Thursday, July 22, 2010

percutian di pulau redang - part 2

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:33 PM
salam.

entry ni sambungan dari part 1 hari tu... sape yang belum bace, boleh klik SINI. Lepas sejam menaiki bot, akhir nye kami sume sampai la ke pulau..... gembira nye hati dapat menjejak kan kaki kat atas pasir..... maklum lah bot pon delay berjam jam lame nye...sume pon dah keletihan menunggu, akhir nye sampai jugak.... bile dah tengok pasir yang putih... air yang biru kehijauan...semua keletihan tu macam tibe-tibe hilang....

pemandangan sekitar jeti......
muke-muke penat tunggu bot yang delay berjam lame nye....

yey......dah nampak pulau~~

lepas je check-in ... kami sume terus tukar baju untuk pegi mandi laut..... tapi before mandi, kene la lunch dulu.... ikot schedule yang pakej dah tetapkan lah.... menu yang disediakan pon banyak.. kenyang sungguh... :) lepas je makan, sume orang dah masuk dalam air... bermanje-manje ngan air dulu sebelum naik bot untuk ke tempat snorkeling... ida agak teruja jugak la, sebab ni kali pertama nak snorkeling... dah la ida tak pandai berenang... excited tapi seram jugak... hehee.... :)

sebelum pegi snorkeling....

dalam bot nak pegi tempat snorkeling....

Snorkeling hari pertama

bila bot dah berenti...makne nye dah sampai kat tempat snorkeling.... adoii... cam takot la pulak nak terjun.... ida cam tak berani.. ingat nak duduk je atas bot, tapi bile diorang cakap, cantek gile ikan-ikan kat dalam tu... ida pon teruja la jugak nak tengok.... akhirnye, ida terjun dalam air, tapi berpaut kat tangga bot.. hahaha! kompem la tak lemas... =p

haha.... tak lepas tangan dari tangga.... takotttt

bile selam kepale dalam air, fuhhh nampak ikan..... canteknyeeee :))))) mase tu, ida tak biase lagi nak guna kan gogle tu... so, ida nye mulut, idung, mate, telinga... asyik masuk air je... pedih mate....dengan takot lemas nye lagi... so tak pegi jauh la..... pegang kat tangga je.... si pejal memang pro berenang...die da pegi jauh dah... sue & syahir pon same... abg awi pon same...tapi die kene gilir-gilir ngan kak tikah sebab kene jage anak dorang si damia.... yang ida, ina, mr.MJ ngan abg zairi, kitorang sume dok je berpaut dekat tangga...sume tak berani nak pegi jauh.... nak tau tak, mase tengah berpaut tu, camne ntah tangan ida terlepas dari tempat pegang tu.... then ade la abg staf kat situ...kire cam trainee la kan... die bukan nye nak tolong ida..... die biar je ida... die just cakap, " takpe...jangan takot... takkan tenggelam punye.... rilex jee ok " ... rilex hotak kau... ida dah seram gile ni... ida pon tarik je tangan die... sebab dah takot sangat... ade la 2-3 kali ida tarik die... mr.MJ tengok je... haha... ngan muke pasrah =p

mamat dalam bulatan tu la yang ida tarik tangan die.... tengok la jarak ida dari mr.MJ kan jauh... huhuuu.....die pon takot... so die tertinggal ida kat belakang... nasib ade penyelamat

dah lepas balik dari snorkeling....sampai kat tempat resort kitorang... abg staf tu cakap, kat sini pon boleh snorkeling jugak... ade anak ikan shark lagi... ntah betol ke tidak.... ida mase tu dah sejuk gile... badan menggigil.... idung pon dah flu... tak larat dah nak snorkeling kat tempat baby shark tu.... ida lepak je la kat pasir....mase ni mr. MJ ingat ida merajuk ngan die... mane ade... ida betol tak larat dah nak masuk lam air... huu~ ida biar je die, pejal ngn ina teruskan snorkeling....

balik dari snorkeling.... mahu pegi minum petang..


Sebelah Malam

lepas tu sume masuk resort.... mandi solat then turun dinner lak....ouh ye, lupe nak story.... kitorang punye resort kat 'Redang Holiday' ... ida, ina, ngan sue... dok 1 bilik... bersebelahan ngan bilik mr.MJ, pejal, syahir ngan abag zairi.... manakala akak tikah, laki die ngan anak die sebilik kat tinggat atas bilik ida.... oittt walau pon ade 3 couple dok bilik yang bersebelahan, tapi kitorang tak buat yang bukan-bukan tau =p

Model-model Redang Holiday Resort.... =p

model batu? haha... me with kak atikah yang cun..... :)

siap main baling-baling pasir agi tu.... ekekeke....

lepas dinner kitorang lepak2 je..... jalan-jalan kat tepi pantai... hirup udara malam.... kitorang ade lepak kat depan resort lain... sekali, kene sound ngan pak gad tu... die kate, korang ni duduk bilik mane?? errrr..........kitorang sume terkejut la..... kitorang cakap dok resort lain, saje je datang jalan-jalan....sekali kene halau laaa.....die kate, tak boleh lepak situ, kalau bukan penghuni situ.... ntah pape..... lepas kene halau tu, kitorang pon naik bilik... sebab sume dah penat.... esok mahu mandi laut lagi... :)))

to be continued....

p/s : credit pixca to mr. zairy ... amik dari fb die... thx bro ;)


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea