Wednesday, May 16, 2012

ragam @facebook

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:46 PM
salam & hai,

Ok fine, facebook ada banyak kebaikan dan keburukan. Macam kita tahu, hari-hari online facebook..update status, makan kat mana, tido kul berapa, gaduh ngan sapa blablabla~~ memandangkan ida tengah tunggu nak masuk kerja bulan depan, so kerja ida sekarang 24/7 hadap facebook je. Hari ni saje macam-macam isu ade jumpa kat facebook.. antara nya :

1) ade someone ni update status yang berbunyi :[klik gambar untuk besarkan]

 
 ida pon komen la.....


 lepas tu..... die reply..... tapi mase ni die dah remove ida dari frenlist die....tengok "add friend"

 
 last sekali... die dah delete due-due komen ida...dan komen die....

ida tak paham..... ida yang salah komen ke...korang paham tak ape yang die cuba sampai kan??? kalau betol ida salah komen, betul kan lah.... ni tak, terus remove dan delete komen.. ayooo~

2) ida ade up status yang berbunyi :

[ finally perut telah diisi ]

tibe-tibe ade someone komen.... die cakap... "bunuh kau"....
ida pon pelik la.... die cakap KILL....
mungkin ade istilah budak-budak mude sekarang....atau istilah dari game.... yang ida tak pasti.... tapi bile ida tengok wall budak ni, die memang suke komen bunuh2...... malas nak pikir..... ida terus remove budak tu... 

p/s : tak de niat ape-ape.... cume maybe kat alam cyber ni, ape yang kita taip... tak sama macam apa yang orang tafsir... miscommunication agaknya..... banyak orang gaduh kat facebook.... laki bini bercerai... couple bermasam muke gara-gara facebook..... hati-hati.... :)

3 KATA KAU:

Schu haDa said... [Reply]

tah hape2 jew kn? macam2. .

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

ntahnye...tak betol agaknye ehh...

LuVidA^^ said... [Reply]

@Schu haDa : a'ah sgt macam2...

@NahDaTuLIzaH : sape yg x betol..ehehhehe

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea