Tuesday, February 2, 2010

benarkah peraturan itu membebankan??

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 6:40 PM
*image google*

salam.
korang rase sesuai kah atau perlu kah ade peraturan yang mengatakan "DiLarang BerKemban" diwujudkan di kolej-kolej kediaman siswi? apekah rasional nya? adekah ini bertujuan untuk mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku seperti kes rogol, cabul dan sewaktu dengan nya? pagi tadi, BFF ida msg.....cakap kat level die....*level 4* ade kuar notis.....peraturan yang perlu dipatuhi.....termasuk lah dilarang berkemban *siap highlight ngan caps lock lagi* ida pon cam pelik la.....ape kene mengena berkemban lak ni???? kalau nak basuh baju, atau nak pegi mandi....takkan nak kene pakai baju lengkap pulak??? tak ke itu menyusahkan? kadang kala, peraturan yang dicipta ni macam over pon ade....agak-agak student sumer nak follow ke peraturan camni? kalau dapat bertahan pon, mungkin sehari due je....lepas tu, kembali berkemban seperti biase. huhuhu~~opsss sorry, ini bukan entry melucah ok.

selain isu berkemban, lagi 1 peraturan baru, yang BFF ida cerita, adalah student-student yang tak kunci laptop, dianggap sebagai melakukan satu kesalahan! mungkin boleh dikenakan tindakan kalau unit kolej buat spot check nanti!! fuyoooo....nasib laptop ida memang sentiase berkunci...rasenya unit kolej tak nak bertanggungjawap atas kehilangan laptop yang makin berleluasa kot....sebab tu diorang simply add the rule!

bak kate mr. MJ " follow je la law syg....ade sebab dorang buat rules macam tu " ...hurmmmm....tapi tu sumer citer untuk untuk level 4. sahaje...ida dudok level 2.....so bole la escape kan???? yeyeyeyyy!!!~~~



10 KATA KAU:

naz said... [Reply]

tengok jugak law tu camner :)

Dee said... [Reply]

rasanya kalo dilarang berkemban tu ok kot..manalah tau..ada lelaki yg teropong dari jauh..pakai shirt ngan shorts pun leh kan basuh kain..hihihi..

eloklah gak kunci laptop tu..akak rasa sbb dorang xnak responsible kalo student ilang brg2..kenalah jaga reta benda sendiri..masing2 kan dh besar..

LuVidA^^ said... [Reply]

naz,


ye...bukan sume yg mbebankan =D

LuVidA^^ said... [Reply]

kak dee,


laki ni mmg kuat skudeng ek....
itu law bkemban sah2 buat sbb takot ade laki jaat la =p huahua

yg sal lptop tu agree...pndai2 la jg harte kite.. =)

n0n0n said... [Reply]

alamak.....kalo dah ade law dilarang berkemban,mcm mana aku nk skodeng lg dah lepas ni?hahahahahahahahhahahaha...sewel ke apa aku ni?tp ok ar tu suh tututp aurat pe...nnt kut2 ternampak kat lelaki yg gila seks,mau ade asrama korang kne pecah masuk dek org minyak...ekekekekeke

LuVidA^^ said... [Reply]

nonon,

long taim no see ha??
ko mmg sewel hehheee...
yela....pndai2 jg hrte bnde ngn jg dri sndri ok...tutup aurat nk g mndi ok gak tu ek? cesss

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

Rules are made to be broken...

br mencabar..huhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

kak izah,

hehhee....betol3...salah! kwang3...sape yg x pnh langgar rules ek? =p~

neoxaznee said... [Reply]

hehe tergelak skejap.. DILARANG BERKEMBAN.. hehe

LuVidA^^ said... [Reply]

abg neox,

lawak ek rule cmtu? ekekkee

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea