mula die bgtau nak masukkan 4 hb.. tapi 2 hari sebelum ni, ida dapat call dari agensi mereka cakap akan creditkan gaji pada 7 hb.... last-last petang semalam ida check, gaji dah masuk. walaupon sikit je.. sobss tapi boleh la buat bayar sewa umah, duit kutu, bil broadband, dan buat beli barang sikit.

malam tadi housemate (hani memang nama sebenar) tanya :
baby.. gaji first nak beli ape?
dalam hati ida tak tahu nak jawap pe, sebab sebelum gaji memang banyak benda plan nak beli, tapi semalam bile tengok gaji yang tak seberapa terus cancel nak shopping. huhu. bye2 kasut carlo rino.. bye2 beg @the mall..bye2 body shop. huhuk!

tapi ida ade nak share 1 barang yang ida beli.. yess semalam..dengan duit my first gaji @exxonmobil. tadaa!! 

it only cost rm 10.. tapau dari kl sentral. comel tak? jam buat main-main.. tau, mesti tahan bape hari je ni. haha.

lagi 1 nak share, semalam dengar radio suria.fm .. ustazah siti nor bahiyah ade bagitau.. salah satu cara nak dapat keberkatan dari Allah ialah dengan bersyukur. bersyukur pulak ade beberapa kaedah.. kalau dengan lisan, kita baca quran, berzikir, ucap alhamdulillah..pujian2 atas Nabi..kalau dengan perbuatan pulak, boleh bersolat sunat, atau pon berpuasa.

ok la, lain kali kita sharing lagi ye. wassalam.

itu memang tak NICE!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:27 PM 4 KATA KAU
salam & hai,

Dah lama rasa tak mengumpat dalam blog tersayang ni. Hehe. Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan dah, kalau nak ngumpat baik ngumpat sekarang.lalala..

Tiap-tiap hari ida ulang alik pergi dan balik kerja naik LRT. dari stesen **** ke stesen KLCC. pagi tadi, dalam tren, ida nampak sepasang couple ni, melayu Islam..yang gurl tu pakai tudung. boleh pulak die duk lentok kat bahu bf die.. sambil paut lengan rapat-rapat.. then due2 orang tu pejam mata.. (tido ayam la kot)..benda macam ni memang selalu kite nampak.. and frankly speaking, ida pon pernah buat. just terpikir tadi, masa kita buat, kita tak rasa ape2 lak... tapi orang yang tengok tu akan rasa something.. mybe menyampah, meluat dan sebagainya. sila take note ye korang, tak manis nak menempek2 ngan bf-gf kat dalam tren.. i mean tempat awam. really tak sesuai. 

 [gambar hiasan google]

(mengingatkan diri sendiri jugak)..suke sangat ke kalau sume mata pandang kat korang berdua? yang laki tu sempoi je.. yang awek tu pulak lebih2..bila nak sampai kat KLCC, diorang dok bersalam cium tangan la pulak.. (mybe awek die turun kat next-next stesen kot) ..alahai..kalah orang laki bini.. nyum2 sedap mengumpat.

kes kedua yang ida nak laporkan.. tadi mase tengah jalan nak gi keje, ida nampak sorang akak ni.. rasa nya die muda lagi nak dapat title 'makcik'. haha. die ni lawa. putih, bergaya..body ok.. but then, silap die.. die pakai tudung, tapi nampak leher. mkne nye tudung die tu, just cover rambut je.. sehelai rambut pon tak nampak, memang kemas die bertudung, cantik sangat kaler ungu.... tapi.. hm.... nampak leher akak yang putih tu kak. sangat la tak sesuai...nak berfesyen pon jangan sampai langgar hukum hakam.. sia-sia je pakai tudung tapi nampak leher. motif?

ok tu je la.. laporan untuk hari ni..
lain kali kita bersiaran lagi ye.
wassalam.

p/s : takde niat nak tunjuk bagus. sharing story je. i'm not perfect too. ;) peace ya!

Tuesday, July 3, 2012

suka lelaki yang.......

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:43 PM 3 KATA KAU
salam & hai,

mood : sweet sour
task : many
wish : 1st salary (on new job)

just nak update sikit untuk kali ni. Jenis-jenis lelaki yang saya suka tengok/pandang/lihat...kat luar. hahahha.. antaranya ::

1) I like guys with white t-shirt;
2) sensitive to girl's feeling and need.




3) guys that wear long trousers. I hate to look at guys with shorts.
4) gentleman.
5) guys that can play guitar plus sing with nice voice.
6) they help us in whatever situation (example in random: cubitkan ayam KFC yang tengah panas, kupaskan kulit udang, potongkan chicken chop)

p/s : takde kene mengena dengan sesiapa in my current life. weksss!!


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea