Saturday, May 19, 2012

ada 7 orang dalam dunia muka sama

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:17 PM
salam & hai,

hari ni nak story sikit pasal sama tapi tak serupa. pernah dengar tak orang cakap "kat dunia ni ade 7 orang muka macam kita. kalau kita dah jumpa ketujuh-tujuh tu nanti umur kita dah tak panjang" err. ada dalil ke mende ni?

pelanduk dua serupa. korang pernah jumpa orang yang muka sama macam korang? ok ida pernah.meh nak cite sikit.

[gambar dari google]
 
dulu ade 1 blogger ni..tapi tak marked la pulak..sekarang ida dah lupa, tak boleh nak bagi link die. hehe. member ida yang bgtau, bile bukak blog die, serius ade persamaan bila tengok pixca die.

ok now yang paling latest, ade budak kat opis muka sebijik macam ida. ni opismate yang cakap ek. bukan sorang due, tapi ramai. sampai ade member ida, yang tersilap panggil minah tu, ingat kn itu ada lah ida. bila ida sendiri tengok die depan-depan, memang ade sedikit persamaan.. tapi die lebih tinggi, badan die nampak lebih gagah, muke die putih melepak takde jerawat pon, which is lain sangat dengan ida. haha. kat opis diorang cakap ida ade kembar =.= haishh.. perasaan bile terserempak dengan die.. harus lah malu. rasa macam tengok cermin ajaib..nampak muke sendiri.

[ok sape jumpa muka sama cam ni, bgtau ek..nak masuk dalam koleksi]
 
balik umah, ida cerita kat mak. mak cakap. "alah, mase sekolah dulu mak pon ade muka sama ngan orang" sampai orang lain tersilap panggil jugak. maksudnya di sini, benda ni macam selalu di alami.
kawan ida pon, ade cerita, die pernah mandi kat ulu yam, jumpa mamat ni sebijik muke cam die.. cume lain tang mane ntah, lupe dah. rambut pon sama panjang. huhu~

ha lagi satu, member ida name die aiye. die cakap muka ida sebijik ngan sepupu die..even kawan die pon mengiakan benda yang sama..pastu bila die pegi main badminton, die cakap "tadi saya nampak pmpuan ni, muka sebijik macam awak"
uwaaa...kalau kira-kira ni dah nak cukup 7 orang nih. hahaaha!

5 KATA KAU:

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

baru jumpe sorang...nak carik lagik 5 org tu...hehehe

millerJ said... [Reply]

Jesse pn selalu jugak dgr benda nih.. mmg teringin juga nak jumpa kembar yg 6 lagi tuh.hehehe.. then, rmai yg pernah ckp dgn jesse.. eh muka awak sma la mcm ex sya dlu.. eh cikgu. muka cg mcm tunang uncle sya.. rasanya klu kira2, dah ad 5 org cmtu yg ckp saya ada kmbar ni.hahahaha :D

babycomel said... [Reply]

kita pun sama gk. tapi tak pernah jumpa la. cuma, customer selalu tegur 'eh dulu u kerja kat sana tu eh?' muka sebijik katanya.. padahal jejak kaki kt tmpt tu pun tak pernah.

LuVidA^^ said... [Reply]

thx share pengalaman ..hihik :)

Eida Azhar said... [Reply]

Saya pun prnahh..time form 4..tp,,dye form 5 time tu..lebih kcik dari sye tp dye putih..hukhukk~! mula2 xtau..tp,,ade kwan2 sekelas tgur ingatkn kakak sye...pdahal sye xde kakak pun..hahahaa!! kerap jugak laa jumpe kembar sndiri.dye pun t'kjut sme..hukhukk..tp,,mak sye ckap xsme..hahaha..sbb xface to face..hahaa

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea