Thursday, May 17, 2012

kisah jejaka RAHSIA @secret recipe

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:29 PM
salam & hai,

ok hari ni ida kuar jalan-jalan sebab mengidam nak makan secret recipe plus bosan dok umah..lama plak rase tak upload pix sendiri kat blog.. ok dah upload sekarang =p


cuba teka ni secret recipe kat mane?? hehee.. mesti tak boleh teka kan? ok..jawapan nye kat mid valley.. 
lengang je kan? sebab tu berani makan sorang-sorang.. hehe

 (ida winda cakap nak jimat duit... tapi makan spageti meatball + pepsi = rm 22.05) adoiii

nak cite pasal jejaka rahsia ni.. mase mula-mula kenal dulu.. mase tu ida pegi secret recipe ni la.. waktu tu malam dan sorang sorang..ida tapau spageti meatball..mase nak tunggu makanan tu siap, jejaka ni dok usha-usha... die ni staff kat secret recipe ni la.. name die W..mula ingat die ni cina tau.. tapi rupenya sabahan... die mintak no telefon ida.... banyak kali.... tapi ida tak bagi.... sampai ke sudah walaupon die dah siap hulur kertas ngan pen... kesian gak time tu, tapi malas nak melayan....
abes kat situ...

the next time.... ida kuar lepak ngan kawan baik.. mariam nama sebenar.. hehe... lunch same-same... mase datang ngan mariam pon, jejaka ni sibuk nak mengayat lagi..... tapi kali ni die tak mintak no telefon dah.. mybe sebab dah giveup, last-last die BAGI no telefon die kat ida.. ida terpaksa la amik..sebab kesian tau...
balik umah, ida tak terus msg.... tapi ade 1 malam tu, rase bosan pulak, ida pon msg la die....then die cakap nak ajak kuar tengok wayang.. uikss ida takot, pastu terus cakap "tak boleh nanti bf saya marah" tu la kali pertama dan kali terakhir kitorang msg...haha..tak sampai 5 msg pon....fuh selamat....

nak dijadikan cerita, tadi ida datang lagi kat secret recipe yang sama.... dan seperti yang djangka la, tiap kali ida datang mesti die keje.. ape die ni tak pernah cuti ker?? ayooo.... kali ni, ida makan kat situ, bukan takeaway... jadi sempat la berborak... tibe-tibe die kate....

W : awak.... jum kite pegi minum nak?? kat foodcourt atas
ida : err...saya pon tengah minum ni, takkan nak minum lagi?? *sambil sedut air pepsi*
W : ouh.. minum2 je la.. nak tak?
ida : ha.. tak pe lah.. saya nak gi tempat lain la.. *mengelak lagi*
W : ok takpe lah.. *hampa*
W : awak boleh tak bagi 1 pix kat saya?
ida : er.. nak buat ape pix? awak ade FB tak?
W : saya takde fb
ida : tak yah la pix ek....
W : bagi la.. nak buat kenangan... saya mungkin takde da kat sini nanti.... nak balik sabah.....dah 2 tahun lebih kat sini.....
ida : yeke? em..tengok la nanti ek....*bagi harapan palsu*

pastu die hulur salam... errr.... ida pon sambut la salam die..... padahal kita tau, tak baik salam ngan laki-laki bukan mahram kan... tapi macam jadi tindakan luar kawal lak tadi....

tibe-tibe rase cam sebak lak mase die salam tadi..haha.. padahal baru 3x jumpa..... memang la boleh kira kawan..... tapi lepas ni maybe tak jumpa lagi..... takpela...agaknya bukan rezeki die nak keje kat sini lagi..... hopefully, bile balik sabah die akan lebih happy....

sekian.

2 KATA KAU:

Azian Elias said... [Reply]

salam kenal...

untung ada org nak berkenalan.. layan je lahh..

LuVidA^^ said... [Reply]

@Azian Elias,

salam.
hehe.. kenal boleh.. tapi kalau mintak2 pix ngan ajak kuar tu, rase tak konfiden je... layan bia kene tmpat jugak hehe

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea