Thursday, August 5, 2010

Langkah Mayat Aku Kalau Nak Kutok Shahir AF

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 1:14 PM

salam.

Setiap orang ade minat masing-masing..ade taste masing-masing.. Sometimes, kita akan sentap bila ade orang yang mengutuk minat kita..memperlekehkan orang yang kite suke... Kali ni ida bukan nak story pasal minat atau admire kat seseorang.. tapi ida nak story pasal 'kita kena hormat pandangan/minat orang lain'

Bace situasi kat bawah ni.. kemudian cuba pikir dan nilaikan sendiri..

Situasi 1

Waktu WorldCup hari tu.. si A suka team Spain.. si B lak fanatik gila ngan team Germany. Lepas tu si B tu tulis kat wall facebook die, "Ah...Spain boleh pegi lingkup la..peminat-peminat diorang pon bodo pegi percaye kat sutun kurita" . Kalau korang jadi si A... agak-agak korang sentap tak?? Apa jadi lepas tu? Gaduh kat wall facebook?

Oh abang david villa ngan miroslav klose.. due-due I minat ok... heheee~~


Situasi 2

Waktu konsert final AF musim ke 8 hari tu.. ade 2 orang kawan baik memang BFF la kire nye.. tiba-tiba si A cakap, "best la Shahir ni nyanyi"... yang si B lak cakap, "best hape nye..atok aku nyanyi lagi best" . Agak-agak korang sentap tak? Padahal si A ni memang fanatik shahir dalam diam..sibuk dok afundi shahir tak penah miss.. dapat kat kawan die, siap compare shahir ngan atok die.. huhu.. makan dalam beb!

Berani la korang nak kutok shahir?? Kwang kwang kwang~~


Cukup la 2 situasi je ida bagi ye.. tu actually kisah benar.. tapi ida ade edit sikit, sebab takot ade yang sentap lak bila die terbace entry ida ni.. *mampos aku nanti haha* Kadang-kadang, korang perasan tak, kawan kita..atau family member kite, diorang boleh jadi amat la sensitif nye bila kite tegur/kritik/cakap tentang ape yang die minat.. silap-silap boleh gaduh tu..

Gaduh pasal pelajar AF..gaduh pasal team worldcup.. gaduh pasal aku minat datuk ct, die plak tak minat.. macam-macam hal.. padahal tu sume benda kecik je kan.. sebab tu ida nak tekan kan kat sini.. kita kene hormat PANDANGAN/MINAT orang lain. :) sekian.

p/s : tak sangka nita malaysian idol dah putus cinta dengan zahid AF2.. suka tengok diorang waktu couple dulu.. :)


10 KATA KAU:

Mawar_berduri said... [Reply]

Walau ape pun.... Fahrin gak jadi idaman ..hihihi :)

Mario said... [Reply]

hehe...aku penah kutuk sishahir ni tapi aku taklah kutuk orang yg minat dia......camana tu...sorry le klu korang fan2 shahir marah...cuma aku tak bape suka cara dia nyanyi je taklah sampai nak benci tak tentu pasal dia sbgai insan...hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

@Mawar_berduri, fahrin ek...not bad la... kite bese2 je ngn fahrin :D

LuVidA^^ said... [Reply]

@Mario, x suke cara die nyanyi.. boleh je bg kutukan mbina.. hehe.. kite bkn fanatik shahir pon, and actully situasi tu kite da edit.. bkn shahir sbnr nye penyebab 2 insan bertelagah tu.. bdk af yg lain ;p

cekkeya said... [Reply]

ok, minat shahir jugak. ehehe

yan dah tag ida contest tganu tuh tau. http://cekkeya.blogspot.com/2010/08/jom-ke-terengganu.html eheh. ;)

LuVidA^^ said... [Reply]

@cekkeya, yeke minat jugak ni? haha.. tag?? ok...ok.. nnti ida terjah...thx yan!

Mish Oura.. said... [Reply]

shahir is the best.. dh la hensem... :) haha

LuVidA^^ said... [Reply]

@Mish Oura.., suke ek.. ehehe.. yg penting hormat minat org lain :D

lalink7 said... [Reply]

wah ida fanatik ya kamu ngan shahir..hehehe
gerek sey..heeheh

*fahrin ahmad alwez...hahaha

LuVidA^^ said... [Reply]

@lalink7, mne ade ida fanatik shahir.. tajuk tu saje je test market.. haha.. da 2x name fahrin naik kat komen ni.. :D

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea