Wednesday, May 23, 2012

saya pon tengok debat ptptn

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:41 AM
salam & hai,

sekarang jam kul 2.30 pagi. ida baru lepas sahur, insyaAllah esok nak puasa lagi. hehe. sahur pon makan ape yang ade je. nasi putih plus serunding daging plus ikan masin. cukup la tu amik berkat je.

takde topik hangat nak update. cuma malam tadi sebagaimana yang semua maklum kat astro awani ade live debat ptptn antara mr khairy jamaluddin dan mr rafizi. ida tengok 2 kali kot. hehe. mase ida taip entri ni pon, tengah duduk depan tv lagi..ade ulangan..bagi ida, kalau nak mansuh ptptn memang la best..yela, kita pinjam duit, tibe-tibe orang tu nak halal kan semua.. sape tak nak kan? haha. but then, macam mimpi je sume tu nak jadi nyata. nak mansuhkan 1% tu pon susah. huhu. yang penting rakyat malaysia menantikan debat PM ngan DSAI menjelang PRU 13..itu pon ntah ade ntah tidak kan.. :)
dekat twitter, dekat facebook isu debat ni mau berpanjangan 3-4 hari jugak ni. biasa lah malaysian, suke cerita pasal current issue.. which is good la. lepas tu lupa camtu je. tak tau solution die macam mana.


selain tu, dah bukak channel awani ni, asyik dok ulang berita sama je la..isu datuk lee chong wei injured mase lawan ngan denmark kan. so, tak de rezeki la nak main untuk thomas cup..dan maybe untuk olympic cup. huhu. berita lain lak tentang nazmi faiz yang dah sain kontrak 3 tahun ngan club portugis beira-mar..terbaik la dik.


ouh ya, ida ade draft satu entri ni. tapi tak de mood lagi nak menaip dan publish. entry tu berupa surat yang ida nak tuju kat seseorang. surat sakit hati, nak maki hamun je rase kat mamt tu. nanti kan ek. panas!

2 KATA KAU:

ZAR said... [Reply]

aku sokong mansuhkan ptptn.
Tapi tengok negara maju tahap mana.bg aku nk buat mudah je,prtama skali hapuskan kuku2 besi dan kapitalis2 yang menindas dalam ekonomi.maknanya hapuskan kaki2 songlap ni.

LuVidA^^ said... [Reply]

@ZAR,
good komen. hapuskan penyelewengan. duit negara banyak sbnrnye. tak salah pon untuk pendidikan bagi free

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea