Sunday, May 20, 2012

fesyen tudung [ikot trend vs ketinggalan zaman]

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:48 PM
salam & hai,

hari ni ahad. ida duduk kat umah saje. malas nak kuar plus tak larat. sebab semalam dah kuar pegi masjid jamek. tadi ade kawan ajak kuar pegi Times Square ngan Lowyat, tapi ida betol2 malas nak kua arini. sory awak. mase lepak kat twitter, tengok adik shila amzah, yang nama shada amzah tu, ade tweet cakap nak gi lowyat, terus rase macam, ala.. rugi tak follow member..kalau tak boleh jumpe retis lagi. haha.

kali ni ida nak cerita pasal trend tudung.. ade orang die suke ikut trend, jenis up-to-date la katakan..but for me..macam susah je kalau nak ikot trend sangat. sebab trend ni cepat berubah. bila kita dah beli satu-satu jenis tudung, then trend lain pulak muncul.
ok kalau dulu..orang suka pakai tudung bawal..jenis yang ade sulam-sulam..biasanya kaler die plain je..



pastu ade pulak tudung bawal jugak, tapi ada batu..tudung ni femes jugak la time study dulu.. kalau sidai, tak boleh sidai kat luar bilik, nanti kene rembat..




pastu muncul stail shawl.. macam-macam fesyen ade..macam-macam belit ade.. hana tajima la..yuna la..


























sekarang ni, balik ke tudung 4 segi tapi ade corak-corak dan beruntai-untai..semalam pon adik ida tanya.. "kau tak pakai ke tudung yang jenis sekarang ni? " ida cakap..pakai jugak.. tapi tak selalu.. tudung ni atas kepala die jenis lembik sikit..
housemate ida siap gunting yang juntai-juntai die tu.. haha..




kalau ida..ida pilih tudung yang murah (semestinya) pastu yang senang nak pakai.. yang kena dengan warna baju..tapi, lately ni, orang dah tak kisah.. baju ngan tudung boleh pakai warna-warni.. it's fashion kan kan?



ida ade la jugak survey kat orang lelaki. majoriti cakap suka tengok perempuan yang pakai tudung bawal daripada yang pakai lilit-lilit tu. tudung bawal ni nampak lebih muda dan ayu..hmm..ikot keselesaan masing-masing la..kita pakai ape yang kita konfiden, janji pakai tudung tu ikhlas dan bukan nak ikot trend je. lagi satu bagus kalau labuhkan tudung sampai tutup dada..hehe~ (ingatkan diri sendiri jugak).apa kata anda kaum hawa??


wassalam.

17 KATA KAU:

ridoma said... [Reply]

kaum adam cakap, asal menutup aurat dan kemas udah la..

amira said... [Reply]

mira lebih suke bawal yang batu2 tu .. sbb , dy berat .. and suke pky yang trend skrg nih , yang berjuntai juntai tuh .. bukan ikut trend , just .. tudung tu senang bentuk .. selesa je .. lagipon ,. modern hijab tu , tudung bawal jugak ;)

LuVidA^^ said... [Reply]

@ridoma,

like!

LuVidA^^ said... [Reply]

@amira,

thx 4 da komen.. yep yg batu tu berat.. best.. suke jgk.. yg juntai2 tu pon sng.. selempang je =p

umi hani said... [Reply]

i suka tudung saji...bila bukak jek jpe makanan..nyumm..nyummmm...hehehe;)

LuVidA^^ said... [Reply]

@umi hani,

adehh.... ok gak tu... kalau tudung saji tu kosong cmner?? =p

[z@ck] said... [Reply]

ah-ha...memang betul lelaki lebih suka perempuan pakai tudung bawal.simple dan manis

shida'R said... [Reply]

jenis tdung atau fesyen xkisah selagi mntup bhgian2 tertentu heheee :)

putryteya said... [Reply]

teya pun suka tudung bawal . lebih simple , cantik dan ayuuu gitu . awww ! hehe :D

LuVidA^^ said... [Reply]

thx for all the komen.. [z@ck] & shida'R & putryteya

piNKjaMbU said... [Reply]

u pakai tudung bawal mmg ayu....

zzanyy said... [Reply]

Asalkan sepadan dgn orang dan di tutup secara betul, okay aje. =)

LuVidA^^ said... [Reply]

@piNKjaMbU,

thx ye

LuVidA^^ said... [Reply]

@zzanyy,

iyep betol tu :)

_NisaFuzi_ said... [Reply]

Semua tudung tu cantik kalau pakai tutup dada kan kan.

kite follow :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@_NisaFuzi_,
iye betol. hehe.

вʋввℓɛ ρσρƨ said... [Reply]

hahaha ;) memang pun.. dunia nie agaknya da nak kiamat kowt~ dulu mana ada polka dot segala,, zaman tok nenek je. skunk da jadi kegilaan ramai..

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea