Sunday, July 25, 2010

percutian di pulau redang - part 3

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:15 PM
salam.

berjumpa lagi dalam rancangan cuti-cuti malaysia edisi 2010.. kuikuii... pade sape yang terlepas baca part1 dan part 2 boleh klik SINI UNTUK PART 1 & SINI UNTUK PART 2... :)

kiri bawah...bilik ida, ina & sue..... belah kanan tu plak bilik guys.... atas bilik ida, bilik kak tikah...pix ni di snap before nak pegi snorkeling hari kedua....


bangun pagi hari ahad.. kitorang dikejutkan dengan kes kecurian yang berlaku awal pagi tadi...melibatkan bilik geng budak laki sebelah bilik ida la... mr.MJ punye camera hilang... actually tu camera pinjam.... bro zairy lak hilang jam tangan..... yang bilik bersebelahan ngan diorang pulak hilang 2 buah henpon ngan wallet dan duit..... gile kan? security tak de.... pagar kat belakang resort tak de.... boleh hilang macam tu je..... yang kitorang sume penat semalam berendam dalam air.... dapat lak tido dalam aircond... memang tido mati la...... diorang berempat boleh tak sedar pencurik tu masuk dalam bilik.... isk2..... tapi mase mule check-in, cermin tingkap toilet bilik diorang memang dah terlopong, tapi diorang tak buat report... tak bajet la kan, boleh jadi kes kecurian lak... sebab lubang tingkap tu memang kecik je..... budak kecik muat la nak masuk... atau pon budak besar yang kurus gile3....

nak buat macam mane... takkan nak teruskan bermuram duja... walaupon pada mulenye mood nak pegi snorkeling memang tak de....kesian mr.MJ , ida lak lupe nak pesan, tido malam tu, camera sorok la bawah baju dalam beg.. ni tak, die pegi taruk je atas meje... sah la orang tu rembat... hurm... lepas breakfast, kitorang pegi snorkeling... bawak beg la.... sume angkot henpon masing-masing... dah tak berani tinggal lam bilik lagi.... snorkeling hari ke due ni best tau... pegi kat marine park...ape tah name die.... huhu.... dapat pegang anak penyu... cute je :)))

ni sume pix sebelum pegi snorkeling..... korang ni kenal ida yang mane 1 tak? yang pakai tudung kale ijau tu la.... =p

balik dari snorkeling macam biase la... makan dulu... lepas tu ade snorkeling kali kedua....mule-mule ida nak ikot, tapi ida tak nak snorkeling....just nak ikot tengok dari atas bot je.... tapi bot yang nak bawak pegi snorkeling tu tunggu kat tengah laut.....maksudnye sape-sape yang nak pegi, kene masuk dalam air sampai paras dada....basah la baju....ida pon cancel la...tak ikot....yang pegi snorkeling kali kedua ni mr.mj, kak tikah, abg zairy ngan pejal.....yang lain sume dok rehat dalam resort.... :)

balik dari diorang snorkeling tu....kitorang sume pegi minum petang.....pastu snorkeling lagi... kali ni kat depan resort je..... so, ida pon turut serta la.... ye la kan, sebab esok nye dah nak balik, nanti dah tak boleh main air lagi.....snorkeling yang petang ni best sangat.....sebab ida gune gogle kak tikah....die dah naik bilik tak nak main air lagi...gogle die ni best tau...ketat...beza sangat ngan yang ida punye...so, air tak mudah masuk dalam mulut ida....seronok sangat sebab boleh tengok ikan lame-lame.... mr.MJ yang bawak ida sampai ke tengah sane...huhuu~~ mase ni ida dah excited gile.... bagi ikan makan kuih, smpai die gigit-gigit tangan kite....bestnyeee....dapat tengok ikan dari jarak yang dekat gile... :)))

banyak nye ikan.....cantekkk......

ni candid kat port makan..... ala, kitorang isi perot dengan maggi cup & biskut je....
snap pix before balik dari marine park.....

geng BFF dari sekolah.... suke tengok diorang ni dapat pegi bercuti same-same..... :)

sebelah malamnye kitorang lepak kat pantai la... amik-amik gamba....esoknye dah nak balik KL....kitorang jalan sampai ke hujung sane....jauh tuuu....tapi sonok sangat, amik angin malam.... nak dijadikan cerita, kitorang di jalan-jalan 7 orang.... ida, mr.mj, ina, pejal, sue, shahir ngan abg zairy.... kak tikah ngan hubby and anak die dah naik bilik dulu.... tibe-tibe akak tikah call cakap nak lepak skali ngan kitorang....then kitorang tunggu la..... tunggu tunggu tunggu.....pastu die call lagi, cakap die kene kejar ngan laki....terkezutt la kitorang sume....ape lagi, kitorang pegi la cari kak tikah.... mase kitorang sampai kat die....kitorang nampak mamat tu berlari blah cmtu je..... nasib kitorang tak kejar and pegi belasah tau... huhuu... bahaye sungguh..... hot mama la katekan...dah anak 2 pon ade orang kejar lagi... kalau kene kat ida, mau nanges dah...seram ouh....kat pantai tu memang la ramai gile orang....tapi masing-masing buat hal sendiri... kalau kite kene kacau pon, tak de sape yang amik tau....



to be continued....



2 KATA KAU:

::AnEp:: said... [Reply]

perghh..best giler..
tringin nk pegi..
tmpt kt situ cantek

LuVidA^^ said... [Reply]

anep --> nanti ade mase, kumpol duit..pegi la.. tak rugi :) best sgt...

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea