Tuesday, May 22, 2012

lelaki suka tidur mati (geram!)

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:51 PM
salam & hai,

topik panas kita hari ni, (panas la sangat) benarkah tidur mati lebih dikaitkan dengan kaum lelaki berbanding kaum perempuan?
entri ini tidak ade kaitan dengan kamu ataupon kamu ye, kalau ade pon, ianya hanya lah secara kebetulan. hehe. =p

[ensem pulak mamat ni : pixca google]

apa itu tidur mati? tidur yang sangat lena, maksudnya bila ada call atau mesej masuk, mereka tidak akan sedar apatah lagi mereply mesej itu. jauh sekali ye puan-puan. keadaan akan jadi lebih bahaya, kalau mesej tersebut adalah penting and important. is the same lah! itu baru kes kecik. bayangkan kalau umah kene masuk ngan perompak ke? umah terbakar ke? mintak simpang la kan. but then, tidur mati ni memang bahaya u olsss~

faktor-faktor yang mendorong :
1) keletihan yang teramat sangat
ok bayangkan lelaki itu kerja die despatch
-siang kene ke sana ke sini hantar surat dan dokumen. malam pulak sibuk nak futsal ke, badminton ke. mau tak penat. dapat rasa bantal, terus tido sampai pagi.
kalau die polis atau askar pulak. siang nak kene berkawad, latihan menembak, latihan perbarisan..macam-macam.
balik umah terus membuta. tak gitu?

2) enset letak jauh dari tilam
kalau perempuan biasa nya die tido agak sopan, enset pon taruk cantek je sebelah bantal. bila ade mesej atau call masuk, die boleh angkat padahal die tengah tidur. woww magik! kalau lelaki pulak, die tidur agak ganas sikit. haha gelak jahat. enset yang pada mulanya ada kat sebelah bantal, mungkin nanti akan jatuh bawah katil, akan kene himpit ngan badan die, atau sebagainya. sebab tu bila call atau mesej masuk die tak dengar..letak la ringtone sekuat mana, letak la vibrate sekuat mana, memang tak jalan la derr~ 

tidur tu memang penting. sebab mase tu badan kita nak berehat setelah seharian berada di luar umah. untung bila dapat tidur yang lena. kalau kene insomnia kan susah?
entry takde motif nak tuju kat sesape. just secara general. hee. thx for reading. care to drop your comment? XD

11 KATA KAU:

DAIRI SEDETIK LEBIH said... [Reply]

dtg lagi blog luvidaa..hehe...lelaki bukan takat tidur mati tapi berdengkur jugak taw..huhu

millerJ said... [Reply]

Kdg2 penat mana pun, masa tengah tidur ada kol masuk sempat jugak agkt.. tapi ckp ntah apa2. merapu da. hahaha :D

LuVidA^^ said... [Reply]

@DAIRI SEDETIK LEBIH,
haha marah org lelaki nanti =)

LuVidA^^ said... [Reply]

@millerJ,
a'ah pernah jugak. tp mesti angkat sebab xtahan dgr die bunyi

Cik Siti Hajar said... [Reply]

mmg selalunya lelaki tido mati... bunyi bom pon lom tentu die sedar..

LuVidA^^ said... [Reply]

@Cik Siti Hajar,
biase dengar ayat ni.haha

@ deqla manjew said... [Reply]

haha... entry berani mati ni...hubby sy pun cam tu gak dear..kalo kejutkan dye sy teriak je kat tinger dye..hahaha..pekak la laki aku kalo cam tu!! dear, done follow u back. :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@@ deqla manjew,
hehe abes la hubyy die nanti. tapi kalau cara tu berkesan , ok gak tu.
thx.

BROhasza said... [Reply]

yeke..?? cer tny cik nuyu kite... beliau tido cmner..?? hahaha

LuVidA^^ said... [Reply]

@BROhasza,
opss haha nuyu tito tak sedar alarm gak tu :D

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

kalau da penat sangat tak perasan pon tido style ape...(aishh..macam larik tajuk jek..:P)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea