Saturday, July 31, 2010

AWAS ! 5 ciri lelaki yang patot dijauhi

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:08 PM 24 KATA KAU

salam.

rutin harian macam biasa... bangun tido... mandi ... tengok tv tv & tv... lepas tu makan.... tv lagi...lagi lagi.. =p sampai nak muntah dah rasenye..huhu... tadi mase tengah tukar-tukar channel tv, tibe-tibe terjumpa 1 rancangan ni... kat tv1... apa kata wanita bersama zamzarina.... topik hari ni mungkin tentang lelaki buaya darat...lelaki pisau cukur atau ape-ape saje tapi yang negatif la... ida tak tau sebab ida tengok tu waktu nak abes dah.... tapi... ida sempat salin... ade 5 tips untuk kenal lelaki yang jenis hidung belang ni....so gurlssss kat luar sane, mungkin boleh amik perhatian ek.....

sila berhati-hati dengan 5 ciri-ciri lelaki di bawah ini :

1) Mudah menyatakan atau menyebut perkataan CINTA.... *agak-agak first time jumpe, terus cakap i love u.... tu mungkin ade udang di sebalik batu*

2) Suka memuji... tapi mungkin pujian die tu, nampak sangat kontra dengan sifat sebenar perempuan yang dipuji nya tu... *contoh die cakap...cantik nye kulit awak ni, putih berseri macam nora danish...padahal gurlss tu kulit malap2 je*

3) Suka menabur janji....janji tu pulak tinggi melangit..yang gah-gah je *kalau u kawin dengan i nanti i beli kan u kereta sport 5 biji*

4) Tak tepati janji .... contoh nye janji nak datang sesudah subuh, tapi kul 12 tengah hari pon tak nampak batang hidung lagi....

5) Suka menceritakan kedukaan die pada wanita...supaya wanita berasa simpati *mak i sakit....tu yang i tak dapat datang semalam...sebab kene picit kepale die???*

tu la serba sedikit tips nye... kalau boleh elak dari berkawan dengan lelaki-lelaki camtu, bagus la kite elak.... huhu.... tips ni pon laki jugak yang bagi....die kate berdasarkan pengalaman die, pemerhatian die, dan sebagainye.....

p/s : tengok tv pon boleh kutip sesuatu.. :)


rindu amani dan mj

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:14 AM 2 KATA KAU

salam.

dah pagi rupenye.. mate pon dah kuyu ni.. tunggu mase je nak pejam.. malam ni tak de buat ape, tibe-tibe teringat kat adik mia sara @ amani...ala, budak comel dalam cite adamaya tu la.. so, tadi ida layan la cite tu kat website tv3.. actually dulu ida just layan part awal ngan akhir... part tengah-tengah banyak missed sebab dulu ida masih study...so, kadang tu malas nak turun ke bilik tv kat kolej... sebab tu banyak missed... tadi pon ida start tengok dari episod 10... mase tu maya kat uitm lagi.. baru lepas kawin ngan adam..sempat tengok die pregnen...and sempat tengok amani mase baby.. tibe-tibe rase nak sangat ade anak sendiri.. huhu~

same-same kutip ngan mr.Mj mase kat redang aritu.....

pix mase pegi genting..... waktu ni, usia perkenalan baru masuk 2 bulan... lalalala~~

motif??? rindu la! haha... meroyan sorang-sorang.... mr.mj da tido awal...sok pagi die ade keje nak kene pegi penang... hurm....sedihnye dah terpisah negeri ni.... bile la boleh dating lagi.... sob sob..... ida ingat lepas raya baru nak cari keje kat kl.... lame nye ida nak kene jadi penganggur ahakss! terpakse la tahan rindu..... lagi sebulan je besday my garfield ni..... ape nak kasi adiah ek..... duit pon tade :((( *bagi peluk cium je la... bole ?? huu*


p/s : really miss my mr.MJ... uwaaa......mahu ketemu...... :(




Friday, July 30, 2010

bila dah bosan... jum selongkar!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:14 PM 6 KATA KAU
salam.

bosan...ungkapan yang selalu jugak ida ungkapkan...bila dah tak tahu nak buat ape... facebooking sudah , blogwalking sudah, updating sudah.. ape lagi nak buat? lagi-lagi bila lappy kene konker dengan budak darjah 3 ni.... sila lihat gambar bukti di bawah.... sabar je la

si kecik tengah kusyuk bukak facebook die...

so....malam tadi, ida pon selongkar la laci....jumpe kertas ngan pen.....tibe-tibe dapat 1 idea.... hehhee..... bukan idea nakal la..... =p tengok bawah ni......

tadaa!! korang pernah main bende ni tak? haha... kire name kite ngan pasangan kite.....tengok berape % kuatnye cinte kalian.....uicehhh.... gedix gile......

ni name die tulis kat atas.... name ida tulis kat bawah..... total 83 % ..... kunun-kunun 83 % la sayang die pade ida......

ni plak.... name ida kat atas.... name die kat bawah.... total jugak same.... 83 % ..... yang best nye, mase time skolah dulu, orang cakap kalau dapat nilai yang same... maksud nye OK la tu! huhu.. :)))) anak panah pade due-due gambar menunjukkan perbezaan nilai...sebelum dapat nilai total yang same...... ala...tapi ni untuk main-main je...... bukan nye nak percaye benda ni... harus lah ida sayang mr.Mj 120 %... hahaha =p

opsss.....gambar yang bawah ni plak, kad matrik ida mase zaman diploma dulu.... hahaha... lucu gile muke! =p



best jugak selongkar laci ni.... kadang tu jumpe macam-macam barang...... suke tengok gambar lame....rindu zaman diploma kat uitm perak dulu ;)



pendedahan eksklusif

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:08 AM 12 KATA KAU
salam.

ade sihat ke korang... ape macam? sekarang ni, ida agak gatal jugak nak update belog... maybe dah bosan sangat dok umah...takde bende lain nak buat...selain facebook & blog... heaven? ye la kot..... =p jangan jeles ek....sile teliti gambar di bawah.... cewahh.....



tadi check kat nuffnang... bahagian keywords...ini yang terhasil.... 4 ketol untuk lagenda budak setan.... 2 ketol untuk sinetron....yang gay sauna kl tu....ida tak tau datang dari mane....huhuhuuu~~~ ni la antara kata kunci yang famous orang dok cari dari blog ida....ngeh3..... ha... ade 1 lagi pendedahan.... jup ek....



haha tak de keje sungguh! pegi google image : ida kamal... ini yang terhasil..... 6/8 hasil carian awal sume datang dari blog ni....agagaggaga~~~ actually ida kamal tu name ida kat facebook....ingat kot akan kuar la facebook ida...rupenye die kuar yang blogspot jugak...suke hati kau la encik google oi.....ngeee~~dah la tu... sudah-sudah la merapu... c yu all later.... :D

p/s : kalau tak de keje...tapi je ape-ape kat google... mesti kuar bende merapu :)


Thursday, July 29, 2010

funfair bandar pusat jengka

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:34 PM 0 KATA KAU
salam.

kali ni ida nak story sikit pasal pergi funfair... sebenarnye malam semalam... ida ade bende penting nak kena beli....tibe-tibe je...urgent gitu..... then, ida suroh la adik ida yang bongsu....si hadi tu bagitau kat abah....dalam hati berdebar-debar jugak la.... takot abah tak nak kuar gi kedai....sebab mase tu dah kul 8 malam..... tengok-tengok, abah melayan... yeyy! boleh beli barang penting =p

actually, memang dah tau lame, kat bandar tu ade funfair.....banyak kali jugak pujuk abah pegi, tapi abah tak layan..... sadis je rase..... maybe pegi funfair tu tak penting sangat.... so abah malas nak layan.... lagipon malam-malam je funfair bukak... malam-malam jugak la abah ida salu demam.... tu yang kempunan tak dapat pegi funfair tu...... tetapi..... malam semalam...kebetulan ade bende penting nak beli, balik dari kedai....terus singgah kat funfair! yahuuu seronok!~ macam kanak-kanak je rase....ngee~~~ :))))))

ida ngan adi naik yang macam eye of malaysia tu je..... sebab yang tu je ade penutup penuh.....yang lain macam tak berani je bagi adi naik....*sebenarnye ida pon kecut perut* hahhaa....so naik yang paling simple je la.....sebelum bende tu berpusing, sempat lagi snap pixca.....

sebelum pade tu.....kitorang masuk umah antu..... 1 token untuk setiap orang... 1 token lak harge rm 2...... murah la jugak... rupenye memang tak seram pon umah antu tu.... hahaha.... tapi adi takot la jugak.... sebab die kan kecik lagi =p ni pixca sebelum keretapi yang bawak masuk ke umah antu tu berjalan.....


yang bawah ni sume pixca lain-lain....sekitar funfair tu lah....boleh tahan la jugak.....ramai gak pengunjung.....siyes kaye la tokey funfair ni.....ida yang datang tak sampai setengah jam pon dah abes rm 10.... ni kan pulak dorang yang lain tu....







teringin tapi malu

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:32 PM 4 KATA KAU

salam.

lame dah sebenarnye nak cuba... tengok orang lain pakai..cantik je... tapi sesuai ke ngan ida? adoi.... teringin.... mahu..........tapi...........segan! takot muke jadi pelik bila dah pakai............. lagipon tak tahu nak pilih yang macam mane............tak reti...................

*hodoh.. so gambar kecik je*

haha.. hari tu beli untuk mak pakai... saje main-main.... pastu pinjam untuk snap gambar..... =p raye tahun ni, mesti orang dah tak pakai tudung bawal kan? aritu tengok kat kedai pon tak banyak dah..... sume tudung jenis macam ni ngan shawl..... heeee.............


panas : amy search cium isteri

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:45 AM 10 KATA KAU
salam.

ade tak yang pernah tengok rancangan Sehati Sejiwa kat tv1 ? ala....rancangan yang jempot pasangan selebriti yang dah kahwin tu....untuk diinterview....hos die misha omar.... :) petang semalam, kul 2...ida ade tengok.... die jemput amy search ngan wife die, norish.... rata-rata yang datang kat rancangan tu kan, mesti nampak cam sweet couple je... suke tengok.... before ni ida pernah tengok lan kristal, arwah achik spin, mawi, dan beberapa orang artis lagi la... *kalau tetamu jemputan die tak hot, ida tak tengok la..huhu*

amy......ingat kan die ni tak banyak cakap..... rupenye...... tidak...... :)
norish yang cantek dan tinggi.......... :)misha omar......yang dah bukak braces nye......... :)

selain dapat tips berumah tangga, boleh gak dengar cerita dari dorang.... maklum lah, kite yang belum kahwin ni, kene la kutip info dari orang yang dah berpengalaman.... amy cakap, die dah 3x kecundang....dengan kak norish ni kali ke 4 la ye.....doakan la semoga berkekalan gitu... :)

kelihatan atas meja tu.... kek harijadi amy....diorang kire buat surprise la....mase hujung rancangan....baju purple....sedondon... :)

actually ida pon kire peminat amy gak.... ngan anak die nabila huda.... walaupon diorang ni lain-lain... bapa nye penyanyi...anak nye pelakon....huhu.... semalam jugak rancangan tu live tau....kebetulan birthday amy ke 52... aik...same lak umor ngan abah ida kwangkwangkwang~~ hepy besday la ye uncle amy!~ :)) satu pesanan akak norish, dalam berumah tangga ni kite kene banyak sabar......then terima pasangan kite seadanya.....

nah......amy kiss pipi wife die.....


p/s : credit pixca to : sehati sejiwa rtm tv1....
congrats to nabila huda...dah jadi mummy..... amy lak dah jadi atok.... weeee


Wednesday, July 28, 2010

malam berinai bersama atok

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:13 PM 5 KATA KAU

salam.

sekarang ni, atok ida ade kat umah ida... atok dah tak larat sangat.. dulu die tinggal sorang2 kat kampung... tapi sekarang, die dah duduk umah anak cucu secare gilir-gilir... atok ni belah mak... :) die ni jenis suke cakap depan-depan kalau ade bende yang tak kene kat mate die... hari tu die ade tegor ida punye earing... die cakap besar sangat, nanti robek lubang telinga.. adoilah... sampai atok bagi ida duit 50 hengget suroh beli earing baru... tapi, mase tu ida tengah sengkek... duit tu ida gune buat belanje.... tak beli pon earing baru.... so, sekarang ni, bile atok ade kat umah ida, ida bukak la earing tu... tak pakai... biar atok tak bising lagi... :)

petang tadi, tibe-tibe atok tanye ida " tak pakai inai ke? biase nye suka pakai kan? " errr.....ida pon senyum - senyum je la jawap... tak pakai tok....huhu..... rupe-rupe nye die tanye bersebab... die dah nampak pokok inai besar kat belakang umah...jiran punye... so, die pon teringin nak pakai inai..... die kate, malam ni atok nak pakai inai.....mase time makan malam, atok cakap, lepas kite makan, nanti atok nak pakai kan ida inai ye..... 1 jari je... atok pakai 1.... ida pakai 1.... hahaha..... cumel.... ida ye kan jela... nasib ida jenis yang suke jugak pakai inai.... so, ida ikot kan je la kerenah atok ni.... :) mase tengah taip entry ni, inai masih lagi baru ..... kena hati-hati la, takot kene keyboard... :)




Tuesday, July 27, 2010

rahsia diri berpandukan rambut

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:39 PM 0 KATA KAU


salam.

jum kite kenali diri melalui rambut...info ni ida dapat dari blog INI...actually ida google je...terjumpe lak kat blog tu, so ida share la ngan korang kat sini.... :)

1) RAMBUT LURUS - bijak, happy-go-lucky, bergaya, cemburu, dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan.

2) RAMBUT KERINTING TEBAL - kurang bijak, degil, kuat cemburu, romantik, banyak pergaulan, susah dalam menyelesaikan masalah diri dan tidak suka termenung.


3) RAMBUT KERINTING NEGRO - bijak, ego, cemburu buta, romantik, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah.

4) RAMBUT IKAL MAYANG - bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT- sangat bijak, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan pekerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT - bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego, dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.


7) RAMBUT PERANG - kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL - bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT - sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.

10) RAMBUT BERUBAN - kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri.

setelah dianalisis dengan sekali imbas *haha poyo* kebanyakkan maksud yang mewakili rambut-rambut tu lebih kurang same je.... sangat bijak, kurang bijak, susah memaafkan, senang memaafkan... so... bende ni just untuk main-main je la... bace boleh... jangan terlalu taksub dan percaye sudah... huhu~~ yang ida italic kan tu, no 4 tu... ida rase tu rambut ida... ikal mayang... =p bace die punye maksud, ade lah jugak 1-2 yang mengena.. eh, tapi...yang no 6 & 7 pon betol gak... yang no 9 kadang-kadang.... yang no 10 lak jarang-jarang... risau lak...umor semuda ida ni dah kuar uban sehelai dua.... tapi, uban ni kire keturunan kan? mak abah ida memang jenis cepat gak beruban... ades!~~~ ouh ye... dari tuan punye blog tu, katenye ni kajian yang dilakukan oleh dr. fadhilah kamsah.. tak tahu la betol ke tidak.. layan je la... ;))

p/s : tak suke tengok iklan syampu kat tv..... macam mane rambut diorang boleh cantek camtu? huh!




dottie yang super HOT

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:18 AM 6 KATA KAU
salam.

kenyang nye la....duduk rumah asyik makan makan makan ....tengok tv.... tidur..... agak-agak boleh gemuk tak nanti? mesti la jawapan nye --> BOLEH! bulan puase dah dekat....tapi nafsu makan makin bertambah.... pantang je lambat dapat nasi, perut mule berbunyi-bunyi.. adoilahhh....nasib la duduk kat umah bonda, tiap hari kompem makan nasi 2x.... :)

ouh ye, cakap pasal gemuk.....hari isnin....kul 10 malam...kat astro ria....ade 1 drama bersiri baru...baru masuk episod 4.... DOTTIE....


korang ade tengok tak? eheee..... ida suke sangat tengok cite ni....sebab dottie tu cute!~ :)) pastu suke watak mak die, along die ngan ajis (mamat yang mak die pakse kawen ngan dottie tu)... tapi bile masuk time watak marsha, maya, ngan pasal keje kat opis tu, agak bosan ckit... huhu

cakap pasal cite....drama bersiri lagenda budak setan dah kuar promo kat astro prima... huhuu... best! tak sabar nak tengok..... start 10 ogos ni.... kul 10.30 malam... same-same la kite nantikan ek.....

p/s : credit pixca tu murai.com.my...... :D



Sunday, July 25, 2010

percutian di pulau redang - part 3

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:15 PM 2 KATA KAU
salam.

berjumpa lagi dalam rancangan cuti-cuti malaysia edisi 2010.. kuikuii... pade sape yang terlepas baca part1 dan part 2 boleh klik SINI UNTUK PART 1 & SINI UNTUK PART 2... :)

kiri bawah...bilik ida, ina & sue..... belah kanan tu plak bilik guys.... atas bilik ida, bilik kak tikah...pix ni di snap before nak pegi snorkeling hari kedua....


bangun pagi hari ahad.. kitorang dikejutkan dengan kes kecurian yang berlaku awal pagi tadi...melibatkan bilik geng budak laki sebelah bilik ida la... mr.MJ punye camera hilang... actually tu camera pinjam.... bro zairy lak hilang jam tangan..... yang bilik bersebelahan ngan diorang pulak hilang 2 buah henpon ngan wallet dan duit..... gile kan? security tak de.... pagar kat belakang resort tak de.... boleh hilang macam tu je..... yang kitorang sume penat semalam berendam dalam air.... dapat lak tido dalam aircond... memang tido mati la...... diorang berempat boleh tak sedar pencurik tu masuk dalam bilik.... isk2..... tapi mase mule check-in, cermin tingkap toilet bilik diorang memang dah terlopong, tapi diorang tak buat report... tak bajet la kan, boleh jadi kes kecurian lak... sebab lubang tingkap tu memang kecik je..... budak kecik muat la nak masuk... atau pon budak besar yang kurus gile3....

nak buat macam mane... takkan nak teruskan bermuram duja... walaupon pada mulenye mood nak pegi snorkeling memang tak de....kesian mr.MJ , ida lak lupe nak pesan, tido malam tu, camera sorok la bawah baju dalam beg.. ni tak, die pegi taruk je atas meje... sah la orang tu rembat... hurm... lepas breakfast, kitorang pegi snorkeling... bawak beg la.... sume angkot henpon masing-masing... dah tak berani tinggal lam bilik lagi.... snorkeling hari ke due ni best tau... pegi kat marine park...ape tah name die.... huhu.... dapat pegang anak penyu... cute je :)))

ni sume pix sebelum pegi snorkeling..... korang ni kenal ida yang mane 1 tak? yang pakai tudung kale ijau tu la.... =p

balik dari snorkeling macam biase la... makan dulu... lepas tu ade snorkeling kali kedua....mule-mule ida nak ikot, tapi ida tak nak snorkeling....just nak ikot tengok dari atas bot je.... tapi bot yang nak bawak pegi snorkeling tu tunggu kat tengah laut.....maksudnye sape-sape yang nak pegi, kene masuk dalam air sampai paras dada....basah la baju....ida pon cancel la...tak ikot....yang pegi snorkeling kali kedua ni mr.mj, kak tikah, abg zairy ngan pejal.....yang lain sume dok rehat dalam resort.... :)

balik dari diorang snorkeling tu....kitorang sume pegi minum petang.....pastu snorkeling lagi... kali ni kat depan resort je..... so, ida pon turut serta la.... ye la kan, sebab esok nye dah nak balik, nanti dah tak boleh main air lagi.....snorkeling yang petang ni best sangat.....sebab ida gune gogle kak tikah....die dah naik bilik tak nak main air lagi...gogle die ni best tau...ketat...beza sangat ngan yang ida punye...so, air tak mudah masuk dalam mulut ida....seronok sangat sebab boleh tengok ikan lame-lame.... mr.MJ yang bawak ida sampai ke tengah sane...huhuu~~ mase ni ida dah excited gile.... bagi ikan makan kuih, smpai die gigit-gigit tangan kite....bestnyeee....dapat tengok ikan dari jarak yang dekat gile... :)))

banyak nye ikan.....cantekkk......

ni candid kat port makan..... ala, kitorang isi perot dengan maggi cup & biskut je....
snap pix before balik dari marine park.....

geng BFF dari sekolah.... suke tengok diorang ni dapat pegi bercuti same-same..... :)

sebelah malamnye kitorang lepak kat pantai la... amik-amik gamba....esoknye dah nak balik KL....kitorang jalan sampai ke hujung sane....jauh tuuu....tapi sonok sangat, amik angin malam.... nak dijadikan cerita, kitorang di jalan-jalan 7 orang.... ida, mr.mj, ina, pejal, sue, shahir ngan abg zairy.... kak tikah ngan hubby and anak die dah naik bilik dulu.... tibe-tibe akak tikah call cakap nak lepak skali ngan kitorang....then kitorang tunggu la..... tunggu tunggu tunggu.....pastu die call lagi, cakap die kene kejar ngan laki....terkezutt la kitorang sume....ape lagi, kitorang pegi la cari kak tikah.... mase kitorang sampai kat die....kitorang nampak mamat tu berlari blah cmtu je..... nasib kitorang tak kejar and pegi belasah tau... huhuu... bahaye sungguh..... hot mama la katekan...dah anak 2 pon ade orang kejar lagi... kalau kene kat ida, mau nanges dah...seram ouh....kat pantai tu memang la ramai gile orang....tapi masing-masing buat hal sendiri... kalau kite kene kacau pon, tak de sape yang amik tau....



to be continued....



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea