Saturday, July 31, 2010

AWAS ! 5 ciri lelaki yang patot dijauhi

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:08 PM

salam.

rutin harian macam biasa... bangun tido... mandi ... tengok tv tv & tv... lepas tu makan.... tv lagi...lagi lagi.. =p sampai nak muntah dah rasenye..huhu... tadi mase tengah tukar-tukar channel tv, tibe-tibe terjumpa 1 rancangan ni... kat tv1... apa kata wanita bersama zamzarina.... topik hari ni mungkin tentang lelaki buaya darat...lelaki pisau cukur atau ape-ape saje tapi yang negatif la... ida tak tau sebab ida tengok tu waktu nak abes dah.... tapi... ida sempat salin... ade 5 tips untuk kenal lelaki yang jenis hidung belang ni....so gurlssss kat luar sane, mungkin boleh amik perhatian ek.....

sila berhati-hati dengan 5 ciri-ciri lelaki di bawah ini :

1) Mudah menyatakan atau menyebut perkataan CINTA.... *agak-agak first time jumpe, terus cakap i love u.... tu mungkin ade udang di sebalik batu*

2) Suka memuji... tapi mungkin pujian die tu, nampak sangat kontra dengan sifat sebenar perempuan yang dipuji nya tu... *contoh die cakap...cantik nye kulit awak ni, putih berseri macam nora danish...padahal gurlss tu kulit malap2 je*

3) Suka menabur janji....janji tu pulak tinggi melangit..yang gah-gah je *kalau u kawin dengan i nanti i beli kan u kereta sport 5 biji*

4) Tak tepati janji .... contoh nye janji nak datang sesudah subuh, tapi kul 12 tengah hari pon tak nampak batang hidung lagi....

5) Suka menceritakan kedukaan die pada wanita...supaya wanita berasa simpati *mak i sakit....tu yang i tak dapat datang semalam...sebab kene picit kepale die???*

tu la serba sedikit tips nye... kalau boleh elak dari berkawan dengan lelaki-lelaki camtu, bagus la kite elak.... huhu.... tips ni pon laki jugak yang bagi....die kate berdasarkan pengalaman die, pemerhatian die, dan sebagainye.....

p/s : tengok tv pon boleh kutip sesuatu.. :)


24 KATA KAU:

Afiq said... [Reply]

saya x mcm tu ;p

Alessandro said... [Reply]

He..he..ini kena ikut jenis lelaki juga..ada jenis yang lain feel dia..hmmm.. :-)..tapi saya bukan lelaki begitu..dah kahwin dah...harap2 tak jadi hidung belang...merana nanti anak bini.. ^___^

velasrizal said... [Reply]

nsb bek saya pn x mcm tu...

Produk 3 in 1 Membahayakan Kesihatan ?

amira zakiah said... [Reply]

dasyat2...tapi pmpn skrg pun dh blh fikir taktik lelaki mcmne!

ザ-sylver-shooter said... [Reply]

utk no.5 tu kan,
ada kemungkinan dia nk share masalah dia dgn gurl tu, luahkan prasaan, sbb mungkin dia mula percaya yang tu the one die..


mane tau kan?

diNa de SoLa said... [Reply]

huhu,..
agak setuju..
esp yg 1st 2..
kalau bru jmpa dah love2..
huuu..seremmmm XD

faiza xiaojie said... [Reply]

sume tips tu mcm terang lagi nyata jer yg lelaki tu kasanova~

LuVidA^^ said... [Reply]

afiq --> bagus la !! :)

LuVidA^^ said... [Reply]

alessandro --> amin.. hope bro jd hubby and ayah yang baik tau.... jage fmly elok2 ^^

LuVidA^^ said... [Reply]

velasrizal --> good!

LuVidA^^ said... [Reply]

amira --> yup..jangan tersalah pilih..

LuVidA^^ said... [Reply]

sylver --> maybe! kalau die just nak share prob, its ok..tapi kalau yg melibatkan duit, itu kene hati2 la kan..thx 4 da comment...

LuVidA^^ said... [Reply]

dina --> yup... fes time da jumpe say love2 itu bahaya! =p

LuVidA^^ said... [Reply]

faiza --> elakkan laki2 macam itu! :)

suzie rahman said... [Reply]

lelaki mmg cm tu.huh..

Fie Lautner said... [Reply]

satu pun ciri-ciri kt atas tu takde kt i ;D

LuVidA^^ said... [Reply]

suzie --> ehee... bukan sume kan... :)

LuVidA^^ said... [Reply]

fie --> wah.. yeke 1 pon x de? haha!

noor afzan said... [Reply]

haha..
setuju..

lalink7 said... [Reply]

hehe..bgus info utk pempuan kt luar~

LuVidA^^ said... [Reply]

sis afzan --> kite pon setuju! =)

LuVidA^^ said... [Reply]

sis lalink --> peringatan untuk kite sume! ;)

Zan'ei Gundan said... [Reply]

kejer nak memburokkan lelaki jerr...
eish!

LuVidA^^ said... [Reply]

@Zan'ei Gundan, sebagai peringatan je. :) xde niat lgsg nk burokkan kaum lelaki. dengan lelaki gak sy akan kwen nti :)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea