Sunday, January 24, 2010

genting kota keriangan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 10:24 PM
salam..
ade orang tunggu ida update sal pegi genting tak? huhuhuu....ida cerite ringkas-ringkas je la ek....rombongan ke genting seramai 5 0rang saje....ida, abg miji, mariam, nurul ngan abg neox....sume berkumpul kat KL sentral....kul 11 camtu baru cukup korum....lepas sume da redy, kami turun la ke kaunter tiket....tengok-tengok tiket abes....(tiket yang pakej 39 hengget tu).....so pikir punye pikir....deal punye deal....last-last kitorang naik cab....kitorang berempat naik 1 cab.....tapi mariam kene tercampak kat cab lain (bersame sepasang couple)....harge cab? rm 25 satu kepale...(hantar sampai kete kabel)....
so sampai-sampai sane....first sekali mestilah kene naik kete kabel...syok lugak la....sebab tak penah naik....pastu makan kat KFC.....harge kat sane pon of course la mahal dari kfc biase....lepas makan, masuk outdoor theme park....harge rm 44 sebab peek time..huhuu...then, main la ape yang patot...actually ida ade banyak nak try main, tapi tak tercapai....sebab gerun...and sebab ramai orang tengah queue.....so naik la game yang tak ramai peminat je.... ;) rumah hantu yang outdoor punye langsung tak seram...hahahha....rugi je masuk...tak de sekor pon hantu =p~ pastu ida main yang berkayuh kat air tu.....bes...walaupon kaki lenguh nak kayuh ;) sejuk ke tak kat sane? heee...mase mule-mule ok lagi...dapat bertahan dengan hanye memakai sweter....tapi bile hari da mengenjak ke petang, kabus pon mula menyelubungi puncak genting.....(poyo ayat).....haruslah ida keluarkan selendang sakti yang ida beli khas untuk ke genting.....rase nye berbaloi pakai kasut...pade awalnye ida gatai nak melaram pakai heel...huhuhuu nasib tak jadi..kalau tak, mau beku kaki ku ini...tapi sejuk-sejuk pon, sempat gak makan eskrim... ;) kitorang balik amik bus ke pekeliling.....kul 8.30 malam....harge rm 6.60 je.....sangat lah jimat berbanding naik cab mase datang tadi...perjalanan pon amik mase dalam 45 minit je....meh layan gambar ye....ni je koleksi yang ida ade....dan setelah ditapis.... =p~ yang lain-lain ida tunggu pix dari profesional cameraman abg neox kite..haha...


mariam .. ida

ida .. abg miji..

cabel car..

mariam.. nurul..


dino land...

sejuk ouh taim ni..

tinggi saye....bawah 153cm..lalala

cute allie..

p/s : tak puas main. nak pergi lagi. ;)


11 KATA KAU:

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

uii....jeles nye gue...

ni rase cam nak gi jugak genting la ni jugak...huhu

LuVidA^^ said... [Reply]

kak izah,

huhuuu....jum jum g genting...syokk ouh akk...kite ptot jupe kt gentg aritu kn? tp x jd yg gath bloger tu =p

izandaughtersalleh said... [Reply]

tak ajak! ;(

Mawar_berduri said... [Reply]

wah ..ida nampak riang ya di kota keriangan ...hihi

kojah said... [Reply]

blogwalking ;)

LuVidA^^ said... [Reply]

izan,

sape soh tuka wordpress x btau kak ida. majuk!

LuVidA^^ said... [Reply]

mawar berduri,


hihik...riang ria gitu...best =D

LuVidA^^ said... [Reply]

kojah,

thx =D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said... [Reply]

.cantiknye selendang u
.nak beliiiiiiii
.u beli kat mane yunk?

LuVidA^^ said... [Reply]

yunk,

i bli kt times square..
jum i bwk u...
pkcik tu ckp, kalu i bwk kwn dtg, die nk kasi i freeeeee!!!

IxoR@ said... [Reply]

riang ria ke genting ya...

sejuk tak genting skrg nih? lama dah tak gi.....

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea