Tuesday, May 29, 2012

(pendedahan) tabiat buruk

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:42 PM

salam & hai,

lama betul rasa tak update blog ni. bukan ape, adik ida konker laptop ida. huhu. ni pon ida online pakai pc kat umah. tapi pc ni agak lama.. nasib keyboard die sedap nak menaip.

nak cerita sikit pasal satu tabiat buruk pada diri ida yang dah lama sebenarnya ida kesan. nama pon tabiat buruk, benda ni sikit sebanyak bagi problem jugak kat diri sendiri kalau terlampau nak ikot kan sangat.
sebelum ni ida pernah tulis entry tentang tabiat tidur ida yang pelik.. boleh check entry tu kat --> SINI

sebenarnya tabiat buruk yang ida nak share kali ni, ialah ida tak boleh nak berenggang (langsung) dengan bantal busuk. ok, sebenarnya bantal ni wangi..cuma orang suke panggil die bantal busuk.. kalau tidur tak de bantal tu, pendek kata tak lena. macam contoh, semalam ida balik KL sebab ade hal. balik tido sana cuma untuk satu malam je. mula-mula berbelah bahagi jugak .. nak bawak atau tak nak bantal ni... last-last decide, kena bawak jugak.. kiranya selagi muat beg, sumbat la jugak.. agak-agak kalau tak muat, sanggup pegang kat tangan. haha. (pernah buat camni masa naik bus).
ida pikir ape, "ala.. aku bawak bantal..bukan bawak dadah..ape aku kesah" gile babeng compare bantal dengan dadah memang la bantal menang huhu~



[ kau ade??? ]

kadang rase malu jugak. macam budak kecik je. even budak kecik pon tak kisah sal bantal.. tapi nak buat camne.. ni yang kata bad habit ni.. tak tahu bila nak hilang habit ni.. adik ida pon ade bantal yang kitorang beli sama-sama.. tapi die kalau cuti setakat sehari due, mana bawak balik bantal tu... ida je yang bawak.. sobS~ orang ada tanya, abes tu nanti kahwen camne? ida cakap la.. "kawen bawak je la bantal ni tido same, tak boleh ek? " hurm! tidur yang lena itu penting ape... so kita berhak buat apa saja , janji dapat tidur yang lena macam bayi.. ;)

p/s : anyone nak share korang punya bad habit? hehe.



0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea