Wednesday, August 11, 2010

Lagenda Budak Setan Siri TV Astro Prima

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 7:24 AM

Salam.

Malam tadi lepas balik terawih, terus pergi kejar bukak tv. Nak layan cite Lagenda Budak Setan versi drama tv kat astro prima. Cite tu akan ditayangkan pukul 10.30 malam setiap hari selase sebanyak 26 episod.

Apa yang best, jalan cerita sebijik sama dengan novel. Cuma ade beberapa part yang die tukar sikit lah, contoh nya part main roller blade ditukar ngan main boling. Hehe. Bab scene yang dipilih dari novel, memang banyak improve dari movie. Suke sangat! Ini lah yang peminat LBS nantikan. Nampak nye kritikan peminat-peminat diambil kira untuk drama LBS ni. Congrats team! :)

Barisan pelakon utama lagenda budak setan siri tv

Tapi pada pandangan ida, watak Farid Kamil nampak tak berapa sesuai la. Tak tahu la kenape. Die nampak macam dah tua nak jadi budak sekolah. Kalau tengok kat page LBS @facebook pon, ada yang komen camtu. Ramai sangat yang komen watak heroin yang jadi ayu tu nampak kaku & tak best~ Yup. I do agree. Bagi ida die macam terlalu garang la. Tak lembut macam ayu yang dalam novel. Mungkin die pelakun baru, so tak pe la. Tunggu next episode. :)

Lain-lain watak, ramai yang puji watak sapi. Yup. Sama lah kita. Sapi punye suare best lah. Berlakon pon not bad. Eheheeh~~ Selain tu ida suke tengok watak cikgu Mui. Walaupon ida bayangkan cikgu Mui tu cina, tibe-tibe yang kuar tadi macam bukan cina lak. Huhu. Watak kawan-kawan Kasyah ngan geng Lady in Black pon macam pelik je. But it was OK. sebab banyak amik scene nakal diorang dari novel :)

Ok lah.. Can't wait for the next episode.. Nas-T jadi watak azmi. Hope best lah!~ Rindu nas-T dalam cite Kami. :)

credit pixca to : budiey.com & mforum1.cari.com.my

p/s : apa kata anda?


12 KATA KAU:

AriLL said... [Reply]

Idaa ..lepas Novel Lbs..dia sambung ke tajuk Katerina kan .? lepas katerina ?

saya_arief said... [Reply]

hoho..xtengok pown citer ni..
:P

Liza said... [Reply]

hmm. Smlm pun akak tengok sekejap. Tapi rasa tak best..Actually penggambaran ni dibuat di sekolah akak..tp beberapa dekorasi bgnan dah ditukar..tie sek akak tp lencana diubah.. then, tunjuk cth xbaik la pulak kes buli2 jr..(pdhal kerja pengarah la wat citer camtu kan?) cam terasa lah pulak..cuma nk tunggu tgk next episod camna..hrp2 best lakonan dorang..

LuVidA^^ said... [Reply]

@AriLL, rase nye tajuk berakhirnye sebuah lagenda

LuVidA^^ said... [Reply]

@saya_arief, x minat ek?

LuVidA^^ said... [Reply]

@Liza, buli2 tu mmg ade dalam novel kak.. so..penonton mmg nk tgk yg tu.. tp ida suke skulah tu, nmpak cantek.. :)

asrul said... [Reply]

dear kiter x suka la ...coz kiter bayang kan ayu c lisa jer coz mcm best jer dia jd ayu.... pastu biler tgk the series x best

LuVidA^^ said... [Reply]

@asrul, yeke.. I x suke sgt lisa.. tapi die lebih ayu bawak watak ayu dr plakun siri ni kn? hu

✿ Cik Cimi said... [Reply]

tv bape nih luvida???
adoi.
npe i xtaw nih.
haha.

LuVidA^^ said... [Reply]

@✿ Cik Cimi, dah sah2 I tulis astro prima tu..

fikah mus said... [Reply]

kalau betulla lagi best dari filem,tak sabarla rasenye nak tengok bile balek rumah nanti.

LuVidA^^ said... [Reply]

@fikah mus, tgk jgn x tgk! :)

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea