Thursday, July 5, 2012

itu memang tak NICE!

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 9:27 PM
salam & hai,

Dah lama rasa tak mengumpat dalam blog tersayang ni. Hehe. Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan dah, kalau nak ngumpat baik ngumpat sekarang.lalala..

Tiap-tiap hari ida ulang alik pergi dan balik kerja naik LRT. dari stesen **** ke stesen KLCC. pagi tadi, dalam tren, ida nampak sepasang couple ni, melayu Islam..yang gurl tu pakai tudung. boleh pulak die duk lentok kat bahu bf die.. sambil paut lengan rapat-rapat.. then due2 orang tu pejam mata.. (tido ayam la kot)..benda macam ni memang selalu kite nampak.. and frankly speaking, ida pon pernah buat. just terpikir tadi, masa kita buat, kita tak rasa ape2 lak... tapi orang yang tengok tu akan rasa something.. mybe menyampah, meluat dan sebagainya. sila take note ye korang, tak manis nak menempek2 ngan bf-gf kat dalam tren.. i mean tempat awam. really tak sesuai. 

 [gambar hiasan google]

(mengingatkan diri sendiri jugak)..suke sangat ke kalau sume mata pandang kat korang berdua? yang laki tu sempoi je.. yang awek tu pulak lebih2..bila nak sampai kat KLCC, diorang dok bersalam cium tangan la pulak.. (mybe awek die turun kat next-next stesen kot) ..alahai..kalah orang laki bini.. nyum2 sedap mengumpat.

kes kedua yang ida nak laporkan.. tadi mase tengah jalan nak gi keje, ida nampak sorang akak ni.. rasa nya die muda lagi nak dapat title 'makcik'. haha. die ni lawa. putih, bergaya..body ok.. but then, silap die.. die pakai tudung, tapi nampak leher. mkne nye tudung die tu, just cover rambut je.. sehelai rambut pon tak nampak, memang kemas die bertudung, cantik sangat kaler ungu.... tapi.. hm.... nampak leher akak yang putih tu kak. sangat la tak sesuai...nak berfesyen pon jangan sampai langgar hukum hakam.. sia-sia je pakai tudung tapi nampak leher. motif?

ok tu je la.. laporan untuk hari ni..
lain kali kita bersiaran lagi ye.
wassalam.

p/s : takde niat nak tunjuk bagus. sharing story je. i'm not perfect too. ;) peace ya!

4 KATA KAU:

Ietams said... [Reply]

dah mmg trend org bertudung skrg byk yg vouge2 sampai terlupa batas yg patut di jaga kan..
jadi pedoman kat kite minta jauh terbuat kan

~AmyLiana86~ said... [Reply]

dorg laki bini kut tu ida..hehehe..think positive..hehe..

Deqla manjew said... [Reply]

memang ramai kapel mcm tu..sy dgn hubby even husben n wife pun segan la nk tnjuk2 kat org...

Syakir Rahman said... [Reply]

hurm...ssah nak cakap.. sbb kdg2 aku sendri pon dikelilingi org2 yg mcm ni..

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea