Tuesday, December 7, 2010

Pesanan ASP Polis Bukit Aman! Mesti Bace!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:02 AM 8 KATA KAU

Salam.

Lama jugak ida tak update blog ni. Huhu. Saja je nak bagi blog bersawang. Lalallala~~ Hari ni cuti maal hijrah. Salam maal hijrah 1432 untuk semua umat Islam. :) Ida tak gi mane pon, just duduk rumah je. Lepak layan youtube. Mule-mule tengok cite Ada Apa Dengan Cinta lepas tu layan cite Eiffel I'm In Love plak. Best!! :))) Lama tak tengok. Hehee..

Tadi ida dapat forward msg dari kawan. Name die atie. Ida nak share msg tu kat sini.

IMPORTANT MESSAGE FOR EVERY FEMALE WHO GOES TO WORK, COLLEGE OR SCHOOL ALONE. If u find a child crying on the road, showing u his/her address & asking u to bring him/her to the police station. No matter what u do, DON'T go to that address. This is a new way for gang members. Pls sms this to all the girls & boys so they can inform all their friends and family members. Thanks. ASP SUMAN KUMAR D9-Bukit Aman.
Hati-hati ek korang kalau kuar berjalan tu. Mintak kita semua dijauhkan dari benda yang tak baik. Amin. :)



Saturday, December 4, 2010

Produk kesihatan Akhil & Perfume Tanpa Alkohol

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:38 AM 1 KATA KAU
Salam.

Entry yang lepas ida ade cakap nak update sal produk Akhil kan? So, kat sini ida ade nak promote 3 jenis produk keluaran Akhil ni. Sebelum tu, ida ade copy paste sikit info pasal syarikat akhil network ni dari website syarikat tu sendiri.

AKHIL NETWORK telah dirasmikan pada 26 Ogos 2010 oleh USTAZ AKHIL HAYY RAWA. Dan ditubuhkan pada 14hb Julai 2010 serta perasmian dan majlis berbuka puasa yang diadakan sempena bulan Ramadan. "AKHIL NETWORK" merupakan sebuah syarikat trading yang memasarkan produk wangian bebas alkohol dan produk kesihatan 100% keluaran bumiputera muslim yang bermutu tinggi. Perniagaan "AKHIL NETWORK" beroperasi di NO. 11-1, JALAN SENTOSA VILLA 1/1, SENTOSA AVENUE, 43000 KAJANG SELANGOR DARUL EHSAN.




AKHIL PERFUME FOR MEN
Kuantiti: 2 - Hugo Men (8ml)
- Hugo XY (5ml)
Harga: RM29.90



AKHIL PERFUME FOR WOMEN
Produk: Akhil Perfume for Women
Kuantiti: 2 - Hugo XX (8ml)
- Hugo Deep Red (5ml)
Harga: RM29.90


AKHIL BIO FOOT PATCH
Produk: Akhil Bio Foot Patch
Kuantiti: 10 pcs untuk kegunaan 5 malam
Harga: RM29.90



credit to : http://www.akhil2u.com & http://nur-familysuns.blogspot.com/ - untuk keterangan lanjut, korang boleh pergi je kat website tu. tQ :)

Friday, December 3, 2010

Mari tengok barang baik : Khas Untuk WANITA

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:19 PM 4 KATA KAU
Salam.

Jum rapat sumer. Ida ade benda nak kasi promote ni. Haha. Bukak mate besar2 tau. Akak-akak..adik-adik..auntie-auntie =p
Terbaik dari ladang ni. Memang cantik and cun. Jum layan gambar. Sape minat boleh tinggal komen ok? :)

Bawal No 1 Sulam Tarik Tali Kasut - Harga : RM 55





Bawal No 1 Octan CT - Harga : RM 50






Bawal No 1, Bawal Kristal - Harga : RM 55










Amacam ada yang berkenan tak? Nanti boleh tinggal kat ruangan komen, atau call je no kak nurul ni 013-2230166. Kalau nak jadi agen untuk produk akhil pon boleh gak call je no tu ok? Pasal produk akhil nanti ida update kat new entry :)


Hotlink Hot Ticket : Mari Raikan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:10 AM 2 KATA KAU

Salam.

Dah hari jumaat dah. Cepat betul minggu ni berlalu. Huu~~ Minggu depan dah OJA. Pada sape yang pernah berkecimpung dalam dunia CSR tu, mesti tau ape tu OJA. Scary nye!!~

Malam tadi, ida beli topup. Pastu uncle mamak tu cakap, ni hot ticket tau. Rm 10 untuk 7 hari. Ida ye kan je lah. Ingat kot same ngan topup biase. Then

Monday, November 29, 2010

Nina's Collections Giveaway

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:14 PM 5 KATA KAU

SYARAT PENYERTAAN
2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda
3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda,buat entry pasal GA sahaja yekk... tak perlu susah2... huhu
4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini
5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry)
nak tag sape ye?
* kak izah
* izan
* kak yanie
* sape2 nak join.
ouh ya, tarikh tutop 1 disember!! sempat lagi nak join ni.. =p
p/s : update live dari menara TM. tengah training sempat lagi update belog. hehe~~

Sunday, November 28, 2010

tired and retired?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 2:25 PM 0 KATA KAU


Salam.

Rase macam nak bersara dari dunia blogging ni. Dah takde mase nak update blog. Dah tak de mood nak update. Cabaran 30 hari pon terpakse ida stop kan. Ok, see ya kalau ada jodoh. Bye.



Wednesday, November 17, 2010

Day 17 : Your favorite memory.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:05 AM 0 KATA KAU
Salam.

Bertemu lagi dalam rancangan cabaran 30 hari. Hari ni masuk hari ke 17. Dah lebih separuh dah. Horeeyy!! :) Topik hari ni, favourite memory. Wah! Banyak jugak favourite memory ni. Maklum lah dah hidup pon nak masuk 24 tahun. Ngee~~ Tapi ida share 1 la, memory yang rasenye ida takkan lupe. Huhu.



Kejadian ni

Tuesday, November 16, 2010

Day 16 : Your first kiss.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:09 AM 3 KATA KAU



Salam.

Alamak, cabaran hari ke 16 ni macam sedikit mencabar la. Nak kene refresh balik ni, saat-saat kene kiss kali pertama. Ahakss! Jup ek ida pk dulu. lalalalala~~

Rasa nye zaman sekolah

Monday, November 15, 2010

Day 15 : Your dreams.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:07 AM 0 KATA KAU
Salam.

Huhu. Monday. Awal jugak ida bangun. Pastu terus online. Baki wifi hotspot ade lagi tinggal beberapa jam je boleh login. Minggu ni kerja shif petang. Suke!

Cabaran hari ke 15

Day 14 : What you wore today.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:50 AM 0 KATA KAU
[ pix tq to google ]

Salam.

Ala tak best nye soalan Cabaran hari ke 14 ni. Sebab hari tu dah ade pasal 'what u wore today', macam mana boleh ade banyak kali soalan yang sama? Uhuhu... actually semalam tak buat ape pon. Dok lepak umah je. So pakai pon baju biase-biase je la. Tshirt and lazy pant. =p

p/s : everything back to normal. suke ;D


SUFFAH BEAUTY SHOP GIVEAWAY!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:38 AM 0 KATA KAU
salam.

Dah lama tak join giveaway. Sebab tak pernah bertuah. Huhu. Kali ni, terbukak balik pintu hati nak join. GA ni ida dapat tahu dari tuan blog tu sendiri sebab die tinggal jejak kat shoutbox ida. Lumayan jugak hadiah GA ni. Nak tahu hadiahnya???

Pertama - 1 pek EVE 6000mg Collagen berharga rm79.00
Kedua - Figure Up Slimming beharga rm68
Ketiga - Jungong Detox White Patch untuk 1 bulan berharga rm60


Nak tahu syarat-syarat penyertaan? Boleh la berkunjung ke blog SUFFAH BEAUTY SHOP ni. Tarikh tutop penyertaan : 21/11/2010 bersamaan dengan birthday tuan blog. Happy besday in advance ya!! ;)) Semoga ade luck ida kali ni. Sekian.


Saturday, November 13, 2010

gambar bogel pakwe???

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 8:59 PM 2 KATA KAU
Salam.

Hari sabtu yang bosan. Tadi kuar pegi mid valley sorang-sorang LAGI. Kuar pon sebab nak gi makan. Dah tahap kebulur dok umah. Ingat nye nak makan KFC, tapi bapak ramai giler orang. So, naik tingkat 3 pegi food court, makan western . Nyum2. Chicken grilled with sausage. Rm13 lebih .

[ gambar hiasan google.com ]

Tapi berbaloi sebab lazat. Huu~~ Air

Day 13 : This week.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:50 AM 1 KATA KAU

Salam.

I hate this week. :( Something happen that makes me really sad. Hurm.. Minggu ni kerje shif pagi. Balik kul 4.30 petang. Balik rumah terus tak pegi mane-mane. Bosan gile. Benci keje pagi. Tak best! Minggu ni belajar buat report. Minggu ni jugak ade test MIF dari India. Susah gile kentang. Tak tahu la sape yang dapat top 10 nanti. Memang tabik la. Huhu. Test MIF tu termasuk ngan listening, speaking, writing, data entry, typing test, IQ test macam-macam. Huhu. Minggu ni mood tak berape OK. :(

p/s : i hate 11/11/2010


Day 12 : What’s in your bag.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:46 AM 1 KATA KAU
[ bukan beg sebenar . kredit google.com ]

Salam.

Ida cite sal beg yang ida bawak gi keje la ek? Kat dalam tu confirm la kene ade wallet ngan handphone. Lepas tu, ade telekung. Then ade buku nak salin nota. Ada pen. Ada pensil. Ada botol air. Ada payung. Ada tisu. Rase nya tu je la yang wajib kene bawak tiap-tiap hari. ;)

p/s : teringin nak shopping beli bag baru


Day 11 : Your siblings.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:36 AM 0 KATA KAU

Salam.

Ida anak sulung dari 6 orang adik beradik. Ida ade sorang je adik

Day 10 : What you wore today.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:28 AM 0 KATA KAU
[ gambar hiasan dari google.com ]


Salam.

Cabaran 30days nampak nye banyak tertangguh la. Rase macam nak give up je. Ida punye broadband da kene barred sebab tak bayar =p pastu ade hotspot lak asyik limited je. Geram betol la. Sebab tu lame tak online =.=

What I wore today? Today

Tuesday, November 9, 2010

Day 09 : Your beliefs.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:28 PM 0 KATA KAU


Salam.

Kenyang nye. Baru lepas makan nasi putih ngan ayam percik. Nyum2. Lapa gile sebab tadi tak lunch, cume breakfast je. Lepas je setel bayar sewa rumah, terus berselera nak makan. First time ida bayar sewa rumah tau, sebelum ni mane penah duduk umah sewe. HUHU.

Cabaran hari ke 9

Monday, November 8, 2010

Day 08 : A moment.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 5:21 PM 0 KATA KAU
Salam.

Mase entry ni ditaip, ida tengah bengang tau. Dah la penat

Sunday, November 7, 2010

Day 07 : Your best friend.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:17 PM 0 KATA KAU

Salam.

My best friend? Actually ida tak de orang yang ida nak sebut as best friend. Sebab bagi ida best friend beredar mengikut zaman. Zaman sekolah rendah, best

Day 06 : Your day.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:16 PM 1 KATA KAU
Salam.

Alamak lambat lak nak update sal cabaran hari ke 6. Sebab semalam memang bz sangat kuar ngan BFF, tak sempat nak online pon. Seronok dapat lepak ngan BFF

Friday, November 5, 2010

Day 05 : Your definition of love.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:47 AM 1 KATA KAU
Salam.

Sangat penat lah rasa hari ni. Nasib baik esok cuti tak payah gi kerje. Tapi esok ade banyak hal jugak nak setel ni, termasuk gi merendek ngan kawan. HUHU =p

Sikit nak update sal cabaran hari ke 5. Topik tentang cinta

Thursday, November 4, 2010

Day 04 : What you ate today.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:53 PM 0 KATA KAU
Salam.

Ida punye broadband dah sampai limit die. Tak boleh online selagi tak bayar bil tertunggak. Sobs~~ Terpaksa la beli prepaid untuk wifi hotspot kat umah ida ni. rm5 per day. Hari ni, hari kedua ida beli. Tak boleh nak hidup la kalau tak online. Hurm! Kopak...kopakkk!

Salah 1 sebab nak online, kerana tak nak miss

Wednesday, November 3, 2010

Day 03 : Your parents.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:49 PM 1 KATA KAU
Salam.

Seronok kerje petang. Boleh bangun agak lambat sikit, pastu ade banyak mase nak online di siang hari. Siang hari line laju dari malam. Yahu!! Semalam ida beli wifi hotspot kat umah ida ni. RM5 per day. So, kena la online 24jam, kalau tak..rugi la . =p Cabaran hari ke 3 diteruskan. Kali ni

Tuesday, November 2, 2010

Day 02 : Your first love.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:50 PM 0 KATA KAU

Salam.

Semalam 1 hari ida tak online. Bz sikit. Hohoho. Tapi cabaran 30 hari tetap tak boleh ditinggalkan. Jum kite sambung cabaran untuk day 2 plak. Ades, topik nye kene cerita pasal "Your First Love". Nak kene jujur ke tanak ni ek? Lolz.

Kata orang,

Sunday, October 31, 2010

Day 1 : Introduce Yourself.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:47 PM 10 KATA KAU



Salam.

Rasa nya ramai blogger yang pernah buat benda ni kan? Update blog dengan "30 days Challenge" . Seronok jugak. At least ada idea nak update blog. So hari ni, ida pon nak start ida punye "30 days challenge" gak. Challenge ni ida dapat dari

Saturday, October 30, 2010

Mesej berunsur penipuan!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:05 AM 6 KATA KAU


Salam.

Hari ni hari sabtu. Any plan? Me? Nope. Kind of boring kan? Semalam check gaji belum dapat lagi.. Tu yang malas nak kuar tu. No money no talk la. =p

Pagi tadi, best sangat tidur sebab dingin baru lepas hujan. Tibe-tibe ida dikejutkan dengan bunyi

Sunday, October 24, 2010

Lelaki suka komplen suar baju awek ??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:51 PM 22 KATA KAU

Salam.

Sekarang ni, kita ade banyak medium nak menyuarakan pendapat. Setiap orang bebas dan ada hak menyuarakan pendapat masing-masing. Betol kan? Tapi jangan sampai menyentuh sensitiviti kaum, agama, negeri sudah la. Nanti kena saman lak, tak pasal-pasal jadi femes. Huh!

Ida ade update status kat facebook berbunyi macam ni :

Nape lelaki suke komplen tentang awek die.. gemuk la.. pkai itu tak kene,

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea