Wednesday, November 3, 2010

Day 03 : Your parents.

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:49 PM
Salam.

Seronok kerje petang. Boleh bangun agak lambat sikit, pastu ade banyak mase nak online di siang hari. Siang hari line laju dari malam. Yahu!! Semalam ida beli wifi hotspot kat umah ida ni. RM5 per day. So, kena la online 24jam, kalau tak..rugi la . =p Cabaran hari ke 3 diteruskan. Kali ni cerita tentang parents pulak. Jum!

Abah ida name die En. Abdul Kamal. Umur die 52 tahun. Die ni kerja kat uitm jengka sebagai pegawai belia dan sukan bahagian hal ehwal pelajar (HEP). Dah lama abah keje ngan uitm, since mula kawin dulu lagi. Sebelum ni, abah keje kat uitm dungun, sebab tu ida duduk kat dungun 16 tahun lamenye. Abah ida ni seorang yang sporting, sebab die keje bahagian sports. Agagaggaga~ Kalau tengok tv kat umah pon, die akan konker cenel sportsssss je manjang. Sampai kadang tu kitorang adik beradik + mak bosan jadinye. Haha. Kalau musim world cup, sukan olimpik, sukan komenwel dan sewaktu dengan nye, memang tak dapat la nak tengok tv suke hati. Tapi abah sangat baik. Die yang banyak tolong dari segi kewangan. Even mintak topup pon, tak pernah die tak bagi, SOBSS.. touching lak =p I love my dad.

Mak ida pulak name die Wan Azma. Umur die 47 tahun. Mak ida suri rumah tangga sepenuh masa. Heee~ Mak ida ni lembut je orang nye, tapi sometime tegas. Huhu jangan main-main tau. Tapi mak sporting jugak kalau cite bab gosip artis. Kalau pelakon baru, mak suke remy ishak :) Ida suke ape-ape je yang mak masak. Sume ida boleh telan. And ida suke dengar mak bercerita. Sekarang mak dah pakai hp, kadang-kadang boleh main msg ngan mak. UHUHU.. dah maju setapak la mak ida ni. I like. Mak jenis yang sangat perisau tentang anak-anak die. Bila dah besar cm ni pon, kalau ida makan nasi lauk ikan, die siap pesan lagi "cubit ikan tu baik-baik.. tengok tulang" :) I love my mom.

That's all. Banyak lagi nak cerite, tapi cukup la basic je. Ehee~~

p/s : Tak leh imagin hidup tanpa parents nanti :(


1 KATA KAU:

Cacha said... [Reply]

heyhey. ida lama tak jenguk sini.ingat lagi tak cacha ni?

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea