Thursday, May 31, 2012

gadis manja vs gedik

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:13 PM

salam & hai,

selalu asyik cerita pasal lelaki je kan. so hari ni nak cerita pasal kaum sendiri plak. hehe. baru adil kan..

perempuan manja vs gedik.

korang dalam kategori yang mana satu? manja ? gedik ? atau dua-dua ? atau takde langsung? hehe. biasa yang kita dengar, lelaki ni jenis tak suka perempuan yang gedik, tapi diorang minat perempuan yang manja..
semalam ade nampak 1 statement ni dari seorang lelaki.. die cakap "gadis yang gedik sedap buat stok awek je .. tapi perempuan yang manja untuk dijadikan isteri ".
hoho very nice~


[gambar hiasan]

ni ida copy paste dari FB :

Gadis yang garang sebelum kahwin , insyaAllah akan menjadi gadis yang sangat manja dan romantis selepas kahwin .
kerana garang dengan lelaki yang bukan suaminya ialah akhlaknya , dan kerana manja dan mengada kepada suaminya ialah kewajipannya 


kalau ida sendiri, biasa orang cakap ida ni manja.. tak tau la kan, manja dari segi ape sebab kita tak boleh nak nilai diri sendiri. tapi gedik tak pernah dengar lagi orang cakap camtu. cuma malam tadi, ade makhluk Tuhan ni cakap.. "ade la kot gedik sket2"
haha. padahal die just kenal dari fb ngan fon je.. dengar suare dah boleh detect gedik ye.. terrer! =p


ida ade baca buku "dosa-dosa wanita yang di anggap lazim" .. dalam buku tu ade cerita bab bercakap terlalu lama di telefon.. bende tu pon kira tak elok.. satu : sebab membazir waktu dan duit, kedua : sebab suara wanita ni aurat.. lagi-lagi kalau sengaja buat suara manja atau menggoda bila bercakap.. sebab lelaki ni bila dengar suara pon boleh imagine macam2.. so behave ye saudara saudari ku. :D

p/s : peringatan untuk diri sendiri jugak. jangan gedik pliss.haha.

5 KATA KAU:

Apiq Ting-Tong II said... [Reply]

"gadis yang gedik sedap buat stok awek je .. tapi perempuan yang manja untuk dijadikan isteri ".

saya setuju ! sebab saya suke org yg mnjew n sedikit gedix :P

Sey-jii Ha-fiz said... [Reply]

ayat paling ridiculous pernah aku dengar.
mana ada sebelum kahwin garang. lepas kahwin jadi manja.

ini semua ayat sengaja nak buat ppuan gelabah suruh garang bila jumpa lelaki. terus2kanlah dengar cakap 'ustad-itu-betul'

millerJ said... [Reply]

jesse pn kdg2 bole menyampah dgn gadis2 yg gedik ni. hahaha.. perangai tu bole tengok, samada dia natural or dibuat2..
yang ni best --> "gadis yang gedik sedap buat stok awek je .. tapi perempuan yang manja untuk dijadikan isteri " hahahahaa

Nurulashyikin said... [Reply]

sukaaa entry nih :)

CikMai said... [Reply]

eh mai suke entry nie...hehehe... kadang2 terhegeh2 juga...

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea