Tuesday, March 9, 2010

entry jiwang sikit....BF saye rambut panjang

DITAIP INDAH2 OLEH LuVidA^^ KETIKA JAM 12:50 PM

salam.
hari ini hari selasa...esok da rabu...lusa da khamis...ade ape dengan khamis? hehhee...budak-budak spm last year mesti tengah cuak tunggu result spm yang nak kuar this thursday katenye....gud luck ye adik-adik...tak dilupakan my lovely, da one and only lil sis la...nur faizah abdul kamal....hope result kaw akan gempak seperti biase.... ;) tak sabar tunggu kaw masuk alam 'U' macam aku ngan abang-abang kaw.... kehkeh~~

oh ye, macam da lame je tak story jiwang-jiwang *lame ke?* bole ek kawan-kawan kali ni nak cerite jiwang sikittttt jeeee? da kate blog ni share dengan mr. MJ....so kene la selang seli cerite pasal die kan? * miss u abg * malam tadi kitorang lepak makan kat DC uitm je....makan sizzling yee mee yang tak berape sedap +__+ tak nak makan lagi la..uhukk...sorry abg, baby bawak abg makan tak cedap....mesin ABC rosak lak...sabar je la...mule-mule plan nak makan ABC *orang diet bole makan ABC kan?? * lain kali la abg... ;)

lepas da lepak makan, tengok jam baru pukul 9.30....die tanye, "baby nak kuar tak? abg ade bawak helmet standby" of kos la jawapan nye naaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!~~ sempat la jenguk i-city jup....tengok lampu-lampu indah buat kali kedua nye....hikk~

ade ape dengan pix ni?


yaa sebagaimana yang korang sedia maklum...sape yang tak maklum, lepas tengok pix ni jadi maklum la kan? dimana BF kesayangan ida ni berambut panjang....malam tadi kali kedua jugak ida tocang kan rambut die..huuu~ walaupon macam agak failed *nak kene berguru ngan cik nuyu ni* tapi kire jadi la kan? mr. MJ ni bukan tak nak potong.....mule-mule kenal dulu, die cakap....dah nazar....bile nak naik pelamin baru nak potong pendek *alasan yang biase kite dengar dari mulut lelaki berambut panjang* ...ok fine, ida faham sumer tu...and ida bole terima....sape lah ida ni, nak sibuk-sibuk control rambut die....janji die pandai jaga....rambut lurus terurus, gune jari pon bole....tak salah la kan? bukan ade kutu atau kelemumor pon.... ;) kalah rambut si gadis...hahahak~~ tapi sejak due menjak ni, die ade komplen, cakap panas la...rimas la...serabut la ngan rambut panjang die tu....ida pon cakap la, suroh die potong sikit, sampai paras bahu....ntah la die tu...mesti sayang gile nak potong....huuuu~~

hari tu, ida blogwalking, terjumpe 1 blog awek ni.....die list kan kategori lelaki yang die tak suke...tak suke...tak suke.....kompem la dalam list tu, ade cakap die anti ngan laki rambut panjang... ;) tak baik dik, anti-anti kang, dapat BF rambut panjang baru tau....heee~~ ida pon dulu tak la suke sangat, tapi kalau yang rambut panjang ni, bole jaga kite baik-baik.....bagi kite hepi dan sebagainya...mengalahkan yang rambut pendek....so why not kan? :D


memang ida tak nafikan, kalau bawak jumpe mak, kompem kene reject la buah hati ida ni...mak sah-sah tak suke laki rambut panjang.....tapi, alahaiiii....time nak jumpe mak nanti, pandai-pandai la potong......imej mesti baik....zaman-zaman meronggeng ni, tak kisah la lagi kan? =p~ tapi 1 je, pandangan masyarakat yang tak bole blah tu.....kalau jalan ngan die, mesti ade yang usya kerek je.....ingat ape? yang rambut panjang ni sume gengster ke? sume ganas ke? sume kaki pukul ke? tau tak, yang rambut panjang pon, dalam hati ade taman tau! hahahha!!~~

dah la...cukup ida merapu....yang penting baby sayang abg la....puas tak, dah kene promot ni? agagaggga~~

p/s : ade sape nak komen sal laki rambut panjang? fared kamillllll............. =D~~

20 KATA KAU:

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

Harap-harap mak ida tak bace entry nih..huhuhu

LuVidA^^ said... [Reply]

kak izah --> harap2 mak x bace blog ngan tgk FB ida! hahaha

dotblogspotdotkom said... [Reply]

pakcik pernah juga nak simpan rambut panjang... tepi. baru je cecah ke bahu... dah rimas kao.... lagi pun susah nak menjaganye... bersyampoo la... apa la.... lastly.. kami botak... senang sikit kaooo

Dee said... [Reply]

x kisahlah ida..hubby kak dee dulu pun rambut pjg gak..pjg smpi pinggang..tp bila nk nikah kak dee suruh potong..tu yg potong..smpi skrg pendek..hehehe..tp xlah pendek sgt pun..

norhaizan said... [Reply]

bf rambut panjang baru rock..nnti jumpa mak suh dia pakai rambut palsu..ngeh3

JMR said... [Reply]

heheh..baik2..kang mak baca..kantoi lak..

LuVidA^^ said... [Reply]

pakcik dot dot --> ala..kalau takat syampu x la sush sgt kan? hihi..tapi kalau botak mmg sempoi la... =D

LuVidA^^ said... [Reply]

kak dee --> ouh ye ke...pnjg tu smpai pinggang..huhuu nak nikah kompem kene potong la! ;D

LuVidA^^ said... [Reply]

norhaizan --> janji rock ek! jgn rambut palsu tercabut depan mak sudah =D

LuVidA^^ said... [Reply]

JMR --> jangan bagi kantoi la....ehehhh

sI tEDI said... [Reply]

panjang rambut dia. kawan aku rambut dah tercacak sikit kat apanjangnak potong!

rasa nak karate jek

MiJi said... [Reply]

salam pade sume yg leave comment kat entry ni:)
ekceli mmg da lame niat nak potong, tp rase syg kan.. maklum la.. bagai nak gile miji membele rambot ni.
tp nazar tu mmg ikhlas. da kawin kite kene la berubah kan?

bAby : ehe. btol nye promot ek? t teman abg potong la ye? jgn isau la, abg jumpe mak t, sah2 rambot pendek cam adnan sempit tuh :D

LuVidA^^ said... [Reply]

si tedi --> kwn anda ke bf anda? =)

LuVidA^^ said... [Reply]

abg syg --> rambut cm adnan sempit, b rase x la pendek kan? ehee yela nnti b teman g potong....

MiJi said... [Reply]

tp da gile rimas da ni..
uuu..abg sabau kan aje ni.
ikot ati lew, mmg da bye² ptg td.
ambut adnan sempit pnjg ke? err..

LuVidA^^ said... [Reply]

abg syg --> ehee saba la...x pon abg sanggul...msti x rimas sgt =p

pnjg gak la rmbut die tu...rmbut pndek mcm mawi la =p

Syarifah Nadiah said... [Reply]

sweettt lah korunk !

noor afzan said... [Reply]

wahhh..siap boleh tocang tuh..

LuVidA^^ said... [Reply]

sya dear --> thx dik..hehhe :D

LuVidA^^ said... [Reply]

sis afzan --> huhu tapi x reti sgt =p

Post a Comment

terima kasih atas komen-komen yang diberikan.
=D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

♥♥ Luvida ♥♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea