Friday, July 31, 2009

tabiat tidur yang pelik

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:26 PM 20 KATA KAU
ape yang hairan pada gambar ni?
tabiat tidur saye yang pelik ialah....
setiap kali tidur, saye mesti nk kene selak dulu ujung cadar tu...bagi jadi macam dalam pix kat atas.
nape ek?
tapi yang pelik nye....khas untuk tilam kat umah je.
bukan tilam kat ostel..
rase macam dapat tidur lene kalau buat macam itu.
walaupun tidur siang.

p/s : korang ade tabiat tidur yang pelik tak?

rahsia pohon ceri

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:35 AM 32 KATA KAU
di tasik ini....
di pohon cemara...

yang teguh meninggi...
bagai harapan ku...kepadamu.....
sekian lama.....

.
.
.
adeh..adeh...tu pohon cemara lagu mamat exist..
yang saye nak cerite ni pohon ceri.. :D

em...korang kenal pokok ceri?
penah makan buah die?
(peh..kalau yang merah tu....maniss...)


mase tinggal kat dungun dulu, kat rumah ade abah tanam pokok ceri.
mule2 kecik....pastu die membesar sangat2.
saye ni...salu ikot kawan panjat pokok tu.
sampai cecah bumbung rumah..(mase tu tak tau erti gayat lagi)
kitorang ciap maen pondok2 kt ats pokok tu.
siap landing2....ngn tido2 lagi...(bayang kan betape besar nye pokok tu)
yang tak best nye 1 je, walaupon saye ni pnjat pokok...da macam tomboy lagaknye..
tapi saye maseh ayu pakai skirt.
ade la..kawan2 yang nakal tu, sronok dok bawah pokok..time saye panjat..
isk2....skudeng ek..?

ade satu kisah ni..memang sume orang tak bole lupe (famili saye la)
selaen dari panjat pokok, saye suke bergayut kat dahan die.
satu hari gayut punye gayut, tibe2 dahan tu patah.
gedebukkk~!!
saye jatuh sedap je..bontot cecah tanah..(sakit gile)....kepale pon kene tanah..
oleh sebab da malu sangat...and da saket sangat....saye automatik buat2 pengsan.
then, abah saye datang...sume orang panik ni...
saye menten je pejam mate...
abah dukung bawak masuk umah.
abah tepuk2 pipi saye...tapi saye maseh pejam..
abah amik air renjis2 muke saye.
pastu baru la pastu saye bukak mate (kunun2 baru sedar dari pengsan)

sampai hari ni, sume orang pikir, mase kecik saye penah pengsan sebab jatuh pokok.
padahal saye hanye berlakun.


bile da besar ni....saye cite kat adik2
"wei..mase kecik yang aku pengsan tu, aku tipu je la....mane ade aku pengsan"
pastu tau dorang cakap pe?
"elehh...hahahhahaha.....ko pengsan...muahhahaa"
see....dorang gelak2 ngan ejek saye...ampeh tol....
lantak korang la....seyes aku tak pengsan la!

p/s : abah sory....ida buat2 pengsan..
tapi mmg sakit gile time tuuu...

thanks dukung bawak masuk umah..heee~

Thursday, July 30, 2009

tag dari akak...nowa~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:44 PM 18 KATA KAU
arini banyak lak post....emmm..ni tagged dari akak geli2...
mmg vog akak ni....kalau masuk blog die..
harus la layan stim sndri...hahhaha (msti ramai yang terus klik blog akak psni)


1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???
* name singkatan ida..luvida pon bole.
* umo 22 tahun lebey (ok fine..i'm 23 diz year)
* dok kat ostel...huahua~ (tapi ni kt uma sbb seseme b*bi)

2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???..biasa kol berapa??lama tak?
* sangat tiap ari...hahahha....
* pukul bape? slagi mate ni tak pejam...
* uikss...harus la lame...sampai la bosann hendaknye

3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
* cek ade komen ke x...then reply ape yg patot
* update blog sndiri
* jalan2 blog orang...folow..ataupon tinggal jejak kt shoutbox

4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....?
* abaikan tengk tv...dengan siapkan pojek...(oitt ida FYP bile nk stat??)

5. Macamana cara korang masak maggie ek
* lorr...dari blog pegi ke meggi lak ni?
*kalau kt kolej...rendam dalam air panas je la..
* kalau kt uma, masuk lam periuk, taruk telur, cili sos ngn lada...masak atas gas
6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????
* mane datang lak hubby ni? saye belum berlaki...

contest....photo paling cunnn~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:31 PM 6 KATA KAU
tadi cam biase la..jalan2 kat blog orang..
terpandang la plak..contest ni
actually aritu dah penah tengok, tapi saye just ignore je.
arini ntah hormon ape yang datang, gedix lak ase nak join..
so..sape2 yang rase tergedix gak, ley la join contest ni...
ape2....bole usha blog ini ok...


nnti time nak undi tu...bole la korang undi saye ek?
kehkeh....tak de la cun pon...saje je try... :D

p/s : nak anta pix sexy kang..takot tak terpilih...lalallaa~

msg....ape la ni...emhhhh!!~~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:11 PM 8 KATA KAU

Tadi saye dapat 1 SMS dari no 63660, berbunyi :

" Jikalau Anda Boleh Tahan Nikmat Koleksi Video Peribadi Hebatku,
Sila Tulis On ZUR Dan Htr ke 37800.

Jgn Biar Saya Menunggu Yang.

Pdftrn FREE "

Saye tak berape faham sangat maksud msg tu,
tapi saye rase ni mesti benda2 yang tak senunuh ni kan??
Ntah2 video l*cah gitu....

Eee...die ingat no saye ni no fon guy ke? Nak bagi iklan2 cmni..
(ape kene ngene guys?)
Yela...bukan guys ke yg suke simpan video2....cmtu...lalalalla~

Jangan marah ek..kaum adam sekalian..
Saye ade gak kenal kawan2 laki, diorang ni nak pegang fon pn tak kasi.
alasan : " uikkss...mane bole...banyak video sulit dalam tu "
ha...see...? Tak tahu dorang tu gurau atau betol2..
(betol ek..hp guys ade bnde yang bukan2..ayookk..)

p/s : neway, sape yang nak, ley try msg no kat atas tu ek...
huahuahua~!!

saye tak secantek kamu...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:46 AM 16 KATA KAU

siapakah artis wanita yang mirip kamu?

Jawapan : Maya Karin
Penerangan :

* Kamulah yang paling cantik antara teman2.

* Ramai lelaki tergila2 kan kamu.

* Kamu juga berpotensi berjodoh dengan orang dari luar negara.


---------------------

gedix la..layan kuiz kat facebook ni..
adoi..nasib la saye memang sangat suke maya karin.
lakonan die dalam cite anak halal..sangat besh n syok!~
(ade la lam 3-4 kali ulang tengok kat laptop..huhu)
:D

p/s : berpotensi jodoh ngn orang obersi?
namo la..
saye nk orang johor...hahhaha~

saye ikhlas nak kawan~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:37 AM 12 KATA KAU

ade sorang mamat ni..saye ade msg2 ngan die kat tagged.
da penat balas sepatah2...saye mintak la ym die..supaye mudah sket nk borak.

ida : ade ym x..
mamat : mintak no fon je la
ida : no fon x ley la
wak
mamat : ala..saye jujur nak kawan..saye ikhlas ni..

ida : kawan kt sni (tagged) je la ek..


senang je ye..nk mintak2 no fon kt orang??
em..bhaye2...x mungkin saye bagi..
nanti ade orang jeles pon satu hal :P

p/s : kamu untung ade no fon saye..
paham...so jgn wt saye majuk agi.. :D

Wednesday, July 29, 2009

meh...meh...tengok sini

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:04 PM 16 KATA KAU

sukacita dimaklum kan, followers blog saye da mencapai angka 100 arini.
(orang laen da 1000 da ida oii)
yeyeyyy~~
terima kasih pada semua yang telah bersusah payah selame ni.
(susah ke korang?hehe..)
tahniah diucapkan kepada encik nonon sebab telah mencukupkan bilangan 100 itu.
saye ingat mau belanja kamu topup..mau tak?
nnti kontek saye kat ym or emel ok?
:D
jadi anda sekalian, sile la...grab this award..taruk kat blog masing2...
sekian.

p/s : da cukup 100 ni...rase nk bersara la...emm...malas da nk blogging..~

saye cemburu...mksd nye saye sayang kamu?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:15 PM 16 KATA KAU

Tanda-tanda cemburu :
* merajuk tibe-tibe
* marah tibe-tibe
* taip msg pendek2
* tarek muke
* tak nak terime atau percaye sebarang penjelasan
* tulis entry yang bukan2 (utk si blogger)
* usha blog si die...dan blog org yang dicemburui itu (utk blogger juge)

Tips Kawal Keadaan Pasangan Yang Cemburu :
* tak payah ikot angin die..mungkin perlu diam diri supaye marah die reda
* tak payah jawap sume soalan die..
* terima hakikat si die memang kuat jeles..da semulajadi nak buat macam mane. jangan amik hati la beb..
* puji die jika perlu...pujuk la ape lagi...
* jangan berfoya2 dengan laki/pempuan laen...itu bole bikin lagi panasss~
* berbincang



Kesan Positif Cemburu :
* elak die curang pada kamu
* sentiase hormat kamu....dan tak pandang awex/boy laen ketika date
* sentiase jaga hati kamu
* segala tindak tanduk...adalah di bawah kawalan kamu

Kesan Negatif Plak :
* buat orang bosan dan muak
* percintaan jadi hambar...sorry la..tak de kawan laen langsung..balik2 muke si die je
* selalu bergaduh
* pergerakan jadi terbatas...seperti orang kene kuarantin


p/s : ok ida...jangan jeles2 ye.....fuhhh~~

surat dari kawan baik.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:45 AM 10 KATA KAU
ni ada satu cerita :

Pada suatu hari isnin (hari pertame masuk form 5) Cikgu Rosmawati memberitahu pada kami sekelas esok (hari selase) ade 2 orang budak baru nak msuk sekolah. Aku ngn E-dah keesokan harinya dengan pantas balik ke kelas untuk jadi orang pertama & kedua berkenalan dengan budak baru itu. TAPI...alangkah terkejutnya aku ngn E-dah apabila melihat seorang kanak-kanak perempuan berbeg merah yang matenye suke menjeling.

Dalam kelas die dok depan aku ngn E-dah, sebelah Yo. Mase Math blaja asas nombor. Aku ngn E-dah salah buat. Die bisik kat Yo dengan angkuhnye die cakap " Eh! Diorang tu salah buat la..Kite punye betol! " Aku agak terase hati. Tapi tak sangke plak lepas tu aku close ngan die dan Niza. Sampai hari ni. (sorry)

yang comel,
tammy, cancer gurlz

------------------------------------------------

p/s : surat yang ditulis dan dipos oleh kwn baek saye mase kat skula...hekhek...
die yang disebutkan tu ialah saye... :p

Tuesday, July 28, 2009

saye yang first? ouh..terharu... :)

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:35 PM 12 KATA KAU

jawap tag...wah da lame x buat ni...
tapi sebab layla bebeh da bagi...saye on aje!~

*thx utk award ini*
-------------------------------------------

1. Copy award di atas untuk
diletakkan di blog anda
ok..da copy..

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:
>>> layla
saye baru kenal die kat blog aje..so x tau banyak..
* die ade bf
* die baru dpt hp baru

* die study agi
* die suke lagu kotak

* name die pnjg betol...hehek..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

* BENCI durian
* ade bantal bucuk
* suke kaler ijau

* on9 je...msti bukak blogger.com (tgk dashboard)
* x de lesen kete agi
* besday bulan 12
* anak sulung yang sangat baek hati...muahahaha..

* bole berSMS selame 24 jam...
* suke datuk ct
* cukup la 10 cmpur yg ni kan?? :P

4. Anda perlu memilih 10 penerima award
seterusnya dan describe
tentang mereka

* tak nak la pilih kaseh...
* korang sume malas nk jwp tag kan?

* sape yang berkenan bole amik ye tuan2..dan puan2..

-------------------------------------------------

p/s : ok..layla..i've done!
thx.... kite bole jd kwn on9 smpai bile2 ek.. :D

rindu...pada..kamu...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:35 PM 10 KATA KAU
em..
saye rindu pada kamu.
arini saye rase sangat2 rindu..
(actualy dari malam td...)
sory...sebab saye cakap saye rindu, then kamu call malam td..
hek..
gile ke saye, rindu pada orang yang tak penah saye jumpe?
orang tu, belum tentu rindu pada saye.
uwaaa....

setuju tak..
kalau saye cakap..
dalam hal sayang...lelaki lebih kuat sayang drpada pempuan.
bile putus cinta lelaki mmg meroyan tahap gaban. (isap okok berkotak2 kunun..)
tapi bile hal rindu...pempuan yang lebih kuat tahap rindu mereka.
rindu smpai nak gile. (sebab terlebey ngade hahaha..)
oh..

kenyang nye makan nasi.....(ape punye tajuk ntah)

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:28 PM 10 KATA KAU

angkat kaen. pastu lipat kaen.
depan tv. hehe :D

eskim ni beli 4hb aritu. (a day before saye masuk sem baru)
bukak peti tengok ade lagi.
"adi ngn ajis...nape la korang tak abes kan? kalau akak ade kt umah, em....da lame kosong bekas tuh"
jum.......mak soh abes kan!~


menu arini.
ayam goreng.
sambal sotong.
tolong abaikan jumlah nasi...saye lapa ok.


buah - buahan..amik dari kampung rasenye...
mak soh makan.
tapi saye malas nk makan..em...kalau ade yang tolong suapkan bes gak.
:D

saye tak suke pisang...em...
saye memang tak kan makan ini.
sory ye mak..
kalau buah epal ijau..sedap jugak. :))

itu aje....sekian....

Monday, July 27, 2009

bulu kening....apakah rahsia nye?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:57 PM 29 KATA KAU

Bulu kening bertemu di tengah (bersambung) -
* suke amik pusing hal remeh.
* selalu kecik hati dan emosional.
* kuat berfikir sampai kepala tak boleh nak rest.
* kuat jeles.
* perlukan seseorang yang selalu bagi semangat dan kongsi masalah.
* suke membantah

Bulu kening tidak teratur dan liar -
* cepat terburu-buru
* kurang berhemah
* cepat terlibat dalam pertengkaran sebab selalu campur tangan
* banyak main2 sampai umur mencecah 30-an. selepas itu, pandai mengatur diri dan akhirnye berjaya.

Bulu kening lurus -
* gagah
* suke berdebat

Bulu kening melengkung -
* jenis pak lawak

Bulu kening tipis -
* tahap konfiden yang rendah
* tak percaye dengan kebolehan sendiri
* kurang berminat terhadap seks

Bulu kening tebal -
* orang yang advanture dan suke mengembara
* susah nak setia pada yang satu
* banyak berceloteh
* hepi go lucky

p/s : fokus yang atas skali je..lallalala~

UPDATE : pada 28 july 12.10 pm...TAMBAHAN PADA BULU KENING TEBAL.

ini bukan cerita seram...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:37 PM 12 KATA KAU

arini first time saye tengok rancangan 'pemburu hantu' kat astro ria.
(ade orang tu suke tengok show ni..tapi kadang2 antu yang tengok die, bukan die yang tengok antu..sbb kes tertito depan tb..sape ek)
ok..ok..berbalik pada show tadi..
saye agak ragu2..apekah show sebegini kite nak percaye atau tak..(dulu yang femes tu..'seekers' kat ntv7 kn?)
soalnye..show tu, diorang yang record, diorang yang edit, diorang yang pegi buat liputan..hantunye tak la pulak muncul, tapi kalau imej berjaya ditangkap pon, mungkin itu imej yang sudah diedit. (bukan susah sangat buat gamba hantu, blur2..tepek2 buruk cket, da jadi..emm)

sebagai muslim, kite memang kene percaye pada alam ghaib..makhluk ghaib..tapi ape motif nak cari2 hantu bagai? :))

alhamdulillah, sepanjang pengajian saye kat uitm, diploma perak ngan skrang berbaki 1 sem kat s/alam, saye belum penah mengalami kejadian2 pelik..
(cerita kawan2 ade la..ampun..saye mintak dijauhkan..)

p/s : sape2 ade cerita hantu..share la..hekhekk..:P
(uwaa...google gmba..taip 'seram' sume kua gamba takot..alih2..taip 'casper' sudah..kehkeh)

Sunday, July 26, 2009

balik kampung = lepak kan diri

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:52 PM 14 KATA KAU
saye da balik uma..
yeye...
tengok2 pix lam laptop, jumpe lak pix ni..
lame tak gedix ngn adik2..
hehee~
tadi saye tanye adik... "adi sayang akak tak"
pastu die cakap "sayang" smbil angguk.... (tapi slow2 je..malu kot)
suke sakat die..
salu posing ngan die je la...sebab dengar cakap :))


ni plak..adik2 yang laen posing same...
adi , padil (stdy UM..ade balik gak ni..cuti mid sem) , ajis.
yg ajis tu..saket pwot lak..mase saye smpai uma tadi, melepek je die baring.
sangat kecian.
die ni chubby kuat makan..
arini die tak sihat, so...die tak makan...em..
luse trial UPSR...demam nk exam kot? :))

luvida vs ratu rock

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:55 AM 24 KATA KAU

ratu rock malaysia..siape lagi kalau bukan Ella.
nak dijadikan cerita, mase zaman kecik2 dulu, saye dan 2 orang lagi kazen pempuan...memang geng.
so....slalu la..maen same2...nyanyi2...masak2...macam2 lagi.
uncle saye, bagi trademark la...kunun2...kazen saye tu macam fauziah latif..and saye pulak macam ella..
saye pon tak paham kenape, maybe sebab saye daripada kecik ala2 manje and ngade2 gitu...
so stat dari situ, saye kenal ella..saye minat die..
kalangan famili saye, diorang nyampah ngan ella ni...(sebab gedix kate diorang)..tapi saye salu backup ella..huahua~

bile saye makin meningkat dewase, saye punye kemanjaan terserlah.(poyo gile ayat)
kan saye penah cerita, kalau orang call saye, mesti die cakap suare saye ni:

1- manje gile
2- best sangat dengar..
3- bole buat stim

kwan pempuan cakap suare saye manje..kawan tomboy pon cakap..kalau laki, apetah lagi..
kadang2 saye tak tau la...nak kene ubah or not..sebab bnde tu original la..
saye rase saye da ckup tua..kalau nk manje2 taw...tolong lah paham, saye bukan SENGAJE nk buat manje2...eemm

ok..yang no 3 tu memang sensored. bayangkan tengah gayut, bole plak kwn tu ckap pasal stim2....kalau korang la jadi saye, agak2 ape korang nak jawap balik kat die ek? (gilo pe..nasib la mamat tu clasmate mase skulah...so saye wt bodo je la)...tapi tomby pon penah cakap die stim dengar sore saye...hukkk~salah saye ke?

p/s : ella memang best.. :D

Saturday, July 25, 2009

persamaan saye dan dia

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:16 PM 8 KATA KAU
oit....ini bukan entri jiwang okek.
dia itu adelah rumet saye..yang baru saye kenal tak sampai seminggu.
saye baru perasan, kami ade banyak jugak persamaan.

1) name panggilan ida
2) ade towel yang digunekan untuk lap. dan taruk kat bawah katil (as kaen kotor la)
3) gune conditioner tanpa bilas pantene.
4) perfume talc Enchanteur
5) simpan perkakas dalam kotak kasut and letak kat sudut meje.
6) selimut same sebijik

banyak kan kawan2?huahua...
adekah ini kebetulan.? em...

p/s : perbezaan yang ketara, die owez ngan kaen batik.tapi saye....tak penah pakai kaen batik.
hakhakhak...

makan skali seari....sudah memadai..

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:26 PM 6 KATA KAU

arini kerje saye asek dok layan cite 'sekar' je.
sinetron indon..(tengok episod yang saye miss...dekat u-tube)
dari pagi sampai ke petang.
then dalam kul 6 lebey, saye kua pegi sek 2.
mau tapau makan la.
kesian pewot belum makan ape2.
saye tak bekfas.
saye tak lunch.
so saye deserve KFC as my diner kan kan?
:))
tada...


ciken rice..
akak tu amek oder, ye ye je die tanye nk air ape.
saye cakap pepsi.
die dengar.
tapi?
die bagi stobery.
ouh....baek tak payah tanye....nasib saye tak banyak ragam.
stobery pon...stobery la...(jangan bagi air durian sudah.baru bole saye marah.ade ke air durian?)
emm...
nasib baek saye cakap, ayam tak nak part pehe...die betol2 ikot.
ok itu aje.
mau makan.
see u~~

rekod suda dipecahkan....sile2 catat tarikh dan mase

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:46 PM 6 KATA KAU
5 sem kat sri iskandar..
4 sem kt s/alam..
ade satu benda ni, saye tak penah buat tau.
tapi hari ini dalam sejarah..saye suda pecah rekod sendiri.
...
..
.
BASUH BAJU GUNE MESIN.~

memerlukan rm 3 --> duit siling 20sen ngan 50sen sahaje.
27 minit mase menunggu.
sekian dilaporkan.

p/s : hormon malas da datang la tu..maklum la mesin dekat aje ngan bilek.
:))

Friday, July 24, 2009

sory tak msg...batt kong tadi mase kua jalan...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:32 PM 6 KATA KAU
cerita hari ini.
pagi 8.30 saye clas fyp (final year pojek).
presentation.
ok la kot....biase2 je.
tapi yang tak bole blah tu, ade ayat saye silap buat r.
"communication between users will be doing by using"......bla bla...
lecturer tego..patotnye--> will be done bukan 'doing'
oh...saye tak tere B.I...maaf :D.

after clas..saye teman member pegi pusat kesihatan.
(dalam uitm ni la)...sebab member sakit tekak. so risau..kene la jumpe doc..
sampai je kat sane, masuk je dalam...tengok2...pehhh ramai gile student.
penuh PK tu..
ramai yang pakai mask...and batok2..kesat2 hingus..kehkeh~
so...saye tunggu member kat luar je la, tak ikot masuk dalam (takot terjangkit..dengan mereka2)
dekat luar tu plak, ade mamat 3 orang..dorang pon tunggu member gak..
sempat la borak2..
(banyak gak dorang ni tanye..malu saye tau....kene ngorat..muahahah pasan)
:P

after that, saye ngan kawan2 pegi PAS...ade hal sket..


then saye rembat pendrive 2G...
rm 28..
mase kat PAS ni la, abah saye call.
bgtau uitm seluruh malaysia cuti.
yahuuu.....sangat suke.
seminggu ok.
cuti mid sem dicepatkan...(untuk elak h1n1 gak la ni....)

lepas gi PAS, saye pagi tropicana mall lak..
tengok harry potter.
em bosan.
layan gitu2 je....cukup syarat.

(nasib ade part couple2 ni....sonok cket tengok..em..)

tu je la kot....
sekian.

Thursday, July 23, 2009

tudung ni yang die suke?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:49 PM 17 KATA KAU
arini saye tiade clas..
tapi setiap khamis..kul 9.30 pagi ade appointment ngn supervisor.
so..arini suppose kene tnjuk progress design dapur.
saye baru cube lukis sket2..
nasib supervisor tak marah. :)
arini mud saye bertambah ok.
saye ngn si die da tak gado cm semalam..lalalala~
(entri smlm ramai lak peminat....amboi korg...bab ex2 cnte2 laju je komen ek..)
em..
ok la..
ade sket prob lak ni....tibe2 masalah datang..
adoii...entry akan datang la saye story ek.
masalah2...~

gmba lame...

p/s : tudung ni dulu..ex saye suke saye pakai.die cakap kene ngn muke saye. tapi saye pelikkkk tang mane yg kene nye ntahh!~~nmpak huduh je...:P

sonoknye budak2 balik bercuti.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:20 PM 4 KATA KAU
KUALA LUMPUR - Dua kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) masing-masing di Permatang Pauh, Pulau Pinang dan Seri Iskandar, Perak diarah tutup seminggu berikutan penularan wabak selesema babi (H1N1).

Kampus UiTM Permatang Pauh yang mempunyai 5,000 pelajar ditutup mulai semalam ekoran 10 kes H1N1 membabitkan kumpulan pelajar yang telah dikuarantin sejak lima hari lalu.

Bagi kampus Seri Manjung, sebahagian besar daripada 10,000 pelajarnya mula balik ke kampung masing-masing semalam selepas Jabatan Kesihatan negeri mengarahkan ia dikosongkan selama seminggu mulai hari ini.

Sebelum ini kampus UiTM Lendu, Melaka diarah tutup selama sembilan hari mulai 8 Julai lalu selepas 13 pelajarnya dijangkiti H1N1.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan Pulau Pinang, Phee Boon Poh berkata, kesemua 10 mangsa H1N1 dari kampus UiTM Permatang Pauh kini menerima rawatan di Hospital Seberang Jaya.

Beliau berkata, mereka telah dikuarantin bersama 300 pelajar lain yang mengadu demam, selesema dan batuk sebelum diambil sampel darah masing-masing untuk diuji.

"Buat masa ini seramai 280 lagi pelajar diarah menjalani kuarantin di asrama atau rumah," kata Boon Koh pada sidang akhbar di sini semalam.

Di Seri Iskandar pula, Exco Kesihatan Perak, Datuk Dr. Mah Hang Soon berkata, tindakan menutup kampus UiTM itu diambil selepas 280 pelajar disahkan menghidap penyakit seperti influenza (ILI).

"Kita sudah menghantar sampel darah masing-masing dan keputusan sama ada mereka dijangkiti H1N1 atau tidak akan diketahui dalam tempoh 24 jam," jelasnya.

Sementara itu di Kuala Lumpur, Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican berkata, sebanyak 44 kes baru H1N1 dikesan semalam dengan tiga kes import dari Brunei manakala 41 kes jangkitan tempatan.

Menurutnya, ia menjadikan keseluruhan 921 kes wabak itu di Malaysia dengan 572 (62 peratus) adalah kes import manakala 349 (38 peratus) kes jangkitan tempatan.

"Seorang mangsa masih dirawat di ICU (Unit Rawatan Rapi) Hospital Sungai Buloh dengan keadaannya beransur pulih," ujarnya.

Wabak H1N1 di peringkat global sudah menjangkiti 143,726 mangsa di 153 negara dengan 812 kematian.



p/s : wah......rindu sri iskandar...tempat saye berdiploma dulu....kehkeh.....mintak2 la kampus induk ni slamat...sobs~!

sumber : kosmo online

UPDATE : pada 23 july 6.40 ptg
UiTM kampus Dungun pon telah ditutop..
sumber --> rumet..ex uitm dungun. :P


Wednesday, July 22, 2009

suka hati la....mau buat ape pon...

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:51 PM 26 KATA KAU
susahnye nak memulakan sebuah perhubungan yang baru.
setelah hubungan yg dulu terputus di tengah jalan.
saye benci dengan orang2 yg bername EX.
ye...ex...bekas gf...or bekas bf..
em...tak tahu la nape hati ni..
bile suke kat orang tu, tapi ternyata die maseh tringat/sayang/care sal ex die..
siket2 ex..
busan la.
ok fine, saye pon seorang ex...saye pon mempunyai ex.....
tapi bagi saye, saye rase saye sudah bole melupai ex saye, dan cube memulakan new journey.
tapi orang2 laen, anda maseh belum bisa melupai ex anda kan?
betol kan?
em..
wat ever....im not in my mud.

p/s : pegi la kat ex kamu tu....jgn amik tau pasal saye...agi..

ko pun nak ikot jejak angah....ek...matrik...emm

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:16 AM 6 KATA KAU
sini....perbualan telefon antare saye dan adik pempuan saye.
die call dari asrama sekula petang td..b4 saye gi clas.
die fom 5..dan maseh single KOTT.. :P

-----------------

pae : ida, asal aku call ko tak dapat?
ida : line kat sini tak ok r...
pae : ko tengah wat pe?
ida : aku ade clas jup ag...kul 6.30...ni tengah tggu kawan
pae : oh awal lagi....
bla bla bla....
.
.
.
pae : wei..semalam kan, kitorang isi borang matrik..
ida : yeke...pastu ko mintak matrik mane?
pae : aku nk amik teknikal, so ade 3 tempat je. kedah, johor ngn jengka.
ida : (hahahhaha...gelak) adik.....aku tau, abah msti soh ko gi jengka kan? huhuhu...
pae : a'ah...aku tak nak. aku isi 1st johor. 2nd kedah. 3rd baru jengka. lantak rr...
bla bla...
.
.
pae : wei....ko jangan lupe beli baju..aku..
ida : baju? duit aku da sikit la....aku beli broadband....
pae : wah..bes gile....nnti nk tenet....
bla..bla...
pae : ok la...nk letak da ni..jangan lupe beli baju...
ida : ko nak kale ape?
pae : tak tau lagi..nnti la laen kali bgtau..ok bye..

BAJU RAYE...AKU KNE BNJE KO LAGI KE DIK??
SONOKNYE KALAU SAYE PON ADE AKAK YG ADE PTPTN.
HUHUUUU~~~~
AKU TAK DOAKAN KO DAPAT MATRIK JENGKA...AKU PAHAM...JENGKA TU APE PON TAK DE...HAHAHA....

p/s : adik...plzz...dapat kt johor....aku nk gi johor.... :D

Tuesday, July 21, 2009

yeay....saye menang....TQ mak abah :D

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:02 PM 4 KATA KAU

arini clas saye pukul 6.30 petang...
before gi clas, saye singgah koop..
untuk beli air kotak ngn roti. (sebab arini siang saye cume makan chipsmore)
then, saye gi cc untuk print note..bawak gi clas.
kul 7.30 break solat.
clas abes kul 9...(awal setengah jam..sebab sume budak2 da lemau..hek)
oh ye...clas ape?
clas entrepreneurship.

crite bes yg saye dapat dlm clas tadi ialah :
we are born champions!~
kite semua ni juara....sebab mase mule2 kite nk JADI dulu, kite yg berenang paling cepat.
kite yang berjaya disenyawakan dan hidup.
(pikir sndri la ek....ovum + sperma tu...lallalala)
so.....nikmati hidup ni.
jgn sia2 kan...
be creative.
hahaha.
jadi lah usahawan sejati.kuikuikuii....


p/s : geng....group kite nk wat pojek ape ni??
adoiii....

BoyFren VS Bes BoyFren....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:49 AM 10 KATA KAU

sahabat,
teman tapi mesre,
kawan atau
cinte hati.
mane yang paling penting?

kalau dulu, mungkin saye akan pilih cinte hati.
saye penah ketepi kn kawan2, yang salu teman saye bile saye busan, demi untuk seorang yg bergelar bf.
tapi skrang...mungkin tidak.
saye rase x sepatotnye wat cmtu.
saye mintak maaf...kat korang2 yg saye da tinggal kn.em...mybe saye terlalu pentingkan diri sendiri dulu.
saye takot bf saye marah + jeles..then saye nk tunjuk konon2 saye setia pada yg satu, smpai saye sanggup buang kwn2 dengan sesuke hati je.
ampunkan saye ye.

ingin saye nyatakan kt cni..saye tak kan tinggal kan anda..even saye da ade bf baru nnti.
anda yg saye mksud kan :
anda 1= asrul bin ismail ( ko mmg kwn aku smpai bile2 la yunk)
anda 2 = mr. E ( u = everything..)

(urutan ikot tarikh perkenalan..jgn trase hati, mungkin ada anda2 yg laen..tp ni 2 owang paling penting...lalalllalala)

huahua...

p/s : entri pagi hari...sementara tggu ujan reda..

Monday, July 20, 2009

selamat ulang tahun.....sayangggg.....

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:28 PM 6 KATA KAU

hepy besday,,,to u....
hepy besday to u,,,,,lallalala~
yey....jup agi kwn saye suda makin TUA..ok.
miss lely..a.k.a dila..selamat menjadi tua..hhuhu..
saye lepak bilek kwn ni la..
n malam ni tito cni.
td mam nasi lemak kerang,,,after that, mam kek.
:)
sgt kenyang ok.
itu aje...tiade ayat..
update ini khas utk si skudeng yg tershayang.
:P

semalam tengok cte shopaholic....arini...shoppinggg!~~

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:31 PM 2 KATA KAU

arini...saye kua sorang..
ade bnde2 yg saye HARUS beli secepat mungkin.
memandangkan da pindah bilek, so...saye kene ade iron ngn kettle sendri.
:)
em....
internet lak x dapat....(rase cm x bole idop)....so...saye kene rembat broadband ler....huhukk..
tadaaa!!~~
ini die..

IRON....rm 29.oo aje :)

kettle pon rm 29.00 jugak....cukop r utk pkai 1 sem...
brand mesia..philux...wuahuahhuaa~ :P

ini pula....barang baek...celcom bodben..yey!!~~
amek pekej yg rm68 je..hee :D

ni bekfas + lunch..
ciken cop kedai FC..
sape yg lum ase, da singgah pkns s/alam tu...g la usha ek.
cedappppp :))


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea