Wednesday, November 17, 2010

Day 17 : Your favorite memory.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:05 AM
Salam.

Bertemu lagi dalam rancangan cabaran 30 hari. Hari ni masuk hari ke 17. Dah lebih separuh dah. Horeeyy!! :) Topik hari ni, favourite memory. Wah! Banyak jugak favourite memory ni. Maklum lah dah hidup pon nak masuk 24 tahun. Ngee~~ Tapi ida share 1 la, memory yang rasenye ida takkan lupe. Huhu.



Kejadian ni berlaku dalam awal tahun 2009 kot. Masa tu, ida naik motor ngan boifwen ida. Opsss sekarang ni dah jadi title ex boifwen ok. =p Time tu die bawak moto rxz lagi. Kat traffic light time tu lampu merah. Bila lampu dah hijau, kitorang nak jalan ke depan la. Tibe-tibe ada kereta datang dari belakang die bagi signal nak masuk ke kiri, tapi boifwen ida tu tak perasan gamak nya. Then kebabomm langgar la side tepi kereta tu. Motor pon tergesel then jatuh, boifwen ida tak de pape, tapi ida punye kaki luke. Huhu. Dah la ida jatuh kat atas jalan. Camne ntah. Mase tu, rase cam dah tercabut jantung ni. Ida mana pernah jatuh-jatuh moto. Mana pernah terlibat ngan exciden. walaupon kecik je luke nye, tapi pedih ouh. Badan lak sengal-sengal.



Pastu harus lah ida nangis kat tepi jalan tu jugak. Sekali driver kereta tu kuar, die kawtim cmne ntah ngan boifwen ida, pastu die bagi duit. Mula-mula seratus, pastu die tengok ida nangis kot, die bagi rm 200. Haha! Lepas je setel bagi duit tu, boifwen ida bawak gi klinik sebab nak check. Ye lah mane tau takot ade yang patah ke. Nasib takde pape. :( Pastu ida balik rehat je la. Makan ubat. Sapu ubat. Pastu boifwen ida suap makan ayam kfc. Huhu. Mase tu, rase cam best sangat. Bila ade orang care sal kite. Aww~!

Esok, nye.. Nak tahu kitorang wat pe?? Harus la pegi shopping dengan itu duit rm 200. Heee!! Terus ilang rase sakit. =p Tapi parut kat kaki tak ilang sampai sekarang. Lepas pada tu, ida memang cam fobia kalau naik motor cilok-cilok kat traffic light. Hurm.. sekarang ni tawakal je la. Mintak jauh la dari sebarang exciden lagi. Amin.


0 KATA KAU:

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea