Sunday, October 24, 2010

Lelaki suka komplen suar baju awek ??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:51 PM

Salam.

Sekarang ni, kita ade banyak medium nak menyuarakan pendapat. Setiap orang bebas dan ada hak menyuarakan pendapat masing-masing. Betol kan? Tapi jangan sampai menyentuh sensitiviti kaum, agama, negeri sudah la. Nanti kena saman lak, tak pasal-pasal jadi femes. Huh!

Ida ade update status kat facebook berbunyi macam ni :

Nape lelaki suke komplen tentang awek die.. gemuk la.. pkai itu tak kene, ini tak kene! padahal awek die tak penah lak nak komen2 sal die! cakap konon sayang, patotnye terima lah seadanya!mase mula bercinta, sume oraits. bila da makin lame, ade je yang kureng.. ceh! *tak de kene mengena dengan sesape... kalau ade yang makan cili, pegi... minom air cepat-cepat* PEACE!

Banyak jugak la komen yang da dapat. Sume nye bernas. Dan majoriti dari kaum perempuan. Haha! Sukeeee..... Bukan ida nak kondem sesape, apetah lagi nak kondem my Mr MJ. Tak same sekali. Cuma ida cam pelik la, even ex ida yang dulu-dulu pon, lelaki ni memang jenis suke je nak komen.. dari segi pemakaian la, dari segi rupa dan saiz badan la. Kadang-kadang buat kita sakit hati dan sentap 2 jam. :P sadis ok.. Boleh tak diorang ni kontrol sikit kalau nak komen tu, sedangkan kita tak de lak komen cara diorang dressing.. Padahal bukan semua yang diorang pakai, kita suke..Hurmm..



Ex ida pernah cakap,

"abg komen ni, sebab nak awek abg nampak cantik kat mata orang. Salah ke? berubah untuk kecantikan sendiri? "

Cehh! Masalah nye, orang kan tak suke ditegur, once die rase nak berubah, die akan berubah sendiri. Tak payah la sampai suruh diet bagai. MAK kite pon tak de suruh kite diet. U sape?? BF kite je pon...eleh kecohhhh....Belum kawen dah banyak bunyi, dah kawen nanti tak tahu la cmne???LOLZ.. dah la, malas nak taip panjang-panjang lagi. Bikin panassss je...

Gurlsss... any komen????



22 KATA KAU:

farah | mrs.edy said... [Reply]

komen boleh..tapi jangan berlebihan la..kadang2 kita perlu jadi diri sendiri..tapi laki ni memang jenis suka mengomen perempuan lah..paling tak tahan,siap boleh kutuk2 lagi..huish,nyampah..

cik QasehThya said... [Reply]

hurmm..
kene fikirkan jugak la..
if tegurannye berbaloi ke tak kan..

tp klu Qaseh la..
Qaseh soal dia balik macam ni..
"if org dah cun + slim,tak takut ke org lain kacau?..kot2 sangkut kat org lain plak ke?"
hehe :P

hana nabihah said... [Reply]

der..gua setuju gn entry lu..hahah..i like!

fathiah said... [Reply]

betol2.. nyampah tol la. kite da buat yg terbaek untuk dye... sumpah menyampah

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said... [Reply]

hah betol tu babe
setuju banget
tp kadang2 lya take seriously jugak apa yg en boifriend ckp
contoh nya kalo tersexy sdkt..
itu kira consider la sbb tgr ke arah kebaikan..
tp kalo tgr suh diet tu
boleh angkat kaki la..
hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

@farah | mrs.edy, cube try kutok diorang balik.. agak2 ape die rase :P

LuVidA^^ said... [Reply]

@cik QasehThya, ala... kalau slim pon, ade gak kene tegur bab lain. ehe... betol tu , da cun, kene kebas baru tau

LuVidA^^ said... [Reply]

@hana nabihah, haha thx ya!

LuVidA^^ said... [Reply]

@fathiah, sabar2... kite paham perasaan kamu...

LuVidA^^ said... [Reply]

@~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~, yup kalau yg positif, bole la consider. cume cara teguran tu kene la berlapik. :) pmpuan ni snsitif

Mardhiah said... [Reply]

=] yg ex ida pny ayat x best la.. nak bg org nampak kecantikkan awek dia.. abez? dia couple dgn org lawa2 je ke? aisyehhh...kecantikkan seorang isteri/wanita hny untuk suaminya yang sah.. aiyakkk dan btukar jadik ustazah lak...eheh..just my 50cent

nll.xoxo said... [Reply]

Idaaa, Veryyyy the truueee ! My K pun mcm tu lah, sikit -sikit eh yang you dh gemuk sikit lh, eh ni xsesuai ni :( Hahaha...kadang -kadang memng bengang gak, nak buat cmane kan. Memang lelaki nak GF or ISTERI die lagi baik dr org lain punye especially kat pandngan mata die kot :)

LuVidA^^ said... [Reply]

@Mardhiah, sebab tu ida salu ckp kat ex, "kalau nk awek kurus n cantik, g cari pmpn lain"

LuVidA^^ said... [Reply]

@nll.xoxo, ramai jugak yg senasib ek.. ehhehe.. lelaki ni same jenis je.. ;p

~AmyLiana8886~ said... [Reply]

lelaki...mmg nk semua perfect..tu namanyer ego..nk org tgk awek die cantik je..hampeh..

LuVidA^^ said... [Reply]

@~AmyLiana8886~, sometimes, it hard to understand people. :) kn kn..

nahdatulizah said... [Reply]

Dari komplen pakai baju baik komplen pasal perangai buruk cam sendawa kuat depan orang ramai ke...buat ape nak muka cantik tapi perangai buruk. lagi hodoh!
** ni pendapat akak je la..**

Anonymous said... [Reply]

xslh klu die nk tegur, tuk nmpak cantik d mtenye....dan tuk kite juga....cme teguran tu perlu berhemah......bile dh kwen pun sme.........klu laki dh tegur tu, wat la ssuatu.......klu laki cri pmpuan lain, kite gak yg merana....kan bercantik2 d dpan suami tu pahala......so, pk2 kan............amik komen tu sume sbg komen positif....jgn pk negatif......selamat beramal......

NuR 'aQiLaH said... [Reply]

fuhhhhh.
naseb baek cheq dapat yg x suka ngomen.
tp cheq yg slalu byk bunyik.
ngomen mcm2.
wakakap

LuVidA^^ said... [Reply]

@nahdatulizah, tego bnde lain ade jugak akak.. tp ni antara yg sgt annoyying la.

LuVidA^^ said... [Reply]

@Anonymous, tq atas komen yg diberikan. bercantik2 depan suami, kat umah je kn? bukan luar rumah. lagipon ni entry utk BELUM bergelar suami.

LuVidA^^ said... [Reply]

@NuR 'aQiLaH, untung la anda.. :)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea