Sunday, July 22, 2012

hormat bulan mulia.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:14 PM
salam & hai,

hari ni rasa bangga. pertama kalinya dalam sejarah, ida menjejakkan kaki kat surau vista angkasa ni. huhu. alhamdulillah, malam ni berterawih kat KL.. due malam sebelum ni kat kampung..suasana tu memang lain..bila kite sembahyang sebelah mak, dengan sembahyang sebelah kawan-kawan. haha. (merepek jup) sama je..kat kampung buat 8.. kat KL pon sama je..memang tabik la, pada orang yang berjaya buat 20 tu. anda memang terbaik. :) solat terawih ikot tempat dan ikot imam jugak la.. kadang tu ada yang diselitkan dengan sedikit tazkirah..dalam 2 hari ni ida selalu dengar ustaz cakap..puasa kita biar la sempurna. maksudnya jangan hanya dapat lapar dan dahaga je.. selebihnya zero. selain dari tahan diri daripada lapar dan dahaga, kita kena jugak tahan mata, mulut, tangan, kaki dari buat benda yang maksiat atau tak baik..hati pon sama.. jangan ada perasaan hasad dengki, busuk hati, dendam dan sebagainya..


nak cakap sikit pada couple-couple kat luar sana tu..(ida pon ingatkan diri sendiri jugak ni).. hopefully couple2 yang belum kahwin tu.. hormati lah bulan yang mulia ni.. jangan la siang2 hari pon tanpa segan silu nak pegang sana, cuit sini.. peluk2..gurau2 depan orang.. tak manis dipandang.. yang pegang2 tangan tu pon, beringat la..even kawan ida yang Indian pun faham, die cakap "ouh bulan puasa tak boleh keluar dengan abang la kan" see...maksudnya, agama lain pon tahu nak hormat bulan puasa.. apatah lagi kita yang Islam..yang berpuasa ni..tapi bukan lah maksud nya siang puasa, bila dah azan terus boleh pegang tangan, just pikir sendiri la.. masing2 da besar kan.. renung-renungkan.. :)


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea