Thursday, July 5, 2012

My first gaji

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 11:30 PM
salam & hai,

Ni entri kedua yang ida taip hari ni. Waktu ni lunch hour.. its alreday 12.19 pm.. but i'm not going to eat.. tak de selera la. huhu~
ouh ya, alhamdulillah..semalam ida dah dapat gaji.. i mean my first gaji untuk new office.. memang mula-mula die bgtau nak masukkan 4 hb.. tapi 2 hari sebelum ni, ida dapat call dari agensi mereka cakap akan creditkan gaji pada 7 hb.... last-last petang semalam ida check, gaji dah masuk. walaupon sikit je.. sobss tapi boleh la buat bayar sewa umah, duit kutu, bil broadband, dan buat beli barang sikit.

malam tadi housemate (hani memang nama sebenar) tanya :
baby.. gaji first nak beli ape?
dalam hati ida tak tahu nak jawap pe, sebab sebelum gaji memang banyak benda plan nak beli, tapi semalam bile tengok gaji yang tak seberapa terus cancel nak shopping. huhu. bye2 kasut carlo rino.. bye2 beg @the mall..bye2 body shop. huhuk!

tapi ida ade nak share 1 barang yang ida beli.. yess semalam..dengan duit my first gaji @exxonmobil. tadaa!! 

it only cost rm 10.. tapau dari kl sentral. comel tak? jam buat main-main.. tau, mesti tahan bape hari je ni. haha.

lagi 1 nak share, semalam dengar radio suria.fm .. ustazah siti nor bahiyah ade bagitau.. salah satu cara nak dapat keberkatan dari Allah ialah dengan bersyukur. bersyukur pulak ade beberapa kaedah.. kalau dengan lisan, kita baca quran, berzikir, ucap alhamdulillah..pujian2 atas Nabi..kalau dengan perbuatan pulak, boleh bersolat sunat, atau pon berpuasa.

ok la, lain kali kita sharing lagi ye. wassalam.

4 KATA KAU:

Pink Lavender said... [Reply]

keje rajin2 ok..
xper,susah2 dl..br lah kite tahu camne orgtua kite sara kite kan..

Lyaa Suriany said... [Reply]

jam tu comel oke. tak ksh la harga die

elyna mirsada said... [Reply]

xpe dpt ckit aslkn halal n berkat =)

Faizul Osman said... [Reply]

alhamdulillah... kita perlu buat sesuatu kerja itu kerana ALLAH... insyaallah akan berkat semua hasil yg kita dpt...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/lulus-dan-8-jam.html

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea