Friday, October 1, 2010

Nuffnang Marah Aktiviti Mintak Klik-klik

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:34 PM

Salam.

Pada blogger yang ade daftar dengan nuffnang, mesti korang ada dapat email dari nuffnang kan? Tentang kesalahan aktiviti klik fraud. Jangan saje-saje klik iklan nuffnang tu la, benda tu salah ok! Nanti nuffnang marah.. Huhu. Takot. Kalau ade yang tak tahu lagi, sini ida copy paste sikit kat korang.

" Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6. "
Ni ade lagi ni.. Bace jangan tak bace..

" Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang . "
Ha...Da faham kan? Selamat beramal ye..

p/s : semalam mase blogwalking, masih nampak ade yang suruh klik-klik nuffnang die. Sebab tu ida share kat sini.. kredit pix SINI .


6 KATA KAU:

nahdatulizah said... [Reply]

orang nak kaya cepat camtu la...huhuhu...

diana said... [Reply]

fahammmmm.....!!

LuVidA^^ said... [Reply]

@nahdatulizah, sape tanak kaya. janji jalan die kene betol

LuVidA^^ said... [Reply]

@diana, good gurl!

ferra said... [Reply]

abeh kalu x klik, mne dpat duit kan?

** mahu mpelajari ttg cik nuff b4 register

LuVidA^^ said... [Reply]

@ferra, nak belajar kene tanye pada yang pakar. hehe. pegi website nuffnang la.

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea