Wednesday, October 20, 2010

Jangan Tamak Buat Pilihan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:20 AM


Salam.

Dalam hidup ni tak boleh lari dari membuat keputusan. Kita kena pilih yang terbaik untuk diri kita. Tapi kadang-kadang, kita mungkin tersalah buat pilihan. Hurm.. Ida harap pilihan yang ida amik ni tepat la. Semoga Tuhan permudahkan hidup kita semua :)

Bukan pe, ida dah tolak 2 interview kerja. Sebab ida dah mula kerja baru masuk minggu kedua training. Interview pertama yang ida tolak tu , kerja denga bidang IT kat area KLCC. Bidang IT memang bidang ida la. Gaji pon best, die letak basic RM2200-2300 sebulan. Masyuk jugak kan? Tapi ida memilih untuk tolak sebab dah terikat dengan kerja sekarang.

Interview kedua lak baru je dapat call tadi. Dari UiTM jawatan pegawai eksekutif(kontrak). Tapi yang tak best nye, die call suruh datang time ni jugak. Mane boleh? Ida kerja petang ni. Huhu. So, terpakse tolak jugak. Bukan nak cakap tolak tuah , tapi mungkin bukan rezeki ida lagi kan. Sekarang ni pon payah nak cari kerja. Apa-apa peluang yang kita dah dapat, rebut la dulu. Jangan tamak. :)

Ok la. Sekian. Jumpa lagi.

p/s : kalau ade yang berminat nak join kerja customer services, boleh contact kat facebook ida ye ;)


4 KATA KAU:

fathiah said... [Reply]

betol2. jgn tamak kan. tp susah la nak keje skrg kan.

Bear Bee said... [Reply]

mmg susah nk wt pilihan...idop mmg mcm ni T___T

btw, nice entry..pendek n simple tp berkesan T___T

LuVidA^^ said... [Reply]

@fathiah, keje banyak. jangan memilih sgt la. timba pengalaman dulu. InsyaAllah

LuVidA^^ said... [Reply]

@Bear Bee, hidup mmg ade cabaran. TQ :)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea