Monday, May 21, 2012

aku jumpa dia. keciknya dunia!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:47 PM
salam & hai,

ida dah ada kat kampung! kat umah mak abah yg tercinta! hehe. Kenyang perut sebab tadi makan nasi banyak. Rindu masakan mak.

malam ni nak menaip tentang ape ek? hm..ouh ya, pernah tak korang alami situasi ni. korang tengah jalan-jalan..tibe-tibe ternampak atau terserempak dengan orang yang tak disangka. pastu korang akan cakap. Keciknya dunia ni. Keciknya KL ni. What a small world. pernah tak??

benda ni semua secara kebetulan ke..atau memang suratan..ke sebab ade jodoh? hehe.

tadi mase ida dalam tren, satu stesen je lagi sebelum sampai ke destinasi, ida tengah main sms, pastu bila tren berenti, ida pon terase nak angkat muke, pandang direct ke depan, tibe-tibe ida terpandang seseorang. ida dalam tren, orang tu kat luar, kat platform maybe tunggu tren jugak tapi kat arah berlawanan. ida rasa macam kenal orang tu. he used to be somebody for me.. but then, just as my history.. yang pelik nye die bukan orang kl, dan die hanya akan datang kl kalau ade hal je. hm, ida sangat yakin tu die.. tapi takpe lah..mybe salah orang.. tapi kalau betol tu die, alahai kecik nye malaysia ni.. orang kl boleh jumpa orang jb kat stesen LRT yang sama!

  

kisah lain : adik lelaki ida yang no 3.. pernah jumpa adik ida yang no 2 dating/jalan-jalan ngan awek die kat kl sentral. haha. what a small world beb? besar-besar kl ni, kat sentral tu jugak korang nak terserempak kan.dah jumpa abang sendiri takkan tak tegor kan? kehkeh3.

kisah lain lagi : kat facebook contohnya.
ok..ida kawan ngan blogger amy ni, kenal dekat blog then lepas tu add kat facebook. pastu nak dijadikan cerita amy ni berkomen-komen pulak dengan nor akmal (kema) housemate ida. rupa-rupa nye diorang ni kawan sekolah kat terengganu dulu.

klik SINI untuk terjah blog amy..darah tengah manis ni.. tunggu saat nak akad nikah hujung minggu ni kan?? congrats amy :)

lagi satu kat facebook jugak.kawan opis ida name die izaan..die dok komen-komen gambar dekat member uitm ida name die si adde. rupenye izaan ngan adde ni member sekolah menengah dan siap kira pangkat bestfriend gitu.

keciknya dunia ni kan?? tapi nikmat nya sangat besar. jangan kita sia-siakan :)

selamat malam. wassalam


10 KATA KAU:

millerJ said... [Reply]

ya.. memang kecik!hehe. tak sangka, pergi tempat mana pun mst jumpa dgn someone.. yg kita kenal dlm realiti or virtual. hahaha :D

LuVidA^^ said... [Reply]

@millerJ,

kadang tu tak expect pon. hehe. :D

Dayang Syazwani said... [Reply]

aku pn prnah jumpa kazen aku yg jaang jumpa d kampung, tup2 jumpa kat kl..
hihi.. x sgka ow blh gitu kaaann...

anim said... [Reply]

betol2.. kecik je dunia.. anim sll jmpa budak lelaki kt fb.. bile g mkn kt bgsar je.. mst nmpk dia tp malu nak tegur.. hehe

ELeEa said... [Reply]

ada la skali dua pengalaman gini...hehehe...kelakar tgk muka dorg n ekspresi muka kita bila kebetulan ni berlaku....

~AmyLiana86~ said... [Reply]

wah blog berwajah baru..comel..suka..

tu la mmg kecik je dunia ni..kemal mmg kwn sekolah n kkawan se daerah kat tganu...hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

@Dayang Syazwani,
iye selalunye x sangka.

LuVidA^^ said... [Reply]

@anim,
ehem tego la. jgn malu2 anim

LuVidA^^ said... [Reply]

@ELeEa,
haha muke kantoi ke

LuVidA^^ said... [Reply]

@~AmyLiana86~,
dunia blogging pon kecik je. hehe

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea