Tuesday, February 23, 2010

sediakan payung sebelum hujan

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:22 AM

salam.
negara kite beriklim khatulistiwa..panas dan lembap sepanjang tahun..musim hujan kite dapat lihat ramai la orang pakai payung..sebab takut basah...tapi musim panas, jarang kite nmpak orang nak pakai payung kan? mungkin sebab malas nk bawak payung, rase leceh nak pegang atau terlupe nk bawak payung..

kalau kite kecik kan skop, contohnye dalam uitm ni...di kalangan student...nampak la jugak kelibat mereka yang pakai payung nak ke class, tapi tak ramai...aritu, ida ade terpandang mamat ni jalan berdua ngan kawan die...pakai payung...hehhee...kongsi....nak kate die ni lembut, dari gaya berjalan, nampak gagah perkase je...tapi rajen die gune payung time panas ek? putera lilin kot. :D even perempuan pon malas nak bawak payung...inikan plak laki...bole kire je berapa kali nampak student laki gune payung....rimas nak pegang....kalau hujan lebat sangat je , baru la terpakse bawak...ngeee....

tadi ida nak gi makan kat sek 2....dari dalam uitm ni kene naik bus rapid no 603 terus sampai sek 2...cross jalan, pastu da sampai tempat makan...mr. MJ pesan soh bawak payung...sebab nak ujan katenye...tapi ida tak dengar cakap die...ida tak bawak pon payung..huhuu...kalau size payung tu bole lipat kecik kecik kecik kan senang..alahai..~~

p/s : dah takde idea sangat ke? payung pon jadi kan entry...muahhaha~



1 KATA KAU:

green said... [Reply]

el nino* kan skang nih>?

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea