Saturday, October 30, 2010

Mesej berunsur penipuan!!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:05 AM


Salam.

Hari ni hari sabtu. Any plan? Me? Nope. Kind of boring kan? Semalam check gaji belum dapat lagi.. Tu yang malas nak kuar tu. No money no talk la. =p

Pagi tadi, best sangat tidur sebab dingin baru lepas hujan. Tibe-tibe ida dikejutkan dengan bunyi incoming msg. Mase tu pukul 8.10 pagi. Ida pon bace la.

" ini ayah lagi meminjam hp. kawan, sila beli kredit rm20, ke No. baru ayah 0178379275, ayah lagi ada masalah di pejabat polis, jangan dulu telefon, nanti ayah yang telefon. Cepat "

Terkejut la mase mula-mula bace. Terus otak terpikir abah. Ingat kan abah ida ade kat balai polis ke ape. Maklum la baru terkejut dari tido, tengah mamai-mamai lagi kan. Lepas tu, ida tengok kat msg detail. Msg tu datang dari no ni : +6285229043039 dan msg tu dihantar pada pukul 7.10 tapi delivered kat ida pada pukul 8.10 pagi. Delay sejam. Ida tanya romemate ida, die pon kata abaikan je msg tu. So, ida buat bodo je la. And sambung tido. Huhu.

p/s : Ada yang pernah dapat msg cmni tak???



6 KATA KAU:

atEe said... [Reply]

orang kate kalo yg no2 macam tu, no orang seberang rasenye.
atie penah dpt warning kot jgn layan no2 gitu tp x ingat la no sape tp mmg x yah layan la no mcm tu. bahaye ke ape entah.
:D

cKyN WaN said... [Reply]

alah kalo msg cmtu senang je nk detect kan.

1st, tgk penggunaan kata ganti ayah tu. katumah panggil ayah ke abah?

2nd, ayah memang guna bhs cmtu ke kalo msg2 ke ckp2 ke

3nd, kalau ayah kt balai polis selalunye polis akn call snirik gune no balai kan

4th, kalo jadik masalah cmtu ayah slalu akn contact sape dulu? lainlah kalau ayah xde sedara, xde isteri atau mmg duk berdua je ngan ayah kan.

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

baik sambung tido dari layan sms cenggitu...huhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

@atEe, gaya msg tu pon mmg gaye dr seberang.. baik kak ida topup utk atee kn kn?

LuVidA^^ said... [Reply]

@cKyN WaN, yes sume yg anda state tu, sume logik. :D

LuVidA^^ said... [Reply]

@NahDaTuLIzaH, sangat betol tu akak! :)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea