Monday, August 9, 2010

Sejauh Mane Pengertian Siblings @facebook?

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 4:00 AM
Salam.

Semalam ida ade jumpe entry kat blog mane ntah. Lupa. Blogger tu ade cerita pasal BFF. Best Friend Forever. Macam-macam istilah lain yang ida jumpe kat ruangan komen. Breast Feeding Forever la. Best Fucking Forever la. Huhu. Tapi adakah BFF ni benar-benar wujud? Atau sekadar hiasan pelengkap kat box facebook tu je? Zaman sekarang susah nak jumpa kawan ketawa dan menangis. Kawan susah senang. Best Friend mungkin ada, tapi kalau untuk Forever and ever tu ntah la kan. Kat facebook ida sendiri ade 18 orang BFF. :))))) eh eh blogger intan yang famous tu pon BFF ida tau? wekkkkk!!!



Sesungguhnya ida bukan nak cerita pasal BFF tapi pasal siblings. Kan kalau tengok kat bahagian information bawah relationship status tu ade siblings. Yea.. ramai antara kite yang taruk siblings masing-masing kat situ. Salah 1 sebab ida 'pakse' adik bongsu ida yang darjah 3 tu buat facebook pon sebab nak taruk kat bahagian siblings la.. Haha. Nak bagi cukup 5 orang adik. :)

Tapi kan, ada antara kite jugak yang taruk name orang lain kat bahagian siblings tu. Maksudnya maybe orang-orang yang kita rapat, yang kite anggap lebih dari seorang kawan. Hampir kepada istilah adik beradik tapi bukan adik beradik kandung. Adik beradik angkot la :D Ida pon same. Tak terkecuali. Setakat entry ni ditaip, ida ade 2 orang siblings yang bukan adik beradik kandung. Dan ida sangat sayang mereka itu. Dik Eya & Akak Jun. :) Ouh ye, Dik Eya tu pon blogger jugak. Klik sini untuk terbang ke blog Eya.

Sebelum ni ida ade 3 orang siblings yang bukan same mak ayah, tapi apakan daya.. Em.. Die pon dah block ida dari facebook die.. It's ok la bab tu. Ida just nak cakap, ida bukan saje-saje atau jenis yang suke-suke nak add jadi siblings bagai. Once dah declare jadi siblings, sampai bila-bila pon cayang. Tapi bila sekali dah delete, siap block sume, tak payah la nak ngaku siblings lagi. Sedih tau. Walaupon ida belum jumpe Eya ngan Akak depan-depan, tapi ida sayang korang tau. Hope sangat one day kite dapat jumpe and hope sangat hubungan kite ni takkan putus. :)



Kepada siblings ida yang original ni, of course la ida sayang korang lebih lagi. Jangan risau ye. Huhu. Sebagai akak yang sulung, ida doakan semua adik-adik ida ni berjaya dalam pelajaran diorang and jadi orang yang baik. Kat pix atas ni, pae ngan angah tak de dalam pix. Weh, korang tak nak balik umah ke? Rindu ok!

p/s : Dulu before couple mr.MJ pernah gak suruh add name die kat tempat siblings tu, tapi mase tu ida tak nak and jual mahal. huhu~ miss yu :(



12 KATA KAU:

Shahrul Shaharuddin said... [Reply]

BFF dalam FB tak memberi sebarang makne pon.. =D
jika anda boring leh je REMOVE lam list tu.. kan? =D

yours
SH

lalink7 said... [Reply]

hurm sabarla..
sedihnye bila kite dpt tahu diri di block..
sis xsuke jgk klau dpt tau ade org pernah block kiter sdangkan kite xde salah dgn dia..haihh..

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

wah semangatnye siap suh adik buat fb jgk..adik cik tom nak buat fb tapi cik tom xkasi...jahat kan..hehe...

aserul said... [Reply]

dearrrr im ur BFF taw,,,, dulu kini dan selama nyer xperlu duk dlm list asal dlm hati pon dah cukup.....

LuVidA^^ said... [Reply]

@Shahrul Shaharuddin, hehe kalau boring ek remove.. xpenah ag buat

LuVidA^^ said... [Reply]

@lalink7, arini org tu da unblock ida

LuVidA^^ said... [Reply]

@Tomato Gurl's Life, akibat buat fb utk adik..sekarang kene on9 gilir2 ngn die..huhu

LuVidA^^ said... [Reply]

@aserul, for sure la beb! ade dlm list n dlm hati forever

.s.o.f.i.a. said... [Reply]

ida, ko bercinta ngan micheal jackson ek.....???

intanurulfateha said... [Reply]

yes
u r my best fucking fren forever!
miss u!
rinduuuuuuuuuuuuuuuu mase dulu3 kn? =(

LuVidA^^ said... [Reply]

@.s.o.f.i.a., haha mj=miji lorrr

LuVidA^^ said... [Reply]

@intanurulfateha, ololooo...miss yu too... dlu2 bf i lain.. skrg bf i lain.. tu je beze nye kn? =p

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea