Friday, May 18, 2012

perempuan lebih menarik tanpa mekap?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 3:18 AM
salam & hai,

jam menunjukkan pukul 3 pagi. malam tadi ida tertido awal sebab rasa tak sedap badan..pastu sekarang ni terjaga, rasa tak mengantuk pulak..boleh la merepek untuk satu entry lagi..heehee



ade terbace satu kenyataan dari seorang lelaki ni katanya "wanita LEBIH kelihatan menarik tanpa mekap"
opss terasa sentap dan kurang bersetuju di situ..bagi ida, of course la wanita akan rasa diri die lebih menarik kalau pakai mekap..sebab tu wanita sanggup (dan terpaksa) menghabiskan banyak duit untuk barang penjagaan muka dan juga mekap..
rasa nya..mungkin lelaki tu nak cakap.. "wanita LEBIH kelihatan menarik dengan mekap yang NIPIS dan nampak NEUTRAL"... ha tu baru betol kot.... bukannya tanpa mekap langsung...

lelaki ni, kadang-kadang diorang cakap.. suke yang natural beauty...blablabla... tapi hakikatnya, bila perempuan yang pakai mekap, lalu depan diorang, mesti dok usya jugak barang sekali dua kan?? kan?? jangan dok tipu la...  =p
kalau ida, tak sah kuar kalau tak pakai.. at least, eyeliner, blusher, ngan sedikit lipbalm..bedak tu confirm la kena pakai.. sebab kalau tak pakai, rasa cam baru bangun tido je..haha
lagipon mekap ni boleh bagi kite keyakinan nak berdepan dengan orang.... time interview pon penting jugak mekap ni.... simple but nice la.... jangan over pulak...lagipon, sebab mekap jugak la mak-mak dan kak-kak andam dapat menjana pendapatan.. tak gitu?

untuk wanita yang dah berkahwin tu jangan lupa lak.. wajib berhias untuk suami.. jangan kat luar je nak melaram..kat umah rambut pon tak sempat sikat.
sekian adanya.

6 KATA KAU:

fae jamal said... [Reply]

make-up tu boleh tapi jgn tebal2..jadi tak cantik pulak nnty kan?:)

LuVidA^^ said... [Reply]

@fae jamal,
yes betol tu... mekap nipis je da ckup :)

fieda said... [Reply]

natural beauty adalah ctk yg tiada tandingannya..

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

pakai mekap time kuar je..time keje tak bule pakai mekap...uhuk

LuVidA^^ said... [Reply]

@fieda,

yup.... tapi sy x natural beauty haha

LuVidA^^ said... [Reply]

@NahDaTuLIzaH,

ida pakai time keje n kuar haha

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea